-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν όμως τα αλλάζεις συχνά(5-7,5 χιλ.) , είναι μια χαρα ιδιαίτερα αν είναι Ιταλικά αφού έκαστος στο είδος του και οι Ιταλοί στα 10W40.
Eπειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάζω λάδια τόσο συχνά, γι αυτό ρωτάω.
Στα 10Κ σίγουρα! -
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
...Το 0-30 της Motul καλυπτει την Α3 και απο οτι βλεπω δεν εχει μεγαλη διαφορα στη ρευστοτητα στους 100 βαθμους παρα μονο στις κρυες εκκινησεις.
Σκεφτομαι να προχωρησω στην επομενη αλλαγη το πολυ πολυ το ενα καινουργιο μοτερ 400 ευρω εχειΑν το σκέφτεσαι έτσι κάποιο 0w30/5w30 χωρίς Α3 ή βάλε redline 5w20
Εγώ τέτοια (redline) έχω στο Forester αλλά έχει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα ~15.000 και δεν μου καίει αισθητά.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν όμως τα αλλάζεις συχνά(5-7,5 χιλ.) , είναι μια χαρα ιδιαίτερα αν είναι Ιταλικά αφού έκαστος στο είδος του και οι Ιταλοί στα 10W40.
Στα 10Κ σίγουρα!Δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγούσα όπως εσύ και να άφηνα τα selenia για 10Κ. Απορώ πώς αντέχει ο κινητήρας σου μέχρι τώρα.
Fiat rules -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...Το 0-30 της Motul καλυπτει την Α3 και απο οτι βλεπω δεν εχει μεγαλη διαφορα στη ρευστοτητα στους 100 βαθμους παρα μονο στις κρυες εκκινησεις.
Σκεφτομαι να προχωρησω στην επομενη αλλαγη το πολυ πολυ το ενα καινουργιο μοτερ 400 ευρω εχειΑν το σκέφτεσαι έτσι κάποιο 0w30/5w30 χωρίς Α3 ή βάλε redline 5w20
Εγώ τέτοια (redline) έχω στο Forester αλλά έχει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα ~15.000 και δεν μου καίει αισθητά.
Τα 10.000χλμ και την εθνικη πατωμα θα την αντεξουν?Το καλοκαιρι?Δεν θελω να το κανω μιξερ.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στα 10Κ σίγουρα!Δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγούσα όπως εσύ και να άφηνα τα selenia για 10Κ. Απορώ πώς αντέχει ο κινητήρας σου μέχρι τώρα.
Fiat rulesΣε καθημερινές συνθήκες οδηγώ πολύ φυσιολογικά.
Πάντως η φιατ τα εμπιστεύεται για 20.000, άρα στα 10 δεν μασάνε τίποτα. -
By the way στα βουνά , ξέρεις Αισύμη, την Τετάρτη χιόνισε..
-
Τέτοια να λες μουσάτε τζάμπα βάλαμε τα 5-40 ?
-
Σήμερα άλλαξα παραφλού και έβγαλα κάρτα καυσαερίων . Παρατηρούσα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα να βγάζουν κάρτα και με τα γκαζώματα να ενεργοποιούν το βεντιλατέρ τους. Το ματιζάκι δεν έβγαλε κιχ με τα 8100 x-cess παρά τα 215.000 χλμ .
-
Πόσα? 215? Ωρέ μπράβο μαγική συνταγή τα motul
-
Εχμμ έχω αλλάξει πάνω από 10 μάρκες στο ματιζάκι .
Από 5w30 έως 15W50. Το καλοκαίρι θα βάλω τα agip και τον επόμενο χειμώνα τα selenia star. ΄Εχω αρκετά αποθέματα στο κελλάρι μου.
Μετά σκέφτομαι για fuchs. -
Καλησπέρα παιδιά...Σήμερα παρέλαβα και τοποθέτησα(ουάου λέξη ) τις βαλβολίνες Amsoil MTG 75W-90 API GL-4, στο Swiftάκι μου...
Τι να πω???
Είναι σα να άλλαξα κιβώτιο ... σα να διακτινίστηκα σε παλαιότερο ιαπωνικό(με τόσο κορυφαίο τρόπο πραγματοποιούνται οι αλλαγές πλέον!!!)
Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος και δεν το κρύβω!Τέλος η αίσθηση ότι ανακατεύεις τα γρανάζια σαν αγρασάριστα και ότι ίσως σου μείνει ο λεβιές στο χέρι!!!
