-
Φυσικά και είναι σωστό αυτό που λες Δημήτρη! Γι αυτό λέμε ότι στα λιπαντικά η 'καταλληλότητα' προηγείται της 'ποιότητας'. Δηλαδή, βρες πρώτα αυτό που σου ταιριάζει και ύστερα αν θέλεις το καλύτερο προσπάθησε να το βρεις στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.
-
Πήγα σήμερα να πάρω τα Motul 8100 E-tech 0W40 & μου είπαν ότι καταργούνται & στη θέση τους θα βγουν κάποια 0W30, γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό & αν ναι τι προδιαγραφές θα έχουν τα καινούργια ?
Κρίμα ρε γμτ είχα βρει τo λιπαντικό που μου ταίριαζε με τα E-tech. -
Το 8100 e tech σταματανε λογω οτι επεφταν γρηγορα επειδη το ιξωδες ηταν πολυ ανοιχτο..!Ετσι μου ειπε πωλητης στην κατεχακη
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
Πριν κανα χρόνο είχα βάλει στο G12 1 μπουκάλι water wetter ... μετά από 6 μήνες, δείτε τι είχε κάνει ...
... κυριολεκτικά λάσπη .... και το ροζ χρωματάκι του υγρού είχε γίνει καφέ ...
Από τότε μόνο Yacco και όλα καλά ...
κοιτα επειδη και εγω καθαριζω το δοχειο του νερου καθε χρονο εμενα οπως το βαζω ετσι το βγαζω το υγρο με το watter wetter,παντως.
απλα αν εχω βεντιλατερ και 95 βαθμους σε μποτιλιαρισμα και κανω ουτε 1 Km με μικρη ταχυτητα μου παει η θερμοκασια 88 περιπου..αν αυτ οφειλεται στο wetter δεν ξερω..καθε 2 χρονια το πολυ αλλαζω τα υγρα με νεα μονος μου...αν και αυτο παιζει το ρολο του...με αναλογια 30 αντιψυκτικο και 70 νερο της opel υγρο.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ο PROTECTIV 112 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 4 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ
ΤΟ PROTECTIV 100 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 3 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ
ποιο απο τα δυο?θελουν αραιωμα με νερο ή ειναι ετοιμα?
για opel astra 1.4 βελτιωμενο σε μοτερ αρκετα....
ευχαριστω.Είναι παραφλού. Δεν θέλουν αραίωμα.
Το Protectiv 100 αναφέρεται ως ανθεκτικότερο στο βράσιμο από το 112. Το 100 είναι κίτρινο και το 112 είναι ροζ. Δυστυχώς για να κρίνουμε καλύτερα χρειαζόμαστε προσβάσιμα τεχνικά στοιχεία.εισαι σιγουρος οτι το 100 με 3bar αντεχει περισσοτερο απο το 112 με 4 Bar?
-
Από ό,τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, όσο ανεβαίνει η πίεση του ψυκτικού υγρού τόσο ανεβαίνει και το σημείο βρασμού του. Άρα οι 150C στα 3bar είναι περισσότεροι βαθμοί C στα 4bar. Αντίστροφα οι 150C στα 4bar είναι λιγότεροι βαθμοί C στα 3bar.
-
Καλησπερα!
Ηθελα να ρωτησω τον φιλο μιλτελα αν μπορει να μου προτεινει τι λαδια να βαλω στο αυτοκινητο μου στο σερβις των 45000χιλιομετρων!
Εχω πολο 16ν 100αλογα!
Αν θες και απο πμ ευχαρίστως!Ευχαριστω
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Καλησπερα!Ηθελα να ρωτησω τον φιλο μιλτελα αν μπορει να μου προτεινει τι λαδια να βαλω στο αυτοκινητο μου στο σερβις των 45000χιλιομετρων!
Εχω πολο 16ν 100αλογα!
Motul 8100 5w40
-
Το έχω ξαναρωτήσει (είμαι σίγουρος) αλλά ούτε θυμάμαι την απάντηση ούτε μπορώ να το βρω!
Getrag κιβώτιο, του 1994, 5+1 σχέσεων, BMW...τι ATF προτείνετε?
