-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πριν από χρόνια συνάδελφος στη δουλειά με mazda . Δε του βιδώσανε καλά την τάπα του κάρτερ και μετά από λίγες μέρες έφυγε τελείως.
Μετά του λέγανε οτι κάποιος τον είχε στο μάτι και του έκανε σαμποτάζ στο αυτοκίνητο, δε θέλανε να παραδεχτούνε το λάθος τους.
Red line αν θέλεις γράψε σε οποιοδήποτε αμερικάνικο φόρουμ οτι ένα συνθετικό 30άρι δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα και οτι ένα ημισυνθετικό 10W40 είναι καλύτερο . Θα σε κοιτάνε σαν εξωγήϊνο.Το τι θα γραψει κανεις με το τι θα γινει στην πραξη εχει μεγαλη διαφορα.........εδω μαλλον επικρατει το 'οτι βλεπουμε γραμμενο το πιστευουμε', η τελεια εικονικη πραγματικοητα
-
Αυτος ο G60 τελικα τα ελεγε καλυτερα απο ολους, μηχανικος ο ανθρωπος, επεμενε στα πιστοποιημενα λιπαντικα και σε εμπειριες που εβλεπε καθε μερα στον χωρο εργασιας του και οχι οτι εβλεπε γραμμενο στο internet.
Καλο το internet αλλα και επικυνδυνο εργαλειο -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
εχετε φαγωθει με τα shell.
ποια αυτα που συσκευαζονται στο Περαμα ή στον Ασπροπυργο?
τα εβαλα μια φορα σε 15/50 στην μηχανη και το εκαιγε σαν νερο....
οταν η σταθμη ηταν ενταξει το σασμαν εκανε σαν πολυβολο απο τον θορυβο..
και το γυρναω σε TORCO 10/40 τον χειμωνα ...βουτυρο το σασμαν....
τωρα παλι σε ΤΟRCO 20/50 απλα απολαυση ..αν και ψηλα 7000-9000σαλ δειχνει να κραταει το μοτερ....
χαρακτηριστικο ειναι την προηγουμενη κυριακη με τελικες στην εθνικη ανω των 150Km σε 2κυλινδρο μοτερ συμπληρωσα 50ml την επομενη..
μοτερ 50.000km σε δικυλυνδρο συνολο ειναι νομιζω καλο δειγμα..SHELL δεν θελω να τα τα βλεπω ουτε ζωγραφιστα...
τωρα για το φιλο με την ζημια στο μοτερ..
δειτε απο αντλια λαδιου,φιλτρο λαδιου,και φλαντζα καρτερ...
επισης απο τσιμουχα στο γραναζι εκκεντροφορων ειχε διαροη?
τελικα εχουμε πορισμα?σαν ιξωδες το 5/30 δεν ειναι εκτος προδιαγραφων για το γαλλικο μοτερ.
εδω με 11,3 συμπιεση και 1.4 μοτερ με 5/30 επαιζα ανετα χωρις καταναλωση το λαδι της opel για δυο αλλαγες...
αντιθετα με το 8100 5/40 της MOTUL μονο σε παρατεταμενο πλακωμα βλεπω 100gr στο τοσο συμπληρωμα..αλλα εννοω εθνικη και 5η με 6000+σαλ για αρεκτα χιλιομετρα..οποτε μπορω.Τα torco εχουν επισημες πιστοποιησεις??????
Η shell εχει σιγουρα παντωςκοιτα και η coca cola ειναι πιστοποιμενη στην κατηγορια των φαγητων κτλ δεν σημαινει οτι ειναι αβλαβες ομως.
σιγουρα τα shell στο περαμα και στον ασπροπυργο δεν ειναι παντως καλυτερα απο τα TORCO...οπως σιγουρο ειναι οτι στα MOTO GP η ομαδα REPSOL HONDA δεν βαζει repsol στα μοτερ της αλλα ELF...
και κατι τελευταιο..στην δουλεια μου εχουμε πισοποιητικο TUV αλλα ...αστο καλυτερα...
ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ....ΔΕΝ....ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΝΤΑ... -
Συμφωνω, απλα με ενοχλει που εταιριες οπως Redline, amsoil, torco και και αλλες δεν παιρνουν πιστοποιησεις ενω κονομανε πολλα και ειναι και ακριβα τα λαδια τους. Ειναι θεμα αποψης, για αυτο και σταματησα να βαζω redline, μου την εσπασε που δεν σεβονται τον καταναλωτη και δεν παιρνουν πιστοποιησεις απο API και αλλους επισημους οργανισμους. ενω τα λεφτα μας ομως ξερουν να τα τσεπωνουν
-
H Πιστοποίηση είναι κάτι που είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να τη πάρεις. Το λάδι πρέπει να είναι ΚΑΛΟ. Όμως μιλάμε για λάδια που είναι καλύτερα και θα περάσουν άνετα τις δοκιμές.
Μόνο με τα πρόσθετα που έχουν μερικά λάδια μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στη πιστοποίηση.
-
Πάντως REDLINE είσαι σαν τον Κούγια!!!Που και που κάνεις έσα σόου!!!
Καλό είναι γιατί καμια φορά πρέπει να είμαστε πιο κριτικοί με το χρησιμοποιούμε!! -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Καλό είναι γιατί καμια φορά πρέπει να είμαστε πιο κριτικοί με το χρησιμοποιούμε!!βαρα και εσυ, ενταξει? το απολαυσες? Να περασει ο επομενος.........
P.S Και εσυ εμφανιζεσαι οποτε στριμωχνεται το φιλαρακι σου
-
Καλό είναι γιατί καμια φορά πρέπει να είμαστε πιο κριτικοί με το χρησιμοποιούμε!!βαρα και εσυ, ενταξει? το απολαυσες? Να περασει ο επομενος.........
P.S Και εσυ εμφανιζεσαι οποτε στριμωχνεται το φιλαρακι σου
Το χαίρομαι πολύ!!!
Και το φιλαράκι μου, και όλους όσους λένε καλά και χρήσιμα πράγματα σε αυτό το topic-forum!!Υ.Γ 1 Πάντα είμαι εδώ!!
Y.Γ 2 Και εγώ στο κινητήρα μου έχω τα HDD Αmsoil 5w30!!Εντυπώσεις μάλλον είναι δατυπωμένες ήδη!!! -
Το τι θα γραψει κανεις με το τι θα γινει στην πραξη εχει μεγαλη διαφορα.........εδω μαλλον επικρατει το 'οτι βλεπουμε γραμμενο το πιστευουμε', η τελεια εικονικη πραγματικοηταΆρα και αυτά που γράφεις εσύ ΑΝ θέλουμε τα πιστεύουμε.
Θεωρω σωστο να πω για ενα περιστατικο που σταθηκα μαρτυρας σε συνεργειο φιλου και πελατη μου.
Τελικα ο κοσμος ειναι πολυ μικρος, και οι συμπτωσεις φοβερες πολλες φορες. Ηρθε στο συνεργειο του φιλου-πελατη μου ενα Peugeot με κατεστραμενο μοτερ, δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα και η μηχανη παρεδωσε πνευμα. Μεχρι εδω τιποτα το περιεργο, οταν αρχισε να την ψαχνουν γιατι εγινε αυτο και γιατι εμεινε το μοτερ χωρις λαδι ο κατοχος του Ι.Χ αποκαλυψε πως ενω χρησιμοποιουσε ολο αυτο τον καιρο Shell 10w40 χωρις κανενα απολυτως προβλημα ,ομως, υστερα απο προτροπη καποιου φιλου του που ασχολειται με internet και μπαινει σε forums ειχε διαβασει καποιον 'ειδικο' που ελεγε πως υπαρχει ενα λαδι που οσο και να το σκισεις δεν καταλαβαινει τιποτα και σου δινει κορυφαιες επιδοσεις. Το λαδι που ειχε διαβασει στο ιντερνετ ο φιλος του και του το προτεινε ηταν το AMSOIL HDD 5W30
O μηχανικος του ειπε πριν κατηγορησουμε το λαδι πρεπει να ανοιξουμε μοτερ και να το ψαξουμε (και πολυ σωστα ειπε), ομως του εκανε τρομερη εντυπωση οτι δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα στο καρτερ και αυτο τον εβαλε σε υποψιες πως κατι φταιει με το λαδι. Αναμενονται εξελιξεις........Προσπαθώ να υπολογίσω πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σπάσει αυτοκίνητο με amsoil , δεν είναι δα και καμιά πολυδουλεμένη μάρκα , ούτε τη χρησιμοποιεί κάποια αντιπροσωπεία και να είσαι εσύ παρών.
