Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Έλα εντάξει! Όλα καλά! Ψαχτήκαμε όπως είδες λόγω της διαφοράς τιμής. Λέμε ή από τη μία πληρώνουμε γ@μησιάτικα ή δεν παίρνουμε σωστό προϊόν. Τελικά, σωστό προϊόν παίρνουμε και μάλιστα σε καταπληκτική τιμή για τα ελληνικά (και ευρωπαϊκά) δεδομένα.
Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή αλλά αυτή είναι καθαρά επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και όχι δικό μας (έτσι μοιάζει να είναι). Αυτή η 'άλλη' εκδοχή είναι το να χτυπιούνται δύο επαγγελματίες (και τρεις και τεσσερις και πέντε) βάση τιμής. Ο ένας είναι ο επίσημος εισαγωγέας AMSOIL ή MOTUL ή LE ή MOBIL ή ELF κλπ και έχει μόνο αυτά, και ο άλλος είναι ο επίσημος TORCO και ημιεπίσημος REDLINE (δεν υπάρχει 'επίσημος' εδώ ακόμη από όσο γνωρίζω) ή ό,τι άλλοκαι εισάγει και πέντε-έξι ακόμη κορυφαίες μάρκες ανάμεσα σε πολλές. Αν ο δεύτερος χτυπήσει τιμολογιακά το μοναδικό προϊόν του πρώτου εννοείται ότι πάει να τον καθαρίσει από την αγορά. Εξάλλου στα TORCO και RED LINE δεν βλέπω ανάλογη πολιτική τιμών με τα υπόλοιπα λιπαντικά.
Η ουσία είναι ότι επί της παρούσας κατάστασης επωφελούμαστε πάρα πολύ όσοι γουστάρουμε AMSOIL, MOTUL, LE(!!), MOBIL, ELF κλπ αλλά και από την άλλη ίσως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτός ο καινούριος 'πόλεμος' θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Μου θυμίζει λίγο τον πολυετή πόλεμο των supermarket από τον οποίο αρχικά έμοιαζε να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι, αλλά δυστυχώς τελικά φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό ποδοπάτημά μας από τα συμφέροντα των ελαχίστων μεγάλων που τα συμφωνούν πλέον μεταξύ τους και με την κάλυψη και των νόμων που μάλλον δεν έχουν φτιαχτεί για να μας προστατεύουν από τους αετονύχηδες. Θέλω να πω ότι είναι νωρίς για να κρίνουμε τί ακριβώς παίζεται. Σίγουρα πάντως κάτι δεν πάει καλά στην αγορά.
Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τώρα τα λιπαντικά τα πληρώνουμε πολύ ακριβά για τα οικονομικά μέτρα του μέσου Έλληνα και παρούσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που σταθερά επιδεινώνεται, ένας πόλεμος τιμών μας είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενος. Γιά να δούμε πόση θα είναι η διάρκεια και ποιά η συνέχεια...
Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που γραφεις.
Ομως ο ανταγωνισμος μονο καλο μπορει να κανει για τον καταναλωτη.
Εγω για παραδειγμα πουλαω χαρτια, πλαστικα καλυματα pvc, χαρτο-καλυματα, στα συνεργεια, τον χομπιστα, στα βενζιναδικα. Ο μεγαλυτερος ανταγωνιστης μου ειναι η Wyrth, απο τοτε που βγηκα εγω στην αγορα εριξε τις τιμες γιατι επαιρνα αξιολογο κομματι της πιττας της αγορας. Στην Αγγλια εμαθα οτι αν θες να επιβιωσεις ακολουθησε τους μεγαλους με τιμες μικρων
Βγαζω ενα αξιοπρεπες κερδος, επεκτινω το πελατολογιο μου και ευελπιστω σε μακροπροθεσμη ευημερια.
Εδω στην Ελλαδα τα θελουμε ολα δικα μας γρηγορα και παντα εις βαρος του καταναλωτη, και εγω δεν ειμαι κανενας Αγιος αλλα αν μη τι αλλο ας κοιταξουμε και πως πουλανε στην Αγγλια, δεν ειναι τοσο βλακες οι Αγγλοι και εμεις τοσο εξυπνοι. Τα μονοπωλια πεθανανε, αρα πρεπει να βρισκουμε αξιολογο προιον σε προσιτη τιμη. Ασχετα με το τι πουλαει ο καθενας μας, χαρτια, ρουχα, αναψυκτικα, λαδια, αυτοκινητα, κτλ κτλ.
Με το κομματι λιπαντικα λαδια δεν ηθελα να ασχοληθω παρολο που το μεγαλυτερο μερος των πελατων μου ειναι συνεργεια και πρατηρια καυσιμων διοτι τα ποσα ειναι τεραστια και ο ανταγωνισμος αδυσωπητος, αρα ειμαι μια χαρα με το προιον μου. Στο μελλον ισως δοκιμασω να φερω αναψυκτικα απο Αγγλια η Αμερικη μεσα απο την προωθηση με τους 'αυτοματους' πωλητες διοτι ακομα και το αναψυκτικο στην Ελλαδα ειναι υπερτιμημενο και υπαρχει χωρος για επιχειρηματικη δραση στον τομεα αυτον.
Οσο για τα RedLine που εγραψες δεν νομιζω πως αυτη η εταιρια ειναι αντιπροσωποι εδω στην Ελλαδα, θα το ηξερα, οταν ζητησα απο την μαμα εταιρια πληροφοριες για το που μπορω να προμηθευομαι RedLine γιατι αυτα χρησιμοποιω με παραπεμψανε εδω:
http://lnx.raceporter.com/catalog/index ... 10049633f0
Η εταιρια που αναφερετε (tradewind)εχει ενα σωρο λιπαντικα, μαλλον dealers ειναι, οι τιμες τους δεν ειναι κακες, κινουνται στα Ευρωπαικα προτυπα των hyper volume sales προφανος.Παντος σε σχεση με το demon tweeks που ψωνιζα στην Αγγλια η εδω εταιρια ειναι φθηνοτερη.