-
Επανέρχομαι με την ερώτηση
το Valvoline SynPower MXL 5W-30 που μου έβαλαν στην BMW
είναι καλό , κάποιο άλλο που να είναι καλύτερο ? -
Πιθανόν ένα 0W40 που να καλύπτει την BMW LL04 , PORSCHE και VW 503.01 , όπως το aral 0W40.
Από όσο είδα η BMW LL04 είναι η SAPS έκδοση της BMW και ταυτόχρονa υπερκαλύπτει την BMW LL01 και LL98 αλλά ουσιαστικά φαίνεται να έχει ελάχιστες διαφορές από την LL01.
Στα λιπαντικά με την LL04 τα καθαριστικά και ενισχυτικά πρόσθετα που περιέχει το λάδι είναι λιγότερα , λιγότερα πρόσθετα σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση του καταλύτη από καμένο λάδι. Δεν πειράζει αν καίγεται σκέτο λάδι, τα πρόσθετα που περιέχει επιβαρύνουν τον καταλύτη.
Τώρα, λιγότερα καθαριστικά δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό , πάντως διάβαζα οτι σκοπός τους είναι κυρίως να προστατεύουν από την διάσπαση-κατάρρευση του ίδιου του λιπαντικού. Αν αυτό αντέχει αφού είναι συνθετικό τότε δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τέτοιων πρόσθετων.Από ψάρεμα στο internet:
E90fleet - do you know if BMW's LL04 is tied to use of diesel particulate filters (DPF) needed to meet lower emission standards for W. Europe in 2005 and for US in 2007? I don't know enough about the technology - can petrol based cars use DPF? Or would BMW be trying to get to single standard (LL04) for oil, across both diesel and petrol?E90Fleet
08-01-2005, 05:33 AM
Yes, the LL04 requirement is largely due to the new diesel regulations, but there are benefits for petrol engines aswell
BMW has been using the same oil in petrol and diesel cars since at least LL01
The diesel particulate filter is actually in the exhaust, and filters particles from the airstream -
Οκ ευχαριστώ
-
Συγνώμη καταρχήν για την τετριμμένη και χιλιοειπωμένη ερώτηση.
Έχω διαβάσει καμμιά δεκαριά σελίδες προς τα πίσω αλλά μάλλον έχω μπερδευτεί περισσότερο.Έφτασε η ώρα για το μεγάλο service του τουτού μου, Α3 1.6FSI 32000χλμ.
Θα αγοράσω εγώ τα αναλώσιμα επειδή δεν θέλω να ξαναδώσω 90+ευρώ για λάδια οπότε θέλω την βοήθεια σας ως προς το τί να πάρω.Αυτή τη στιγμή τα λάδια που έχει μέσα είναι τα Valvoline Syncpower XL SAE 0W-30 Longlife VW 506.01.
Από την αρχή που το κοίταζα πάντως ούτε πρόβλημα μου έβγαλε και ΔΕΝ έχει κάψει σταγόνα.Θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο.
Να πάρω τα ίδια;
Nα πάω σε 5W-40 ή και 10W-50;Kάθε πρόταση δεκτή.
Ευχαριστώ. -
Αφού δεν έχεις προβλήματα με τα Valvoline δε βλέπω το λόγο να αλλάξεις μάρκα. Εξάλλου είναι δοκιμασμένα και εγκεκριμένα από τον φίλο μας G60.
Τώρα από όσο είδα δεν υπάρχει πλέον ο τύπος λιπαντικού που αναφέρεις.
Η Valvoline προτείνει τα εξής για το μοτέρ σου:
Engine BAG, BLP Capacity 3,5 literUse: Normal
Service intervals:
Change 15000 km / 12 monthsSynPower MXL 5W-30
SynPower 5W-30
SynPower 5W-40Use: Extended Drain (max)
Service intervals:
Change 30000 km / 24 monthsSynPower XL-III SAE 5W-30
-
Ο G60 είχε πει για SynPower XL-III SAE 5W-30 συγκεκριμένα για fsi.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Use: Extended Drain (max)
Service intervals:
Change 30000 km / 24 monthsSynPower XL-III SAE 5W-30
-
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μια απορία ακόμα.
