-
Μπράβο στα βουλγαράκια.
http://www.prista-oil.com/technical/abo ... p?l=en&a=6Με τις προδιαγραφές τους , τα δελτία τεχνικών χαρακτηριστικών, νοικοκυρεμένα πράγματα.
http://www.prista-oil.com/technical/pro ... p?l=en&s=2' target='_blank
http://www.prista-oil.com/technical/pdf ... -ULTRA.pdf' target='_blank
-
Παιδια οταν ειχα παει για τα MOBIL1 ειδα και 2 εταιρείες που δεν της γνώριζα την bardahl με μια τεχνολογία “Polar Attraction” κατι σαν το magnetic της castrol και την omv αυστριακή λένε τιποτα αυτές οι εταιρείες ;;;
-
H omv ειναι πολυ καλη εταιρια λιπαντικων
-
Το BP Visco 7000 0W-40 το δείχνει στον κατάλογο ως API SM. Στις συσκευασίες που έχω γράφει SL. Έχει αλλάξει η σύνθεσή του ή κάλυπτε πάντα τη προδιαγραφή και πλέον πήρε και πιστοποίηση?
-
Άλλαξε λιγάκι η σύνθεση . Είναι λογικό να υπάρχει η προηγούμενη στην αγορά για 2-3 χρόνια μέχρι να εξαντληθεί το στοκ. Εξάλλου δεν υπάρχει και ημ.λήξης
-
Στην Θεσσαλονίκη πού μπορώ να βρω motul λάδια?
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Άλλαξε λιγάκι η σύνθεση . Είναι λογικό να υπάρχει η προηγούμενη στην αγορά για 2-3 χρόνια μέχρι να εξαντληθεί το στοκ. Εξάλλου δεν υπάρχει και ημ.λήξης2-3 χρόνια? Τόσο πολύ στόκ έχουν?
-
θελω απλα μια επιβεβαιωση σε κατι που χα διαβασει παλιοτερα..
Αν αλλαξω μαρκα λαδιων θα πρεπει τα πρωτα 100χλμ να πηγαινω χαλαρα γιατι το προστατευτικο φιλμ του προηγουμενου λαδιου θα αντικατασταθει απο αυτο του νεου???τα τωρινα μου λαδια ειναι aral και θα παω σε castrol edge και τα δυο 5w 30 ιδιων προδιαγραφων
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Προβλέπεται ψοφόκρυο οπότε τα λεπτά λαδάκια είναι must για αυτόν το χειμώνα.
-
Χθες πραγματοποίησα service 15.000 στο sx4. Φορούσε τα moτul 8100 x-cess 5-40. Με αυτά δεν είχα κανένα πρόβλημα και δεν παρατήρησα να καίει λάδι ο κινητήρας (τα κράτησα 10.000 χλμ κινούμενο 90% εκτός πόλης). Στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι σταμάτησαν να συνεργάζονται με motul και πλέον βάζουν τα συνθετικά της shell. Ωστόσο επειδή με τα motul έμεινα ευχαριστημένος πήγα τα πήρα από έξω και έβαλα τα ίδια.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι σταμάτησαν να συνεργάζονται με motul και πλέον βάζουν τα συνθετικά της shell. Ωστόσο επειδή με τα motul έμεινα ευχαριστημένος πήγα τα πήρα από έξω και έβαλα τα ίδια.Συνθετικά?
Εδώ, στο χανιώτικο εξουσιοδοτημένο πάντα ήμισυνθετικά μου έβαζαν.
Μέχρι τα 30000χλμ της Μοτούλ και μετέπειτα της Χελ( ).