Τον τελευταιο καιρό αρχίζει και κάνει διάφορους θορύβους το φουκαριάρικο! Ελεγα να αλλάξω πάλι ATF και να δω αν έρχεται στα ίσα του, πριν βάλω, πάλι, το χέρι στην τσέπη και το κατεβάσω για άνοιγμα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το έχω ξαναρωτήσει (είμαι σίγουρος) αλλά ούτε θυμάμαι την απάντηση ούτε μπορώ να το βρω!Getrag κιβώτιο, του 1994, 5+1 σχέσεων, BMW...τι ATF προτείνετε?
Τον τελευταιο καιρό αρχίζει και κάνει διάφορους θορύβους το φουκαριάρικο! Ελεγα να αλλάξω πάλι ATF και να δω αν έρχεται στα ίσα του, πριν βάλω, πάλι, το χέρι στην τσέπη και το κατεβάσω για άνοιγμα!
Στην θεση σου θα εβαζα οτι προτινει ο κατασκευαστης, αλλα για δες και αυτο:
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=418
-
Και που θες να θυμάμαι τι λέει ο κατασκευαστής!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Και που θες να θυμάμαι τι λέει ο κατασκευαστής!
Tι αυτοκόλλητο έχει στο σασμάν σου;
-
ATF Χάρη...αυτό το ξέρω...Dexron III..αν θυμάμαι καλά...
Έλεγα για κάτι πιο προχωρημένο που θα προσφέρει καλύτερη λίπανση και προστασία σε ένα παλιό κιβώτιο σαν το δικό μου...
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Καλησπερα!
Ηθελα να ρωτησω τον φιλο μιλτελα αν μπορει να μου προτεινει τι λαδια να βαλω στο αυτοκινητο μου στο σερβις των 45000χιλιομετρων!
Εχω πολο 16ν 100αλογα!
Motul 8100 5w40
Πολύ καλή πρόταση. Πολυφορεμένη κι επιτυχημένη.
Γενικά βάλε ένα καλό 40ρι. Υπάρχουν τρία κορυφαία 10W40 (Group IV/V) αλλά αν δεν θέλεις να ψάχνεσαι-παιδεύεσαι τα περισσότερα επώνυμα 5W40 (MOTUL, ELF, FUCHS, SHELL, TOTAL, IGOL, LIQUI MOLY, AVIN κλπ) θα σου κάνουν άριστη δουλειά και θα προσδώσουν μακροζωία σε απόδοση-αξιοπιστία. Αν πιστεύεις ότι ο κινητήρας σου έχει κλειστές ανοχές και δεν καταναλώνει λάδι μπορείς να κατέβεις και σε 30ρι (που να καλύπτει την ACEA A3 ή την VW 504.00 για να είναι δυνατό σαν 40ρι).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ATF Χάρη...αυτό το ξέρω...Dexron III..αν θυμάμαι καλά...Έλεγα για κάτι πιο προχωρημένο που θα προσφέρει καλύτερη λίπανση και προστασία σε ένα παλιό κιβώτιο σαν το δικό μου...
High-Temp ATF
Μπορεί να βρεις καλύτερα. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
:lol:
Και που θες να θυμάμαι τι λέει ο κατασκευαστής!
Tι αυτοκόλλητο έχει στο σασμάν σου;
που να ξερει ρε συ??
ολο το αμαξι 'αρκουδα' ειναι... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ATF Χάρη...αυτό το ξέρω...Dexron III..αν θυμάμαι καλά...Έλεγα για κάτι πιο προχωρημένο που θα προσφέρει καλύτερη λίπανση και προστασία σε ένα παλιό κιβώτιο σαν το δικό μου...
Bασικά το μόνο λιπαντικό που μπορώ να σκεφτώ για το δικό σου αυτοκίνητο είναι το Royal Purple
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ATF Χάρη...αυτό το ξέρω...Dexron III..αν θυμάμαι καλά...
Έλεγα για κάτι πιο προχωρημένο που θα προσφέρει καλύτερη λίπανση και προστασία σε ένα παλιό κιβώτιο σαν το δικό μου...
High-Temp ATF
Μπορεί να βρεις καλύτερα.Χα, απίθανο προϊόν!
-
Ευχαριστώ Λεωνίδα!
@εγκάθετους Τρελάρα και Σπάϊρους: Δεν θα βρεθούμε? Θα βρεθούμε!!!
-
Έχεις την σωστή ποσότητα μέσα?
Περι λιπαντικών γενικώς