-
Χμμμμμ ψιλοπαρεξηγησιαρηδες ειστε εδω αλλα συγχωρειτε ευκολα
-
Έλα εντάξει! Όλα καλά! Ψαχτήκαμε όπως είδες λόγω της διαφοράς τιμής. Λέμε ή από τη μία πληρώνουμε γ@μησιάτικα ή δεν παίρνουμε σωστό προϊόν. Τελικά, σωστό προϊόν παίρνουμε και μάλιστα σε καταπληκτική τιμή για τα ελληνικά (και ευρωπαϊκά) δεδομένα.
Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή αλλά αυτή είναι καθαρά επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και όχι δικό μας (έτσι μοιάζει να είναι). Αυτή η 'άλλη' εκδοχή είναι το να χτυπιούνται δύο επαγγελματίες (και τρεις και τεσσερις και πέντε) βάση τιμής. Ο ένας είναι ο επίσημος εισαγωγέας AMSOIL ή MOTUL ή LE ή MOBIL ή ELF κλπ και έχει μόνο αυτά, και ο άλλος είναι ο επίσημος TORCO και ημιεπίσημος REDLINE (δεν υπάρχει 'επίσημος' εδώ ακόμη από όσο γνωρίζω) ή ό,τι άλλοκαι εισάγει και πέντε-έξι ακόμη κορυφαίες μάρκες ανάμεσα σε πολλές. Αν ο δεύτερος χτυπήσει τιμολογιακά το μοναδικό προϊόν του πρώτου εννοείται ότι πάει να τον καθαρίσει από την αγορά. Εξάλλου στα TORCO και RED LINE δεν βλέπω ανάλογη πολιτική τιμών με τα υπόλοιπα λιπαντικά.
Η ουσία είναι ότι επί της παρούσας κατάστασης επωφελούμαστε πάρα πολύ όσοι γουστάρουμε AMSOIL, MOTUL, LE(!!), MOBIL, ELF κλπ αλλά και από την άλλη ίσως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτός ο καινούριος 'πόλεμος' θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Μου θυμίζει λίγο τον πολυετή πόλεμο των supermarket από τον οποίο αρχικά έμοιαζε να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι, αλλά δυστυχώς τελικά φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό ποδοπάτημά μας από τα συμφέροντα των ελαχίστων μεγάλων που τα συμφωνούν πλέον μεταξύ τους και με την κάλυψη και των νόμων που μάλλον δεν έχουν φτιαχτεί για να μας προστατεύουν από τους αετονύχηδες. Θέλω να πω ότι είναι νωρίς για να κρίνουμε τί ακριβώς παίζεται. Σίγουρα πάντως κάτι δεν πάει καλά στην αγορά.Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τώρα τα λιπαντικά τα πληρώνουμε πολύ ακριβά για τα οικονομικά μέτρα του μέσου Έλληνα και παρούσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που σταθερά επιδεινώνεται, ένας πόλεμος τιμών μας είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενος. Γιά να δούμε πόση θα είναι η διάρκεια και ποιά η συνέχεια...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Έλα εντάξει! Όλα καλά! Ψαχτήκαμε όπως είδες λόγω της διαφοράς τιμής. Λέμε ή από τη μία πληρώνουμε γ@μησιάτικα ή δεν παίρνουμε σωστό προϊόν. Τελικά, σωστό προϊόν παίρνουμε και μάλιστα σε καταπληκτική τιμή για τα ελληνικά (και ευρωπαϊκά) δεδομένα.Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή αλλά αυτή είναι καθαρά επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και όχι δικό μας (έτσι μοιάζει να είναι). Αυτή η 'άλλη' εκδοχή είναι το να χτυπιούνται δύο επαγγελματίες (και τρεις και τεσσερις και πέντε) βάση τιμής. Ο ένας είναι ο επίσημος εισαγωγέας AMSOIL ή MOTUL ή LE ή MOBIL ή ELF κλπ και έχει μόνο αυτά, και ο άλλος είναι ο επίσημος TORCO και ημιεπίσημος REDLINE (δεν υπάρχει 'επίσημος' εδώ ακόμη από όσο γνωρίζω) ή ό,τι άλλοκαι εισάγει και πέντε-έξι ακόμη κορυφαίες μάρκες ανάμεσα σε πολλές. Αν ο δεύτερος χτυπήσει τιμολογιακά το μοναδικό προϊόν του πρώτου εννοείται ότι πάει να τον καθαρίσει από την αγορά. Εξάλλου στα TORCO και RED LINE δεν βλέπω ανάλογη πολιτική τιμών με τα υπόλοιπα λιπαντικά.
Η ουσία είναι ότι επί της παρούσας κατάστασης επωφελούμαστε πάρα πολύ όσοι γουστάρουμε AMSOIL, MOTUL, LE(!!), MOBIL, ELF κλπ αλλά και από την άλλη ίσως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτός ο καινούριος 'πόλεμος' θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Μου θυμίζει λίγο τον πολυετή πόλεμο των supermarket από τον οποίο αρχικά έμοιαζε να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι, αλλά δυστυχώς τελικά φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό ποδοπάτημά μας από τα συμφέροντα των ελαχίστων μεγάλων που τα συμφωνούν πλέον μεταξύ τους και με την κάλυψη και των νόμων που μάλλον δεν έχουν φτιαχτεί για να μας προστατεύουν από τους αετονύχηδες. Θέλω να πω ότι είναι νωρίς για να κρίνουμε τί ακριβώς παίζεται. Σίγουρα πάντως κάτι δεν πάει καλά στην αγορά.Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τώρα τα λιπαντικά τα πληρώνουμε πολύ ακριβά για τα οικονομικά μέτρα του μέσου Έλληνα και παρούσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που σταθερά επιδεινώνεται, ένας πόλεμος τιμών μας είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενος. Γιά να δούμε πόση θα είναι η διάρκεια και ποιά η συνέχεια...
Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που γραφεις.
Ομως ο ανταγωνισμος μονο καλο μπορει να κανει για τον καταναλωτη.
Εγω για παραδειγμα πουλαω χαρτια, πλαστικα καλυματα pvc, χαρτο-καλυματα, στα συνεργεια, τον χομπιστα, στα βενζιναδικα. Ο μεγαλυτερος ανταγωνιστης μου ειναι η Wyrth, απο τοτε που βγηκα εγω στην αγορα εριξε τις τιμες γιατι επαιρνα αξιολογο κομματι της πιττας της αγορας. Στην Αγγλια εμαθα οτι αν θες να επιβιωσεις ακολουθησε τους μεγαλους με τιμες μικρων
Βγαζω ενα αξιοπρεπες κερδος, επεκτινω το πελατολογιο μου και ευελπιστω σε μακροπροθεσμη ευημερια.
Εδω στην Ελλαδα τα θελουμε ολα δικα μας γρηγορα και παντα εις βαρος του καταναλωτη, και εγω δεν ειμαι κανενας Αγιος αλλα αν μη τι αλλο ας κοιταξουμε και πως πουλανε στην Αγγλια, δεν ειναι τοσο βλακες οι Αγγλοι και εμεις τοσο εξυπνοι. Τα μονοπωλια πεθανανε, αρα πρεπει να βρισκουμε αξιολογο προιον σε προσιτη τιμη. Ασχετα με το τι πουλαει ο καθενας μας, χαρτια, ρουχα, αναψυκτικα, λαδια, αυτοκινητα, κτλ κτλ.
Με το κομματι λιπαντικα λαδια δεν ηθελα να ασχοληθω παρολο που το μεγαλυτερο μερος των πελατων μου ειναι συνεργεια και πρατηρια καυσιμων διοτι τα ποσα ειναι τεραστια και ο ανταγωνισμος αδυσωπητος, αρα ειμαι μια χαρα με το προιον μου. Στο μελλον ισως δοκιμασω να φερω αναψυκτικα απο Αγγλια η Αμερικη μεσα απο την προωθηση με τους 'αυτοματους' πωλητες διοτι ακομα και το αναψυκτικο στην Ελλαδα ειναι υπερτιμημενο και υπαρχει χωρος για επιχειρηματικη δραση στον τομεα αυτον.
Οσο για τα RedLine που εγραψες δεν νομιζω πως αυτη η εταιρια ειναι αντιπροσωποι εδω στην Ελλαδα, θα το ηξερα, οταν ζητησα απο την μαμα εταιρια πληροφοριες για το που μπορω να προμηθευομαι RedLine γιατι αυτα χρησιμοποιω με παραπεμψανε εδω:
http://lnx.raceporter.com/catalog/index ... 10049633f0Η εταιρια που αναφερετε (tradewind)εχει ενα σωρο λιπαντικα, μαλλον dealers ειναι, οι τιμες τους δεν ειναι κακες, κινουνται στα Ευρωπαικα προτυπα των hyper volume sales προφανος.Παντος σε σχεση με το demon tweeks που ψωνιζα στην Αγγλια η εδω εταιρια ειναι φθηνοτερη.
-
ίσως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτός ο καινούριος 'πόλεμος' θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Μου θυμίζει λίγο τον πολυετή πόλεμο των supermarket από τον οποίο αρχικά έμοιαζε να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι, αλλά δυστυχώς τελικά φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό ποδοπάτημά μας από τα συμφέροντα των ελαχίστων μεγάλων που τα συμφωνούν πλέον μεταξύ τους και με την κάλυψη και των νόμων που μάλλον δεν έχουν φτιαχτεί για να μας προστατεύουν από τους αετονύχηδες. Θέλω να πω ότι είναι νωρίς για να κρίνουμε τί ακριβώς παίζεται. Σίγουρα πάντως κάτι δεν πάει καλά στην αγορά.Η αρχή της οικονομίας βασίζεται στην προσφορά-ζήτηση..... Από την άλλη μην τρελαινόμαστε, μικρομεσαίοι είναι...δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο καρτέλ ή κολοσσών.Απλα ας επωφεληθούμε
-
Φυσικά το ότι θα επωφεληθούμε είναι σαφές. Οι διαφορές είναι τεράστιες και περιμένω κάποια χρήσιμη-ανάλογη κίνηση κι από τους υπόλοιπους.
RedLine για το ότι δεν είναι επίσημος εισαγωγέας της RED LINE το γνωρίζω. Έγραψα 'ημιεπίσημος' δεδομένου ότι είναι ο μόνος γνωστός που τα εισάγει και ταυτόχρονα δεν υπάρχει επίσημος (δηλ. συνεργαζόμενος απ'ευθείας με το εργοστάσιο) εισαγωγέας.
Για να επιστρέψουμε και λίγο στις συζητήσεις που μας ευχαριστούν περισσότερο...
