-
Εγώ βολεύτηκα πολύ με την αντλία της black stone, δες δεξιά. Παιχνιδάκι η διαδικασία εφόσον δημιουργεί υποπίεση.
-
Μάλιστα. Το 6 pack συμφέρει από ότι κατάλαβα, ε; Από την στιγμή που έκανες την παραγγελία, το sample kit και η αντλία πόσο καιρό έκανε να σου έρθει;
-
Κάπου 1,5 βδομάδες νομίζω. 6 pack πήρα + αντλία.
-
Όταν αναφέρει postage για το 6-pack, εννοεί προπληρωμένα τα έξοδα αποστολής για το Ελλάδα-Αμερική; TBN έβαλες και στα 6 από την αρχή;
-
what is sample kit? για παραγγελία απο http://www.trade-wind.gr λέτε?
-
Όχι, από blackstone-labs. Για ανάλυση λαδιών...
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
η περιπτωση να δοκιμασεις κατι εκτος σελενια παιζει ??γενικα τα μοτερ της αλφα τα ατμοσφαρικα βεβαια γουσταραν πολυ τα μοτουλ δε δομικαζεις μοτουλ 8100 5-40 ??
μια ιδεα λεω ας μας που και οι ειδικοι τη γνωμη τουςΔεν πολυκατάλαβα γιατί πρέπει να αλλάξει τα Selenia, τη στιγμή μάλιστα που έγινε συνεργασία της Alfa με τη Selenia για το συγκεκριμένο λάδι.
Πως θα αντιληφθεί ότι τα άλλα είναι κάλύτερα ? Ούτε μετά από 100.000 χλμ δεν φαίνονται οι διαφορές του καλού λαδιού από το άριστο.
Μάθαμε να τρέχουμε όλοι πίσω από τα Amsoil λες και είναι μάνα εξ ουρανού.
-
Τα λάδια (όπως και άλλα προϊόντα) που έρχονται από μακριά είναι πάντα καλύτερα. Γι αυτό οι Αμερικάνοι ψάχνουν να αγοράσουν ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Castrol.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μάθαμε να τρέχουμε όλοι πίσω από τα Amsoil λες και είναι μάνα εξ ουρανού.
Θα έλεγα πως γενικά τα πλεονεκτήματα των μάλλον GroupIV/V έχουν υπερτιμηθεί:
Αντιγράφω από BITOG κάποιον που υποστηρίζει τα Group III και κάτω:Pablo that is because after 23 years of working repairing trucks, cars,tractors ,forklifts, all sorts of gas and diesel engines , for a living I can ask why?what is the advantage as I do not sell syn. oil so I can be objective. There are some advantages of syn oil Extreme cold starting and high mile oil drains which most syn users do not take advantage of.
Από την επόμενη σελίδα>The benefits of synthetics in most cases are never realized, or needed that is the point of my statements. Most people change their syn fills at too low of a mileage not taking the main benefit of the oil. Lookinf at the uoas there isn't any noticable difference in the wear metals. Therer is no magic is syn oils .I have and do use syn oils in certain applications . But there is little advantage in using syn oils with todays oils in most applications.
Παρακάτω>My statements are just about what you posted there is no benefit using a syn oil as compared to dino oil if the SYN OIL IS CHANGED AT DINO OIL,OIL CHANGE INTERVALS. engines are plenty clean with dino when changed at proper intervals.
Και στην συνέχεια - αποτελειώνει- στη σελίδα 6>
I switched my own cars from synthetics to conventionals, and of course noticed no difference, and I would say that my current view tends to be that there is a) no provable real-world advantage to synthetics, and b) if there is some advantage that is not provable by UOA or other objective method, it is small enough that it makes no difference AT ALL to how long your engine will last, and to compound the unlikelihood that synthetics are worthwhile, it is rare that the lifespan of the engine will be a limiting factor in the lifespan of the car anyway.
Πιστεύω πως αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο
-
doublepost
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Τα λάδια (όπως και άλλα προϊόντα) που έρχονται από μακριά είναι πάντα καλύτερα. Γι αυτό οι Αμερικάνοι ψάχνουν να αγοράσουν ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Castrol.
Έχουν φτιάξει και ολόκληρο faq.
Ένας περιβαλλοντολογικός λόγος να παίρνει κανείς ευρωπαϊκά είναι η μικρότερη επιβάρυνση λόγω της μικρότερης απόστασης. Για μένα παίζει και αυτό κάποιο ρόλο εφόσον πιστεύω αυτό που γράφετε στο BITOG πως 'Δεν υπάρχει μαγικό λάδι'
Μάλλον έχω κάνει λάθος που έχω ολόκληρο κιβώτιο από redline - με παρέσυραν οι προσφορές - και τώρα έχει το ~μονόλιτρο φθηνότερα από ότι μου βγήκε εμένα!Λάδια με ειδικές προδιαγραφές υπάρχουν - αλλού κερδίζουν αλλού χάνουν.
