-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα ο Μ52 κινητήρας της BMW 520i τελικά την θέλει τη super του (με συμπίεση 11 ίσως δεν είναι και πολύ παράξενο). Όταν του βάλω 95άρα είναι σαν να έχει χαλάσει κάτι ή σαν να είναι μπουκωμένο και εκεί που σκέφτομαι χαλασμένα αισθητήρια και συνεργείο για διαγνωστικά κλπ του βάζω 100άρα κι έχω άλλο αυτοκίνητο. Αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο, εξαρτάται και από τη μάρκα. Νομίζω ότι από τις φτηνές μάλλον του αρέσει πιο πολύ η ΕΤΕΚΑ! (τις ακριβές τις αποφεύγω, 20-25% ακριβότεροι από τις φτηνές 100άρες είναι απαράδεκτο)και το c2 μου εχει συμπιεση 11:1 και στροφαρει εως τις 7200, παρολα αυτα μια χαρα καιει την 95αρα.
η 100αρα δεν εχει καμια διαφορα(που να μπορω να αντιληφθω εγω τουλαχιστον).υπαρχει ομως και το εξης θεμα..αν μπει βρωμικη βενζινη μεσα, το αυτοκινητο πραγματικα σερνεται, καμια φορα αν το θυμηθουν αναβουν και τα λαμπακια και καταλαβαινεις οτι δεν πανε καλα τα πραγματα..
Αντιθετως ενα opel που ειχαμε πρεπει να εκαιγε και λασπη μονο σε ενα βενζιναδικο στη Κεφαλονια ειχε παρουσιασει μια φορα προβληματα(πρεπει να μπηκε πολλη λασπη απο δεξαμενη που δε καθαριστηκε ποτε), ενω το citroen σε συγκεκριμενα πρατηρια της περιοχης μου εχει κανει συνεχομενες παραξενιες, συνεπως τα αποφευγω
ΥΓ μην ψαρωνετε οπου βλεπετε πολυ φθηνη βενζινη και το καλυτερο ειναι να εχετε σταθερο πρατηριο, το οποιο να εχετε παρατηρησει οτι ειναι σωστο(οσο σωστο μπορει τεσπα)
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδια εχετε να προτεινετε κανενα σιγουρο πρατηριο στον Πειραια; Βασικα θελω να βαζω super αμολυβδη αλλα δε θελω να ξεπαραδιαζομαι κιολας. Επειδη εψαχνα αυτες τις μερες ειδα χτες στην Πειραιως οτι ενω σε κανενα η super αμολυβδη δεν ηταν κατω απο 95 λεπτα ειναι ενα πρατηριο της Aegean μετα την εξοδο για Λαμια οταν κινησαι προς Αθηνα που εχει την απλη 0,707 και ειχα βαλει πολλες φορες απλη και την 100 οκτανιων 76!!!!!! Οσο εχουν οι αλλοι τις απλες και 20 λεπτα περιπου κατω απο τις 100 οκτανιων των αλλων! Μου φαινεται παρα πολυ υποπτη μια τοοοοοσο μεγαλη διαφορα και γι΄'αυτο ρωταω αν ξερετε/εχετε βαλει για νοθεια, τιποτα προστιμα, αν εχει ελεγχθει κτλ.ρε φιλε ο πατερας μου βαζει απο Πειραιως και νομιζω απο το συγκεκριμενο (μιας και μου αναφερει χαρουμενος τη φθηνη aegean) και απο οσο μου λεει δεν εχει βγαλει κανα προβλημα, ουτε σε ποσοτητα κλεβει..
βεβαια δε ξερω ποσο ανθεκτικος ειναι ο κινητηρα του, ο οποιος για την ιστορια ειναι 1.4 100hp σε clio II.
τωρα που το θυμηθηκα με εχει αναγκασει και μενα μια φορα που πηγαμε ταξιδι να βαλω 100αρα σε Aegean στη Πειραιως (σε s3 tfsi) και παλι δεν εγινε κατι περιεργο.