Πάντως, πέρα από τα αγαπημένα μου AMSOIL γουστάρω πολύ και τα RED LINE. Τα θεωρώ μάλιστα ανώτερα τωn 300V και αυτό δεν το λέω για να μειώσω την αξία των εξαιρετικών και δοκιμασμένων 300V αλλά για να δείξω πόσο ψηλά έχει τον πήχυ η RED LINE. Πέραν του ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά εστέρες για να συνθέσει τα -αναπόφευκτα- ακριβά λιπαντικά της, η πιο χρήσιμη και βασική πληροφορία γι αυτήν είναι ότι έχει δύο σειρές λιπαντικών για κινητήρες αυτοκινήτων. Τα Motor Oils και τα Race Oils. Όπως εξηγεί και το όνομά τους τα πρώτα είναι για μικτή χρήση και μακρές αλλαγές λιπαντικού, ενώ τα δεύτερα είναι αυστηρά για αγωνιστική χρήση όχι για μακρινές αλλαγές και γι αυτό δεν περιέχουν καθόλου καθαριστικά. Στην πράξη τα Motor Oils είναι ανταγωνιστικά των 300V και όχι τα πιο εξειδικευμένα Race Oils. Η RED LINE χρησιμοποιεί πολύ εξελιγμένες εστερικές συνθέσεις και με ταυτόχρονα εκτεταμένη χρήση Moly αλλά και ZDDP. Θα ήθελα πολύ να δω μία καλή πτώση τιμών και σε αυτά (σαν των AMSOIL) για να τα προσεγγίσουν ευκολότερα οι λάτρεις (και γνώστες) των κορυφαίων λιπαντικών.
Από την άλλη μεριά της κορυφής έχουμε την AMSOIL η οποία έχει εξελίξει τόσο τις συνθέσεις της που έχει μειώσει (ή και καταργήσει) σε μεγάλο βαθμό την χρήση του Moly ως Friction Modifier και του ZDDP ως πρόσθετα υψηλής πίεσης. Αντιθέτως τα έχει αντικαταστήσει με χημικές εστερικές συνθέσεις με αναμφισβήτητα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Έχει δικό της πανεπιστήμιο όπου διδάσκουν μερικοί από τους πιο πετυχημένους και αναγνωρισμένους τεχνικούς λίπανσης των ΗΠΑ. Μοιάζει περισσότερο με ίδρυμα έρευνας και εξέλιξης. Για να καταλάβετε, τα περίφημα λιπαντικά μοτοσυκλέττας της (MCF 10W40 και MCV 20W50) είναι ακίνδυνα για χρήση σε κινητήρες αυτοκινήτων αν τυχόν κάποιος θέλει να ωφεληθεί από το πανίσχυρο λιπαντικό τους φιλμ (πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα), λόγω του ότι περιέχουν ελάχιστο ZDDP. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να υπερκαλύψει τις πλέον πρόσφατες προδιαγραφές κατά API ακόμη και στα λιπαντικά μοτοσυκλέττας.
Μου αρέσει η φιλοσοφία της και δεν με ενοχλεί προσωπικά ο τρόπος που αναπτύσσεται στην αγορά. Πριν περίπου τρία χρόνια της είχα ζητήσει να με κάνει dealer στο δίκτυό της, αλλά τελικά δεν εφάρμοσε το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ στην Ευρώπη θεωρώντας το ως καταδικασμένο σε πλήρη αποτυχία. -
RedLine for ever!
-
Το κακο ειναι πως ουτε η Amsoil ουτε η Redline εχει στην καλη σειρα της λαδι με 5/40-5/50 ιξωδες (το 50 λιγο τραβηγμενο για εστερικο χωρις πολλα modifiers) για να βαλουμε στα αυτοκινητα μας.
Αρα καλα τα V300 με προσωπικη προτιμηση 10/40 καλοκαιρι, 5/40 το χειμωνα και τακτικο ελεγχο-αλλαγη! -
Δημήτρη η RED LINE βγάζει το 5W40 Motor Oil που έχει απίθανα χαρακτηριστικά. Δώσε βάση στα δύο χαρακτηριστικότερα:
HTHS 4.6
Flash Point 250C
Τα υπόλοιπα είναι αξιοπρεπέστατα. Α, και είναι και API SL.Το δε AMSOIL AMO 10W40 High Performance ανάμεσα στα υπόλοιπα έχει το πλέον απίθανο Pour Point για 10W (-48C). Που σημαίνει ότι στα κρύα ρέει καλύτερα κι από πολλά 5άρια.
