-
Πάνω από 20 λίτρα; (10 leonp, 10 εγώ , + εσύ...)
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Eχεις γνωμη για το Μobil 1 0-40? To θεωρείς ρίσκο να κατέβω σε 0?
κανονικα πρεπει να δεις το βιβλιο του κατασκευαστη.
απο 10-40 παντως σε 0-40 ειναι υπερβολη ,θα το καψει το λαδι το μοτερ σου και θα πανε χαμενα και τα λεφτα .αν δεν έκαιγε το 10/40, τότε δεν θα κάψει το 0/40.
απλά με το Μ1 0/40 θα έχεις καλύτερη προστασία κατά την εκκίνηση μέχρι να ζεσταθεί το λάδι
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
...
αν δεν έκαιγε το 10/40, τότε δεν θα κάψει το 0/40.Έτσι είναι με την σημείωση ότι το M1 0w40 είναι λεπτό 40άρι
απλά με το Μ1 0/40 θα έχεις καλύτερη προστασία κατά την εκκίνηση μέχρι να ζεσταθεί το λάδι
σαφώς καλύτερη
-
..ακομα δεν εβαλα τα redline 5W40 και σκεφτομαι το επομενο λαδι (.. ερχονται και οι αλλαγες γρηγορα οι ρημαδες!)
ριχνοντας μια ματια στο βιβλιαρακι αναφερει για 10W30.. Με ενα γρηγορο σερτς στον λαμπ ειδα οτι υπαρχουν διαφορα λιπαντικα:
υπαρχει το amsoil XLT, το amsoil ATM, ενα απλησιαστο Castrol Syntec, το Mobil1, το αντιστοιχο Redline, Royal Purple (!)...
για πειτε καμμια ιδεα..το amsoil atm εχει 6 ευρω το μπουκαλι, τιμη αρκετα δελεαστικη και νομιζω οτι θα αντεξει 7500 χλμ που πηγαινω για αλλαγες.. (ασχετο.. το βιβλιαρακι λεει καθε 10.000 )
μετα οσο παμε ανεβαινουμε.. ιδεες? -
Το ATM είναι μια χαρά, αλλά έχει 8.5 ευρώ το μπουκάλι και όχι 6. Το μόνο 'παράπονο' που έχω είναι ότι όταν είναι μπουκωμένος ο κινητήρας από πολλή κίνηση στην πόλη, ακούγεται κάπως τραχύ, αλλά με λίγο σκίσιμο στρώνει! Κατά τα άλλα είναι πολύ ανθεκτικό και δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα λόγω 10W με τα κρύα. Συγκριτικά, μου φάνηκε καλύτερο στον κινητήρα μου από το M1 5W30 ESP, αυτό ήταν συνέχεια πιο τραχύ. Δυστυχώς ανάλυση έχω μόνο για το ATM, και για λίγα σχετικά km, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω με αντικειμενικά στοιχεία.
Btw, δεν ξέρω τι λάδι ζητάει το S2000, οπότε κοίτα ιξώδη/προδιαγραφές πρώτα. Αν πας σε 40άρι, δαγκωτό AMO 10W40, είναι το καλύτερο λάδι που έχω βάλει, αλλά ήθελα να περάσω σε 30άρια και γι'αυτό το σταμάτησα.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
..ακομα δεν εβαλα τα redline 5W40 και σκεφτομαι το επομενο λαδι (.. ερχονται και οι αλλαγες γρηγορα οι ρημαδες!)
ριχνοντας μια ματια στο βιβλιαρακι αναφερει για 10W30.. Με ενα γρηγορο σερτς στον λαμπ ειδα οτι υπαρχουν διαφορα λιπαντικα:
υπαρχει το amsoil XLT, το amsoil ATM, ενα απλησιαστο Castrol Syntec, το Mobil1, το αντιστοιχο Redline, Royal Purple (!)...
