-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ερωτηση:
Γιατι στο ενα τεστ Phosphorus 1008 / 729
Zinc 1242 / 871και σε αυτο που δειχνει ο mousatos ειναι Phosphorus 701 Zinc 804
Αλλαζουν οι αριθμοι σε αυτα τα δυο οταν το ενα ειναι αδουλευτο και το αλλο μετα απο χρηση?
Προφανώς είναι η πρώτη έκδοση του 5W40 , σ'αυτό που έδωσα εγώ μιλάει για VOA on AMSOIL's reformulated European formula .
Ξέρεις οτι το site είναι κορυφαίο , βρες πόσες αναλύσεις έχουν γίνει σε diesel κινητήρες με amsoil και πόσες σε κινητήρες βενζίνης. Επίσης δες αν υπάρχουν κάποιοι με παράπονα, εγώ σου λέω οτι το 95% των αναλύσεων είναι ΟΚ.
Τα 'αμερικανάκια' ο,τι λάδι χρησιμοποιούνε το περνάνε από 1000 αναλύσεις , δεν πάνε στα τυφλά όπως οι εμείς. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα γενικά με τα amsoil νομίζεις οτι δεν θα το είχαν εντοπίσει ;;
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν χρησιμοποιώ amsoil και προτιμώ ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά επειδή έχω περάσει και εγώ τον πρώτο καιρό από το στάδιο της αμφισβήτησης όπως κι εσύ , σου λέω οτι η εταιρεία αυτή είναι από τις καλύτερες. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ερωτηση:
Αλλαζουν οι αριθμοι σε αυτα τα δυο οταν το ενα ειναι αδουλευτο και το αλλο μετα απο χρηση?
Προφανώς είναι η πρώτη έκδοση του 5W40 , σ'αυτό που έδωσα εγώ μιλάει για VOA on AMSOIL's reformulated European formula .
Ξέρεις οτι το site είναι κορυφαίο , βρες πόσες αναλύσεις έχουν γίνει σε diesel κινητήρες με amsoil και πόσες σε κινητήρες βενζίνης. Επίσης δες αν υπάρχουν κάποιοι με παράπονα, εγώ σου λέω οτι το 95% των αναλύσεων είναι ΟΚ.
Τα 'αμερικανάκια' ο,τι λάδι χρησιμοποιούνε το περνάνε από 1000 αναλύσεις , δεν πάνε στα τυφλά όπως οι εμείς. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα γενικά με τα amsoil νομίζεις οτι δεν θα το είχαν εντοπίσει ;;
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν χρησιμοποιώ amsoil και προτιμώ ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά επειδή έχω περάσει και εγώ τον πρώτο καιρό από το στάδιο της αμφισβήτησης όπως κι εσύ , σου λέω οτι η εταιρεία αυτή είναι από τις καλύτερες.Προς αποφυγη παρεξηγησεων: Την amsoil σαν εταιρια δεν την αμφισβητω, ισα ισα θεωρω πως ειναι απο τις πλεον εξιδικευμενες μαζι με motul, valvoline, redline, torco,elf, και αλλες κορυφαιες του χωρου.
Η ενσταση μου ειχε να κανει με την παραπληροφορηση που βγηκε προς τα εξω οτι δηθεν ΔΕΝ χρησιμοποιει ZDDP και moly -
Ερωτηση:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν χρησιμοποιώ amsoil και προτιμώ ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά επειδή έχω περάσει και εγώ τον πρώτο καιρό από το στάδιο της αμφισβήτησης όπως κι εσύ , σου λέω οτι η εταιρεία αυτή είναι από τις καλύτερες.Προς αποφυγη παρεξηγησεων: Την amsoil σαν εταιρια δεν την αμφισβητω, ισα ισα θεωρω πως ειναι απο τις πλεον εξιδικευμενες μαζι με motul, valvoline, redline, torco,elf, και αλλες κορυφαιες του χωρου.
Η ενσταση μου ειχε να κανει με την παραπληροφορηση που βγηκε προς τα εξω οτι δηθεν ΔΕΝ χρησιμοποιει ZDDP και molyRedline, μιλάς για αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά ταυτόχρονα είναι ολοφάνερο ότι θέλεις να πεις ότι παραπληροφορώ προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τις απαξιωτικές πράξεις σου (ο γραπτός λόγος είναι οι πράξεις μας μέσα σε ένα forum) προς εμένα. Γιατί μόνο εγώ αναφέρθηκα στον συσχετισμό AMSOIL και έρευνα σχετικά με moly και ZDDP...
