-
Πές τα Χρυσόστομε....
-
Τα motul 8100 x-cess πόσα χλμ μπορώ να τα κρατήσω στο sx4 με οδήγηση χωρίς ξέσκισμα?
-
Άλλοι κινητήρες ταλαιπωρούν τα λάδια και άλλοι όχι. Ακόμα η ποσότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία, πόσο λάδι παίρνει το αμάξι;
Το βιβλιαράκι πόσο γράφει να τα κρατήσεις;
-
4 lt παίρνει. Δεν θυμάμαι Λεωνίδα τί λέει το manual πρέπει να το δω. Τα άλλαξα στα 5500 χλμ και τώρα έχω 13.000. Στα 15000 είναι το σέρβις το προγραμματισμένο και σκέφτομαι αν θα πρέπει να τα αλλάξω τώρα και ξανά στα 15000 ή να τα αλλάξω μια και καλή με το σέρβις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αναμένω τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον. Τα χρήματα είναι δικά μου , με έχει φάει η περιέργεια .
Ο μόνος τρόπος για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα είναι αυτός.
Δεν θα βγάλεις συμπέρασμα αν εμφανίζει πολλά μέταλλα (φθορά). Επειδή είναι τα λάδια πρώτης τοποθέτησης μπορεί λόγω στρωσίματος κινητήρα να έχει αυξημένα επίπεδα μετάλλων.
Μη ξεχάσεις να μας πεις τα αποτελέσματα.
Εννοείται. Απλά θέλω να δω ποιά είναι τα αποδεκτά όρια φθοράς της audi σύμφωνα με το computer service light σε περίοδο στρωσίματος ( όχι οτι το καταλαβαίνει το computer) . Πάντως θα είναι κάτι που θεωρούν οτι δε θα δημιουργήσει πρόβλημα μελλοντικά στον κινητήρα.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στα 15000 είναι το σέρβις το προγραμματισμένο...Αν πρόκειται να κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα σχετικά σύντομα - πριν τις γιορτές - περίμενε και άλλαξέ τα στο σέρβις (αυτό θα έκανα, δεν είναι πολλά τα χιλιόμετρα). Συμπλήρωσε αν χρειάζεται.
-
Ευχαριστώ Λεωνίδα
-
Ο χρήστης Andreas_lfc έγραψε:
Mίλτο μια άτυπη σύγκριση μεταξύ των αγωνιστικών λαδιών Torco,Motul 300V,Red line 5-40 .Σε συνθήκες πίστας αλλά κ ως all around.Τστστστστστστσ βρε συ, κανουν τετοιες ερωτησεις στον Μιλτο? Αφησες εξω απο την συγκριση τα κορυφαια Amsoil, για ρωτα το αυτοκινητο σου, και βαλε το αφτι σου κοντα, Amsoil θα σου πει πως θελει
-
Μερικα πραγματα σε αυτο το topic απλα δεν αλλαζουν.........Amsoil rules!
-
Εχω το golf tsi 122 απο τον Ιουνιο και εχω συμπληρωσει 8500χλμ, εκ των οποιων τα 7500 σε σχετικα καλες συνθηκες (Εθνικη οδο - Αυτοκινητοδρομο) και τα υπολοιπα χιλια σε δυσκολες συνθηκες (διακοπες, πολη κτλ). Σκεφτομαι να κανω τις αλλαγες των λαδιων καθε 10.000χλμ αντι 15000χλμ, καθως απ'οτι υπολογιζω με δικα μου λαδια θα μου βγαινει καπου στα 100 Ευρω το οποιο θεωρω ενα νορμαλ ποσο. Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι μηπως ειναι πεταμενα λεφτα να τα αλλαξω στις 10000 γιατι με το ζορι θα εχει συμπληρωσει 3 μηνες το λαδακι ασχετα εαν εχω αρκετα χιλιομετρα.
Να σημειωσω πως το αυτοκινητο το σεβομαι και το προσεχω σαν τα ματια μου. Θα ελεγα οτι δεν το ταλαιπωρω σχεδον καθολου.