Τελικά πιστεύω οτι μας δουλεύεις ψιλό γαζί , είσαι κρυφο amsoilάκιας και θες να ακούς από εμάς να τα υπερασπιζόμαστε.
Ίσως άρχισες να τα εισάγεις κιόλας. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το τι θα γραψει κανεις με το τι θα γινει στην πραξη εχει μεγαλη διαφορα.........εδω μαλλον επικρατει το 'οτι βλεπουμε γραμμενο το πιστευουμε', η τελεια εικονικη πραγματικοητα
Άρα και αυτά που γράφεις εσύ ΑΝ θέλουμε τα πιστεύουμε.
Θεωρω σωστο να πω για ενα περιστατικο που σταθηκα μαρτυρας σε συνεργειο φιλου και πελατη μου.
Τελικα ο κοσμος ειναι πολυ μικρος, και οι συμπτωσεις φοβερες πολλες φορες. Ηρθε στο συνεργειο του φιλου-πελατη μου ενα Peugeot με κατεστραμενο μοτερ, δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα και η μηχανη παρεδωσε πνευμα. Μεχρι εδω τιποτα το περιεργο, οταν αρχισε να την ψαχνουν γιατι εγινε αυτο και γιατι εμεινε το μοτερ χωρις λαδι ο κατοχος του Ι.Χ αποκαλυψε πως ενω χρησιμοποιουσε ολο αυτο τον καιρο Shell 10w40 χωρις κανενα απολυτως προβλημα ,ομως, υστερα απο προτροπη καποιου φιλου του που ασχολειται με internet και μπαινει σε forums ειχε διαβασει καποιον 'ειδικο' που ελεγε πως υπαρχει ενα λαδι που οσο και να το σκισεις δεν καταλαβαινει τιποτα και σου δινει κορυφαιες επιδοσεις. Το λαδι που ειχε διαβασει στο ιντερνετ ο φιλος του και του το προτεινε ηταν το AMSOIL HDD 5W30
O μηχανικος του ειπε πριν κατηγορησουμε το λαδι πρεπει να ανοιξουμε μοτερ και να το ψαξουμε (και πολυ σωστα ειπε), ομως του εκανε τρομερη εντυπωση οτι δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα στο καρτερ και αυτο τον εβαλε σε υποψιες πως κατι φταιει με το λαδι. Αναμενονται εξελιξεις........Προσπαθώ να υπολογίσω πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σπάσει αυτοκίνητο με amsoil , δεν είναι δα και καμιά πολυδουλεμένη μάρκα , ούτε τη χρησιμοποιεί κάποια αντιπροσωπεία και να είσαι εσύ παρών.
Τελικά πιστεύω οτι μας δουλεύεις ψιλό γαζί , είσαι κρυφο amsoilάκιας και θες να ακούς από εμάς να τα υπερασπιζόμαστε.
Ίσως άρχισες να τα εισάγεις κιόλας.Εισαι και κουτοπονηρος εσυ
Ωραιες διαπιστωσεις κανεις, αν εισαι δικηγορος εισαι χαζοδικης, αν εισαι γιατρος μαλον 'αλμπανης' εισαι και εχεις καταστρεψει κοσμο......αν εισαι ανεργος τοτε ολα εξηγουνται μια χαρα με τετοιες κακοηθεις και αστοχες διαπιστωσεις που κανεις δυσκολα να στεριωσεις καπου
Ξαναπροσπαθησε, σου δινω αλλες δυο ευκαιριες -
Πω ρε συ redline, χαλάρωσε λίγάκι. Την έχεις δει κάπως, δικαστής Ντρεντ και έτσι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δλδ αν εγώ ρωτήσω τον μίλτο και μου πει βάλε ελαιόλαδο στο 307 και μαρμελάδα φράουλα στο κιβώτιο θα φταίει αυτός; Ξεκόλλα λίγο. Και στο κάτω κάτω, δεν φταίει κανείς άλλος πέρα από τον ιδιοκτήτη του αμαξιού.