μαλιστα επειδη εχω βαλει και το αυτοκινητο σε διαγνωστικο δε βρεθηκε καμια βλαβη ή κακη καυση..Παντως υπαρχουν περισσοτερες απο μια Aegean και δε θυμαμαι ποια ηταν αυτη που πηγα
θα ρωτησω.. -
Λοιπον η σουπερ αμολυβδη θεωρητικα και λεω θεωρητικα γιατι δεν ξερουμε ποσο σουπερ ειναι καθε φορα που βαζουμε,ειναι καλυτερη.
Τελειοτερη καυση ,μικρη αυξηση ισχυος ,δεν αφηνει καταλοιπα μεσα στο χωρο καυσης,οικονομια ,ειδικα σε μακρινες διαδρομες,και ευστροφια.
Απο την αλλη μειωνει το 'φιλερ' του λαδιου στα τοιχωματα του κυλινδρου (στεγνωνει) κατα καποιο τροπο τον κυλινδρο και ετσι αυξανει τις τριβες στα εδρανα των βαλβιδων και στα εκκεντρα των εκκεντροφορων.
Το τελευταιο ισως δεν μας γεμιζει το ματι ως μεγαλη φθορα αλλα μακροπροθεσμα μπορει να φανει! -
Για να μην παραμυθιαζόμαστε, στην Ελλαδίτσα της ρεμούλας που ζούμε, η 100άρα μόνο για καθαριστικούς λόγους έχει νόημα και τίποτε άλλο. Και 3 άλογα να σου δώσει σίγουρα δεν θα το πάρεις χαμπάρι ούτε με σφαίρες
Εγώ βάζω 100άρα κάθε 1 στα 7-8 γεμίσματα και μόνο για τις όποιες καθαριστικές ιδιότητες -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Για να μην παραμυθιαζόμαστε, στην Ελλαδίτσα της ρεμούλας που ζούμε, η 100άρα μόνο για καθαριστικούς λόγους έχει νόημα και τίποτε άλλο. Και 3 άλογα να σου δώσει σίγουρα δεν θα το πάρεις χαμπάρι ούτε με σφαίρες
Εγώ βάζω 100άρα κάθε 1 στα 7-8 γεμίσματα και μόνο για τις όποιες καθαριστικές ιδιότητεςΥπάρχει βέβαια και μια θεωρία που λέει ότι 'άλλο οκτάνια, άλλο καθαριστικά πρόσθετα'.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Απο την αλλη μειωνει το 'φιλερ' του λαδιου στα τοιχωματα του κυλινδρου (στεγνωνει) κατα καποιο τροπο τον κυλινδρο και ετσι αυξανει τις τριβες στα εδρανα των βαλβιδων και στα εκκεντρα των εκκεντροφορων.Με προβλημάτισε αυτό που είπες...
Δηλαδή με άλλα λόγια μήπως κάνουμε και κακό όταν βάζουμε 100 οκτανίων βενζίνη?
Ή απλά το μειώνει σε τέτοιο βαθμό που με την επόμενη παλιδρόμιση του εμβόλου, θα επαναδημιουργηθεί το 'κατεστραμμένο' στρώμα (φίλερ) του λαδιού που έφυγε με την προηγούμενη καύση? -
Λοιπον η σουπερ αμολυβδη θεωρητικα και λεω θεωρητικα γιατι δεν ξερουμε ποσο σουπερ ειναι καθε φορα που βαζουμε,ειναι καλυτερη.
Τελειοτερη καυση ,μικρη αυξηση ισχυος ,δεν αφηνει καταλοιπα μεσα στο χωρο καυσης,οικονομια ,ειδικα σε μακρινες διαδρομες,και ευστροφια.
**Απο την αλλη μειωνει το 'φιλερ' του λαδιου στα τοιχωματα του κυλινδρου (στεγνωνει) κατα καποιο τροπο τον κυλινδρο και ετσι αυξανει τις τριβες στα εδρανα των βαλβιδων και στα εκκεντρα των εκκεντροφορων.**Το τελευταιο ισως δεν μας γεμιζει το ματι ως μεγαλη φθορα αλλα μακροπροθεσμα μπορει να φανει!Από προκύπτει αυτό που γράφεις ? μπορείς να μας το τεκμηριώσης ?
-
Ειναι απλο και δεν θελει μαθηματικα.