Τελικά η ένστασή σου και όλα όσα ξεφούρνισες για μένα περί εμπορικών κινήτρων κλπ οφειλόταν στην παραπληροφόρηση που προήλθε από μένα, και συνεχίζεις να βασίζεσαι σε ασταθή δεδομένα για να το κάνεις αυτό. Και πάλι ρισκάρεις... και θα χάσεις καθότι βασίζεσαι στην λανθασμένη πίστη ότι δεν έχω αγαθά κίνητρα...
Ακόμη και σε αυτό πέφτεις έξω καθότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός της ένστασής σου αλλά η δικαιολογία σου για να μου επιτεθείς. Προσφιλέστατη τακτική ορισμένων που στερούνται γνώσεις από λιπαντικά αλλά θίγονται για δικούς τους λόγους από αυτά που λέω. Παραπληροφόρηση είναι αυτό που κάνεις εσύ απαξιώνοντας και περιπαίζοντας με τις προθέσεις μου αλλά και με τα λεγόμενά μου. Εκτός αν θέλεις να αποδείξεις ότι δεν είμαι χημικός ή ότι δεν έχω σπουδάσει περί λιπαντικών, αλλά ούτε και αυτό ισχύει αφού έχω δηλώσει τα σχετικά με τις όποιες γνώσεις μου, που όποιος θέλει μπορεί να τις φτάσει, όρεξη και χρόνο να διαθέσει, καθότι δεν έβγαλα καμία σχολή και κανένα πανεπιστήμιο. Αυτόκαι μόνο είναι ενθαρρυντικός παράγοντας για όποιον θέλει να διεισδύσει στον κόσμο των λιπαντικών. Θα βοηθήσω κιόλας όπως πάντα. Για τα δικά μου δεδομένα όμως, πράγματι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.Για να τελειώνει οριστικά και με αυτό το ανυπόστατο επιχείρημά σου που περιλαμβάνει συμπέρασμα που ΜΟΝΟ εσύ έβγαλες...
Έχω πει αλλά και δηλώνω και τώρα ότι η AMSOIL (και ΔΕΝ είναι η μόνη) προσπαθεί να αντικαταστήσει αυτά τα πρόσθετα (και κάποιοι άλλοι ΔΕΝ δείχνουν να το προσπαθούν - αμερικανοί βεβαίως γιατί δεν υπάρχει ευρωπαϊκή εταιρία που να μην προσπαθεί να το επιτύχει αυτό, καθότι οι ευρωπαίοι ανέκαθεν ήταν πιο ευαισθητοποιημένοι στα περιβαλλοντικά θέματα) ειδικά το moly γιατί κατηγορείται για γνωστές μη περιβαλλοντικές παρενέργειες (το οποίο το έχει αντικαταστήσει με άλλα -πχ αντιμόνιο, ZDTC, εστερικές συνθέσεις και λοιπά πρόσθετα που ΔΕΝ γνωρίζω τον ρόλο ή και την ύπαρξη- και το εάν αποφασίσει ότι αυτά τα 'άλλα' πετυχαίνουν τον στόχο είναι δικό της θέμα και κανενός άλλου). Για το δε ZDDP το αν θα καταφέρει να το αντικαταστήσει με άλλα είναι μακροχρόνια υπόθεση έρευνας και εξέλιξης (σε εργαστηριακό επίπεδο έχει καταφέρει να παράγει λιπαντικό χωρίς προσθήκη ZDDP αλλά το αν έχει ρίξει ή και το πότε θα ρίξει τέτοιο λιπαντικό στην αγορά δεν μπορώ να το ξέρω γιατί παίζουν σημαντικότατο ρόλο και οι χρηματοοικονομικοί παράγοντες). Αλλά αναπόφευκτα θα γίνει σιγά-σιγά και αυτό καθότι η σύγχρονη προδιαγραφή API SM (αμερικανικός οργανισμός παρακαλώ...) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Το κακό είναι ότι οι εναλλακτικές επιλογές οδηγούν και σε ακριβότερες λύσεις, τουλάχιστον επί του παρόντος. Το ότι η AMSOIL αντικαθιστά ZDDP ή Moly με άλλες ουσίες δεν σημαίνει ότι τα αντικαθιστά εξ ολοκλήρου και ταυτόχρονα δεν σημαίνει ότι δεν θα ακυρώσει ένα project που την οδηγεί σε άλλα αδιέξοδα. Ο κάθε πρωτοπόρος είναι και ο πρώτος που θα αποτύχει σε κάποιους εξελικτικούς τομείς. Αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι γνωρίζω πού και πώς έχει αποτύχει γιατί αυτά είναι αφενός τεχνικά ζητήματα εντός των εργαστηριακών πυλών και αφετέρου μπορεί να είναι και ζητήματα μάρκετινγκ όταν το κόστος ξεφεύγει πάνω από κάποια επίπεδα. Δεν αποκλείεται δηλαδή η AMSOIL (και ο κάθε παρασκευαστής ανεξαιρέτως) να έχει βρει τις λύσεις της αλλά προσπαθώντας να