Αλλιώς, κυρία κυρία ο Γιαννάκης μου μιλούσε, δεν φταίω εγώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πω ρε συ redline, χαλάρωσε λίγάκι. Την έχεις δει κάπως, δικαστής Ντρεντ και έτσι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δλδ αν εγώ ρωτήσω τον μίλτο και μου πει βάλε ελαιόλαδο στο 307 και μαρμελάδα φράουλα στο κιβώτιο θα φταίει αυτός; Ξεκόλλα λίγο. Και στο κάτω κάτω, δεν φταίει κανείς άλλος πέρα από τον ιδιοκτήτη του αμαξιού.Αλλιώς, κυρία κυρία ο Γιαννάκης μου μιλούσε, δεν φταίω εγώ.
Ρε συ δεν το παιζω δικαστης, το ποστ το ξεκνησα σαν παρατηρηση και μαρτυρας ενος γεγονοτος που ξεκινησε απο tip στο ιντερνετ......ειπα πως αν αποδειχθει πως φταει το λαδι τοτε καποιοι που 'χειραγωγουνται' ευκολα ειναι θυματα 'ελαιολαδου και μαρμελαδας φραουλας'
-
-
Κοίταξε, και εγώ και κάποιοι άλλοι κατάλαβαν ότι φωτογραφίζεις ως υπαίτιο έναν συγκεκριμένο χρήστη. Δεν μπορεί όλοι να πέφτουμε έξω.
Η ουσία είναι, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου, πως ο καθένας είναι υπεύθυνος τελικά για το τι κάνει στο αμάξι του. Και σε κάθε περίπτωση, πριν ακολουθήσουμε την συμβουλή κάποιου άλλου (γνώστη ή μη), η ευθύνη πάλι είναι δικιά μας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίταξε, και εγώ και κάποιοι άλλοι κατάλαβαν ότι φωτογραφίζεις ως υπαίτιο έναν συγκεκριμένο χρήστη. Δεν μπορεί όλοι να πέφτουμε έξω.Η ουσία είναι, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου, πως ο καθένας είναι υπεύθυνος τελικά για το τι κάνει στο αμάξι του. Και σε κάθε περίπτωση, πριν ακολουθήσουμε την συμβουλή κάποιου άλλου (γνώστη ή μη), η ευθύνη πάλι είναι δικιά μας.
Συμφωνω, δεν συμφωνεις και εσυ οτι πρεπει να ακουμε και την αντιθετη αποψη ομως? Ισως ο τροπος μου ειναι ακομψος αλλα η ουσια ειναι ιδια. Το οτι φωτογραφισα καποιον θα πει πως καποιος μιλησε και χιλιοδιαφημισε κατι, που ειναι το κακο μεχρι εδω? Και μετα παιχτηκε 'χαλασμενο τηλεφωνο' και καποιο θυμα τελικα καταφερε ( αν φταιει το λαδι τοτε απο δικη του βλακεια) εκαψε το μοτερ του.
-
Δεν μου αρέσει να είμαι ο δικηγόρος κάποιου, αλλά ο Μιλτέλλας, σε εμένα τουλάχιστον, δεν διαφήμισε τπτ. Όταν τον ρώτησα για κάτι δικά μου, δεν μου ανάφερε ποτέ τα αμσόιλ, παρά περιοριστήκαμε σε αυτά που είχα εγώ στο μυαλό μου.
Θύμα ή όχι, ο ίδιος έβαλε τα λάδια στο μοτέρ του, ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι το μοτέρ του έμεινε χωρίς λάδι. :
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν μου αρέσει να είμαι ο δικηγόρος κάποιου, αλλά ο Μιλτέλλας, σε εμένα τουλάχιστον, δεν διαφήμισε τπτ. Όταν τον ρώτησα για κάτι δικά μου, δεν μου ανάφερε ποτέ τα αμσόιλ, παρά περιοριστήκαμε σε αυτά που είχα εγώ στο μυαλό μου.Θύμα ή όχι, ο ίδιος έβαλε τα λάδια στο μοτέρ του, ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι το μοτέρ του έμεινε χωρίς λάδι. :
End of story αστο.........χασαμε την ουσια.
