-
Για το πλούσιο μίγμα της GTA δεν είμαι σίγουρος. Βέβαια μία GTA ξέρουμε, αλλά ο τύπος την πάει τάπα, βάζει 8100 5W40 και δεν καίει καθόλου ή για να μην είμαι και απόλυτος δεν καίει τόσο ώστε να αξίζει να αναφερθεί. Θα μου το έλεγε γιατί συζητάμε για λιπαντικά όποτε βρεθούμε.
-
Aν τα selenia δεν είναι τόσο καλά και υπάρχει κάτι καλύτερο δεν ξέρω. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ένα 10/60 θέλει πολύ συχνά αλλαγή.
Η GTA είναι για γρήγορο οδήγημα και συνεχή πίεση. Γι αυτό θέλει 10/60 - για προστασία. Για κανονικό οδήγημα ένα 5/40 μπορεί να είναι καλύτερο αλλά για πίστα (?).
Ακόμα αν ο κινητήρας είναι φτιαγμένος για 10/60 (όχι διάκενα/ανοχές - αυτά είναι ίδια) τότε η αντλία λαδιού μπορεί να μη σηκώνει αρκετή πίεση στο ρελαντί με ζεστό λάδι (μέσα στη κίνηση). Πάντως επειδή τα παιδιά λένε ότι γνωστός τους χρησιμοποιεί 5/40 καλό θα ήταν να βλέπαμε το ιξώδες των δύο λαδιών στους 100 και 150C.
Για κρύα λειτουργία το λεπτό λάδι είναι σαφώς καλύτερο. Να ξέρεις ότι συνθετικό 15/50 ξεκινάει το χειμώνα με -15C χωρίς να ζορίζει ιδιαίτερα τη μίζα (βέβαια δεν λιπαίνει και πολύ σε εκείνες τις θερμοκρασίες αλλά κάποτε θα ζεσταθεί).
-
Τα εξελιγμένα Group IV/V 50ρι όπως το καθιερωμένο Mobil 1 15W50 Motorsport Formula ή και το RED LINE 15W50 Motor Oil είναι μακράν καλύτερα από οποιοδήποτε 10W60 (για τα σύγχρονα δεδομένα τέτοιο εύρος ιξώδους είναι άτοπο όταν ζητούμε και διάρκεια χρήσης και γι αυτό και δεν ασχολούνται με τέτοιο ιξώδες οι παρασκευαστές ποιότητος) ακόμη και σε κινητήρες που έχουν προδιαγραφές για 60 για σκληρή χρήση (για νορμάλ χρήση σίγουρα κάνει και 40ρι). Επίσης πιστεύω ότι ένα δυνατό 40ρι (GrIV/V με λίγο ή καθόλου shearing-φθορά ιξώδους) μπορεί να δουλέψει άνετα στην GTA. Ο λόγος που το πιστεύω δεν είναι μόνο ότι τέτοια 40ρια είναι εκ φιλοσοφίας κατασκευής πολύ ισχυρά αλλά και επειδή η SELENIA δεν δίνει τέτοιες επιλογές όπως οι παραπάνω οπότε το 10W60 είναι μονόδρομος για την αδελφή ALFA ROMEO.
-
Ερώτησις:
Το LE 8800 είναι gr3?
Τα πχ συνθετικά shell είναι επίσης gr3?
Ποια η διαφορά; -
Ειδικό βάρος στους 15oC 0.86
Ιξώδες στους 100 oC, cst 14.4
Ιξώδες στους -30 oC, cP 5500
Δείκτης ιξώδους (VI) 170
Σημείο ανάφλεξης (PMC), 195oC
Σημείο ροής, -48oC
Αυτά είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός 100% Συνθετικού Λιπαντικού 5W40 που καλύπτει τις προδιαγραφές:
ACEA : A3/B3/B4
API : SL/CF
MERCEDES BENZ : 229.1 (approved), 229.3
VOLKSWAGEN : 502.00/505.00
BMW : Long Life Oil (approved)
PORSCHE : ‘ GL’
Κατά την γνώμη σας μπορεί το Λιπαντικό να συγκριθεί Λιπαντικά που προτείνετε AMSOIL, REDLINE κλπ ;
Ευχαριστώ -
HTHS, TBN κλπ;
-
Απο αλλο φορουμ βρηκα το παρακατω αρθρο: http://www.minimania.com/ArticleV.cfm?DisplayID=1922
μιλαει για τα νεας τεχνολογιας και φιλικα προς τον καταλυτη λαδια στους παλιους κινητηρες. -
Δεν είναι ακριβώς έτσι, όχι παλιούς κινητήρες αλλά εκκεντροφόρους που ένα μηχανουργείο έχει βιάσει (regrind). Δεν ξέρω κανένα τέτοιο εκκεντροφόρο να αντέχει πολλά χιλιόμετρα και δεν είναι περίεργο αν καταστρέφονται αμέσως με λάδια χωρίς πολλά πρόσθετα υψηλής πίεσης (οι εργοστασιακοί εκκεντροφόροι έχουν μια πολύ λεπτή επιφανειακή στρώση με μεγάλη σκληρότητα και σ' αυτή βασίζονται για να μη φθείρονται).