κρατήσει το κοστολόγιο χαμηλά να τις χρησιμοποιεί στον ανταποδοτικό βαθμό που αναλογεί στο κόστος ερευνών της. Από κει και πέρα είναι καθαρά ζητήματα μάρκετινγκ και επειδή όποιος κερδίζει τα περισσότερα αποκτά τελικά και μεγαλύτερο έλεγχο, το κέρδος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος παράγοντας αποφάσεων για κάθε εταιρία. Ακόμη και ο σημαιοφόρος των Group IV/V λιπαντικών η Mobil έριξε στην αγορά τα Mobil 1 EP που περιέχουν σεβαστή ποσότητα Group III, ενώ αντιθέτως ο σημαιοφόρος των 'συνθετικών' ορυκτελαϊκών Group III η Castrol έριξε πριν λίγα χρόνια στην αγορά ένα φοβερό 30ρι που δεν περιείχε ίχνος ορυκτελαίου, οπότε τί να πούμε για το τί μπορούμε να περιμένουμε από τον καθέναν τους; Σε γενικές γραμμές όλα δείχνουν ότι όταν το κόστος επιτρέπει οι περισσότεροι υποκύπτουν στα οικονομικά θέλγητρα των ορυκτελαϊκών βάσεων και όταν η απόδοση το απαιτεί οι περισσότεροι επιλέγουν την αναπόφευτκη λύση των συνθετικών Group IV/V. Ακόμη και η LE (που έχει ερευνήσει πάνω στην εξέλιξη-επεξεργασία των ορυκτελαίων όσοι λίγοι) έχει καταλήξει στην προσθήκη βάσεων Group IV/V για προϊόντα της που απευθύνονται σε απαιτητικές εφαρμογές.Οπότε, εάν πχ του χρόνου η AMSOIL αποφασίσει ότι αντί να φτιάχνει ακριβές συνθέσεις, εξακολουθεί να την συμφέρει (καλύπτωντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές ρύπων) η σημαντική αύξηση του ποσοστού Moly, φωσφόρου κλπ στα λιπαντικά της, μην έρθει κανείς να μου την πει λες και εγώ είμαι στο κέντρο των αποφάσεων του καθενός τους - αλλά και στην τελική ανάλυση είναι σίγουρο ότι το λιπαντικό θα καλύπτει την εφαρμογή για την οποία προορίζεται. Αν η AMSOIL αυξήσει το moly σε επίπεδα όπως η RED LINE και ειδικά η TORCO τότε θα είμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα την απορρίψω απο τις προσωπικές μου επιλογές (αυτή τη στιγμή η χρήση moly γίνεται με πολύ μικρές ποσότητες και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ειδικά σε λιπαντικά αυξημένων αντιτριβικών καθηκόντων), εκτός κι αν μέχρι τότε βρεθεί τρόπος να πειστώ ότι το moly στις νέες του μορφές δεν έχει ουδεμία μακροπρόθεσμη παρενέργεια σε σύγχρονους κινητήρες κλειστών ανοχών. Για το δε ZDDP δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ελέω API SM όλοι θα αναγκαστούν να το αντικαταστήσουν με άλλα συστατικά.
Το moly όπως έχουν δείξει τα πράγματα (και εφόσον συνεχίζουμε να αναφερόμαστε σε λιπαντικά κινητήρων) καταλήγει να ωφελεί μόνο στην υγρή μορφή του και μόνο σε μικρές ποσότητες (καθότι υπάρχει έρευνα της Nissan που δείχνει ότι το υγρό moly υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών κατά την επαφή του σε ατσάλι απελευθερώνει στερεό moly - MoS2), εκτός εάν μιλάμε για ήδη πολυκαιρισμένα-καταπονημένα ή φθαρμένα ή κατασκευασμένα με μεγάλες ανοχές μοτέρ όπως πχ τα περισσότερα κλασσικά αμερικάνικα. Το moly επίσης βοηθάει ένα μοτέρ που κινδυνεύει λόγω υπερκαταπόνησης και φθοράς από την παρατεταμένη πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες, να σπάσει λίγο αργότερα κάτι εξαιρετικά ωφέλιμο σε αγώνες. Εμείς (ή οι περισσότεροι από εμάς) όμως δεν θέλουμε το μοτέρ μας να κινδυνεύει από σπάσιμο άρα η χρήση moly αφενός είναι μικρής χρησιμότητας και αφετέρου σε εμάς αφήνει το ρίσκο της μείωσης των ανοχών που αν είναι ήδη κλειστές δεν ωφελεί καθόλου, όπως και τις μείωσης της διαμέτρου των αγωγών λίπανσης εντός του κινητήρα.
