-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αναλυτικά τα τεστ.Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των Total, ιδίως στο 406 που μπορεί να πιάσει και τα 20.000χλμ. άνετα. Φαίνεται να έχουν πολύ δυνατό πακέτο προσθέτων. Είσαι ο ορισμός των extended drain intervals. Εύγε!!! Το μόνο αρνητικό στο 406 όπου εκεί το λάδι έχει ανεβάσει λίγο το αρχικό ιξώδες του.
Ποια ακριβώς Total είναι; -
Tα Quartz Future 9000 σε 5-30. Όχι τα INEO, εκείνα είναι για low SAPs... To 307 έφτασε τα 10.000 τώρα και λέω να τα αλλάξω.
-
-
To 406 σχεδόν ναι, πάνω από 120-130 δεν πάει.
Το 307 κάνει ταξίδια με 4,500-5000 στροφές σταθερά. -
Εδώ βρήκα τα τεχνικά χαρακτηριστικά: http://www.elfcanada.ca/File/E220.pdf
Είναι ACEA A5/B5, με σχετικά χαμηλό ιξώδες για 30άρι και HTHS
-
Στο 406 τα αλλάζω κατά κανόνα στα 10k. Το 15k προέκυψε κατά λάθος. Λες όμως να το τραβήξω στα 15;
-
Η κατάσταση του λιπαντικού αυτό δείχνει, μπορεί και λίγο παραπάνω υπό επίβλεψη. Εκτός κι αν αλλάξεις τα οδηγικά σου συνήθεια
-
Παρανόηση, το 406 το οδηγεί η μάνα μου. Το να την πείσω να κάνει αλλαγές πάνω από τις 3-3,5 χιλιάδες δεν παίζει, το προσπαθώ εδώ και χρόνια αλλά ΔΕΝ.
-
Πήγαν ο πατέρας με τον αδερφό μου κι άλλαξαν σήμερα λάδια στο Megane (1.6).
Τους είχα πει να τους παραγγείλω αλλά ...φοβόντουσαν μην προσβληθεί ο 'μάστορας' αν σκάσουν μύτη με τα δικά τους λάδια!Τους πήρε 14 ευρώ το λίτρο για 5+1 μπουκαλάκια του λίτρου ELF evolution SXR 5W40 (ACEA A3/B4, API SM/CF, RENAULT RN0710/RN0700). Σύνολο 84 Ευρώ...
-
Πλήρωσαν και για την αλλαγή ή περιλαμβανόταν στην τιμή του λαδιού
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πλήρωσαν και για την αλλαγή ή περιλαμβανόταν στην τιμή του λαδιούΠεριλαμβανόταν αυτή και οι 2 επόμενες αλλαγές μαζί με φίλτρα και ροδέλες.
Ξέχασα να προσθέσω και τις βαλβολίνες: 3 λίτρα ELF tranself NJF 75W80 για 32.52 Ευρώ. Σύνολο λάδια-βαλβολίνες (ΟΚ, μαζί με 1 λίτρο λαδιού έξτρα για συμπλήρωμα) 116.5 Ευρώ...
Χρυσές δουλειές!
-
είχα βάλει 10 40 oleoblitz πριν κάπου 7-8 μήνες. Κανένα πρόβλημα το μεγκάν έχει κάνει 11000 χιλιόμετρα, δε βλέπω λόγο να μην ξαναβάλω - ειδικά αφού είναι και τζάμπα.
-
grand σουξέ η oleoblitz στην Κρήτη, βλέπω ότι έχουν 2 αντιπροσώπους στο νησί.
Η εταιρεία έχει στενές σχέσεις με τη selenia, καλή θα είναι. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...Εσύ στην συμπρωτεύουσα, όπως λέει και η ΠΕΤΡΟΥΛΑ, έχετε δροσιές και το καλοκαίρι!!, άρα δεν καταπονούνται τα λάδια .
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.Η ζέστη καταπονεί τα λάδια; Έχω διαφορετική άποψη. Το κρύο και τα πολλά άναψε - σβήσε (για ώρες)
-
Λογικα ,οι ακραιες θερμοκρασιες καταπονουν τα λαδια. Ειτε πολυ κρυο, ειτε πολυ ζεστη. Οχι μια απλη δροσουλα που λεει ο Αντωνης.
-
Nα κανω μια ερωτηση και εγω.
Στην GTA μου (alfa romeo 3.2 V6) o κατασκευαστης ζητα 10-60 λιπαντικο ΑΥΣΤΗΡΑ.
Αυτη την στιγμη φοραω τα Selenia 10-60.
Zηταω κατι καλυτερο και το μονο που βρηκα ηταν τα Castrol 10-60.
H motul προτεινει 20-60!!
Τι συστηνετε?
Το αμαξι οποτε κυκλοφορει οδηγιεται και δεν περιφερεται απλα -
Όταν το λάδι είναι κρύο και μέχρι να ζεσταθεί ΚΑΛΑ, είναι πολύ παχύρευστο και δεν λιπαίνει καλά. Όταν ζεσταθεί καλά, είναι καλύτερο γιατί αντέχει περισσότερο στο σκίσιμο (λιγότερα VII).
Πρέπει να περιμένεις περισσότερο (να οδηγάς σιγά) μέχρι να ζεσταθεί. Δεν ζεσταίνεται πιο αργά, πρέπει να ζεσταθεί περισσότερο δηλαδή περισσότερο χρόνο.
Φαντάζομαι δεν κάνεις ταξίδια τον χειμώνα (με θερμοκρασίες στο μηδέν) τηρώντας τα όρια ταχύτητας.
-
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που θες να αλλάξεις μάρκα λιπαντικού; Πόσα χλμ. έχει το μοτέρ;
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Τι συστηνετε?
Το αμαξι οποτε κυκλοφορει οδηγιεται και δεν περιφερεται απλαΔεν θα βρείς καλύτερο από το Selenia 10-60 Racing όσο και να ψάξεις, μιλάω πάντα για 60άρι.
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Τι συστηνετε?
Το αμαξι οποτε κυκλοφορει οδηγιεται και δεν περιφερεται απλαΤι μοντέλο είναι; Πόσα χλμ έχει; Πόσο σκλήρά με πόση διάρκεια σκίζεται; Πόσο καταναλωση λαδιού έχει; Πόσο κατανάλωση καυσίμου ( --> fuel dilution) έχει; Πόσος χρόνος ζεστάματος είναι αποδεκτός;
Περι λιπαντικών γενικώς