-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Όταν ρωτήσει 'ΟΚ, όλα αυτά τα προιόντα ικανοποιούν τις προδιαγραφές, αλλά ποιό είναι καλύτερο;' τότε ξεκινάει το βαθύ ψάξιμο. Κι εγώ είμαι ακόμα στην αρχή...Και κάπου εκεί αρχίζουν και κυκλοφορούν στο μυαλό σου ιδέες του στυλ: Μα, γιατί; τι έχει η original βαλβολίνη της αντιπροσωπείας; άσχημη είναι; Θα δώσω τα 100 ευρώ που ζητάνε να τελειώνει η ιστορία....
Δώστε τη γνώση στο λαό ρε αλήτες κατασκευαστές! -
Μιλτο καλο ειναι να σωπαινεις προκειμενου να λες μ@λ@κιες
Σε παρακολουθει πολυς κοσμος και στηριζεται πανω στις τοποθετησεις σου, καλο ειναι να ξερεις τι λες πριν το γραψεις, ο Hammer ειναι πιο μετριοπαθεις και βλεπω οτι θελει να το ψαξει σε βαθος, αρα αφου πραγματικα θες να βοηθησεις να εισαι 100% σιγουρος πριν γραφεις κατι, απλα σαν συμβουλη το λεω, χωρις δολο -
Ωραίος ο Μίλτος. Μια διευκρίνηση: μη μπερδεύετε τα FM με τα πρόσθετα υψηλής πίεσης που ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα υποειδή γρανάζια. Οι GL4 δεν περιέχουν πρόσθετα υψηλής πίεσης και τα περιέχουν οι GL5 (πολλά σύγρονα διαφορικά). Αυτά τα πρόσθετα συνήθως είναι θειάφι που απλά το ανακατεύουν στη βαλβολίνη και μπορείς να το μυρίσεις (χαρακτηριστική μυρωδιά). Αυτό καταστρέφει ότι μπρούντζινο υπάρχει (ψωριάζει) σε σαζμάν που βάζεις GL5 αντί για 4 για 'καλύτερα'. Ο Μίλτος ξέρει κάποιες βαλβολίνες GL5 που δεν καταστρέφουν ότι κίτρινο μέταλλο υπάρχει στο σαζμάν.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τα FM υπάρχουν είτε για να αυξήσουν την τριβή είτε για να την μειώσουν. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να την μειώσουν. Η ελεύθερη μετάφραση του Friction Modifier είναι 'Διαμορφωτής Τριβής'. Δηλαδή, εξ ορισμού δεν προσδιορίζει την τριβή σε λιγότερη ή περισσότερη αλλά την διαμορφώνει σύμφωνα με τις ανάγκες της εφαρμογής.Για λάδια που προορίζονται για αυτόματα σαζμάν, FM σημαίνει (σχεδόν σίγουρα) μεγαλύτερη τριβή για να μη γλυστρούν τα δισκάκια (συμπλέκτες).
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Μιλτο καλο ειναι να σωπαινεις προκειμενου να λες μ@λ@κιες
Σε παρακολουθει πολυς κοσμος και στηριζεται πανω στις τοποθετησεις σου, καλο ειναι να ξερεις τι λες πριν το γραψεις, ο Hammer ειναι πιο μετριοπαθεις και βλεπω οτι θελει να το ψαξει σε βαθος, αρα αφου πραγματικα θες να βοηθησεις να εισαι 100% σιγουρος πριν γραφεις κατι, απλα σαν συμβουλη το λεω, χωρις δολοΑυτό κάνω εδώ και καιρό αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξεφύγω όπως είναι επίσης ακόμη πιο σίγουρο ότι θα διορθώσω το συντομότερο και δεν θα το αφήσω να αιωρείται. Ευχαριστώ πάντως για την καλοπροαίρετη συμβουλή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο Μίλτος ξέρει κάποιες βαλβολίνες GL5 που δεν καταστρέφουν ότι κίτρινο μέταλλο υπάρχει στο σαζμάν.Οι ποιοτικοί κατασκευαστές παράγουν κορυφαίες GL-5 που δεν φθείρουν τα μπρούτζινα. Αυτό το διευκρινίζουν συνήθως στην περιγραφή του προϊόντος. Πάραυτα εάν τους ρωτήσετε και εφόσον έχουν φτιάξει ποιοτική GL-4 θα σας προτείνουν την GL-4 και τίποτα άλλο. Όπως και με τα λιπαντικά έτσι και με τις βαλβολίνες το 'καταλληλότερο' προηγείται από το 'καλύτερο'. Όταν η AMSOIL όπως και η RED LINE και η SILKOLENE μου προτείνουν GL-4 και όχι GL-5 αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτοί οι τρεις παρασκευαστές κορυφαίων ποιοτικά λιπαντικών παράγουν εκτός από τις φοβερές τους GL-5 και εξαιρετικής ποιότητος Group IV/V ή V/IV GL-4 και όχι δύο-τρεις universal GL-5 όπως κάνει ο μέσος όρος.
