-
...προσεχώς στο service των 75000χλμ!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Powered by Amsoil...προσεχώς στο service των 75000χλμ!
Καλορίζικα και καλοφόρετα! Μια από τα ίδια προβλέπω και για το δικό μου...,. Μήπως γνωρίζεις τί βαλβολίνες φοράει η suzuki γιατί θα ήθελα να δοκιμάσω διαφορετικές
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Powered by Amsoil...προσεχώς στο service των 75000χλμ!
Ζήλεψα και παραθέτω και εγώ κάποια από τα δικά μου
φωτο 1
φωτο 2
φωτο 3
έτσι για να μην λέει ο Μίλτος για τα φίλτρα (μου τα έστειλαν πέρυσι το καλοκαίρι από αμέρικα).Στην τελευταία και δεξιά φαίνεται το κιτ ρουφήγματος της blackstone.
-
-
Αντώνη ζηλιάρη!!!
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
... Μήπως γνωρίζεις τί βαλβολίνες φοράει η suzuki γιατί θα ήθελα να δοκιμάσω διαφορετικέςΚωνσταντίνε αυτήν την περίοδο στα Suzuki Services βάζουν αυτές
εδώ .Είναι της Hell.
Μακρυά.-
edit: Ορίστε και το φίλτρο λαδιού της Suzuki για το Swift.
Γίνεται να βρούμε το αντίστοιχο σε Amsoil?
-
Μακρυά ε? Επισπεύδω την αντικατάσταση ...
-
Μακρυά ε? Επισπεύδω την αντικατάσταση ...Κωνσταντίνε δοκίμασε τις Amsoil MTG 75w90 Api GL4 (αυτές που είναι στη φωτό μου πιο πάνω).
Δεν θα έχεις ξανανοιώσει ΠΟΤΕ άλλοτε το κιβώτιο σου έτσι!!!
Δρρρρρραματική βελτίωση.
Αυτό μόνο τέλος.-
-
Με βάζεις σε έξοδα τώρα αλλά αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά
Το HDD πώς σου φάνηκε? Τί είχες πριν ξέχασα
-
Με βάζεις σε έξοδα τώρα αλλά αν είναι τόσο μεγάλη η διαφοράΤο HDD πώς σου φάνηκε? Τί είχες πριν ξέχασα
Ακόμα δεν έκανα το σέρβις των 75000χλμ.Για αυτό και πήρα τα παραπάνω καλούδια.
Προς το παρόν έχω το AMO και παρόλα τα 8000χλμ που 'έχουν στην πλάτη τους' με ...δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα τελικιάσματα,χωρίς να έχει τσιμπήσε σταγόναι.
Αφού μίλησε Μίλτος εγώ--> .
Τέλος!
Amsoil MTG βαλβολίνες είχα βάλλει και στα 48000χλμ σε ...βενζινάδικο αντικαθιστώντας τις Shell, Που μου είχαν βάλλει στο εξουσιοδοτημένο.Από αυτό και μόνο να καταλάβεις...
Άλλο να στο λέω και άλλο να νοιώσεις την αίσθηση του επιλογέα!!!
-
Μίλτο καλημέρα, σε Starlet E82, 1300 cc mod. 1992 σε Amsoil λάδι για το μοτέρ και βαλβολίνες για σαζμάν και διαφορικό, τι προτείνεις ? Είναι του μικρού μου και δεν θέλει κάτι ακριβό, φοιτητής βλέπεις, απλά να είναι σωστό ( και φτηνό )
Ευχαριστώ.
-
Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει διαφήμιση της Motul (Χαμπής) όπου αναφέρει τη νέα σειρά συνθετικών λιπαντικών τα οποία ακολουθούν ακριβώς τις εξειδικευμένες προδιαγραφές πολλών κατασκευαστών (GM , VW group, Ford, MB, BMW κλπ). Από όσο είδα για Opel έχει το 5W30 το οποίο το ονοματίζει LL A/B 025 5W-30.
Ξέρει κανείς τι παίζει με την εν λόγω σειρά και ειδικότερα τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου 5W30? Προσωπικά και με δεδομένο το πολύ καλό όνομα της εν λόγω εταιρείας, μάλλον πρόκειται για το επόμενο λιπαντικό μου για τον Ζ18ΧΕ (κοντεύω τις 5500χλμ απ την προηγούμενη αλλαγή, Aral SuperTronic G 0W30, γύρω στις 7000χλμ με βλέπω να αλλάζω λάδια). -
Παιδιά καλησπέρα!Νέο μέλος και η πρώτη δημοσίευση μου αφορά τα λιπαντικά για τον Smartako μου!
Είμαι κάτοχος ενος smart 700cc και μέχρι πρότινος χρησιμοποιουσα το Motul 8100 X-max 5-30 το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.Το εν λόγω λιπαντικό το προμηθευόμουν απο γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα σε καλή σχετικά τιμή. Πριν λίγες ημέρες διαπίστωσα ότι πλέον δεν διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας..Επιπλέον το δίκτυο πωλήσεων της Motul είναι λιγάκι δαιδαλώδες..Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να προμηθευτώ το συγκεκρίμενο λάδι και αν δυνατόν σε καλή τιμή!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Αν δεν το βιάζεσαι πολύ, πάρε ένα τηλέφωνο στο γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα να ρωτήσεις πότε θα φέρουν. Πολλές φορές έχουν κενά στη διαθεσιμότητα. Αλλιώς αντιπρόσωπος είναι ο Χαμπής και θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του... Για φτηνά, δεν ξέρω που θα το βρεις.