Το μειγμα της βενζινης που εισερχεται μεσα στον κυλινδρο εχει και λιπαντικες ιδιοτητες με οτι αυτο συνεπαγεται.Δηλ λιπαινει και τον κυλινδρο και τα εδρανα των βαλβιδων εισαγωγης .Βαζοντας την εν λογο βενζινα εξαερωνεται σε μαγαλο βαθμο η λιπαντικη αυτη ικανοτητα .Λογο οκτανιων εννοειται!
Ετσι και αλλιως διαλυει σε μεγαλο βαθμο την λιπαντικη προστασια που προσφερει το μειγμα και παλιοτερα θυμαμαι ηταν πολλοι που εβαζαν σε κινητηρες με σουπερ βενζινη απλη αμολυβδη η σουπερ και ερχονταν στο συνεργειο για τσιμουχακια και βαλβιδες για ρεγουλαρισμα αφου εχαναν την ρυθμηση τους καθαρα λογο αυξημενης τριβης στις εδρες τους!
Αυτο φιλε μου ισχυει ,,δυστιχως!
Ενσταση μπορει να υπαρχει μονο στην δομη των μεταλων των παλιων με των νεων κινητηρων και μονο ως προς την αντοχη τους! -
Το μειγμα της βενζινης που εισερχεται μεσα στον κυλινδρο εχει και λιπαντικες ιδιοτητες με οτι αυτο συνεπαγεται.Δηλ λιπαινει και τον κυλινδρο και τα εδρανα των βαλβιδων εισαγωγης .Βαζοντας την εν λογο βενζινα εξαερωνεται σε μαγαλο βαθμο η λιπαντικη αυτη ικανοτητα .Λογο οκτανιων εννοειται!
Ετσι και αλλιως διαλυει σε μεγαλο βαθμο την λιπαντικη προστασια που προσφερει το μειγμα και παλιοτερα θυμαμαι ηταν πολλοι που εβαζαν σε κινητηρες με σουπερ βενζινη απλη αμολυβδη η σουπερ και ερχονταν στο συνεργειο για τσιμουχακια και βαλβιδες για ρεγουλαρισμα αφου εχαναν την ρυθμηση τους καθαρα λογο αυξημενης τριβης στις εδρες τους!
Ενσταση μπορει να υπαρχει μονο στην δομη των μεταλων των παλιων με των νεων κινητηρων και μονο ως προς την αντοχη τους!Ο μολυβδος ηταν για να λιπαινει τις εδρες των βαλβιδων(μια λανθασμενη επιλογη για το περιβαλλον,προτιμηθηκε ως προσθετο αντι του οινοπνευματος).Οι μηχανες που καινε αμολυβδη βενζινη εχουν σκληροτερες εδρες βαλβιδων οποτε δεν εχουν προβλημα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενσταση μπορει να υπαρχει μονο στην δομη των μεταλων των παλιων με των νεων κινητηρων και μονο ως προς την αντοχη τους!Ο μολυβδος ηταν για να λιπαινει τις εδρες των βαλβιδων(μια λανθασμενη επιλογη για το περιβαλλον,προτιμηθηκε ως προσθετο αντι του οινοπνευματος).Οι μηχανες που καινε αμολυβδη βενζινη εχουν σκληροτερες εδρες βαλβιδων οποτε δεν εχουν προβλημα.
Σωστα .Αλλα δεν νομιζω οτι και η σουπερ αμολυβδη εχει καν 100 οκτανια!
-
Ενσταση μπορει να υπαρχει μονο στην δομη των μεταλων των παλιων με των νεων κινητηρων και μονο ως προς την αντοχη τους!Δυστυχώς δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λες. Θέλει και μαθηματικά για να φτάσεις σε αποτελέσματα, αλλά όλη σου η σκέψη είναι τελείως λανθασμένη.
Το καύσιμο δεν έχει λιπαντικές ιδιότητες για να λιπάνει τους κυλίνδρους όπως λές. Αποτέλεσμα της καταστροφικής συμπεριφοράς του καυσίμου είναι οι φθορές στα τοιχώματα των κυλίνδρων από bore waching.