-
Κύριοι, τα φώτα σας!
Σήμερα αλλάχτηκαν λάδια στο πατρικό Audi A4 1.8TQ. Η προηγούμενη αλλαγή ήταν στα 15.000 και τώρα έχει 25.000. Σέρβις θα γίνει στα 30Κ (θα ξαναλλαχθούν τα λάδια). Πώς το κατάφεραν αυτό, δεν ξέρω!
Του βάζουν κάτι Motor Gold Supertec 5-40. Acea A3, 502 00, 505 00 λέει το κουτί (503 01 δεν παίρνει το a4; ). Made in Germany είναι. Ο τύπος ισχυρίζεται ότι είναι αυτά που έχουν τα vag απ' το εργοστάσιο.
Όταν του είπα ότι την επόμενη φορά θα βάλουμε Mobil 1 άλλαξε χρώμα και άρχισε να λέει : 'Ολλανδιακά δεν είναι αυτά; Αυτά ξεπεράστηκαν και η Mobil έκανε νέα καμπάνια μπλα μπλα μπλα'.
Η αλήθεια είναι το αυτοκίνητο δεν είχε κάψει ούτε σταγόνα λάδι τα τελευταία χιλιόμερα. Βέβαια η οδηγηση του πατέρα μου είναι υπέρ το δέον συντηρητική (πάνω από 4.000 σαλ πάει σπάνια)
Επίσης, δεν είναι καλύτερο να αλλάζουμε λάδια αδειάζοντάς τα από κάτω; Αυτός τα ρούφηξε με αντλία γιατί 'από κάτω έχει 3 ποδιές και δεν έχει πρόσβαση'. Ισχύει;
G60 βοήθειααα
-
Φιλτρο λαδιου πως αλλαζει;Μαλλον βαριέται που ζει ο μηχανικος.Αυτες οι δικαιολογιες ειναι...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φιλτρο λαδιου πως αλλαζει;Μαλλον βαριέται που ζει ο μηχανικος.Αυτες οι δικαιολογιες ειναι...Δεν άλλαξε γιατί 'θα αλλαχτούν όλα στα 30Κ'.
Α ρε πατερα, δεν μ' ακους!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Φιλτρο λαδιου πως αλλαζει;Μαλλον βαριέται που ζει ο μηχανικος.Αυτες οι δικαιολογιες ειναι...
Δεν άλλαξε γιατί 'θα αλλαχτούν όλα στα 30Κ'.
Α ρε πατερα, δεν μ' ακους!
το εγραψα σαν απαντηση στο 'από κάτω έχει 3 ποδιές και δεν έχει πρόσβαση'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κύριοι, τα φώτα σας!Don't worry.
Η VW 503.01 είναι long life προδιαγραφή για έως 30.000 χλμ , η VW 502.00 παρέχει την ίδια προστασία απλά θέλει αλλαγή στα 15.000 χλμ. Η VW 503.01 μπαίνει στα 1.8 με ιπποδύναμη πάνω από 200 άλογα και στα τέρατα του group .
Στο δικό σας κάνει και η VW 503.00 και η VW 504.00 που είναι πιο καινούργια (max 30.000 χλμ , αν επιτρέπει ο cumputer service) .Aν δεν υπάρχει, max 15,000 και σε αυτά.
