-
Fiat Punto, οι βαλβολινες ειναι 75W-80EP.
To αμαξι το χρησιμοποιω καθημερινες στην πολη και τις περισσοτερες φορες σε μικρες διαδρομες. (Σπιτι-δουλεια), και το ΣΚ κανει κανα μικρο ταξιδακι.
Ετησιως κανω περιπου 12000-15000χλμ, και μεχρι τωρα αλλαζω λαδια-φιλτρο ανα 5000-7500χλμ, αναλογα με την 'κακοποιηση' που εχει υποστει...Για βαλβολινες μου προτεινανε Amsoil MTG (αν θυμαμαι καλα). Το ζητουμενο εδω ειναι να γινει το κιβωτιο λιγο πιο μαλακο...
-
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πείς. Νομίζω ότι λέμε τα ίδια με άλλα λόγια.
Αφού τα έχετε πεί επανειλημένα εδώ μέσα, ας μην σας κουράζω λοιπόν άλλο.
-
μιλαω γενικα για αυτους που χρησημοποιουν χοντρα λαδια....απο εσενα πηρα την αφορμη!
εδω μοτερ οπως το honda S 2000 φοραει 5/30,τα απλα 1.4 και 1,6 της αγορας βαζουν 10/40,15/40 και 5/50!!!
τοτε οι μοτοσυκλετες τι επρεπε να φορανε???
απλα ορισμενοι κανουν του κεφαλιου τους.δεν κουραζεις καλα κανεις και το θυμιζεις,αυτο κανω και εγω!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πείς. Νομίζω ότι λέμε τα ίδια με άλλα λόγια.Αφού τα έχετε πεί επανειλημμένα εδώ μέσα, ας μην σας κουράζω λοιπόν άλλο.
Τώρα που χαρήκαμε που βρήκαμε άλλον ένα δυνατό παίκτη που μιλάει με επιχειρήματα ...
Ελπίζω να μην μας αφήσεις για μια παρεξήγηση. Από την άλλη συμφωνώ μαζί σου πως κάποιοι πρέπει να είναι προσέχουν περισσότερο τον τρόπο που γράφουν Εύχομαι να αναθεωρήσεις την άποψή σου. Milt, Leon, Mousatos, kouk τι γνώμη έχετε;
-
Καλημέρα σε όλους,
Να επαναφέρω ένα ερώτημα....Είμαι κάτοχος ενός Golf MK5 GTi. Έχω κάνει 6000 χλμ και έχω το εξής πρόβλημα: Σε νορμαλ(προς το γρήγορες) αλλαγές μου έχει ξυρίσει 7-8 φορές την αλλαγή 2-->3 και 2-3 φορές την 1-->2.
Ανατριχιαστικός θόρυβος...Θέλω να πιστεύω οτι με μια ποιοτικική βαλβολίνη θα περιοριστεί το φαινόμενο.
Επειδή η διαδρομές που κάνω για το γραφείο είναι σχετικά μικρές ποιά βαλβολίνη μπορείτε να μου προτείνετε (GL-4)?Επειδή παρακολουθώ συστηματικά το τοπικ αυτό έχω κρατήσει τις εξής:
Fuchs silkolene Pro SRG 75
Amsoil MTG 75W90Σας ευχαριστώ
-
Δεν πατας καλα συμπλεκτη;
-
Όπως πάταγα 10 χρόνια τώρα και στα προηγούμενα αυτοκινητά μου, δεν νομίζω οτι ξαφνικά τις καρφώνω, εξάλλου εγώ με τον ίδιο τρόπο τις βάζω πάντα αλλά το κάνει περιστασιακά.
Νομίζω οτι έχει να κάνει με το οτι δεν προλαβάινουν να ζεσταίνονται γιατί όπως είπα οι διαδρομές που κάνω είναι μικρές καθημερινά (15-30 λεπτά).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Fiat Punto, οι βαλβολινες ειναι 75W-80EP.
To αμαξι το χρησιμοποιω καθημερινες στην πολη και τις περισσοτερες φορες σε μικρες διαδρομες. (Σπιτι-δουλεια), και το ΣΚ κανει κανα μικρο ταξιδακι.
Ετησιως κανω περιπου 12000-15000χλμ, και μεχρι τωρα αλλαζω λαδια-φιλτρο ανα 5000-7500χλμ, ανάλογα με την 'κακοποιηση' που εχει υποστει...Για βαλβολινες μου προτεινανε Amsoil MTG (αν θυμαμαι καλα). Το ζητουμενο εδω ειναι να γινει το κιβωτιο λιγο πιο μαλακο...