Με 5W50 απλά δεν ασχολούνται οι Αμερικανοί. Υπερβολικά ανοιχτό το ιξώδες για την φιλοσοφία των παρασκευαστών λιπαντικών της κορυφαίας κατηγορίας (ούτε η ευρωπαϊκή MOTUL παράγει τέτοιο που ακόμη και το 60άρι της το ψιλοέκλεισε στο πιο σταθερό συγκριτικά 20W60). Παράγουν όμως υπέροχα 15W ή και 20W50 με καταπληκτική ροή. Όπως για παράδειγμα το εξαιρετικό Mobil 1 Extended Performance 15W50 με Pour Point (-42C) ή RED LINE 15W50 και 20W50 με -45C (όταν το είχα πρωτοδιαβάσει πίστευα ότι έκαναν τυπογραφικό λάθος)!!! Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν τις χαμηλές θερμοκρασίες με χρήση 50αριών και χωρίς να ανοίγουν το ιξώδες χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες ενισχυτικών ιξώδους που έχουν ως αρνητικό το γρήγορο κλείσιμό του (δηλ. το 5W50 να γίνει με τον καιρό 10W40 ή και 15W30). Με χρήση προσθέτων είναι εφικτό και το 0W60 (το τί νόημα έχει η ύπαρξη τέτοιου λιπαντικού είναι άλλο θέμα). Αλλά με το ζόρι θα βγουν 500χλμ διατηρώντας ένα τόσο ανοιχτό ιξώδες. Στον αντίποδα τα AMSOIL φημίζονται για το μη χάσιμο του ιξώδους κατά την χρήση. Μάλιστα, παρατηρείται και μία πολύ μικρή αύξηση (λόγω της οξείδωσης και της αύξησης καταλοίπων κατά τη χρήση). Αυτό συμβαίνει λόγω της απουσίας ενισχυτικών ιξώδους (ή μικροποσοτήτων σε κάποιες συνθέσεις). Σαν συνέπεια το λιπαντικό εξακολουθεί να προστατεύει τον κινητήρα ακόμη και όταν έχει εξαντληθεί (έχει στερέψει από τα ενισχυτικά χημικά πρόσθετα). Τέτοιες συμπεριφορές δεν συναντάμε ούτε στο καλύτερο Group III λιπαντικό.
Τις συγκρίσεις τις κάνω επειδή όλες οι προαναφερθείσες μάρκες παίζουν στην ανώτατη κατηγορία (Group IV/V), οπότε έχουν και κάποιο νόημα. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε σύγκριση δεν μειώνει τον έναν ή τον άλλον παρασκευαστή. Οι Γάλλοι μπορούν και βγάζουν εφάμιλλης ποιότητας λιπαντικά με τους Αμερικανούς. Για παράδειγμα, μην αποκλείετε το μυστικό των εντυπωσιακά άθραυστων μοτέρ της Renault στην F1 να ονομάζεται 'ELF'... είναι λογικότατο. Άσχετα με το πόσο προχωρημένες συνθέσεις μπορεί να βγάζουν στην παραγωγή για μας...
-
Αν ο δεύτερος χτυπήσει τιμολογιακά το μοναδικό προϊόν του πρώτου εννοείται ότι πάει να τον καθαρίσει από την αγορά. Εξάλλου στα TORCO και RED LINE δεν βλέπω ανάλογη πολιτική τιμών με τα υπόλοιπα λιπαντικά.
Η ουσία είναι ότι επί της παρούσας κατάστασης επωφελούμαστε πάρα πολύ όσοι γουστάρουμε AMSOIL, MOTUL, LE(!!), MOBIL, ELF κλπ αλλά και από την άλλη ίσως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτός ο καινούριος 'πόλεμος' θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα.Είναι ή δεν είναι ο κ.Αγγελόπουλος επίσημος αντιπρόσωπος της amsoil στην Ελλάδα; Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αν είναι , τότε αποκλείεται το εργοστάσιο να μην τον στηρίξει και να δώσει αλλού σε χαμηλότερη τιμή. Ο ένας πουλά μόνο amsoil , ο άλλος έχει 10 μάρκες , τί παραγγελία (σε ποσότητα) να έκανε και να πήρε τόσο χαμηλή τιμή πια, μοιάζει απίθανο.
Μάλλον ο κ.Αγγελόπουλος κάπου το παράκανε με τις τιμές , γύρω στα 7$ έχει το amsoil στην αμερική και αυτός το χειμώνα το είχε 11.5 e και το καλοκαίρι το έφτασε 14.5e , ενώ η τιμή στην αμερική παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη....
Εγώ αντίθετα φοβάμαι οτι τα τσακάλια της αγοράς θα ορμήσουν να φάνε τον κ.Λαμπριανίδη. Ο άνθρωπος γενικά πουλά σε εξαιρετικές τιμές και πιστεύω οτι πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
.
Εγώ αντίθετα φοβάμαι οτι τα τσακάλια της αγοράς θα ορμήσουν να φάνε τον κ.Λαμπριανίδη. Ο άνθρωπος γενικά πουλά σε εξαιρετικές τιμές και πιστεύω οτι πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας.Aυτο οντως ειναι πολυ περιεργο...
Καλα δεν ειναι και η πρωτη φορα που ΙΣΩΣ(το τονιζω μην παρεξηγηθουμε) ακουμε για νοθεια λαδιων αλλα προβλεπω να μπαινουμε για αλλη μια φορα (οι καταναλωτες) στη διαδικασια του ποιος παει να 'φαει' ποιον δυστυχως...αλλα και της επιλογης ΣΩΣΤΟΥ προιντος
(καλα να μην πω για τις διαφορες στις τιμες του castrol rs 10/60 που δε θυμαμαι να εχω δει τοσο μεγαλες διακυμανσεις... μεχρι και 26ευρω/λιτρο...)Παντως ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες στις τιμες του Λαμπριανιδη σε σχεση με αλλους που καποιος σιγουρα πρεπει να 'φαγωθει'
Εχω την εξης απορια..
του Αγγελοπουλου ειναι παραλογα ακριβα (14ε) ή του Λαμπριανιδη ειναι παραλογα φθηνα (νομιζω κοντα στα 10)?? -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
.
Εγώ αντίθετα φοβάμαι οτι τα τσακάλια της αγοράς θα ορμήσουν να φάνε τον κ.Λαμπριανίδη. Ο άνθρωπος γενικά πουλά σε εξαιρετικές τιμές και πιστεύω οτι πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας.Aυτο οντως ειναι πολυ περιεργο...