Ακόμα και πριν κατέβει το αυτοκίνητο από το ανεβατώριο,άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έβαλα 1η-2α-3η με ιδιαίτερη άνεση και ευκολία,πράγμα ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιανόητο με τις παλαιότερες βαλβολίνες!!!Θα περιμένω και μερικές μέρες βέβαια,αν και δεν το νομίζω να αλλάξει αυτή η εκπληκτική αίσθηση,που έχει αποκτήσει το κιβώτιό μου...
Θα του πετάξω και τα συνθετικά 10W-40 300V Chrono της Motul στo service των 52500χλμ έτσι για να καθαρίσει ο κινητήρας μου από τα κατακάθια-λάδια της S-hell και θα δέσει μια και καλή το γλυκό...
-
Άλλη μία θετική ψήφος για τις MTG δηλαδή! Εγώ αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σ'αυτές και την RedLine MT90, αλλά τελικά έβαλα RedLine. Την επόμενη φορά θα σου πω και τη γνώμη μου για τούτες!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Άλλη μία θετική ψήφος για τις MTG δηλαδή! Εγώ αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σ'αυτές και την RedLine MT90, αλλά τελικά έβαλα RedLine. Την επόμενη φορά θα σου πω και τη γνώμη μου για τούτες!Για δες σύμπτωση!!
Κι εγώ είχα στα υπόψιν μου τις MT90 της RedLine!!!
Ποιό είναι το feedback από τις MT90 αλήθεια???
Δεν πιστεύω να σε δυσαρέστησαν?
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Τα 10.000χλμ και την εθνικη πατωμα θα την αντέξουν?Το καλοκαίρι?Δεν θελω να το κανω μιξερ.
Δεν πιστεύω ότι θα έχεις θέμα με το x-lite, εξάλλου το ψηλότερο λάδι θεωρητικά βοηθάει στην μείωση της θερμοκρασίας.
Το eco-energy 5w30 θα ήταν ρίσκο, αλλά δεν πιστεύω πως είναι το x-lite.
Δες και εδώ http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... d/1#import σχετικά. Φαίνεται να είναι κορυφή λάδι και ταυτόχρονα με αντοχή στον χρόνο/χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Τα 10.000χλμ και την εθνικη πατωμα θα την αντέξουν?Το καλοκαίρι?Δεν θελω να το κανω μιξερ.
Δεν πιστεύω ότι θα έχεις θέμα με το x-lite, εξάλλου το ψηλότερο λάδι θεωρητικά βοηθάει στην μείωση της θερμοκρασίας.
Το eco-energy 5w30 θα ήταν ρίσκο, αλλά δεν πιστεύω πως είναι το x-lite.
Δες και εδώ http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... d/1#import σχετικά. Φαίνεται να είναι κορυφή λάδι και ταυτόχρονα με αντοχή στον χρόνο/χιλιόμετρα.Θα το μαθουμε συντομα
Για το Redline ειναι οντως χρονια μπροστα αλλα ειναι λιγο τσιμπημενο στην τιμη για το Seicento
Kαι το Motul πολυ του πεφτει -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά...Σήμερα παρέλαβα και τοποθέτησα(ουάου λέξη ) τις βαλβολίνες Amsoil MTG 75W-90 API GL-4, στο Swiftάκι μου...Τι να πω???
Είναι σα να άλλαξα κιβώτιο ... σα να διακτινίστηκα σε παλαιότερο ιαπωνικό(με τόσο κορυφαίο τρόπο πραγματοποιούνται οι αλλαγές πλέον!!!)
Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος και δεν το κρύβω!Τέλος η αίσθηση ότι ανακατεύεις τα γρανάζια σαν αγρασάριστα και ότι ίσως σου μείνει ο λεβιές στο χέρι!!!
Ακόμα και πριν κατέβει το αυτοκίνητο από το ανεβατώριο,άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έβαλα 1η-2α-3η με ιδιαίτερη άνεση και ευκολία,πράγμα ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιανόητο με τις παλαιότερες βαλβολίνες!!!Θα περιμένω και μερικές μέρες βέβαια,αν και δεν το νομίζω να αλλάξει αυτή η εκπληκτική αίσθηση,που έχει αποκτήσει το κιβώτιό μου...