Πάντως δεν θα αγόραζα κάσες από αυτά τα καινούρια λάδια για να έχω να βρίσκονται τα παλιά είναι καλύτερα και τα καινούρια έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους.
-
Γιατι ειναι τοσο ακριβα αυτα???????
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=665
Μου φαινεται ο Λαμπριανιδης μολις βλεπει οτι εχει κατι που δεν εχουν οι αλλοι μας 'κοπαναει' κανικοτατα -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Γιατι ειναι τοσο ακριβα αυτα???????
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=665
Μου φαινεται ο Λαμπριανιδης μολις βλεπει οτι εχει κατι που δεν εχουν οι αλλοι μας 'κοπαναει' κανικοταταΜάλλον άργησες να το καταλάβεις!!
Αυτά που εισάγει ο ίδιος ποτέ δεν τα σκότωσε! -
Γιατι ειναι τοσο ακριβα αυτα???????Γι'αυτό:
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post241528
Αγωνιστικών προδιαγραφών λάδια...
Καλά βρε συ, κάθε μέρα στη σελίδα του Λάμπ. μπαίνεις; Χθές-προχθές δεν είχε ακόμη τιμές!! -
Πάντως μόλις φέρει ενημέρωσε μας για τις τιμές του να δούμε αν μπορεί να χτυπήσει τον Λαμπ.Ο Λαμπ δεν προκειται να ξαναφερει, τουλαχιστον ετσι μου ειπαν
Παρακαλώ να ανακαλέσετε αμέσως κύριε!
-
Αναμφισβήτητα, ο Λαμπ είναι πολύ οξυδερκής και καλός έμπορος. Έφερε όλα όσα έχω αναφέρει-προτείνει κατά καιρούς (TRP, ΑΜΟ, HDD, MTG) και τα πουλάει σε απίστευτα χαμηλές τιμές...
Πιστεύω ότι πλέον κάποιοι ανταγωνιστές του θα βλέπουν εφιάλτες. -
Ο χρήστης Π. Σάκης έγραψε:
Ειδικό βάρος στους 15oC 0.86
Ιξώδες στους 100 oC, cst 14.4
Ιξώδες στους -30 oC, cP 5500
Δείκτης ιξώδους (VI) 170
Σημείο ανάφλεξης (PMC), 195oC
Σημείο ροής, -48oC
Αυτά είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός 100% Συνθετικού Λιπαντικού 5W40 που καλύπτει τις προδιαγραφές:
ACEA : A3/B3/B4
API : SL/CF
MERCEDES BENZ : 229.1 (approved), 229.3
VOLKSWAGEN : 502.00/505.00
BMW : Long Life Oil (approved)
PORSCHE : ‘ GL’
Κατά την γνώμη σας μπορεί το Λιπαντικό να συγκριθεί Λιπαντικά που προτείνετε AMSOIL, REDLINE κλπ ;
ΕυχαριστώΑπό τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις ξεχωρίζει το καλό Pour Point για 5W (-48C) και το κακό Flash Point (195C). Χαμηλό flash point συναντάμε σε απλά ορυκτέλαια ή σε αγωνιστικά (συνθετικά ή ορυκτέλαια) όπου δεν δίνουν βάρος στο σημείο ανάφλεξης καθότι η εξάτμιση δεν είναι πρόβλημα αφού το ζητούμενο είναι να βγει ο αγώνας, οπότε ο παρασκευαστής μπορεί να δίνει βάρος σε άλλους τομείς (προστασία-αντιτριβικότητα).
