-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Παίζει να είμαι ελαφρώς off-topic, αλλά: Πως στο καλό αλλάζεται το φίλτρο λαδιού σε Xsara II? Είναι ένα ποτηροειδές πλαστικό, το οποίο ανοίγεται και αλλάζεται μόνο το φίλτρο (και όχι το περίβλημά του όπως συνήθως) και ξανακλείνει. Με ποιό τρόπο όμως ανοίγει; Σε βενζινάδικα/μικροσυνεργεία που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν έχουν το κατάλληλο κλειδί, αλλά στο internet δεν βρήκα να υπάρχει κανένα κλειδί που να χρειάζεται παρά μόνο μια 24άρα καστάνια. Καμιά ιδέα;Να τους πείς ότι είναι πολύ μπούφοι!!
Πάρε δοκίμασε καλυδάκι.με προέκταση και το βγάζεις!
Αλλάζει μόνο το μέσα, αλλά πρόσεξε που θα βάλεις το νέο λαστιχάκι που υπάρχει στη συσκευασία. -
Thanks, αυτό υποψιαζόμουν κι εγώ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος, και προκειμένου να το πιέσω και να σπάσει, είπα να ρωτήσω!
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Κάτι που παρατήρησα πηγαίνοντας την Xantia για αλλαγή λαδιών στο βενζινάδικο δίπλα στο στο μαγαζί του λαμπ στον Πειραιά:
Το λάδι μπορεί πάνω στην βέργα να φαίνεται ακόμα αρκετά ξανθό αλλά στην πράξη είναι κατάμαυρο!
Επιπλέον πληροφορίες: Το βενζινάδικο αυτό αλλάζει τα λάδια ρουφώντας (ή και κανονικά αν το ζητήσεις, χρέωση πάντα 5€). Πρώτη φορά είδα πως λειτουργεί αυτό και μου άρεσε πως μπορείς να δεις όχι μόνο το χρώμα των λαδιών σου αλλά και την ποσότητα που έχει μείνει μέσα .Μονο 5 ευρω την αλλαγη?
Αληθεια,, το μηχανημα που ρουφαει ειναι καλυτερο απο τον κλασσικο τροπο αλλαγης? -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αληθεια,, το μηχανημα που ρουφαει ειναι καλυτερο απο τον κλασσικο τροπο αλλαγης?ΝΑΙ, αν μπορείς να αλλάξεις το φίλτρο λαδιού από πάνω. Αλλιώς, αν πρέπει να το σηκώσεις και να μπεις από κάτω για την αλλαγή φίλτρου, δεν προσφέρει πλεονέκτημα (εκτός από το κόστος της ροδέλας - αν την αλλάζεις).
-
[quote='mesastou']Κάτι που παρατήρησα πηγαίνοντας την Xantia για αλλαγή λαδιών στο βενζινάδικο δίπλα στο στο μαγαζί του λαμπ στον Πειραιά:
Το λάδι μπορεί πάνω στην βέργα να φαίνεται ακόμα αρκετά ξανθό αλλά στην πράξη είναι κατάμαυρο!
Επιπλέον πληροφορίες: Το βενζινάδικο αυτό αλλάζει τα λάδια ρουφώντας (ή και κανονικά αν το ζητήσεις, χρέωση πάντα 5 -
Μπορει να ειναι και μπαρουφα αυτο που εμαθα αλλα ας το γραψω:η γνωστη στους Ιταλους κατοχους για τα τηγανολαδα Sellenia κλεινει ως εταιρια και πουλαει τις εγκαταστασεις της στην Ιταλια στον Κοντελη.
Και τωρα τι λαδακια θα καινε τα αμαξακια μας?
-
To βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να πωληθεί η Selenia με ολόκληρο όμιλο να τη στηρίζει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
To βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να πωληθεί η Selenia με ολόκληρο όμιλο να τη στηρίζει.Και εγω αυτο νομιζω ,αλλα το ακουσα απο δυο διαφορετικες πηγες που ειναι στον χωρο,.Τι να πω ;Ο καιρος θα με δικαιωσει ή θα με διαψευσει!!!
-
Τη βοήθειά σας αν είναι δυνατόν.
Ανάμεσα στο Amsoil AFL το Motul 8100 x-cess (αυτά σαν πρώτη επιλογή λόγω ιξώδους) το Amsoil ASL και το Motul 8100 x-max πιο θα προτείνατε;(Εκτός συναγωνισμού το Amsoil HDD γιατί με έχει μπερδέψει το Heavy-Duty Diesel)
-
To 8100 ester E-tech φυσικα που δεν το αναφερεις βεβαια στην λιστα σου!