-
Δεν μου αρέσει να είμαι ο δικηγόρος κάποιου, αλλά ο Μιλτέλλας, σε εμένα τουλάχιστον, δεν διαφήμισε τπτ. Όταν τον ρώτησα για κάτι δικά μου, δεν μου ανάφερε ποτέ τα αμσόιλ, παρά περιοριστήκαμε σε αυτά που είχα εγώ στο μυαλό μου.
Θύμα ή όχι, ο ίδιος έβαλε τα λάδια στο μοτέρ του, ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι το μοτέρ του έμεινε χωρίς λάδι. :
End of story αστο.........χασαμε την ουσια.
Λες αυτό και πριν έχεις γράψει αυτό
ειπα πως αν αποδειχθει πως φταει το λαδι
Συγνώμη κι όλας ρε αδερφέ αλλά τα χώνεις τόσες σελίδες στην Αmsoil στον Μίλτο, στα φιλαράκια του κτλ επειδή ΙΣΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ, ΠΑΙΖΕΙ να φταίει το λάδι
Δεν λέω καλός ο αντίλογος αλλά όταν γίνεται με επιχειρήματα και όχι με κραυγές. Tότε χάνεται η ουσία -
-
Επανέρχομαι για να ... σας κουφάνω με ένα θέμα που ... δεν ενδιαφέρει μάλλον κανέναν. Μου ήρθε όμως συνειρμικά στο μυαλό με όλη αυτή τη συζήτηση περί του φταίει ο ιδιοκτήτης για τις επιλογές του και πιστοποιήσεων και 'πρακτικών' των συνεργείων.
Λοιπόν, για όσους δεν έχουν διαβάσει την παλιά μου ιστορία η subaru για το ατμοσφαιρικό forester συνιστά 0w20 προδιαγραφών API SM/SL, αλλαγή κάθε χρόνο ή 15,000 χλμ για έως 40 βαθμούς (υπό σκιά, σωστά Μίλτο;)
Η μια αντιπροσωπία που ξέρω (και πιστεύω μάλλον όλες) βάζει κάτι λάδια subaru 10w40 ημισυνθετικά. (έχουν και 100% συνθετικά για το turbo λένε, πάλι 10w40). Μάλλον έχουν δεκαετίες να διαβάσουν manual .
Ερώτηση προς γενικότερο προβληματισμό: Ο καταναλωτής τι πρέπει να κάνει; Να ακολουθήσει το manual (σε πιστοποιημένα μάλλον υπάρχουν μόνο τα torco sr1,amsoil xlm και mobil 1) ή τις πρακτικές των συνεργείων;Για την περίπτωση μου υπάρχει και μέση λύση όπως 0w30, 5w30, 10w30 έστω και 5w40. Σε άλλες περιπτώσεις ίσως να μην υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις.
Άλλη ακαδημαϊκή και πάλι ερώτηση σχετικά με μη API πιστοποιημένα: Για νορμάλ χρήση ποιο είναι ποιο κατάλληλο, το redline 5w20 ή το amsoil asm ; http://www.amsoil.com/StoreFront/asm.aspx
Τα redline δεν περιέχουν friction modifiers και είναι κατάλληλα και για moto (όχι σε 5w20 βέβαια, γενικά τα redline). Από την άλλη τα amsoil έχουν, (Anti-friction additives are included to further improve energy efficiency) οπότε λογικά υπερέχουν σε μείωση της κατανάλωσης βενζίνης. Ακαδημαϊκή λοιπόν η ερώτηση μιας και μάλλον δεν θα έρθουν ποτέ τα συγκεκριμένα amsoil προς Αθήνα πλευρά και επίσης λίγους ( ή μήπως όχι) ενδιαφέρουν τα μη πιστοποιημένα.
Περι λιπαντικών γενικώς