Αυτά τα στοιχεία αποτελούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που καλύπτει το συγκεκριμένο λιπαντικό σε κατάσταση φρέσκια. Δεν είναι απόλυτο κριτήριο ποιότητας αφού όπως είπαμε έχει να κάνει κυρίως με τον προσανατολισμό που του έδωσε ο παρασκευαστής του.
Γενικά είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε δύο λιπαντικά μεταξύ τους. Γι αυτό και είναι περισσότερο χρήσιμο να επικεντρωνόμαστε πρώτα στην καταλληλότητα χρήσης (προδιαγραφές και χαρακτηριστικά) και έπειτα στην ποιότητα (βάση σύνθεσης - κατηγορία). Βέβαια, εμείς το 'ψειρίζουμε' και -κακώς- καταλήγουμε στο να προσπαθούμε να συγκρίνουμε ακόμη και κορυφαίας ποιότητος λιπαντικά (συνήθως κατά δήλωση του παρασκευαστή) λες και δεν μας αρκεί αυτό που ήδη χρησιμοποιούμε (συνήθως μας αρκεί). Απλά, όταν η επάρκεια δεν μας καλύπτει (ή νομίζουμε ότι δεν μας καλύπτει) αρχίζουμε το 'ψείρισμα'. Όμως αυτή η φάση του 'ψειρίσματος' δηλαδή των συγκρίσεων επί μέρους χαρακτηριστικών ή εφάμιλλης κατηγορίας λιπαντικών (αν έχει ξεκαθαριστεί κι αυτό) συχνά είναι εξίσου παραπλανητική με πριν που δεν γνωρίζαμε ούτε καν τί σημαίνει το 5W40 (αλήθεια αυτό το... αυτονόητο... το έχουν κατανοήσει όλοι όσοι μας διαβάζουν;). -
Από την γκάμα του Λαμπ λείπει ένα γνωστό κορυφαίο 50άρι. Το Mobil 1 15W50 (όχι το EP αλλά το σκέτο ή MotorSport ή Performance Driving που το θεωρώ πιο αγνό συνθετικό και αρκετά προσανατολισμένο). Την ψειρίζουμε την μαϊμού λέμε...
-
Περιμένω μία ανάλυση του συγκεκριμένου λιπαντικού μετά από χρήση 15.000χλμ - 20.000χλμ.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Από την γκάμα του Λαμπ λείπει ένα γνωστό κορυφαίο 50άρι. Το Mobil 1 15W50 (όχι το EP αλλά το σκέτο ή MotorSport ή Performance Driving που το θεωρώ πιο αγνό συνθετικό και αρκετά προσανατολισμένο). Την ψειρίζουμε την μαϊμού λέμε...Ντάξη αν θέλεις σώνει και καλά κάποιο 15W50 μπορείς να πορευτείς και με το BP 7000 . Τους είχα ρωτήσει (BP) πριν δυο χρονάκια και μου απάντησαν οτι είναι PAO, τώρα αν συσκευάζονται ή όχι στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία. Θα προτιμούσα να έρχονταν κατευθείαν απ'έξω στο κουτί τους ώστε να αποφεύγεται περίπτωση 'νοθείας' .
By the way οι ELF TRP 75W80 μέρα με τη μέρα κουμπώνουν όλο και καλύτερα. Εγκρίνονται!!! και από εμένα. -
Φίλε mousate η TRP είναι δοκιμασμένη σε πολλά ζόρια και είναι πάρα πολύ καλή!
-
Καποιες εταιριες λιπαντικών εχουν τυπωμενη μια ημερομνηνια πανω στο μπουκαλι που περιεχει το λαδι. Ειναι ημερομηνια παραγωγης ή λήξης? Γνωρίζει κάποιος? Επίσης εχω ακουσει οτι πολλες εταιριες προτεινουν 2 χρονια max στην αποθηκη. Ειναι αλήθεια αυτό?
-
Μιλτο και το Amsoil DEO 5W/40 δεν εχει το οποιο ειναι οπως φαινεται το καλυτερο ντιζελολαδο τους!
Λες να με ακουσει, θελω ηδη τρεις με τεσσερις κουτες;
Περι λιπαντικών γενικώς