Η μάρκα που βάλανε έχει πάρει την έγκριση της audi , οπότε ΟΚ.
http://www.audiusa.com/etc/medialib/cms ... 1.File.pdf
Τον τελευταίο καιρό επίσημoς προμηθευτής του εργοστασίου είναι η castrol και πολύ αμφιβάλω για τους ισχυρισμούς του μηχανικού . Αποκλείω την περίπτωση τα τελευταία 6 χρόνια να φεύγει κινητήρας από το εργοστάσιο με 502.00 μέσα.
http://www.motul.co.jp/eg/fact_sheets/volkswagen.html -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κύριοι, τα φώτα σας!
Don't worry.
Η VW 503.01 είναι long life προδιαγραφή για έως 30.000 χλμ , η VW 502.00 παρέχει την ίδια προστασία απλά θέλει αλλαγή στα 15.000 χλμ. Η VW 503.01 μπαίνει στα 1.8 με ιπποδύναμη πάνω από 200 άλογα και στα τέρατα του group .Thanx mate!
Αν και να πω την αλήθεια στα 502 00 Motor Gold ΔΕΝ υπάρχει. Αυτό με ανησυχεί κάπως.
Πάντως του είπα και γω για τα Castrol και η απάντηση ήταν 'και κάποτε είχαν Avin, Valvoline, Χ, Ψ, δεν λέει τίποτα' (τυχαίες οι μάρκες, δεν θυμάμαι τι μου είπε).
Και σιγά μη δεχτεί ο πατέρας μου να του πάρω Mobil 1 (ή κάτι τέτοιο) για να τους τα παίρνει να τα βάζουν.
Δεν μου κάθονται καλά αυτά τα Motor Gold, κι ας μην έχει καεί ούτε σταγόνα...
-
Υπάρχει.
-
206 XS, 1.4, 8V της συζύγου. Κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα.
Είχα χρησιμοποιήσει IGOL και φάνηκαν καλά. Εχετε καμία καλύτερη πρόταση?
-
Eγώ πάντως σε 3 πεζό βάζω της total σε διάφορες εκδόσεις και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
206 XS, 1.4, 8V της συζύγου. Κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα.Είχα χρησιμοποιήσει IGOL και φάνηκαν καλά. Εχετε καμία καλύτερη πρόταση?
Το IGOL Symbol Ceramic 5W40 είναι πολύ καλό. Στο δικό μου συμπεριφερόταν καλύτερα κι από το TOTAL QUARTZ 9000 5W40 και μάλλον κοντά στο ELF EXCELLIUM LDX 5W40.
-
Ευχαριστώ!!!
-
Πιστευω πως είναι καλύτερα να ανοίγουμε την τάπα του καρτερ και να αφήνουμε το λάδι να τρεχει συμπαρασύροντας μαζί του οποιαδήποτε σωματίδιο
Επίσης με το ρουφηγμα όλο και κατι θα μεινει μεσα
Αλλά αυτα είναι δικες μου υποθεσεις και γνωμη αν κάποιος γνωρίζει πιο καλυτερα ασ απαντήσει -
Συμφωνώ, αν και μερικά κάρτερ έχουν τέτοια σχεδίαση που με το ρούφηγμα γίνεται εξίσου καλή δουλειά. Το δικό μου το αδειάζω από κάτω πάντως και πάντα στον μηχανικό και ΠΟΤΕ σε βενζινάδικο.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Το δικό μου το αδειάζω από κάτω πάντως και πάντα στον μηχανικό και ΠΟΤΕ σε βενζινάδικο.Και γω γιατί στο σιβικ πρέπει να το σηκώσεις για να αλλάξεις το φίλτρο. Αλλά αν είχα π.χ. μερσεντές που το φίλτρο αλλάζει από επάνω, δεν υπάρχει λόγος να το σηκώσεις - μια χαρά δουλειά κάνει το ρούφηγμα. Έτσι κι αλλιώς μέσα στο κινητήρα μένει 0,5-1,0 λίτρο λάδι ακόμα και με την αλλαγή του φίλτρου.
Το καλό με την αλλαγή από τη τάπα, είναι ότι ο μηχανικός κάνει ένα γρήγορο οπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου.
Περι λιπαντικών γενικώς