-
αν δεν παθεις δεν μαθαινεις που λενε
παντως τοτε ηταν και το 20-50 αν θυμαμαι; -
O 1.8 tsi του superb έχει από την μάνα του shell helix ultra vx 5-30 που πληρεί τις προδιαγραφές vw 504.
Σκέφτομαι να αγοράσω λίγο λαδάκι να προσθέτω αν χρειαστεί αλλά και γενικά σε αυτό να μείνω στις μετέπειτα αλλαγές.
Είμαι μεταξύ του ανωτέρω και των castrol edge 5-30, Valvoline Synpower 5-30 XLIII, mobil 1 esp formula 5-30 που πληρούν και αυτά την προδιαγραφή vw 504.
Ποιό θα μου προτείνατε κατά σειρά? Άραγε έχουν μεταξύ τους τόσο μεγάλες διαφορές ή τσάμπα το ψειρίζω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Αν αλλάζεις τα λάδια πιο συχνά απ' ότι ορίζει ο κατασκευαστής, δεν χρειάζεται να την ψάχνεις πολύ με προδιαγραφές. Πάρε μια καλή μάρκα στο σωστό ιξώδες και είσαι μια χαρά.
-
Καλημέρα,
Σε 2 μέρες πάω για σέρβις το Opel Astra H 1.4 της γυναικός μου και θα το εκτιμούσα εαν είχα μια απάντηση στα παρακάτω απλά ερωτήματα:
-
Απο που (Ιντερνετ) μπορώ να αγοράσω λάδια (όχι της GM) για το 2ετές σέρβις του αυτ/του έτσι ώστε να αποφύγω το κ..λοπιάσιμο από την αντιπροσωπεία με τα δικά της λάδια?
-
Ποιά άλλα λάδια είναι εγκεκριμένα για τον κινητήρα αυτό? Από ότι πρόλαβα και διάβασα, είναι το Shell Helix Ultra AG 5W30 (το οποίο δεν βρίσκω πουθενά Ελλάδα) και ποιό άλλο???
Να τονίσω πως το αμάξι κάνει διαδρομές μόνο 2ΚΜ κάθε μέρα, εντός πόλης και τα συνολικά χιλιόμετρα που κάνει είναι 7-10000 ετησίως .....
Thanks guys
-
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Σε 2 μέρες πάω για σέρβις το Opel Astra H 1.4 της γυναικός μου και θα το εκτιμούσα εαν είχα μια απάντηση στα παρακάτω απλά ερωτήματα:
-
Απο που (Ιντερνετ) μπορώ να αγοράσω λάδια (όχι της GM) για το 2ετές σέρβις του αυτ/του έτσι ώστε να αποφύγω το κ..λοπιάσιμο από την αντιπροσωπεία με τα δικά της λάδια?
-
Ποιά άλλα λάδια είναι εγκεκριμένα για τον κινητήρα αυτό? Από ότι πρόλαβα και διάβασα, είναι το Shell Helix Ultra AG 5W30 (το οποίο δεν βρίσκω πουθενά Ελλάδα) και ποιό άλλο???
Να τονίσω πως το αμάξι κάνει διαδρομές μόνο 2ΚΜ κάθε μέρα, εντός πόλης και τα συνολικά χιλιόμετρα που κάνει είναι 7-10000 ετησίως .....
Thanks guys
Να πας σε ένα 0W-30 που πληροί τις σχετικές προδιαγραφές. Εφόσον κρατάς τα λάδια τόσο και μιλάμε για αμάξι που κινείται σε μικρές διαδρομές τα συνθετικά είναι must. Στείλε και τα παλαιά λάδια για ανάλυση (ώστε να δεις αν είναι απαραίτητο να μειώσεις τις χρονικές αποστάσεις της αλλαγής λαδιών).