Το δε ZDDP δεν έχει καμία αρνητική παρενέργεια στον κινητήρα, είναι απολύτως ωφέλιμο, αλλά ο φώσφορος και τα θειούχα που περιέχει δεν είναι καθόλου ωφέλιμα για το περιβάλλον αλλά και για την μακροζωία του καταλύτη. Ούτως ή άλλως, εμείς οι καταναλωτές δεν έχουμε προβληματιστεί περισσότερο από την αυξημένη παρουσία φωσφόρου-θειούχων, από όσο έχουν προβληματιστεί οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (δικαίως θαρρώ).Και θα κλείσω κάνοντας μία επισήμανση στον Redline και στον κάθε τυχόν κακοπροαίρετο που θα εμφανιστεί στο εξής. Ζητάω από αυτούς να σεβαστούν το γεγονός:
- Είμαι χομπίστας, και όπως κάθε χομπίστας ασχολούμαι με περισσή όρεξη με αυτό που μου αρέσει, και αυτό σημαίνει ότι στον δρόμο μου θα μου τύχουν και κακά πατήματα. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι έχω και προτιμήσεις. Όλοι οι χομπίστες έχουν προτιμήσεις και λόγω ενθουσιασμού ποτέ δεν τις κρατάνε κρυφό καμάρι για πάρτη τους.
- Εξελίσσομαι, και αυτό σημαίνει ότι φέτος ξέρω κάποια πράγματα και του χρόνου θα ξέρω και κάποια άλλα ή και θα απορρίψω κάποια παλιότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν ανακαλύψω κάτι που δεν το ήξερα ή που το ήξερα λάθος θα πρέπει να κατηγορώ αυτόν που μου το έχει πει ως παραπληροφοριοδότη. Άρα εάν κάποιος μάθει κάτι διαφορετικά από ό,τι έχει ειπωθεί θα είναι ωφέλιμο να αναφέρει τί έμαθε και εφόσον στέκει να το προσθέσουμε στην πυραμίδα των γνώσεων ώς γνώση παράλληλη ή και ως γνώση αντικατάστασης παλαιότερης που πλέον απορρίπτεται, χωρίς να προσβάλλει απαξιώνοντας αυτούς που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν για την απόκτηση της γνώσης.
- Πολλά από αυτά που συζητώνται εδώ μέσα είναι αδύνατο να θεωρούνται δεδομένα. Οπότε κάτι που έχει ειπωθεί στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι είναι και δεδομένο επειδή δεν είχε αντίλογο. Τόσα ξέρουμε τόσα λέμε.
Λυπάμαι που σε αποκαλώ 'κακοπροαίρετο' Redline. Είναι προσωπική μου άποψη αλλά όπως καταλαβαίνεις όχι μόνο. Θα ήθελα να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αλλά από έλλειψη σεβασμού τουλάχιστον προς εμένα δεν μου άφησες τέτοια περιθώρια. Ελπίζω να συμβιώσουμε χωρίς να συνεχίσεις τις άμεσες ή και έμμεσες προσβολές σου (δεν είμαι ηλίθιος ξέρεις...) τις οποίες δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητες ειδικά όταν συνεχίζουν κατ'εξακολούθηση και παρά τις προειδοποιήσεις. Ο χώρος εδώ μέσα είναι ιερός για μένα (ενώ για σένα είναι μάλλον χώρος σκουπιδολόγων που εκφράζονται ανώνυμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο - αν όμως ήθελες θα μάθαινες ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από τίποτα και κανέναν) και δεν θέλω να γεμίζουν με προσωπικές διαμάχες. Περιμένω να συνεχίσεις την χολή και να αρχίσεις το copy-paste (έτσι κάνουν συνήθως οι παρόμοιοί σου) αλλά δεν θα πάει και πολύ μακρυά ξέρεις. Περιμένω μεν αλλα ελπίζω να μην το δω να συμβαίνει γιατί είναι ψυχοφθόρο...
Α, και δεν χάλασε ο κόσμος να ζητάμε και καμιά δημόσια συγνώμη όταν θίγουμε δημοσίως και εν αδίκω κάποιον που προσπαθεί να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του σε κάτι μόνο και μόνο επειδή το έχει για χόμπι (ή μέρος του ευρύτερου χόμπι του που είναι η οδήγηση και η αυτοκίνηση)... -
Με λιγα λογια απο εκει που δεν χρησιμοποιουσε καθολου moly η amsoil τωρα χρησιμοποιει......και φτιαω εγω για αυτο επειδη ετυχε να διαβασω στο ιντερνετ και να το γνωστοποιησω.....μαλιστα, τι να κανω, το ειδα και το εκανα ποστ, κρεμαστε με.
