-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω Mobil 1 ESP Formula 5/30;(εκτός του Λαμπριανίδη)
Ιδού οι επίσημοι της MOBIL:
Αθήνα
MOBIL OIL HELLAS A.E.
Λ. Συγγρού 194, Καλλιθέα
Τηλ: 210 9501650Θεσσαλονίκη
STEICO - Ιωαννίδης Στέλιος & Σια Ο.Ε
3-Α9 ΒΙΠΕΘ Σίνδου
Τ.Κ 570 22
Τηλ.: 2310 798799
Fax: 2310 799666
http://www.steico.gr -
thnx Miltos...
-
Λοιπόν....μετά από συζήτηση με Μίλτο και λοιπούς bmwδάκηδες έβαλα στο compact Redline d4 atf στο σασμάν και 75w90 στο διαφορικό.
Δεν το έχω ζορίσει εδώ κ 2 μέρες να δω την αίσθηση στις υψηλές θερμοκρασίας, αλλά αυτό που σίγουρα παρατήρησα στην κίνηση στην Αθήνα είναι ότι εξαφανίστηκαν οι διάφοροι κραδασμοί του μοχλικού συστήματος και ιδιαίτερα του διαφορικού.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Λοιπόν....μετά από συζήτηση με Μίλτο και λοιπούς bmwδάκηδες έβαλα στο compact Redline d4 atf στο σασμάν και 75w90 στο διαφορικό.Δεν το έχω ζορίσει εδώ κ 2 μέρες να δω την αίσθηση στις υψηλές θερμοκρασίας, αλλά αυτό που σίγουρα παρατήρησα στην κίνηση στην Αθήνα είναι ότι εξαφανίστηκαν οι διάφοροι κραδασμοί του μοχλικού συστήματος και ιδιαίτερα του διαφορικού.
Τα προιοντα της Red Line ειδικα για σασμαν και διαφορικα ειναι 'μαγικα', η πρωτη μου εμπειρια με redline ηταν σε ενα rover 820 που ειχα στην Αγγλια και μουγκριζε σασμαν και διαφορικο, μολις εβαλα redline δεν ακουγες τιποτα.
Ομως θεωρω πως ειναι και υπερτιμημενα αφου τα πουλανε ακριβοτερα απο οτι θα επρεπε, δεν ειναι ουτε καν πιστοποιημενα, και αυτο με ενοχλει -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Λοιπόν....μετά από συζήτηση με Μίλτο και λοιπούς bmwδάκηδες έβαλα στο compact Redline d4 atf στο σασμάν και 75w90 στο διαφορικό.Δεν το έχω ζορίσει εδώ κ 2 μέρες να δω την αίσθηση στις υψηλές θερμοκρασίας, αλλά αυτό που σίγουρα παρατήρησα στην κίνηση στην Αθήνα είναι ότι εξαφανίστηκαν οι διάφοροι κραδασμοί του μοχλικού συστήματος και ιδιαίτερα του διαφορικού.
Με το D4 είδα κι εγω πολύ μεγάλη διαφορά, προς το καλύτερο, Χάρη.
Αλλά στο διαφορικό (λόγω μπλοκέ) έβαλα 75/140 της Amsoil που είναι, επίσης, εξαιρετική!