Και τα 2 σε ήμισυνθετικά.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν αλλαξω μαρκα λαδιων θα πρεπει τα πρωτα 100χλμ να πηγαινω χαλαρα γιατι το προστατευτικο φιλμ του προηγουμενου λαδιου θα αντικατασταθει απο αυτο του νεου???Ισχύει, αλλά δεν χρειάζονται τόσα πολλά χιλιόμετρα. Για να είσαι 100% ασφαλής κράτα ρυθμό στρωσίματος για 50χλμ όταν αλλάζεις μάρκα (ή τύπο λιπαντικού ακόμη και ίδιας μάρκας).
-
Από εδώ και πέρα (ειδικά το Νοέμβριο) ίσως να χαθώ πάλι αλλά θα επανέρχομαι όποτε μπορώ.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αν αλλαξω μαρκα λαδιων θα πρεπει τα πρωτα 100χλμ να πηγαινω χαλαρα γιατι το προστατευτικο φιλμ του προηγουμενου λαδιου θα αντικατασταθει απο αυτο του νεου???Ισχύει, αλλά δεν χρειάζονται τόσα πολλά χιλιόμετρα. Για να είσαι 100% ασφαλής κράτα ρυθμό στρωσίματος για 50χλμ όταν αλλάζεις μάρκα (ή τύπο λιπαντικού ακόμη και ίδιας μάρκας).
σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου
-
Σε γενικές γραμμές ένα λάδι 5w30 τί διαφορά έχει από ένα λάδι 5w40 ?
-
Άποψη για το Valvoline Synpower 5W30?
Επίσης, γνωρίζετε κάποιο σχετικά λεπτό (ιξώδες όχι πάνω από 11-11,3@100C) και καλό 30άρι που να ικανοποιεί την ACEA A3? -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Άποψη για το Valvoline Synpower 5W30?
Επίσης, γνωρίζετε κάποιο σχετικά λεπτό (ιξώδες όχι πάνω από 11-11,3@100C) και καλό 30άρι που να ικανοποιεί την ACEA A3?τα εχω χρησιμοποιησει, παροτι θεωρουνται πολυ καλα, στο δικο μου μοτερ, γινοντουσαν πολυ λεπτα οταν οδηγουσα στην εθνικη με μεγαλες ταχυτητες και τα εκαιγε.
τα αλλαξα με amsoil 5/40 και ειμαι ευχαριστημενος.
-
Σε τι θερμοκρασίες δουλεύει η βαλβολίνη 70W80 και η 75W80 ?
-
Έχω δύο ερωτήσεις για λάδια:
1: Κινητήρας Peugeot-Citroen Group EW10 J4S. Καθώς το αυτοκίνητο πιέζεται διαρκώς στα όρια του, ψάχνω λάδι που να προσφέρει κορυφαία προστασία και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά ταυτόχρονα να μήν περιορίζει το στροφάρισμα. Δέν έχω πρόβλημα να το αλλάζω όσο συχνα χρειάζεται.
Να σημειώσω οτι μέχρι τώρα με τα λάδια που βάζουν απο την αντιπροσωπεία (Total 10-40 ή 0-40 αν δεν κάνω λάθος) δέν έχω κάποιο παράπονο ούτε απο παράξενους θορύβους ούτε απο κατανάλωση. Βασικά υπάρχει κατανάλωση της τάξης 2 χιλιοστά κάτω απο το MAX στα 5000 χιλιόμετρα, αλλά λαμβάνοντας υπ όψιν τη χρήση που γίνεται τη θεωρώ αμελητέα.
2:Απο μέρα σε μέρα η αδελφή μου θα παραλάβει ένα Citroen C4 1.6L αυτόματο. Υπάρχει και στα αυτόματα το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει στα χειροκίνητα με τις βαλβολίνες? Κάτι που πρέπει να προσέξω? Αμα καείς στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι
-
Καμιά σχέση οι βαλβολίνες των αυτόματων με αυτές των χειροκίνητων.
Για λάδια θα πρότεινα να περάσεις από τα ημι 7000 της αντιπροσωπεία στα full 9000 που πάλι τα βρίσκεις στην αντιπροσωπεία.
Περι λιπαντικών γενικώς