Εγω φταιω παλι που λενε οτι η amsoil χρησιμοποιει μεγαλη ποσοτητα ZDDP που καταστρεφει καταλυτες.....
Δηλαδη με λιγα λογια πρεπει να δεχομαι αυτο που γραφουν αλλοι και να το μασαω, και να το καταπινω , και να το χωνευω, γιατι σιγουρα εγω δεν ξερω τοσα πολλα για λιπαντικα, αλλα το δικαιωμα στην γνωση ειναι για oλλους και δεν αποτελει μονοπωλιο κανενος.
Αρα δεν φταιω εγω Μιλτο που διατυμπανιζες οτι οι εταιριες που χρησιμοποιουν moly ειναι αναχρονιστικες , και αυτες που χρησιμοποιουν μεγαλες ποσοτητες ZDDP κανουν ζημια στους καταλυτες, και ξαφνικα ανακαλυπτουμε οτι απο εκει που δεν χρησιμοποιουσε καθολου moly η amsoil ξαφνικα το υιοθετει και το χρησιμοποιει, και συν οτι εκανα link πηγη που αναφερει τις μεγαλες ποσοτητες ZDDP που κανει χρηση η amsoil οπου ειναι και η αιτια (ετσι λεγεται τουλαχιστον, και μενα με εβαλε σε υποψιες) που δεν παιρνει πιστοποιησεις η amsoil απο API.
Εγω φταιω λοιπον, εγω φταιω που 'γκρεμισα' τα 'ονειρα' και την 'φαντασια' σου για την αγαπημενη σου amsoil.Λεω να μην γραψω πολλα, βαριεμαι να γινομαι φαφλατας και σαλιαρης, ας εχουν αλλοι αυτο το 'προνομιο', απλα οτι βλεπω και ανακαλυπτω λεω να το κανω 'post', να υπαρχει και η αλλη πλευρα δηλαδη, γιατι Δημοκρατια εχουμε, τωρα το οτι δεν ειμαι τοσο 'χαρισματικος' στα λιπαντικα οσο εσυ, εεεε τι να κανουμε, δεν διεκδικω σκηπτρα εξιδικευσεις, ενας απλος ανθρωπος ειμαι και εγω, με τα χομπι μου, με χομπι που δεν ειναι απαραιτητα να ειναι της αποδοχης σου, ουτε του παθους σου, γιατι καλα και τα παθη αλλα δυστυχως καθε παθος ειδικα οταν ξεφευγει απο το μετρο ειναι και ιδιοτελεις.
Εδω βεβαια εχεις ενα αβανταζ απεναντι σε μενα, γιατι τα παθη ειναι οι μονοι ρητορες που πειθουν παντα ανεξαρτητα σωστου η λαθους, μοιαζουνε με τεχνη εμφυτη και με αλανθαστους κανονες, εξξαλου λενε πως ακομα και ο πιο απλοικος ανθρωπος αν διακατεχεται απο παθος, πειθει πιο σιγουρα,διοτι το παθος του το ταυτιζει με αυτο που θα ηθελε να ηταν και δεν εγινε, και εκει ξαφνικα γινεται ακουσιο ερμεο της ιδιοτελειας του. -
Αρα δεν φταιω εγω Μιλτο που διατυμπανιζες οτι οι εταιριες...Θυμάμαι επίσης να βάζει το Mobil 1 στη πρώτη θέση. Δε κόβεις καλύτερα τα προσωπικά; Υπάρχει ΕΝΤΙΤ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αρα δεν φταιω εγω Μιλτο που διατυμπανιζες οτι οι εταιριες...
Θυμάμαι επίσης να βάζει το Mobil 1 στη πρώτη θέση. Δε κόβεις καλύτερα τα προσωπικά; Υπάρχει ΕΝΤΙΤ.
Αυτα που εγραψε πιο πανω για μενα ο Μιλτος δεν σε ενοχλησαν? Πως δεν λες και εκει στον φιλο σου 'Δε κόβεις καλύτερα τα προσωπικά; Υπάρχει ΕΝΤΙΤ'
-
Paidia, kalispera,
psaxnw na vrw kapoies plhrofories sxetika me to SELENIA sport 10W60.
xerei kanenas to BASE oil xrhsimopoiei? Exei kanenas empeiries thetikes h arnhtikes? Tha mou peite tosa ladia yparxoun sto selenia kollhses?