Καλα δεν ειναι και η πρωτη φορα που ΙΣΩΣ(το τονιζω μην παρεξηγηθουμε) ακουμε για νοθεια λαδιων αλλα προβλεπω να μπαινουμε για αλλη μια φορα (οι καταναλωτες) στη διαδικασια του ποιος παει να 'φαει' ποιον δυστυχως...αλλα και της επιλογης ΣΩΣΤΟΥ προιντος
(καλα να μην πω για τις διαφορες στις τιμες του castrol rs 10/60 που δε θυμαμαι να εχω δει τοσο μεγαλες διακυμανσεις... μεχρι και 26ευρω/λιτρο...)Παντως ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες στις τιμες του Λαμπριανιδη σε σχεση με αλλους που καποιος σιγουρα πρεπει να 'φαγωθει'
Εχω την εξης απορια..
του Αγγελοπουλου ειναι παραλογα ακριβα (14ε) ή του Λαμπριανιδη ειναι παραλογα φθηνα (νομιζω κοντα στα 10)??Συγνωμη αλλα για να καταλαβω.......10 ευρω το λιτρο φθηνο ειναι????????
Το καλυτερο λαδι ( RedLine κατ ε με) κανει 9,95 Λιρες Αγγλιας και θεωρειται top!
Δειτε παλι τιμες σε κορυφαια λαδια στην Αγγλια.
http://www.demon-tweeks.com/products/Pr ... 007&page=1 -
Δίκαιοι οι προβληματισμοί όλων.
Να σας πω τί βλέπω και τί περιμένω λογικά να συμβεί:
Ο Αγγελόπουλος ως επίσημος αγοράζει από AMSOIL κατευθείαν ενώ ο Λαμπριανίδης όχι. Ο Λαμπριανίδης ως επίσημος αγοράζει από TORCO κατευθείαν, είναι ο μοναδικός για την ώρα που παραεισάγει RED LINE (κάτι που τον κάνει ημι-επίσημο) και παραεισάγει AMSOIL, MOTUL κλπ. Ο Λαμπριανίδης χτυπάει τις τιμές όλων εκτός των 'δικών' του TORCO και RED LINE. Ο Λαμπριανίδης για το AFL 5W40 που κάναμε έλεγχο δείχνει ότι ποιοτικώς είναι τίμιος. Άρα τίποτα δεν δείχνει να παίζει εις βάρος μας.
Προφανώς, έχουμε κάποιου είδους 'πόλεμο'... Και οι συνειρμοί λογικοί.
Εγώ σαν καταναλωτής θα αγόραζα από Λαμπριανίδη επιλεγμένα προϊόντα όπως το προαναφερθέν, και σαν καταναλωτής ποιοτικών λιπαντικών περιμένω:
1ον: Χαμηλότερες τιμές λιανικής σαν απάντηση από τον Αγγελόπουλο, Χαμπή, Shell Hellas, Total/Elf Hellas, Castrol Hellas κλπ
2ον: Από τον Λαμπριανίδη να ρίξει τιμές σε TORCO και κυρίως RED LINE.Φυσικά όλα αυτά χωρίς πουστιές σε ποιότητες κλπ γιατί αυτά απλά δεν περνάνε σε μας (τουλάχιστον).
Εάν δεν γίνουν τα δύο παραπάνω τότε αυτή η ιστορία με τις τιμές θα αποδειχθεί ότι είναι απλώς ένας ακόμη πόλεμος μεταξύ εμπόρων, από τον οποίο εμείς θα επωφεληθούμε όσο προλάβουμε. Μακάρι για εμάς τους καταναλωτές ο πόλεμος τιμών να τραβήξει καιρό.
Πάντως έχουμε δει και την άλλη εικόνα... Δείτε τον επίσημο της MOTUL τον Χαμπή. Γίνεται χαμός στις παραεισαγωγές (από πολλούς και όχι μόνο από έναν) εδώ και πολλά χρόνια και αυτός εξακολουθεί να πουλάει ακριβά όπως πάντα (συγκριτικά πάντα). Αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς επιβιώνει η εταιρία του με τόσες παραεισαγωγές και δεν ξέρω τί να υποθέσω...
Ταυτόχρονα βλέπω τον Λαμπριανίδη ότι ανοίγει μέτωπα και με άλλους. Η λογική μου ή μάλλον το ένστικτό μου ως καταναλωτής λέει ότι πρέπει να υποστηριχθεί μπας και σταματήσει το άρμεγμα από τους μεγάλους. Αλλά βλέποντας τις τιμές των TORCO και REDLINE αισθάνομαι εξίσου ανασφαλής με αυτήν την επιλογή της υποστήριξης. Αισθάνομαι-σκέφτομαι ότι πρέπει να διατηρήσω την ευρύτητα πνεύματος που (θέλω να πιστεύω ότι) με διέπει και να μην καταλήγω σε απόλυτες ενέργειες.Το μόνο σίγουρο με τους επισήμους είναι ότι το προϊόν θα είναι πάντα φρέσκο, πάντα καλοσυντηρημένο και πάντα ανόθευτο. Αν και ούτε αυτό το 'σίγουρο' δεν ξέρω πόσο σίγουρο είναι... Η ελληνική αγορά πάνε πολλά χρόνια που δεν λειτουργεί αξιόπιστα για εμάς και αυτό είναι που ή θα μας έχει στην τσίτα ή θα μας κοιμήσει τελείως.