To λάδι διαλύεται από το καύσιμο όσα οκτάνια και έχει αυτό. Τα οκτάνια δεν είναι κανένα ειδικό πρόσθετο, ούτε κανένα χημικό στοιχείο, είναι βαθμός μέτρησης της αντικροτικότητας του καυσίμου, στις παλαιές βενζίνες η αντικροτικότητα αυτή είχε να κάνει με την προσθήκη τετρααιθυλιούχου μολύβδου στα καύσιμα ο οποίος είχε και εν μέρει λιπαντικές ιδιότητες που βοηθούσε στη λίπανση των εδρών, χθές τη δουλειά αυτή, της αντικροτικότητας, την έκανε το βενζόλιο και άλλες χημικές προσμίξεις, και σήμερα το κάλιο με διάφορες προσμίξεις, σαφώς και οι έδρες έγιναν σκληρότερες, αλλά ο μόλυβδος ήταν εκεί για την αντικροτικότητα και όχι για την λίπανση, απλά έτυχε να έχει και λιπαντικές ιδιότητες και βόλεψε τόσα χρόνια την όλη κατάσταση στην κυλιδροκεφαλή.
Θέλω να πω και να τελειώσω με αυτό, ότι το καύσιμο ξεπλένει τα τοιχώματα των κυλίνδρων όποιος και να είναι ο βαθμός αντικροτικότητας που έχει αυτό, και επίσης κανένα καύσιμο δεν έχει τις λιπαντικές ιδιότητες για να προφυλάξει τον κινητήρα από τις φθορές που προκαλεί το ίδιο με την αποπλυστική του ιδιότητα.
Ξαναδιάβασε το κείμενο σου, ότι λες σε μια γραμμή το αναιρείς στην επόμενη.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ενσταση μπορει να υπαρχει μονο στην δομη των μεταλων των παλιων με των νεων κινητηρων και μονο ως προς την αντοχη τους!Δυστυχώς δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λες. Θέλει και μαθηματικά για να φτάσεις σε αποτελέσματα, αλλά όλη σου η σκέψη είναι τελείως λανθασμένη.
Το καύσιμο δεν έχει λιπαντικές ιδιότητες για να λιπάνει τους κυλίνδρους όπως λές. Αποτέλεσμα της καταστροφικής συμπεριφοράς του καυσίμου είναι οι φθορές στα τοιχώματα των κυλίνδρων από bore waching.
To λάδι διαλύεται από το καύσιμο όσα οκτάνια και έχει αυτό. Τα οκτάνια δεν είναι κανένα ειδικό πρόσθετο, ούτε κανένα χημικό στοιχείο, είναι βαθμός μέτρησης της αντικροτικότητας του καυσίμου, στις παλαιές βενζίνες η αντικροτικότητα αυτή είχε να κάνει με την προσθήκη τετρααιθυλιούχου μολύβδου στα καύσιμα ο οποίος είχε και εν μέρει λιπαντικές ιδιότητες που βοηθούσε στη λίπανση των εδρών, χθές τη δουλειά αυτή, της αντικροτικότητας, την έκανε το βενζόλιο και άλλες χημικές προσμίξεις, και σήμερα το κάλιο με διάφορες προσμίξεις, σαφώς και οι έδρες έγιναν σκληρότερες, αλλά ο μόλυβδος ήταν εκεί για την αντικροτικότητα και όχι για την λίπανση, απλά έτυχε να έχει και λιπαντικές ιδιότητες και βόλεψε τόσα χρόνια την όλη κατάσταση στην κυλιδροκεφαλή.
Θέλω να πω και να τελειώσω με αυτό, ότι το καύσιμο ξεπλένει τα τοιχώματα των κυλίνδρων όποιος και να είναι ο βαθμός αντικροτικότητας που έχει αυτό, και επίσης κανένα καύσιμο δεν έχει τις λιπαντικές ιδιότητες για να προφυλάξει τον κινητήρα από τις φθορές που προκαλεί το ίδιο με την αποπλυστική του ιδιότητα.
Ξαναδιάβασε το κείμενο σου, ότι λες σε μια γραμμή το αναιρείς στην επόμενη.
Νομιζω οτι και εσυ το ιδιο κανεις .Αλλα ουσιαστικα συμφωνουμε και οι δυο.
Δεν ειναι τυχαια η λιπαντικη ικανοτητα του μολυβδου φιλε μου και στο εξηγησα εμπειρικα στο κειμενο μου.