Για τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας δεν θα ήταν καλύτερα τα λάδια για μεγάλες θερμοκρασίες (δεν το λέω καλά μάλλον) π.χ. 10W-50 ή κάτι τέτοιο:;; -
Μου ήρθαν σήμερα οι βαλβολίνες (οι trp), και...δεν πλήρωσα τίποτα!!!
Μου είχαν στείλει μέιλ που μου το έλεγαν, εξηγώντας ότι είμαι ο 1001ος πελάτης του e-shop, αλλά δεν το πολυπίστεψα...
Άσχετο, πώς μπορούμε να δούμε πόσο φρέσκιες είναι;
-
Nτίνο, απο Λαμπριαν τις πήρες; Στην πόρτα σου ήρθαν;
-
Nαι, στην πόρτα από Λαμπριανίδη...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μια απορία ακόμα.
Για τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας δεν θα ήταν καλύτερα τα λάδια για μεγάλες θερμοκρασίες (δεν το λέω καλά μάλλον) π.χ. 10W-50 ή κάτι τέτοιο:;;Μπα , δεν είναι απαραίτητο αν ήδη φοράς συνθετικά. Εσένα σε ενδιαφέρει ένα λάδι που να καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευστή. Δεν είναι και τόσο θερμά τα καλοκαίρια της Ελλάδας σε σχέση με νότια Ιταλία και Ισπανία.
Το θέμα είναι να μη σε πιάνει πανικός αν χρειαστεί να συμπληρώσεις , πχ 1 λίτρο 5w30 στα 10.000 χλμ είναι αστεία ποσότητα και επιπλέον βοηθά στην ανανέωση του λιπαντικού. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άσχετο, πώς μπορούμε να δούμε πόσο φρέσκιες είναι;Κοιτάς στον πάτο του μπουκαλιού. Στο κέντρο έχει ένα κύκλο με νούμερα .Στο εσωτερικό σημείο γράφει τη χρονιά : 0|6 και περιμετρικά έχει και τους δώδεκα μήνες να σημαδεύονται από το βελάκι. Π.χ στις δικές μου το βελάκι σημαδεύει τον 3ο μήνα , άρα παρασκευάστηκαν τον 3ο του 06.
-
Για Ελλαδα θεωρω πως ΚΑΝΕΝΑ αυτοκινητο για χρηση δρομου δεν πρεπει να φοραει 10/50, δεν δινει το ιξωδες την απαραιτητη προστασια καταλαβετε το αλλα η συνθεση αυτη καθεαυτη με το σωστο για καθε αυτοκινητο ιξωδες!
-
yeap
-
Άσχετο, πώς μπορούμε να δούμε πόσο φρέσκιες είναι;
Κοιτάς στον πάτο του μπουκαλιού. Στο κέντρο έχει ένα κύκλο με νούμερα .Στο εσωτερικό σημείο γράφει τη χρονιά : 0|6 και περιμετρικά έχει και τους δώδεκα μήνες να σημαδεύονται από το βελάκι. Π.χ στις δικές μου το βελάκι σημαδεύει τον 3ο μήνα , άρα παρασκευάστηκαν τον 3ο του 06.
Νομίζω αυτη είναι η ημερομηνία κατασκευής του πλαστικού μπουκαλιού, και όχι του λιπαντικού.
-
Λες;;;
-
Λες;;;Ω ναι!
τουλάχιστον ξέρουμε οτι παλαιότερα δεν είναι!!
-
Τουλάχιστον αυτό .
-
Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω για βαλβολίνες.
Σκέφτομαι να αλλάξω στο Megane 1.4 16V τις βαλβολίνες και ενώ στο manual γράφει TRJ 75W80 , στο ίντερνετ βλέπω καταπληκτικές κριτικές για το TRP 75W80 όπως και το γεγονός ότι υπάρχει σε καλή τιμή.
Θα μπορούσε να μπει στο Megane ή όπως λέει το site της ELF το TRJ είναι το κατάλληλο για κιβώτια της οικογένειας 'J' και μου δημιουργήσει τυχόν προβλήματα το TRP?
Περι λιπαντικών γενικώς