για πειτε καμμια ιδεα..το amsoil atm εχει 6 ευρω το μπουκαλι, τιμη αρκετα δελεαστικη και νομιζω οτι θα αντεξει 7500 χλμ που πηγαινω για αλλαγες.. (ασχετο.. το βιβλιαρακι λεει καθε 10.000 )
μετα οσο παμε ανεβαινουμε.. ιδεες?δες πρώτα τι προδιαγραφές θέλει ο κινητήρας σου και μετά επέλεξε
δες κι εδώ μήπως βγάλεις καμιά άκρη http://www.lubrizol.com/acea2008/RPintroduction.asp
http://www.opieoils.co.uk/products-for- ... ar#results.... σε 30αρια πάντως υπάρχουν πολύ
καλές επιλογές .... όπωςΜ1 5-30 Esp
Amsoil 0-30 SSO
Amsoil 5-30 HDD
Μotul Xmax
Motul 300Vk.o.k .... δες όμως πρώτα τι ζητάει ο κινητήρας σου κι εσύ ...
εγώ πάντως στο νετ ... βρίσκω ότι το S2000, θέλει 40αρια λάδια....
-
το βιβλιο αναφερει οτι παιρνει 10W30 και αν ζω σε περιοχες με θερμοκρασιες που πλησιαζουν τους -20 μπορω να βαλω και 5W40
-
http://www.anac-diagnosis.com/lub/luban ... enDocument
άλλη μια εταιρία ... για αναλύσεις λαδιών
-
Στο site της Fuchs Europe αναφέρει για το S2000 ότι παίρνει 0W30, 5W30 και 5W40. Θα σου πρότεινα λοιπόν μετά τα Redline να βάλεις τα Fuchs Titan Supersyn 5W40. Πάμφθηνα και με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Αν δεις ότι δεν σου τα καίει, μετά μπορείς να βάλεις τα Fuchs Titan Supersyn 0W30, το κορυφαίο ευρωπαϊκό 30άρι και σχετικά οικονομικό. Και τα δύο αυτά που σου είπα, τα χρησιμοποιούμε στις Alfa Romeo της οικογένειας με άψογα αποτελέσματα. Θα τα άλλαζα μόνο με τα αντίστοιχα Lucas Oil Synthetic High Performance Motor Oil που απλά είναι αλλού, και από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών αλλά και στην πράξη, μιας και τα έβαζα στο δικό μου (0W30) μέχρις ότου σταμάτησε να τα φέρνει ο Λαμπριανίδης (μου είπε όμως η κα Καράμπελα ότι θα τα ξαναφέρει).
-
τα Fuchs ειναι πολυ φτηνα γιαυτο τα χρησιμοποιουν στα συνεργεια.
-
τα Fuchs ειναι πολυ φτηνα γιαυτο τα χρησιμοποιουν στα συνεργεια.Δες όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σύγκρινέ τα με άλλα, και μετά πεσ'μου αν αξίζει να δώσεις περισσότερα για άλλα λάδια.
Φιλικά πάντα.
-
δεν ασχολουμε με τα λαδια εγω βαζω αυτα που μου προτενει ο κατασκευαστης selenia 10w-40.ολα τα λαδια την ιδια δουλεια κανουν για μενα εκτος αν εχεις κανα μοτερ αγωνιστικο ,εκει θελει σιγουρα ψαξιμο.
-
δεν ασχολουμε με τα λαδια εγω βαζω αυτα που μου προτενει ο κατασκευαστης selenia 10w-40.ολα τα λαδια την ιδια δουλεια κανουν για μενα εκτος αν εχεις κανα μοτερ αγωνιστικο ,εκει θελει σιγουρα ψαξιμο.Δεκτό αυτό που λες αλλά κάποια συνεργεία ίσως να μην τα βάζουν μόνο γιατί είναι φθηνά, μην το αποκλείεις αυτό. Κι εγώ στην αρχή Selenia 10W40 έβαζα αλλά μετά από τις 5000Km μου τα έκαιγε, οπότε είπα να το ψάξω λίγο. Ο κινητήρας μου δεν είναι αγωνιστικός αλλά είμαι λίγο ψείρας με το αυτοκίνητο μου και θέλω πάντα το καλύτερο με καλή τιμή και την καλύτερη δυνατή απόδοση και λειτουργία των μηχανικών μερών του, και δεν είμαι ο μόνος, αν κρίνω από τα post στο topic.