Νομίζω ότι εφόσον θέλει 75w80 ποιο κατάλληλη για σένα είναι η redline MTL
Δες και http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... start=3360
-
http://www.redlineoil.com/products_gear ... tegoryID=7
-
Mίλτο και λοιπές δυνάμεις ένας φίλος στο Mazda6 του θέλει να βάλει ένα απο τα Shell Helix Ultra 5w40 ή Motul 8100 (xcess/xmax).
Ποιό από τα 2 λέτε ; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
http://www.redlineoil.com/products_gearlubricants.asp?productID=45&subCategoryID=17&categoryID=7Σωστά την ξέχασα αλλά με είχε προβληματίσει οτι λένε οτι χρησιμοποιεί Moly που μακροπρόθεσμα κάνει κακό(?).
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Όπως πάταγα 10 χρόνια τώρα και στα προηγούμενα αυτοκινητά μου...Κάποτε φθείρεται ο συμπλέκτης. Μπορεί να θέλει μόνο ρύθμιση.
Αφού τα έχετε πεί επανειλημένα εδώ μέσα, ας μην σας κουράζω λοιπόν άλλο.
Όλοι τα ίδια λάδια χρησιμοποιούν,
όπως ένας επιτυχημένος κατασκευαστής αγωνιστικών κινητήρων που τους στρώνει με ορυκτέλαια 20W50 και στη πίστα οι ιδιοκτήτες τους δουλεύουν με συνθετικά αγωνιστικά λάδια από 5W30 έως 15W50. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όπως πάταγα 10 χρόνια τώρα και στα προηγούμενα αυτοκινητά μου...
Κάποτε φθείρεται ο συμπλέκτης. Μπορεί να θέλει μόνο ρύθμιση.
Μάλλον δεν διάβασες καλά, το παρόν αυτοκίνητο έχει 6000 χλμ
-
O κατασκευαστής στρώνει με ορυκτέλαιο για να επιταχύνει το στρώσιμο - την φθορά - ο ιδιοκτήτης βάζει συνθετικό για αντοχή επειδή δεν σπάει το φίλμ του λαδιού.
-
Ο συγκεκριμμένος ανακοινώνει τα διάκενα των κινητήρων του και είναι πολύ σφικτοί. Γυαλίζει το στροφαλοφόρο κατά τη διεύθυνση περιστροφής (μερικά αλογάκια, ιδίως με χοντρά λάδια) και κάνει μερικά άλλα κόλπα που δεν ανακοινώνει αλλά όπως λέει δεν είναι σημαντικά. Άλλοι δουλεύουν τους κινητήρες του με 5/30 αλλά ο ίδιος προτιμά συνθετικό αγωνιστικό 15/50 (παρόλο που οι κινητήρες είναι σφικτοί) και λέει ότι έτσι αντέχουν περισσότερο.
Τα διάκενα στα κουζινέτα είναι προσεγμένα (μικρές ανοχές) και γενικά είναι μικρότερα απ' ότι πριν μερικά χρόνια. Χρησιμοποιείς πιο λεπτά λάδια για να έχεις καλή ροή και να μην υπερθερμαίνονται τα κουζινέτα. Το διάκενο υπάρχει για ικανοποιητική ροή, το φιλμ του λαδιού είναι πολύ πιο λεπτό (εκτός από τους κατασκευαστικούς λόγους, παραμορφώνονται κλπ).
Οι κινητήρες δεν ξεχειλώνουν από χοντρά λάδια.
Μπορεί η (υδροδυναμική) πίεση του λαδιού στα κουζινέτα να είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ psi (πίεση αντλίας πχ 20 psi = ασήμαντη) και μπορεί να φθείρονται (κόπωση) από μεγάλα ιξώδη αλλά (πολύ) πιο σημαντική θα ήταν η μειωμένη ροή και η υπερθέρμανση. -
Σήμερα πήρα απάνηση από τη Liqui Moly για το
LIQUI MOLY SUPER LEICHTLAUF 10W-40 , API SL / CF; ACEA A3-04 / B3-04Viscosity class : 10W-40
Density at +15 °C : 0.880 g/cm³ DIN 51757
Viscosity at +40 °C : 91.1 mm²/s DIN 51562
Viscosity at +100 °C : 13.7 mm²/s DIN 51562
Viscosity index : 152 DIN ISO 2909
Flash point : 228 °C DIN ISO 2592
Pour point : - 33 °C DIN ISO 3016
ASTM color number : 2.5 DIN 51578
Ash, sulphate : 1.18 g/100 g DIN 51575The TBN , DIN ISO 3771 = 9,0 mg KOH/g
HTHS = 4,0 mPas sΣκέφτομαι σοβαρά να χτυπήσω μια κούτα των 12 με 60e.