Ίσως κερδίζουν και στο μέσο όρο, αλλά πόσοι βλέπουμε και εκμεταλλευόμαστε - όπως παρέθεσα μόλις πριν - τα πλεονεκτήματά τους?Προσωπικά, όταν πήρα το αυτοκίνητό μου δεν υπήρχαν στην Ελλάδα - ίσως και πουθενά στην Ευρώπη - οι προδιαγραφές που ζητούσε το manual (0w20! ) παρά μόνο σε αμερικάνικά?
Με συγχωρείτε τώρα για την φλυαρία - έχω πυρετό και είμαι σε υπερένταση -
Να ρωτήσω κάτι & εγώ;
Έχουμε ένα Seat Leon mk1 1.4 16V 75PS, μοντέλο 2000 (με ντίζα, όχι ηλεκτρόγκαζο), μοτέρ AHW.
Τώρα έχει 102.000 χλμ & θέλει service. Το θέμα είναι ότι ο κινητήρας από τα 60.000 χλμ άρχισε να καταναλώνει αρκετό λιπαντικό (κλασσικά...). Έως τώρα του βάζαμε ημισυνθετικά 10W-40.
Σκέφτομαι να αλλάξω & να του βάλω τα Mobil 1 0W-40, τα οποία σε Fabia 101 που επίσης έχω, ταιριάζουν άψογα (μηδενική κατανάλωση λιπαντικού, καλύτερη λειτουργία). Όμως, στο manual του Leon δεν υπάρχει η προδιαγραφή 0W-40, παρά μόνον οι 5W-30, 5W-40, 5W-50, 10W-30, 10W-40, 10W-50, 10W-60, 15W-40, 15W-50, 20W-40, 20W-50, & οι VW 500.00, 505.01, 501.01, 505.00, 502.00, API SH, ACEA A2 A3.
Ιδού & τι γράφει στο manual:
Επειδή το μοτέρ αυτό είναι, κατά βάση, το ίδιο & στο Fabia & στο Leon, μπορώ να το χρησιμοποιήσω, ή παραείναι λεπτόρρευστο, θα το καταναλώσει πολύ εύκολα & θα πάρω το μοτέρ στο χέρι;
Εάν δεν ταιριάζει το Mobil 1 0W-40, ποια η άποψή σας για το (επίσης 100% συνθετικό) Mobil 1 High Mileage 10W-40, μιας & το μοτέρ του Leon τα έχει τα χρονάκια του; Δυστυχώς, για το συγκεκριμένο λιπαντικό, πουθενά δε βρήκα προδιαγραφές VW.
Επίσης, κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ! -
βαλε 5/40.πρεπει να ειναι mobil οπωσδηποτε τα λαδια που θα βαλεις?
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
βαλε 5/40.πρεπει να ειναι mobil οπωσδηποτε τα λαδια που θα βαλεις?Όχι, δεν είναι απαραίτητο να είναι Mobil. Απλώς, τα Mobil 1 εμπιστευόμουν για το Fabia που επίσης έχω, & είδα καλό αποτέλεσμα.
Σε συνθετικό 5W-40, όπως λες, τι μάρκα/τύπο προτείνεις; -
Μπορείς να βάλεις 0w40, απλά είναι ψιλότερα κρύα.
-
Αυτό το εμπιστευόμαστε?
http://www.ew2.lubesinfo.com/error.asp? ... on&sc=1323 -
ποιο απο όλα τα motul ; γιατι βγάζει error τo link που δίνεις
-
Παιδια στο αμάξι της γυναικας μου nissan note εβαλα την προηγούμενη εβδομάδα τα motul 10w40 6100 synergie+ api CL/CF ACEA C3/B3 VW 502-505 ,MB 229.3 approvals http://www.opieoils.co.uk/pdfs/MOTUL/61 ... 8GB%29.pdf .Δεν άλλαξα φίλτρο ισως εδω έκανα μ....Οφειλω να ομολογήσω οτι είδα μεγαλη διαφορά στο στροφαρισμα σαν να έχω νεο κινητήρα σε προκαλει να το πιέζεις.Βαση του trip computer ανέβηκε λιγο η κατανάλωση βενζίνης αλλα βλέπω τις τελευταίες μερες οτι σταδιακά πεφτει.Ισως ο κινητηρας αρχιζει και συνηθίζει τα νεα λάδια τα οποία βάζουν το δικό τους νεο φιλμ προστασίας.Κάποιος αλλος με εμπειρία απο αυτά τα λαδάκια.Τα προηγουμενα και αυτα 10w40 αλλα αγνωστου μαρκας μιας και το ειχε παει η γυναικα μου για σερβις και στην αποδειξη δεν γραφαν μαρκα.
-
Ναι, λάθος μεγάλο που δεν άλλαξες φίλτρο.
-
υπερβολές - εξαρτάται πόσα χλμ είχε κάνει ...
Περι λιπαντικών γενικώς