-
Ο χρήστης dinosech έγραψε:
Δες όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σύγκρινέ τα με άλλα, και μετά πεσ'μου αν αξίζει να δώσεις περισσότερα για άλλα λάδια.
Φιλικά πάντα.
παιδιά, που μπορούμε να βρούμε .... για τα fuchs τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός από τα τετριμμένα ιξώδες, flash-poor point ? H μοναδική εταιρία που δίνει πραγματικά αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά, από όσες έχω ψάξει είναι η amsoil.
-
Θα πας στο δεύτερο link (II. Λίπανση και Λιπαντικά) της παρακάτω σελίδας:
-
υπάρχει κάτι άλλο πλην από το pdf του μίλτου ?
πάντως μιας και αναφέρθηκε η fuchs αξίζει να αναφέρουμε και την θυγατρική της silkolene που έχει πολύ καλά λαδάκια .... για σκίστες !!!
εγώ ψάχνοντας λάδάκι για το Volvo V50 1.8 ACEA A5/B5 2004+, το καλύτερο που βρίσκω με τις όποιες λίγες γνώσεις έχω ... που τις περισσότερες τις απέκτησα σε αυτό το φόρουμ είναι το Amsoil SSO 0-30 ή το Μ1 0-30 fuel economy. Καμιά καλύτερη πρόταση ... ανεξαρτήτως κόστους ? Η volvo βάζει το Castrol 0-30 slx
-
Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο, εγώ πάντως αρκούμαι στα specs που δίνουν οι κατασκευαστές και στο pdf του Μίλτου, και εκεί σταματούν και οι γνώσεις μου.
Τα Amsoil SSO είναι τα κορυφαία Α5/Β5. Αν μπορείς να βάλεις Α3/Β3 στον κινητήρα σου, τότε κατά την γνώμη μου, δες τα Fuchs ή τα Lucas Oil (όταν τα ξαναφέρει).
-
Ο χρήστης dinosech έγραψε:
Δες όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σύγκρινέ τα με άλλα, και μετά πεσ'μου αν αξίζει να δώσεις περισσότερα για άλλα λάδια.
Φιλικά πάντα.
+1
Το καλό λιπαντικό πρέπει να έχει και καλή τιμή.
-
Τελικά από τα Fuchs έχουμε μοντέλα group IV-V ή είναι καλά gr III?
δεν ασχολουμε με τα λαδια εγω βαζω αυτα που μου προτενει ο κατασκευαστης selenia 10w-40.ολα τα λαδια την ιδια δουλεια κανουν για μενα ...Το ότι δεν ασχολείσαι όσο άλλοι εδώ είναι σίγουρο.... και λες δεν ασχολείσαι αλλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι ετοιμαζόσουν να ασχοληθείς επαγγελματικά με το θέμα....?
Και αφού άλλα μας είχες πει ότι είναι τα καλύτερα, σε στύλ 'τέλοςςς αυτά είναι τα λάδια', για να βάζουμε όλοι παντού, τώρα λες ότι εσύ βάζεις selenia.... Χρειάζεται να πώ τίποτα άλλο.... δεν νομίζω.... τα έχεις πει μόνος σου... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φιλικά πάντα.
+1
Το καλό λιπαντικό πρέπει να έχει και καλή τιμή.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν θα έβαζα λάδι στο αμάξι μου μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνό (αν ο Λαμπριανίδης είχε τα Lucas, αυτά θα έπαιρνα, έχουν ακόμα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι λίγο ακριβότερα). Αν όμως είναι κορυφαίο (και στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην πράξη), δεν βρίσκω λόγο να επιλέξω κάποιο άλλο και να μην το προτείνω και σε άλλους.
Περι λιπαντικών γενικώς