Δεν υπονοώ τίποτα για κανέναν. Είναι απλώς οι σκέψεις ενός συνειδητοποιημένου (θέλω να πιστεύω) καταναλωτή ποιοτικών προϊόντων.
-
Περα απο το μειονεκτημα για το 5-40 οτι απλως μπορει να τσιμπησει το καλοκαιρι (οπως εγινε στο Ignis Sport μου - καινουριο, με το 300V 5-40) πιο ευκολα απο το 10-40, υπαρχει και αλλο μειονεκτημα?
Ειναι ''εγκλημα'' να βαζουμε 5-40 το καλοκαιρι???
Υ.Γ.: Θα μου πειτε αφου το εβαλα τι ψαχνω, αλλα ενταξει με τρωει τι να κανω...
-
Όχι φίλε μου. Δεν είναι γενικό μειονέκτημα των 5W η αυξημένη κατανάλωση το καλοκαίρι. Καμία σχέση.
Συνέχισε με το 300V 5W40. Είναι άριστη επιλογή και προστατεύει τα μέγιστα τον κινητήρα σου από τις καταπονήσεις σε υψηλές θερμοκρασίες. 300V 5W40 έβαλες, δεν έβαλες ό,τι νάναι.
Κι αν θέλεις να το γενικεύσω, δεν γνωρίζω 5W40 οποιασδήποτε κατηγορίας που να έχει προδιαγραφές μειωμένης αντοχής σε γκάζια για το καλοκαίρι. Αντιθέτως τα περισσότερα 10W40 (πλην των ελαχίστων γνωστών κορυφαίων φυσικά) αντέχουν λιγότερο στις ίδιες καταπονήσεις.
-
Αυτο μπορεις να το δεις (αν ειναι κακο) απο την καταναλωση λαδιου αλλα μην εχεις ως παραδειγμα τη δικη σου περιπτωση αφου ηταν σε περιοδο στρωσιματος το αυτοκινητο σου.
Αυξημενη καταναλωση - και δεν μιλω για 200 γραμμαρια στα 5000χλμ το θεωρω απολυτα λογικη ποσοτητα - σημαινει οτι εχεις μεγαλο fuel dilution και κατα συνεπεια ενα παχυτερο λαδι θα ταιριαζε καλυτερα στο καρο σου/τροπο οδηγησης σου αν και δεν νομιζω να σου ξανασυμβει με το 5/40 αν συνεχισεις να το βαζεις!
Απλα σκεψου οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των φθορων ενος κινητηρα λαμβανει χωρα κατα το cold starting οποτε μονο ωφελη εχεις απο ενα λιγο λεπτοτερο λαδι εντος προδιαγραφων παντα κατασκευαστη και ειδικα με εστερικη βαση που για μενα ειναι μακραν καλυτερο κι ανθεκτικοτερο απο οτιδηποτε αλλο με ευρυτερο εστω ιξωδες.Ουσιαστικα το φιλμ ενος καλου ester base λαδιου δεν ειναι δυνατον υπο φυσιολογικες συνθηκες κι εφοσον δεν το εχουμε πολλα χλμ να σπασει!
Καντε ενα απλο τεστ, βαλτε σε τεσσερα κουταλια διαφορετικο λαδι που θελετε να δειτε την συμπεριφορα του και στο τελευταιο καποιο απο τα παραπανω λαδια που μελεταμε, αναψτε εναν αναπτηρα/καμινετο και ζεστανετε απο κατω καθε κουταλι με τον ιδιο τροπο κρατωντας χρονο.
Πειτε μου τι παρατηρειτε για τα αλλα λαδια και τι για το ester base που βαλατε στο τελευταιο κουταλι και παροτι μπακαλιστικο το τεστ ειναι ενδειξη του ποσο μεγαλυτερη αντοχη στις θερμοκρασιες εχει! -
Δίκαιοι οι προβληματισμοί όλων.
Να σας πω τί βλέπω και τί περιμένω λογικά να συμβεί:
Ο Αγγελόπουλος ως επίσημος αγοράζει από AMSOIL κατευθείαν ενώ ο Λαμπριανίδης όχι. Ο Λαμπριανίδης ως επίσημος αγοράζει από TORCO κατευθείαν, είναι ο μοναδικός για την ώρα που παραεισάγει RED LINE (κάτι που τον κάνει ημι-επίσημο) και παραεισάγει AMSOIL, MOTUL κλπ. Ο Λαμπριανίδης χτυπάει τις τιμές όλων εκτός των 'δικών' του TORCO και RED LINE. Ο Λαμπριανίδης για το AFL 5W40 που κάναμε έλεγχο δείχνει ότι ποιοτικώς είναι τίμιος. Άρα τίποτα δεν δείχνει να παίζει εις βάρος μας.
Προφανώς, έχουμε κάποιου είδους 'πόλεμο'... Και οι συνειρμοί λογικοί.
Εγώ σαν καταναλωτής θα αγόραζα από Λαμπριανίδη επιλεγμένα προϊόντα όπως το προαναφερθέν, και σαν καταναλωτής ποιοτικών λιπαντικών περιμένω:
1ον: Χαμηλότερες τιμές λιανικής σαν απάντηση από τον Αγγελόπουλο, Χαμπή, Shell Hellas, Total/Elf Hellas, Castrol Hellas κλπ
2ον: Από τον Λαμπριανίδη να ρίξει τιμές σε TORCO και κυρίως RED LINE.Φυσικά όλα αυτά χωρίς πουστιές σε ποιότητες κλπ γιατί αυτά απλά δεν περνάνε σε μας (τουλάχιστον).