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν αλλάζεις τα λάδια πιο συχνά απ' ότι ορίζει ο κατασκευαστής, δεν χρειάζεται να την ψάχνεις πολύ με προδιαγραφές. Πάρε μια καλή μάρκα στο σωστό ιξώδες και είσαι μια χαρά.Λεωνίδα κάνει αλλαγή ανά 15000 και λέμε να τα κρατάμε τόσο. Δεν είναι καιρός για έξοδα
΄Λέω να μείνω στα shell που έχει ήδη μέσα και μετά την 1η αλλαγή στα 7500 ίσως πάω στα castrol ή στα mobil 1. Μέχρι τότε έχουμε καιρόΠάσα πρόταση για την vw 504 δεκτή
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα amsoil asl 5-30 τι λένε;Προχώρα άφοβα. Τα έβαζα στο S40 για σχεδόν 3 χρόνια και τα έβαλα και στις δύο πρώτες αλλαγές στην 159. Δεν τσίμπησε σταγόνα (159) . Η μόνη διαφορά που βλέπω με τα 0-30 της RedLine που βάζω τώρα είναι ένας πιο εκλεπτυσμένος ήχος στο ρελαντί.
Η χρήση σε πόλη και των δύο αυτοκινήτων , αν αυτό λέει κάτι, είναι από μέτρια έως μικρή.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καλημέρα,
Σε 2 μέρες πάω για σέρβις το Opel Astra H 1.4 της γυναικός μου και θα το εκτιμούσα εαν είχα μια απάντηση στα παρακάτω απλά ερωτήματα:
-
-
Thanks guys
Να πας σε ένα 0W-30 που πληροί τις σχετικές προδιαγραφές. Εφόσον κρατάς τα λάδια τόσο και μιλάμε για αμάξι που κινείται σε μικρές διαδρομές τα συνθετικά είναι must. Στείλε και τα παλαιά λάδια για ανάλυση (ώστε να δεις αν είναι απαραίτητο να μειώσεις τις χρονικές αποστάσεις της αλλαγής λαδιών).
Όπως είναι το????
-
-
θα το εκτιμούσα εαν είχα μια απάντησηΑν αλλάζεις μέχρι έως 15.000 χλμ ένα 5W40 με την προδιαγραφή opel-GM.
Εάν αλλάζεις 2χρόνια/30,000 χλμ πας σε ένα 5W30 ή 0W40 ( mobil 1) πάλι με την ίδια προδιαγραφή, αν δε βρίσκεις βάζεις την VW 504 είναι το ίδιο και καλύτερη αφού η VW έχει και turbo κινητήρες. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
θα το εκτιμούσα εαν είχα μια απάντηση
Αν αλλάζεις μέχρι έως 15.000 χλμ ένα 5W40 με την προδιαγραφή opel-GM.
Εάν αλλάζεις 2χρόνια/30,000 χλμ πας σε ένα 5W30 ή 0W40 ( mobil 1) πάλι με την ίδια προδιαγραφή, αν δε βρίσκεις βάζεις την VW 504 είναι το ίδιο και καλύτερη αφού η VW έχει και turbo κινητήρες.Καλησπέρα φίλε μου,
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, επειδή έχω σκοπό να αλλάζω τα λάδια μέχρι τα 15000ΚΜ, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να μου προτείνεις κάποιο λάδι 5W40 με προδιαγραφές Opel-GM όπως λες??
-
Σχεδόν το 50% των 5W40, είναι τόσο μα τόσο πολλά.
OPEL/GM Diesel LL B-025 , υπερκαλύπτει και αυτή της βενζίνης. -
Όπως είναι το????
πχ. Aral SuperTronic G SAE 0W-30
http://www.aral-lubricants.com/lubrican ... ntent.html
δες και σε Mobil 1 Fuel Economy Formula (πράσινο καπάκι, υπάρχει και το καφέ καπάκι με το προηγούμενης γενεάς λάδι).