Εντελώς άλλο πράγμα να μην ακούς απολύτως τίποτα! -
Παραγγέλθηκαν βαλβολίνες Amsoil 75W-140 και μαζί το friction modifier ... για δοκιμή
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Έβαλα πριν περίπου 8 μήνες βαλβολίνες Redline Line μπρος πίσω στο ατμοσφαιρικό μου forester. (το WRX Kit από trade-wind) Αυτή ήταν η 1η αλλαγή. Χιλιόμετρα να έχω κάνει λιγότερα από 6,000 με 14,000 σύνολο. Επειδή αναφέρθηκε πως λόγω των υπολειμμάτων είναι καλό να έχουμε σύντομα και 2η αλλαγή, μήπως δεν είναι πολύ νωρίς να τις αλλάξω;
Ειδικά πίσω που παίρνει μόνο ένα και έτσι και αλλιώς θέλει και συχνότερα αλλαγή μήπως ότι δεν είναι υπερβολή, τι λέτε;Για μπροστά ίσως να είναι αλλά το κιβώτιο μου φαίνεται κάπως σφιχτό. Έχω μόνο 15,000 χλμ, παίζει να είναι άστρωτο ακόμα; Θα βελτιωθεί με την 2η αλλαγή;
Καμιά γνώμη για μένα ...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Καμιά γνώμη για μένα ...Είναι μεταδοτική η ασθένεια. Ο κουκ αλλάζει λάδια και βαλβολίνες κάθε μήνα και κόλλησε ο Βασίλης κι εσύ
Κάποιος ασθενής με πυρόμετρο υπερύθρων να μετρήσει τη θερμοκρασία του διαφορικού στην εθνική (γρήγορο ταξίδι) με 140άρα βαλβολίνη;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Παραγγέλθηκαν βαλβολίνες Amsoil 75W-140 και μαζί το friction modifier ... για δοκιμή -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Παραγγέλθηκαν βαλβολίνες Amsoil 75W-140 και μαζί το friction modifier ... για δοκιμήπροσοχή ποσό ... θα ρίξεις ... πολύ λίγο για αρχή !!
-
Προσοχή, να βάζετε 75W140 αυστηρά μόνο εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής, αλλιώς οι πιέσεις και θερμοκρασίες στο διαφορικό ενδέχεται να ανέβουν εις βάρος της μακροζωίας των μετάλλων. Ένα πυρόμετρο όπως αυτό που ανέφερε ο Λεό θα βοηθήσει, αν και πάλι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι τοπικές θερμοκρασίες - αλλά αυτό αφορά περισσότερο τους κινητήρες ΕΚ που είναι πολύ πιο πολύπλοκοι μηχανικά. Είναι δλδ το ίδιο με το να βάζουμε 60ρι σε κινητήρα που προβλέπεται 30ρι έως 40ρι (πολλοί σύγχρονοι κινητήρες θα ζοριστούν να το κυκλοφορήσουν σωστά τουλάχιστον μέχρι να φθαρεί το ιξώδες και να πέσει στο 50 ή 40 - κάτι που στα περισσότερα 10W60 δεν αργεί να συμβεί).
Η AMSOIL έχει τρεις βαλβολίνες (πλήρως ανανεωμένες προσφάτως) στην κορυφαία ποιότητα της σειράς SV:
SVG 75W90
SVT 75W110
SVO 75W140
Η ποιότητα είναι ολοκληρωμένα ασυναγώνιστη και το μόνο που μένει είναι να επιλέγεται το σωστό ιξώδες και η καταλληλότητα εφαρμογής χρήσης (GL-5).Γενικώς, να αποφεύγετε κάτω από το λεπτότερο ή πάνω από το παχύτερο στην γκάμα επιλογών ιξώδους του κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Παραγγέλθηκαν βαλβολίνες Amsoil 75W-140 και μαζί το friction modifier ... για δοκιμή
προσοχή ποσό ... θα ρίξεις ... πολύ λίγο για αρχή !!
Καθόλου για αρχή! Η συγκεκριμένη βαλβολίνη (όπως και όλες οι SV) περιέχει ήδη κάποια ποσότητα για να συνεργαστεί σωστά με τα περισσότερα μπλοκέ.
Αν χρειαστεί προσθήκη μην ρίξεις πάνω από 1% και μετά 0.5% κάθε φορά (σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται προσθήκη άνω του 3%) με μία μικρή σύριγγα, μέχρι να εξαφανιστεί το 'πλατάγιασμα' των δίσκων. Στα προσθοκίνητα μάλιστα είναι καλύτερα να ακούμε ένα απαλό 'πλατάγιασμα' από το να ρισκάρουμε να χάσουμε κι άλλο σε shifting (δλδ σε ευκολία αλλαγών ταχυτήτων) προκειμένου να το εξαφανίσουμε τελείως από τα αυτιά μας. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Καθόλου για αρχή! Η συγκεκριμένη βαλβολίνη (όπως και όλες οι SV) περιέχει ήδη κάποια ποσότητα για να συνεργαστεί σωστά με τα περισσότερα μπλοκέ.