-
Εξαιρετικές επιλογές όλες τους.
-
Γενικα πιστευω πως η Motul με την σειρα 8100 προσπαθει να κερδισει τον ψαγμενο μεσο καταναλωτη που αναζητα πιστοποιημενα λιπαντικα συμφωνα με τις προδιαγραφες του κατασκευαστη
Υστερα απο μελετη που εχω κανει τα Amsoil AFL ειναι η απαντηση της Αμερικανικης εταιριας στους Ευρωπαιους κατασκευαστες λαδιων, δειλα δειλα η Amsoil θελει να παρει μεριδιο αγορας απο motul, elf, total, castrol, aral κτλ.
Μολις τελειωσουν τα motul και aral που εχω σε στοκ θα δοκιμασω amsoil -
Αυτές οι προδιαγραφές που θέτει η VW τί σημαίνουν άραγε; Π.χ. VW 500.00 505.00 κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Αυτές οι προδιαγραφές που θέτει η VW τί σημαίνουν άραγε; Π.χ. VW 500.00 505.00 κ.ο.κ.Πολλα λεφτα που βγαινουν απο την τσεπη των κατασκευαστων λιπαντικων και μπαινουν στην τσεπη της VW, αυτο σημαινουν!
Γιατι αλλες μαρκες δουλευουν με σχεδον οποιοδηποτε λιπαντικο εντος προδιαγραφων ιξωδους για το εκαστοτε καρο;
Σιγουρα προστατευουν την ιδια την εταιρεια απο καποιες χαζες καλυψεις εγγυησεως σε σπασμενα μοτερ κλπ αλλα τελευταια οι Γερμανοι το παρακανουν με τις προδιαγραφες λιπαντικων, ουτε η Porsche δεν εχει τοσες οσες η VW! -
Ένα ενδιαφέρον site με προτάσεις για διάφορα αυτοκίνητα.
Ο τύπος (simon) εμπορεύεται συγκεκριμένες μάρκες αλλά τα ιξώδη που προτείνει είναι χρήσιμα αν και αφορούν την Αγγλία.
http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 237642&i=0 -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ένα ενδιαφέρον site με προτάσεις για διάφορα αυτοκίνητα.
Ο τύπος (simon) εμπορεύεται συγκεκριμένες μάρκες αλλά τα ιξώδη που προτείνει είναι χρήσιμα αν και αφορούν την Αγγλία.
http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 237642&i=0Αμα μπει κανεις στα sites των VALVOLINE, ARAL, KROON OIL, κτλ κτλ θα προτεινουν ιξωδη και ποιοτητες για καθε μοντελο, ο simon μπαινει στα διαφορα sites και forums για να πουλησει.......
-
Μάλιστααααα , είχα την εντύπωση οτι το 300V έχει τουλάχιστον 50% εστέρες. Guess what:
σελ.21
http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 7642&i=400Ερώτηση:
With MOTUL 300v
What does the 'double ester' mean ? Is this like magnatec with a ester blend into the oil ?Απάντηση:
it is much better quaity then the Magnatec.The Motul uses double ester as a base stock, blended with PAO. **And has around 25% ester content. **
The Magnatec is a 100% mineral base, with a small amount of ester added to give polarity for makreting purposes, it only contains a few %.
Cheers
Guy.
Όσο για το magnatec ....υπερτιμημένο.
-
Από σήμερα, Redline 10/40... ...Εντυπώσεις σε λίγες μέρες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Από σήμερα, Redline 10/40... ...Εντυπώσεις σε λίγες μέρες!Εγω εδω κι ενα χρονο βαζω Redline 5W/40 στο Impreza κι επειδη πλεον το πουλησα το παλλικαρι που το πηρε συνεχιζει αυτη την τακτικη με πολυ καλα αποτελεσματα οσον αφορα την καταναλωση και την συμπεριφορα του λαδιου στις μεγαλες μας θερμοκρασιες.
Παντως εξεπλαγην με αυτο που σου ειπε, 25%!!! -
JIM THEO κατ' αρχήν είδα λίγο μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία (+1-2 βαθμούς) και λίγο χαμηλότερη πίεση (0,8) στο ρελαντί, αλλά δεν έχει δουλέψει ακόμα.
Περι λιπαντικών γενικώς