-
O Λαμπ έχει σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας εδώ και καιρό. Κάποιος είχε αναφέρει θεματάκι με τα τελωνεία, αλλά δεν ξέρω τι παίζει στα σίγουρα.
-
Πράγματι. Από 5W40 που κοιτούσα την περασμένη βδομάδα χθες που ξανακοίταξα δεν είχε ούτε τα μισά από αυτά που είχα δει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O Λαμπ έχει σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας εδώ και καιρό. Κάποιος είχε αναφέρει θεματάκι με τα τελωνεία, αλλά δεν ξέρω τι παίζει στα σίγουρα.Όντως, αυτό μου απάντησαν όταν έψαχνα το Amsoil που ήθελα. Έτσι βολεύτηκα προσωρινά με Motul.
-
Πρίν από λίγο καιρό και σε αναζήτηση καλού ποιοτικού λαδιού με προδιαγραφές MB 229.3 229.5 πολλοί πρότειναν τα Mobil1 0W40! Μετά από 2 αλλαγές με το συγκεκριμένο λιπαντικό μόνο καλά λόγια έχω να πω!
Η αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα, η ευστροφία και να μην ξεχάσω την μειωμένη κατανάλωση!
Ένα θέμα που είχα με τα ωστήρια των βαλβίδων άρχισε να εξαφανίζεται με τον καιρό! Πλέον ο θόρυβος κατά την εκκίνηση με κρύο κινητήρα δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός, από το συνεργείο μου είπαν ότι ειναι κλασικό πρόβλημα και συνήθως φταίει η ποιότητα του λαδιού, με λίγα λόγια παραδέχθηκαν ότι για περίπου 40000χλμ το 'επίσημο' λάδι της μαμάς μερσεντές που έβαζαν είναι σκάρτο !Διαβάζοντας στο site της AMSOIL είδα ότι έχουν το European 100% Synthetic 5W-40 Motor Oil που καλύπτει τις πιο πρόσφατες MB 229.31 299.51! Έχουμε καμιά πληροφορία για το συγκεκριμένο ή κάποια σύγκριση με Mobil1? Να την κάνω την αλλαγή ή μια χαρά είμαι και με το M1?
-
Εγώ φοράω (για δεύτερη φορά) τα Amsoil 5W-40 που αναφέρεις και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μεταξύ αυτών και των Mobil 0-40 θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τεχνικοί λόγοι για να επιλέξεις το ένα ή το άλλο (περισσότερα επ'αυτού από τους ειδικούς!). Εκεί που όμως έχουν διαφορά είναι στην τιμή.... υπέρ του Amsoil.
Επίσης ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς και λάδι 30άρι είτε της μίας είτε της άλλης μάρκας για ακόμα μικρότερη κατανάλωση και ακόμα καλύτερη ευστροφία. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O Λαμπ έχει σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας εδώ και καιρό. Κάποιος είχε αναφέρει θεματάκι με τα τελωνεία, αλλά δεν ξέρω τι παίζει στα σίγουρα.Εφερε από όλα και motul & amsoil. Δεν έχει Mobil 1 ESP formula αλλά θα σίγουρα ξαναφέρει
Εγώ ήδη παράγγειλα 4.7 λίτρα ASL 5w30 -
Ο χρήστης opc έγραψε:
Πριν κανά 2μηνο άλλαξα λαδάκια και από 8100 X-cess 5w-40 πέρασα σε Mobil 1 0w-40. Μετά από μερικά χλμ άρχισε το φαινόμενο του κροταλία. Εξήγουμε... Όταν το βάζω το πρωί μπροστά ή μετά από αρκετές ώρες ακινησίας ακούγεται ενα κροτάλισμα, σαν καπελότα βαλβίδων. Μετά από κανα 2λεπτο όλα είναι οκ. Λεω εντάξει οκ είναι καινούργιο το λάδι διαφορετικό από πριν και γι' αυτό. Όμως ακόμη και τώρα σχεδόν 2 μήνες μετά και με 2.000χλμ υπάρχει ακόμη το ίδιο φιανόμενο. Το αμάξι είναι ένα Leon 1.8 20vt του 2005 με 39.000 χλμ. Λέω να αλλάξω πάλι και να βάλω πάλι Motul ή να δοκιμάσω Amsoil AFL 5w-40.
Πάντως φου φαίνεται περίεργο, μιας και όλοι έχουν καλά λόγια να πουν για Mobil 1! Υποτίθεται δε πως ο συγκεκριμένος κινητήρας τα λατρεύει!Τώρα το είδα αυτό. Εγώ έλεγα να δοκιμάσω Mobil1 ή Amsoil για αυτό ακριβώς το λόγο - την πιο ήσυχη λειτουργία τα πρώτα λεπτά μετά από παρατεταμένη περίοδο ακινησίας.
Περι λιπαντικών γενικώς