Αν χρειαστεί προσθήκη μην ρίξεις πάνω από 1% και μετά 0.5% κάθε φορά (σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται προσθήκη άνω του 3%) με μία μικρή σύριγγα, μέχρι να εξαφανιστεί το 'πλατάγιασμα' των δίσκων. Στα προσθοκίνητα μάλιστα είναι καλύτερα να ακούμε ένα απαλό 'πλατάγιασμα' από το να ρισκάρουμε να χάσουμε κι άλλο σε shifting (δλδ σε ευκολία αλλαγών ταχυτήτων) προκειμένου να το εξαφανίσουμε τελείως από τα αυτιά μας.Αααααα ρε Βεφα, τυφλα να'χουν οι συνταγες σου
Στην μαρμιτα με την κουταλα ολοι! -
Μη βάζετε πρόσθετα , δε χρειάζεται.
Αγοράζετε μερικά από τα καλύτερα λιπαντικά στον κόσμο πάνω στα οποία έχουν αφιερωθεί άπειρος χρόνος από κορυφαίους επιστήμονες και χρήμα σε δοκιμές εξέλιξης και μετά πάτε και τα 'πειράζετε' ;
Η αναλογία και η ποσότητα των πρόσθετων που ήδη περιέχουν τα λιπαντικά είναι σοφά δομημένη, είστε σίγουροι οτι αν προσθέσετε περισσότερο αλάτι σε μια τόσο καλή συνταγή συνταγή θα γίνει καλύτερη; -
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αν χρειαστεί προσθήκη μην ρίξεις πάνω από 1% και μετά 0.5% κάθε φορά (σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται προσθήκη άνω του 3%) με μία μικρή σύριγγα, μέχρι να εξαφανιστεί το 'πλατάγιασμα' των δίσκων. Στα προσθοκίνητα μάλιστα είναι καλύτερα να ακούμε ένα απαλό 'πλατάγιασμα' από το να ρισκάρουμε να χάσουμε κι άλλο σε shifting (δλδ σε ευκολία αλλαγών ταχυτήτων) προκειμένου να το εξαφανίσουμε τελείως από τα αυτιά μας.Το ξέρω Μίλτο, ευχαριστώ. Η Drexler συνιστά Castrol SAF-XJ 75W-140 την οποία δοκίμασα στην αρχή, μετά έβαλα αυτή της BMW (ουσιαστικά είναι η Castrol με friction modifier)
Θέλω να δοκιμάσω την Amsoil σκέτη, το modifier το πήρα just in case -
ΟΚ! Προχώρα και πες μας εντυπώσεις.
-
Μήπως ξέρει κανένας, το μεσαίο διαφορικό του Renault 21 turbo quadra τί παίρνει ? κανένας δεν ξέρει και σε κανένα βιβλίο δεν το βρίσκω γραμμένο, μήπως εσύ Μίλτο ?
-
Δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να εκφέρω μία άποψη...
Η Valvoline προτείνει για σασμάν και για το πίσω του Quadra την ίδια: DuraBlend GL-4 75W-80.
Θεωρώ λοιπόν ότι και στο μεσαίο σου η ίδια θα μπαίνει. Μήπως ούτως ή άλλως το μεσαιό σου λιπαίνεται από του σασμάν και γι αυτό δεν αναφέρεται; -
Μίλτο ευχαριστώ, όχι δεν αναφέρεται, αναφέρεται όμως η ποσότητα στο ίδιο αυτοκίνητο το προσθιοκίνητο το R21 turbo που επίσης έχω, άρα με την εις άτοπον απαγωγή θα τα αδειάσω και τα δύο και θα δω τις ποσότητες, αν συμβαίνει αυτό που αναφέρεις, το quadra θα έχει αυξημένη ποσότητα.
Περι λιπαντικών γενικώς