To handbook omws tou autokinhtou mou leei oti prepei na xrhsimopoiw auto opote prin to aporripsw tha hthela na xerw pio polles leptomerreies. -
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Paidia, kalispera,
xerei kanenas to BASE oil xrhsimopoiei? Exei kanenas empeiries thetikes h arnhtikes? Tha mou peite tosa ladia yparxoun sto selenia kollhses?
To handbook omws tou autokinhtou mou leei oti prepei na xrhsimopoiw auto opote prin to aporripsw tha hthela na xerw pio polles leptomerreies.Πες μας ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο αυτοκινήτου που έχεις.Χλμ,χρήση για να δούμε τι μπορείς να βάλεις!
Από Alfistes πάντως οι γνώμες είναι μισές μισές! -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Paidia, kalispera,
To handbook omws tou autokinhtou mou leei oti prepei na xrhsimopoiw auto opote prin to aporripsw tha hthela na xerw pio polles leptomerreies.Πες μας ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο αυτοκινήτου που έχεις.Χλμ,χρήση για να δούμε τι μπορείς να βάλεις!
Από Alfistes πάντως οι γνώμες είναι μισές μισές!File Gianni euxaristw gia thn apanthsh, to autokinhto molis to phra kai einai 156 GTA me 30000km. To ti mporw na valw to gnwrizw, to zhtoumeno einai ta sygekrimena ladia ti lene, sto site tous pou mphka den vlepw katholou ACEA spec h API, h monh kalh plhroforia pou vrhka einai to arketa kalo TBN 10.8.
-
Paidia, kalispera,
SELENIA sport 10W60.
xerei kanenas to BASE oil xrhsimopoiei?Μπορείς να δεις το safety data sheet:
http://www.flselenia.it/commonfile/en/p ... ic_ENG.pdfΑναφέρει cas numbers 72623-87-1 και 68037-01-4.
Το 72623-87-1 φαίνεται να είναι highly refined petroleum (group 3) .
Το 68037-01-4 είναι PAO Synthetic Oil.
http://environmentalchemistry.com/yogi/ ... nated.html -
Paidia, kalispera,
SELENIA sport 10W60.
xerei kanenas to BASE oil xrhsimopoiei?Μπορείς να δεις το safety data sheet:
http://www.flselenia.it/commonfile/en/p ... ic_ENG.pdfΑναφέρει cas numbers 72623-87-1 και 68037-01-4.
Το 72623-87-1 φαίνεται να είναι highly refined petroleum (group 3) .
Το 68037-01-4 είναι PAO Synthetic Oil.
http://environmentalchemistry.com/yogi/ ... nated.htmlEuxaristw file!!!
-
Ένας Φίλος από Θεσ-νίκη με το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τα Motul 8100 5w40 και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
-
Paidia, kalispera,
To handbook omws tou autokinhtou mou leei oti prepei na xrhsimopoiw auto opote prin to aporripsw tha hthela na xerw pio polles leptomerreies.Φίλε Κώστα θα σου προτείνω να χρησιμοποιείς 40ρι καθότι το 10W60 δεν έχει καλή κρύα ροή τον Χειμώνα ειδικά όταν αρχίσει να γερνάει (1000χλμ αρκούν). Η ίδια η SELENIA βγάζει ένα πολύ καλό Group III το SELENIA StAR 5W40. Σχεδόν οποιοδήποτε 5W40 και να επιλέξεις είναι ποιοτικό. Γνωστός μου με 156 GTA 3.2 που είναι διασημότατος σκίστης χρησιμοποιεί το MOTUL 8100 5W40 και δηλώνει ευτυχής από την συμπεριφορά του στον κινητήρα του (έβαζε το 10W60 οπότε έχει μέτρο σύγκρισης). Μην ξεχνάς ότι η GTA έχει και ψυγείο λαδιού και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην επιτάσσεις την χρήση 60ριου στον κινητήρα σου. Άστο για την τελευταία περίοδο της ζωής του κινητήρα όταν θα καταναλώνει πλέον τα λεπτόρευστα λιπαντικά.