-
Να τονίσω πως το αμάξι κάνει διαδρομές μόνο 2ΚΜ κάθε μέρα, εντός πόλης και τα συνολικά χιλιόμετρα που κάνει είναι 7-10000 ετησίως ....Αν ήταν δικό μου θα έβαζα ένα ημισυνθετικό 5W30, 5W40 (ΦΤΗΝΟ) και θα το άλλαζα κάθε 3-4 μήνες με ετήσια αλλαγή φίλτρου λαδιού. Με 2 χλμ διαδρομή το λάδι λερώνεται πολύ.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τα amsoil asl 5-30 τι λένε;
Προχώρα άφοβα. Τα έβαζα στο S40 για σχεδόν 3 χρόνια και τα έβαλα και στις δύο πρώτες αλλαγές στην 159. Δεν τσίμπησε σταγόνα (159) . Η μόνη διαφορά που βλέπω με τα 0-30 της RedLine που βάζω τώρα είναι ένας πιο εκλεπτυσμένος ήχος στο ρελαντί.
Η χρήση σε πόλη και των δύο αυτοκινήτων , αν αυτό λέει κάτι, είναι από μέτρια έως μικρή.
Ευχαριστώ. Περισσότερο με ενδιαφέρει η αντοχή του σε πίεση.
-
Εάν αλλάζεις 2χρόνια/30,000 χλμ πας σε ένα 5W30 ή 0W40 ( mobil 1) πάλι με την ίδια προδιαγραφή, αν δε βρίσκεις βάζεις την VW 504 είναι το ίδιο και καλύτερη αφού η VW έχει και turbo κινητήρες.Καλησπέρα φίλε μου,
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, επειδή έχω σκοπό να αλλάζω τα λάδια μέχρι τα 15000ΚΜ, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να μου προτείνεις κάποιο λάδι 5W40 με προδιαγραφές Opel-GM όπως λες??
Motul 8100 Xcess 5w-40 GM LL B-025
Castrol Edge 0w-30 GM LL A-025/B-025
Mobil 1 0w-40 GM LL A-025/B-025
Valvoline Synpower 5w-30 GM LL A-025/B-025και άλλα πολλά. Τα περισσότερα καλύπτουν και τις 2 προδιαγραφές.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περισσότερο με ενδιαφέρει η αντοχή του σε πίεση.Στην πίστα τι θερμοκρασίες έφτασε το λάδι;
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Motul 8100 Xcess 5w-40 GM LL B-025
Castrol Edge 0w-30 GM LL A-025/B-025
Mobil 1 0w-40 GM LL A-025/B-025
Valvoline Synpower 5w-30 GM LL A-025/B-025και άλλα πολλά. Τα περισσότερα καλύπτουν και τις 2 προδιαγραφές.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
.....κανένα site για Online αγορά στην Ελλάδα μήπως ξέρεις επίσης??
-
Υπάρχουν δύο καλά και σχετικά αξιόπιστα site:
http://www.trade-wind.gr
http://www.g-market.grΠερισσότερα για τις προδιαγραφές της Opel δες εδώ:http://www.strasseschweiz.ch/dcs/users/2/Buetehorn.pdf
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα amsoil asl 5-30 τι λένε;
Προχώρα άφοβα. Τα έβαζα στο S40 για σχεδόν 3 χρόνια και τα έβαλα και στις δύο πρώτες αλλαγές στην 159. Δεν τσίμπησε σταγόνα (159) . Η μόνη διαφορά που βλέπω με τα 0-30 της RedLine που βάζω τώρα είναι ένας πιο εκλεπτυσμένος ήχος στο ρελαντί.
Ευχαριστώ. Περισσότερο με ενδιαφέρει η αντοχή του σε πίεση.
de νομίζω να έχεις ούτε σε αυτόν τον τομέα πρόβλημα. Η 159 πιέζεται επαρκώς και τακτικά και στα όρια της καγκουριάς μερικές φορές
-
να'σαι καλά Αντώνη
Περι λιπαντικών γενικώς