-
100 ευρώ πολλά δεν είναι για μια αλλαγή λαδιών με δικά σου λάδια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
100 ευρώ πολλά δεν είναι για μια αλλαγή λαδιών με δικά σου λάδια;Για τη vw μιλαμε ε; 56 Ευρω μου στοιχισαν 4λιτρα mobil 1 esp formula 5-30 και υπολογιζω γυρω στα 40 Ευρω για φιλτρο - εργατικα σε αντιπροσωπια.
-
Aν μιλάμε για σκέτη αλλαγή λαδιών, εργατικά με φίλτρο δεν νομίζω ότι θα είναι πάνω από 20-25 ευρώ. 56 ευρώ για τα λάδια από πού;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν μιλάμε για σκέτη αλλαγή λαδιών, εργατικά με φίλτρο δεν νομίζω ότι θα είναι πάνω από 20-25 ευρώ. 56 ευρώ για τα λάδια από πού;Απο το http://www.g-market.gr' target='_blank πολυ εξυπηρετικοι, και ειναι απο τον επισημο εισαγωγεα τα λαδια (steico) καθως ο εισαγωγεας μου συστησε το καταστημα. Ειχα ρωτησει στην αντιπροσωπεια της κατερινης και θυμαμαι πως ηταν περιπου 35-40 Ευρω εργατικα - φιλτρο. Συντομα (μαλλον) θα παω, και θα ενημερωσω.
-
10.000 χλμ. είναι πιστεύω ένα καλό νούμερο με τα συγκεκριμένα λάδια.
Δες τι λέει η subaru USA για τους turbo κινητήρες της. (technical service bulletin)
http://store.forcedperformance.net/merc ... 103-07.pdf -
Όταν ανέφερα για αλλαγές λαδιών κάθε 5000 - 7500 χλμ λιδωρήθηκα, ας λιδωρήσουν τώρα και την Subaru, και ας της πούν ότι τους γυρίζει στην 10ετία του '80, τότε που τα λάδια ήταν ¨αρχαία'.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όταν ανέφερα για αλλαγές λαδιών κάθε 5000 - 7500 χλμ λιδωρήθηκα, ας λιδωρήσουν τώρα και την Subaru, και ας της πούν ότι τους γυρίζει στην 10ετία του '80, τότε που τα λάδια ήταν ¨αρχαία'.Γιατί αγχώνεσαι ? Αστους να κάνουν 'οικονομία' στο λάδι.
Πως θα δουλέψουν τα εξουσιοδοτημένα άλλωστε όταν λήξουν οι εγγυήσεις ?
-
Όταν ανέφερα για αλλαγές λαδιών κάθε 5000 - 7500 χλμ λιδωρήθηκα, ας λιδωρήσουν τώρα και την Subaru, και ας της πούν ότι τους γυρίζει στην 10ετία του '80, τότε που τα λάδια ήταν ¨αρχαία'.Υπερβάλεις λίγο! Δεν λιδωρήθηκες. Απλά είναι δύσκολο για όλους να το καταλάβουν!
-
Όταν ανέφερα για αλλαγές λαδιών κάθε 5000 - 7500 χλμ λιδωρήθηκα, ας λιδωρήσουν τώρα και την Subaru, και ας της πούν ότι τους γυρίζει στην 10ετία του '80, τότε που τα λάδια ήταν ¨αρχαία'.Μπααα, θα σου πούνε για τα μέταλα των γιαπωνέζικων που είναι απο ασβέστη
-
Γελάστε ελεύθερα...
Οδηγός (ενθουσιασμένος 'Τα κορυφαία φουλ συνθετικά που πουλάτε κάθε πότε να τα αλλάζω;'
Έμπορος (με αυτοπεποίθηση 'Κάθε 4-6 μήνες ή 7500-10000χλμ αναλόγως χρήσης.'
Οδηγός (έκπληκτος 'Μα ο κατασκευαστής δίνει για 'τα δικά του' συμβατικά λιπαντικά 30000χλμ ή 2 χρόνια. Ποιός ο λόγος να βάλω τα φουλ κορυφαία συνθετικά;'
Έμπορος (μην χάσει τον πελάτη 'Εεεε... είναι φτηνότερα!'Ο διάλογος είναι υποθετικός αλλά όχι παράλογος αφού η παραπάνω είναι και η πλέον συνηθισμένη απορία που συναντώ στα διάφορα forums...
Περι λιπαντικών γενικώς