Θα του πετάξω και τα συνθετικά 10W-40 300V Chrono της Motul στo service των 52500χλμ έτσι για να καθαρίσει ο κινητήρας μου από τα κατακάθια-λάδια της S-hell και θα δέσει μια και καλή το γλυκό...
Χμ αυτές ταιριάζουν και στο sx4 Πάλι φωτιές βάζετε θα του αλλάξω τα φώτα με εσάς που έμπλεξα
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Άλλη μία θετική ψήφος για τις MTG δηλαδή! Εγώ αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σ'αυτές και την RedLine MT90, αλλά τελικά έβαλα RedLine. Την επόμενη φορά θα σου πω και τη γνώμη μου για τούτες!
Για δες σύμπτωση!!
Κι εγώ είχα στα υπόψιν μου τις MT90 της RedLine!!!
Ποιό είναι το feedback από τις MT90 αλήθεια???
Δεν πιστεύω να σε δυσαρέστησαν?
Δεν τις έβαλα ακόμα, αλλά όλοι όσοι τις έχουν δοκιμάσει είναι ευχαριστημένοι, δεν μπορεί να κάνουν λάθος! Περισσότερα όταν θα αποκτήσω προσωπική εντύπωση, και ειδικά μετά από τις 16 του μηνός που γυρνάω από Σέρρες!
-
Ειμαι κ εγω αναμεσα στην MT90 και την MTG για το Golf GT, μηπως ξερει κανεις λογικα ποσα λιτρα πρεπει να παρω, γιατι στο manual δεν αναφερει κατι...Το μονο που με ανησυχει ειναι μηπως αυτες οι 2 βαλβολινες αργουν να ζεσταθουν πιο πολυ απο τις εργοστασιακες...
-
Μιας και αναφέρονται οι βαλβολίνες για τα VW.
Οι προδιαγραφές για τα περισσότερα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων τις VW είναι GL4, με ιξώδες 75w-90. Οι OEM βαλβολίνες της είναι οι:
- G50 (part number G 005 000) 1lt. Συνθετική
- G51 (G 005 100 A1) 1/2 lt. Συνθετική
Οι παραπάνω είναι συνθετικές με 75w-90 ιξώδες.
Ομως υπάρχουν άλλες δύο νέες 'μυστήριες' βαλβολίνες που φαίνεται να αντικαθιστούν τις προαναφερθείσες:
- G 052 171 A2 (συνθετική)
- G 052 726 A2 (ορυκτέλαιο)
Tις αναφέρω ως μυστήριες γιατί η VW δεν αναφέρει πουθενά το ιξώδες!!!
Υστερα από χημικές αναλύσεις που κάνανε ορισμένοι χρήστες στο γνωστό TDI club φαίνεται να είναι αρκετά ψιλότερες από τις 75-90 και τείνουν στα ιξώδη των αυτόματων κιβωτίων.Παραθέτω ορισμένες βαλβολίνες που προτείνονται μαζί με τα χαρακτηριστικά VI (Viscosity Index), κινηματικά ιξώδη στους 40 και 100 και τις βαλβολίνες της VW για να έχουμε μια εικόνα τουλάχιστον ως προς το ιξώδες.
VI Vis@40C Vis@100C
..............16.7 = Motul MOTYLGEAR 75-90 GL-4/-5
..............15.6 = VW G50/G51 GL-4
185 90.0 15.6 = Redline MT-90 75-90 GL-4
..............15.2 = Motul Gear 300 75-90 GL-4/-5
..............15.0 = Elf Tranself Synthese FE 75-90 GL-4/-5
177 84.5 14.7 = AMSOIL MTG 75-90 GL-4
183 56.2 10.6 = Redline MTL 70-80 GL-4
198 34.0 7.5 = Redline D4 ATF Dexron III / Mercon / API GL-4
..... 31.2 6.5 = VW G-052-171-A2 GL-?
..............6.3 = VW G52 (part numbers G052726A2 / G05272601) GL-?Το καλό με την συνθετική G 052 είναι ότι έχει σταθερό το ιξώδες της για πολλά χλμ. και ύστερα από δοκιμές πολλών χρηστών φαίνεται να είναι η πιο σίγουρη επιλογή για τους TDIάδες. Προσωπικά θα έκλινα προς την Amsoil MTG μιας και είναι συνθετική GL4 βαλβολίνη και ψιλή για 75w-90 που σημαίνει ευκολότερες αλλαγές ταχυτήτων στα κρύα.
-
Περι λιπαντικών γενικώς