Εάν δεν γίνουν τα δύο παραπάνω τότε αυτή η ιστορία με τις τιμές θα αποδειχθεί ότι είναι απλώς ένας ακόμη πόλεμος μεταξύ εμπόρων, από τον οποίο εμείς θα επωφεληθούμε όσο προλάβουμε. Μακάρι για εμάς τους καταναλωτές ο πόλεμος τιμών να τραβήξει καιρό.
Πάντως έχουμε δει και την άλλη εικόνα... Δείτε τον επίσημο της MOTUL τον Χαμπή. Γίνεται χαμός στις παραεισαγωγές (από πολλούς και όχι μόνο από έναν) εδώ και πολλά χρόνια και αυτός εξακολουθεί να πουλάει ακριβά όπως πάντα (συγκριτικά πάντα). Αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς επιβιώνει η εταιρία του με τόσες παραεισαγωγές και δεν ξέρω τί να υποθέσω...
Ταυτόχρονα βλέπω τον Λαμπριανίδη ότι ανοίγει μέτωπα και με άλλους. Η λογική μου ή μάλλον το ένστικτό μου ως καταναλωτής λέει ότι πρέπει να υποστηριχθεί μπας και σταματήσει το άρμεγμα από τους μεγάλους. Αλλά βλέποντας τις τιμές των TORCO και REDLINE αισθάνομαι εξίσου ανασφαλής με αυτήν την επιλογή της υποστήριξης. Αισθάνομαι-σκέφτομαι ότι πρέπει να διατηρήσω την ευρύτητα πνεύματος που (θέλω να πιστεύω ότι) με διέπει και να μην καταλήγω σε απόλυτες ενέργειες.Το μόνο σίγουρο με τους επισήμους είναι ότι το προϊόν θα είναι πάντα φρέσκο, πάντα καλοσυντηρημένο και πάντα ανόθευτο. Αν και ούτε αυτό το 'σίγουρο' δεν ξέρω πόσο σίγουρο είναι... Η ελληνική αγορά πάνε πολλά χρόνια που δεν λειτουργεί αξιόπιστα για εμάς και αυτό είναι που ή θα μας έχει στην τσίτα ή θα μας κοιμήσει τελείως.
Δεν υπονοώ τίποτα για κανέναν. Είναι απλώς οι σκέψεις ενός συνειδητοποιημένου (θέλω να πιστεύω) καταναλωτή ποιοτικών προϊόντων.
Χμμμμμμμ εγω καλε μου φιλε αν εβλεπα καποιον να πουλαει φθηνοτερα δεν θα εκανα τοσο μεγαλη αναλυση οπως εσυ, θα ψωνιζα απο τον φθηνοτερο- τον εκαστοτε φθηνοτερο, αν ο Λαμπρινιδης πουλαει κατι συγκεκριμενα φθηνα και σας εξηπηρετει συνεχιζετε να αγοραζετε απο εκεινον μεχρι να αλλαξει την τιμη, τωρα αν ο Αγγελοπουλος ξαφνικα ριξει την τιμη διοτι τον επιασε πανικος απο τον ανταγωνιστη του τοτε ουσιαστικα επιβεβαιωνει τους ισχυρισμους των υπολοιπων πως τοσο καιρο τους εκλεβε και επαιζε μπιλιαρδο στην πλατη τους.......
Η δυναμη μας σαν καταναλωτες ειναι απιστευτη, εμεις εχουμε το χρημα και το διαθετουμε εκει που νομιζουμε, μεσα απο τα λεγομενα σου ο Λαμπρινιδης πουλαει φθηνοτερα, αρα ενοχλει τους υπολοιπους διοτι δεν τους αφηνει να ξεφυγουν σε τιμες, συμπερασμα?: Μαλλον ο τυπος κραταει τις τιμες και βοηθαει στο να κρατηθει χαμηλα ο τιμαριθμος
Οποιοι και να ειναι οι λογοι που πουλαει φθηνα τους καταναλωτες τους βολευει, δειτε κοτσοβολο, ποιος δεν εχει ψωνισει απο κοτσοβολο οταν σε κατι εχει χαμηλες τιμες?
Με βαλατε σε πειρασμο τελικα, θα επικοινωνησω και εγω μαζι του και θα παρουσιαστω σαν συναδελφος πανω στα ειδη αυτοκινητου, αν μου κανει καλυτερη τιμη στα Red Line που προμηθευομαι καμια φορα απο Ιταλια γιατι να μην τα παρω απο κεινον? Αν δεν μου κανει καλυτερη τιμη συνεχιζω και τα παιρνω απο εκει που μου δινουν την καλυτερη τιμη. Nice and easy, ετσι ειναι, δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι απο εσας ζοριζονται τοσο πολυ για τους λογους που ενας επιχειρηματιας επελεξε να πουλαει φθηνα. Δικαιωμα του δεν ειναι? και εμας δικαιωμα μας να αγοραζουμε απο εκει που τα λεφτα μας θα πιασουν την μεγαλυτερη αξια. Ειναι σαν το χαρτι που πουλαω, η Wyrth εχει καλυμα τιμονιου απο pvc με 64ευρω τα 1000 κομματια και εγω εχω αντιστοιχο με 42 ευρω τα 1000 κομματια, και ο προμηθευτης μας ειναι κοινος, απο Ολλανδια -
Μπα, κανένα ζόρι. Έχουμε την δυνατότητα προβολής των σκέψεών μας μέσω του forum και αυτό κάνουμε. Είναι δυνατόν κάποιος να θέλει να αγοράσει το ίδιο προϊόν σε ίδια άριστη κατάσταση και να μην αγοράσει από τον φθηνότερο; Αυτό θα κάνω κι εγώ και όλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύω και να σκέφτομαι. Άρα, θα τσιμπήσω μεν αλλά θα κοιτάξω ταυτόχρονα και για το αγκίστρι, το οποίο -αναπόφευκτα ίσως- πολλές φορές το έχω δαγκώσει...