Κατά τη γνώμη μου ο λόγος που η ALFA ROMEO προτείνει εναλλακτικά το 10W60 είναι επειδή δεν έχει ισχυρότερο 40ρι για σπορ χρήση από το StAR και ταυτόχρονα δεν έχει καν 50ρι στην γκάμα της. Παράδοξο; Σκέφτομαι ότι μόνο με το 60ρι μένει ικανοποιημένη η SELENIA όσον αφορά την προστασία που παρέχει σε αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα να κοστίζει χαμηλά στην παραγωγή και να προσφέρει το μεγαλύτερο κέρδος σε αυτήν (θέλω να πω ότι δεν είναι ότι πιστεύω ότι δεν μπορεί αλλά ότι δεν θέλει...). Σου θυμίζω η SELENIA ιδρύθηκε από την FIAT το 1912 και παρότι ανεξαρτητοποιήθηκε κάποια στιγμή δεν έπαψε να είναι ο βασικός προμηθευτής λιπαντικών ολόκληρου του ιταλικού ομίλου (πράγμα που σε μένα δείχνει ότι το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στην FIAT) αν και τελικά η ίδια η Ferrari εμπιστεύθηκε στην SHELL (έστω και με ειδικές παραγγελίες) τους κινητήρες της που από όσο γνωρίζω είναι από τους καλύτερους κινητήρες παραγωγής παγκοσμίως.Η Selenia στο 10W60 της αναφέρει Severy Refined Paraffinic Synthetic Oils παραπέμποντας σε Group III και σε συνολικό ποσοστό 56-73% (το υπόλοιπο τί είναι; τα πρόσθετα με... άπειρα ενισχυτικά ιξώδους;;;). Συμπεραίνω ότι το PAO που ανφέρει στην παρένθεση μπαίνει συμπληρωματικά σε μικροποσότητα για να ισχυροποιήσει την υπόλοιπη βάση. Για καλό είναι πάντως (αλλά μικρό καλό).
-
Ένας Φίλος από Θεσ-νίκη με το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τα Motul 8100 5w40 και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.Ρε Γιάννη τον ίδιο εννοούμε! (μετά το πρόσεξα που το έγραψες)
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Paidia, kalispera,
To handbook omws tou autokinhtou mou leei oti prepei na xrhsimopoiw auto opote prin to aporripsw tha hthela na xerw pio polles leptomerreies.Φίλε Κώστα θα σου προτείνω να χρησιμοποιείς 40ρι καθότι το 10W60 δεν έχει καλή κρύα ροή τον Χειμώνα ειδικά όταν αρχίσει να γερνάει (1000χλμ αρκούν). Η ίδια η SELENIA βγάζει ένα πολύ καλό Group III το SELENIA StAR 5W40. Σχεδόν οποιοδήποτε 5W40 και να επιλέξεις είναι ποιοτικό. Γνωστός μου με 156 GTA 3.2 που είναι διασημότατος σκίστης χρησιμοποιεί το MOTUL 8100 5W40 και δηλώνει ευτυχής από την συμπεριφορά του στον κινητήρα του (έβαζε το 10W60 οπότε έχει μέτρο σύγκρισης). Μην ξεχνάς ότι η GTA έχει και ψυγείο λαδιού και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην επιτάσσεις την χρήση 60ριου στον κινητήρα σου. Άστο για την τελευταία περίοδο της ζωής του κινητήρα όταν θα καταναλώνει πλέον τα λεπτόρευστα λιπαντικά.
Κατά τη γνώμη μου ο λόγος που η ALFA ROMEO προτείνει εναλλακτικά το 10W60 είναι επειδή δεν έχει ισχυρότερο 40ρι για σπορ χρήση από το StAR και ταυτόχρονα δεν έχει καν 50ρι στην γκάμα της. Παράδοξο; Σκέφτομαι ότι μόνο με το 60ρι μένει ικανοποιημένη η SELENIA όσον αφορά την προστασία που παρέχει σε αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα να κοστίζει χαμηλά στην παραγωγή και να προσφέρει το μεγαλύτερο κέρδος σε αυτήν (θέλω να πω ότι δεν είναι ότι πιστεύω ότι δεν μπορεί αλλά ότι δεν θέλει...). Σου θυμίζω η SELENIA ιδρύθηκε από την FIAT το 1912 και παρότι ανεξαρτητοποιήθηκε κάποια στιγμή δεν έπαψε να είναι ο βασικός προμηθευτής λιπαντικών ολόκληρου του ιταλικού ομίλου (πράγμα που σε μένα δείχνει ότι το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στην FIAT) αν και τελικά η ίδια η Ferrari εμπιστεύθηκε στην SHELL (έστω και με ειδικές παραγγελίες) τους κινητήρες της που από όσο γνωρίζω είναι από τους καλύτερους κινητήρες παραγωγής παγκοσμίως.Η Selenia στο 10W60 της αναφέρει Severy Refined Paraffinic Synthetic Oils παραπέμποντας σε Group III και σε συνολικό ποσοστό 56-73% (το υπόλοιπο τί είναι; τα πρόσθετα με... άπειρα ενισχυτικά ιξώδους;;;). Συμπεραίνω ότι το PAO που ανφέρει στην παρένθεση μπαίνει συμπληρωματικά σε μικροποσότητα για να ισχυροποιήσει την υπόλοιπη βάση. Για καλό είναι πάντως (αλλά μικρό καλό).