Με τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη μοιάζει για...καλή επένδυση. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σκέφτομαι σοβαρά να χτυπήσω μια κούτα των 12 με 60e.
Με τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη μοιάζει για...καλή επένδυση.Καλή ιδέα να αγοράσουμε λάδια για τα επόμενα 3 χρόνια, λες να ακριβύνουν πολύ;
Σκέφτομαι να βάλω στο παλιό μερσεντές Lamco συνθετικά 5W40 (σε εξαιρετική τιμή). Έτσι κι αλλιώς πολύ φτηνά λάδια βάζω σ' αυτό και έχει 400.000 χλμ. Έχεις ακούσει κάτι πολύ κακό (λίγο κακό δεν πειράζει ).
-
Τα μεταφορικά θα ανέβουν, τα λάδια θα ανέβουν, ήδη έχω αποθέματα για 2 χρόνια και σκέφτομαι να τα ανεβάσω στα 3-4.
Πάντως με 5e σε λίγο δε θα βρίσκεις τίποτα.
Για τα Lamco δε έχω την παραμικρή ιδέα. Το μόνο 'κουφό' της υπόθεσης είναι οτι ταιριάζουν γάντι στο mail του Λαμπ. lamco@hol.gr .
Τώρα που το σκέφτομαι , 5W40 εσύ;; σε κινητήρα με 400.000 χλμ !! πάει σε 'χαλάσαμε' κι εσένα. Πές μας εντυπώσεις ,ΟΚ;
Στο matiz έως τώρα έχω δώσει 1200e μόνο για λάδια κινητήρα.
211.500 χλμ με αλλαγές κάθε 5-6000 χλμ και κόστος 30e περίπου την αλλάγή. Τα πρώτα 6.5 χρόνια με άρμεγαν κανονικά αφού πλήρωνα σχεδόν 10e το λίτρο είτε στην αντιπροσωπεία, είτε απ' έξω.(300V ,mobil 1,bp 7000 ,agip 2000 ,πειραματόζωο είναι το καημένο).
Μετά βρήκα άκρη στην Κομοτηνή με 6e , ειδικά τους τελευταίους 14 μήνες όμως έχω βρεί τη χαρά μου , you know why . -
Το αμάξι δεν έχει πρόβλημα με τα λάδια, τώρα έχει 15W40 (φτηνά) ορυκτέλαια και το καλοκαίρι έγραφε 1,5 bar στο (σχετικά ψηλό όμως) ρελαντί. Αυτά σαν συνθετικά θα έχουν καλύτερη πίεση ζεστά, δεν θα λεπταίνουν τόσο πάνω από τους 100C. Θα τα δοκιμάσω, παίρνει 6 λίτρα το άτιμο.
Από τα συνθετικά του ονόματος μπορεί να είναι δικά του λάδια (φασόν). Δικαιολογεί τη καλύτερη τιμή.
Λάδια για τόσα πολλά χρόνια δεν αγοράζω, μπορεί να αλλάξω αμάξι
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λάδια για τόσα πολλά χρόνια δεν αγοράζω, μπορεί να αλλάξω αμάξιΚοίτα , όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων στη ζωή. Εγώ προτιμώ να ξεχρεώσω το στεγαστικό, να μαζέψω παράλληλα λίγα χρήματα και πουλώντας σε μια δεκαετία το σπίτι να την αράξω, στα 45 μου, στο Lago de Atitlan της Γουατεμάλας.
http://www.godimitris.gr/view.php?artid=1185Ίσως έρθει εκεί και ο Primus με την οικογένειά του αν τον πείσω να εγκαταλείψει την ιδέα της Κούβας. Θα καθόμαστε δίπλα στη λίμνη και θα συζητάμε για ....λάδια.
Μπρίτς που θα κάτσω να δουλεύω σαν το σκυλί μέχρι τα 70 μου στη Ελλάδα.
Περι λιπαντικών γενικώς