This is just my way! -
Πιστευω οτι εχω καποιες απαντησεις στις αποριες που προεκυψαν.
Πηρα τηλεφωνο τον Λαμπριανιδη ( και οχι Λαμπρινιδη που νομιζα) και μιλησα με τον υπευθυνο των εισαγωγων τον Κυριο Θεοδωρατο, ως συναδελφοι για να αποσπασω 'ειλικρινεις' οσο το δυνατον τουλαχιστον απαντησεις, ο οποιος ηταν ιδιαιτερα φιλικος και κατατοπιστικος.
Η ερωτηση ξεκινησε περι Red Line και τι καλυτερη τιμη μπορει να μου κανει. Μου απαντησε πως η καλυτερη τιμη που εχει αυτη την στιγμη ειναι 158ευρω στην κουτα 12 κομματια δηλαδη 13,16 ευρω το μπουκαλι, τιμη καθολου ασχημη για τα ευρωπαικα δεδομενα.
Οταν τον ρωτησα γιατι στην Αμερικη μπορει κανεις να αγορασει εστω και ενα μπουκαλι Red Line απο 7,5 εως 8,5 $ -δηλαδη απο 6 εως 7 ευρω- μου εδωσε την εξεις απαντηση:
'Αγοραζουμε απο εκει που αγοραζει ο οποιοσδηποτε καταναλωτης, το δικτυο της Red Line ειναι πολυ κλειστο και υπαρχουν μονο συγκεκριμενες πηγες να τα προμηθευτουμε. Αρα λοιπον στα 7,5$/lt ανεξαρτητα της ποσοτητας εχουμε να πληρωσουμε την εσωτερικη μεταφορα, τα 'λιμανιατικα' του εκαστοτε λιμανιου, τον ναυλο Η.Π.Α- ΕΛΛΑΔΑΣ, τον εκτελωνισμο, το Φ.Π.Α + το εμπορικο κερδος. Και ετσι προκυπτει η τιμη, αν γινουμε αντιπροσωποι της Red Line καποια στιγμη σαφως και θα υπαρξει γενναιοδωρη μειωση τιμης'.
Οταν τον ρωτησα γιατι δεν ακολουθειτε την ιδια πολιτικη και στα AMSOIL μου απαντησε οτι η προσφορα στην Αμερικη ειναι πολυ μεγαλυτερη στα συγκεκριμενα λαδια γιατι διακινουνται απο πολλους και ειναι ευκολα να τα βρεις με αποτελεσμα να πεφτει καθετα η τιμη.
Το πηγα και ενα βημα παραπανω ρωτωντας 'καλα τα Red Line και τα Amsoil, τι συμβαινει με τα Torco?'
Σε εκεινο το σημειο με ρωτησε αν ειμαι συναδελφος-ανταγωνιστης και του επανελαβα οτι συναδελφος ειμαι αλλα σε διαφορετικο ειδος.
Και μου απαντησε για τα TORCO: 'Η Torco ειναι μια μικρο μεσαια εταιρεια οπου η παραγωγη της δεν επιτρεπει να ειναι τοσο μεγαλη ωστε να βγει στην αγορα με ανταγωνιστικους ορους. Επενδυουν μεγαλα χρηματικα ποσα στην ερευνα και τεχνολογια κυριως για τις αναγκες των αγωνιζομενων σε αυτοκινητα-μοτοσυκλετα-watercraft' οπου και αυτο ειναι το target group τους.
Κλεινωντας μου ειπε οτι στην εκθεση του Las Vegas που θα γινει τον Νοεμβριο θα προσπαθησουν να κλεισουν καλυτερο deal, αφου η Torco ενδιαφερεται για την Ευρωπαικη αγορα.
Ταδε εφη Θεοδωρατος
Τα συμπερασματα δικα σας! -
Toυλαχιστον ο ανθρωπος ειχε και καποιες δικαιολογιες!(ετοιμες προς απαντηση ή απλα πραγματικοτητα, τουλαχιστον ειχε καποιες 'ψαγμενες')
Αρα οπως φαινεται εχει νοημα να κανουμε τουλαχιστον μια δοκιμη απο τον συγκεκριμενο για να δουμε τι γινεται!
Κανενας Τριανταφυλλοπουλος δεν παιζει για τετοια θεματα?Αληθεια εχει ψωνισει κανενας απο τον Λαμπριανιδη?
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Αληθεια εχει ψωνισει κανενας απο τον Λαμπριανιδη?
Πως φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει την προηγούμενη σελίδα...
Αγόρασα μία κούτα AMSOIL AFL 5W40 σε εκπληκτική τιμή(αναφέρεται στην προηγούμενη σελίδα), για τα οποία πήρα την ευλογία του γκουρού,βλέπε Μίλτος.Από τα λεγόμενα του συμπεραίνω ότι παρήγγειλε και εκείνος.
Περι λιπαντικών γενικώς