Miltellas euxaristw gia thn apanthsh, thymamai ta legane Urania pio palia kai olio fiat akoma paliotera, o pateras mou ta evaze sta IVECO kai otan anevaiine h thermokrasia ladiou h piesh epefte thriamveutika, pragma pou den synevaine me alla lipantika.
Egw pou eimai filos twn esterikwn lipantikwn skeftomouna na tou evaza 300v 10w40 h na phgaina se Silkolene ProS 10W50 epishs esteriko. To deutero to xrhsimopoiousa sto OMEGA v6 kai eimai arketa ikanopoihmenos. Sth periptwsh ths ALFA omws isws na protimousa to MOTUL me 11.3 TBN logw tou oti o kinhthras ths GTA douleuei me arketa plousio meigma kai yparxei perithorio gia arketo fuel dillution sto ladi.
Opinions???? -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ένας Φίλος από Θεσ-νίκη με το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τα Motul 8100 5w40 και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
Ρε Γιάννη τον ίδιο εννοούμε! (μετά το πρόσεξα που το έγραψες)
Ναι τον ίδιο!!!
Άρε Νιόνιο θα φτερνίζεσαι!! -
Sth periptwsh ths ALFA omws isws na protimousa to MOTUL me 11.3 TBN logw tou oti o kinhthras ths GTA douleuei me arketa plousio meigma kai yparxei perithorio gia arketo fuel dillution sto ladi.
Opinions????Όλες οι Άλφα δουλεύουν με πλούσιο μίγμα, και αυτό είναι ένα δείγμα για το ότι τα περισσότερα μοτέρ καταναλώνουν μια ποσότητα λιπαντικού!
Μίλτο πες πως το λένε αυτό το φαινόμενο γιατί σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να το θυμηθώ! -
Ρώτα τον Simon , είναι επαγγελματίας και γνώστης. Εμπορεύεται motul,silkolene,fuchs,amsoil , mobil και castrol.
http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... d_oil.aspx
Από όσο θυμάμαι η Alfa συνιστά 10W60 για την GTA. Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι μετά από 4.000 χλμ το λαδάκι όπως όλα με το ανάλογο μεγάλο εύρος θα σπάσει σε 10W40 οπότε no harm done. Άσε που έχω 'μένει' με τις θερμοκρασίες της Αγγλίας αυτό το χειμώνα. Λονδίνο 15 , Αλεξ/πολη 8
Κι εγώ γενικά είμαι υπέρ ενός 40αριού σε κινητήρες έως 2000cc αλλά αφού λες οτι δουλεύει με πλούσιο μίγμα μάλλον χρειάζεται κάτι βαρύτερο ως αντιστάθμισμα ή έστω κάτι robust όπως το silkolene 5W40 για το χειμώνα και το 10W50 για καλοκαίρι. -
Sth periptwsh ths ALFA omws isws na protimousa to MOTUL me 11.3 TBN logw tou oti o kinhthras ths GTA douleuei me arketa plousio meigma kai yparxei perithorio gia arketo fuel dillution sto ladi.
Opinions????Όλες οι Άλφα δουλεύουν με πλούσιο μίγμα, και αυτό είναι ένα δείγμα για το ότι τα περισσότερα μοτέρ καταναλώνουν μια ποσότητα λιπαντικού!
Μίλτο πες πως το λένε αυτό το φαινόμενο γιατί σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να το θυμηθώ! -
Ρώτα τον Simon , είναι επαγγελματίας και γνώστης. Εμπορεύεται motul,silkolene,fuchs,amsoil , mobil και castrol.http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... d_oil.aspx
Από όσο θυμάμαι η Alfa συνιστά 10W60 για την GTA. Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι μετά από 4.000 χλμ το λαδάκι όπως όλα με το ανάλογο μεγάλο εύρος θα σπάσει σε 10W40 οπότε no harm done. Άσε που έχω 'μένει' με τις θερμοκρασίες της Αγγλίας αυτό το χειμώνα. Λονδίνο 15 , Αλεξ/πολη 8
Κι εγώ γενικά είμαι υπέρ ενός 40αριού σε κινητήρες έως 2000cc αλλά αφού λες οτι δουλεύει με πλούσιο μίγμα μάλλον χρειάζεται κάτι βαρύτερο ως αντιστάθμισμα ή έστω κάτι robust όπως το silkolene 5W40 για το χειμώνα και το 10W50 για καλοκαίρι.Apo ton Simon agorazw ladia apo anekathen, alla to idio poihma leei se olous. Twra outws h allws exei selenia 10w60 mesa pou tou evalan sthn alfa romeo sto teleutaio service. Tha kanw kana 2 xiliades km kai tha paw ena deigma gia exetash kai vlepoume.
Περι λιπαντικών γενικώς