Σκληρηναν οι εδρες σωστα αφου δεν υπαρχει μολυβδος οπως και οτι σωστα στεγνωνει ο κυλινδρος απο το καυσιμο μειγμα.Ομως γιατι οι προδιαγραφες των κινητηρων μιλαν για μεχρι 96 οκτανια καυσιμο και οχι μεχρι 103 και βαλε?
Δεν ειναι λαθος η λογικη μου ουτε εσυ κανεις λαθος ,απλα αυξηθηκαν οι αντοχες .Ειναι λαθος επισης να στεγνωνει τελειως ο κυλινδρος και ουτε στεγνωνει.Οπως σωστα ειπε ο Μπιλι σκληρηναν την δομη των μεταλων ,μπηκε η κρυογενεση και σωστα δεν ανησυχουμε! -
παντως εγω παλια στους 4τροχους ειχα διαβασει οτι η παλια βενζινη με μολυβδο λιπαινε κατι λιγο και οτι η αμολυβδη εξαερωνοται πιο γρηγορα.
-
Νομιζω οτι και εσυ το ιδιο κανεις .Αλλα ουσιαστικα συμφωνουμε και οι δυο.
Δεν ειναι τυχαια η λιπαντικη ικανοτητα του μολυβδου φιλε μου και στο εξηγησα εμπειρικα στο κειμενο μου.
Σκληρηναν οι εδρες σωστα αφου δεν υπαρχει μολυβδος οπως και οτι σωστα στεγνωνει ο κυλινδρος απο το καυσιμο μειγμα.Ομως γιατι οι προδιαγραφες των κινητηρων μιλαν για μεχρι 96 οκτανια καυσιμο και οχι μεχρι 103 και βαλε?
Δεν ειναι λαθος η λογικη μου ουτε εσυ κανεις λαθος ,απλα αυξηθηκαν οι αντοχες .Ειναι λαθος επισης να στεγνωνει τελειως ο κυλινδρος και ουτε στεγνωνει.Οπως σωστα ειπε ο Μπιλι σκληρηναν την δομη των μεταλων ,μπηκε η κρυογενεση και σωστα δεν ανησυχουμε!Καμμία κρυογένεση δεν μπήκε ακόμα στην παραγωγή και ούτε πρόκειται να μπεί, έχει τεράστιο κόστος και οι χρόνοι είναι πολύ αργοί για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχαίας, τα μόνα μέταλλα που άλλαξαν τα τελευταία 4 χρόνια είναι τα μπλόκ των ντήζελ που είναι από CGI ( Compacted Graphite Iron ). Όλα τα άλλα προϋπήρχαν.
Η υψηλή αντικροτικότητα στις βενζίνες είναι απαραίτητη όταν η συμπίεση είναι μεγαλύτερη του 10.5:1 δηλαδή δε ατμοσφαιρικούς κινητήρες τύπου Honda type R, Clio 197, BMW M3 - M5 κλπ, και βέβαια στα Supercars , σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί εργοστασιακοί ατμοσφαιρικοί κινητήρες πολύ υψηλής απόδοσης με συμπιέσεις που να αποδίδουν περισσότερους από 90 ίππους στο λίτρο, και να έχουν συμπίεση πάνω από 10:1, και βέβαια σε όλους τους τούρμπο έμμεσου ή άμεσου ψεκασμού που η δυναμική τους συμπίεση ξεπερνάει το 12:1.
-
Καμμία κρυογένεση δεν μπήκε ακόμα στην παραγωγή και ούτε πρόκειται να μπεί, έχει τεράστιο κόστος και οι χρόνοι είναι πολύ αργοί για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχαίας, τα μόνα μέταλλα που άλλαξαν τα τελευταία 4 χρόνια είναι τα μπλόκ των ντήζελ που είναι από CGI ( Compacted Graphite Iron ). Όλα τα άλλα προϋπήρχαν.
Η υψηλή αντικροτικότητα στις βενζίνες είναι απαραίτητη όταν η συμπίεση είναι μεγαλύτερη του 10.5:1 δηλαδή δε ατμοσφαιρικούς κινητήρες τύπου Honda type R, Clio 197, BMW M3 - M5 κλπ, και βέβαια στα Supercars , σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί εργοστασιακοί ατμοσφαιρικοί κινητήρες πολύ υψηλής απόδοσης με συμπιέσεις που να αποδίδουν περισσότερους από 90 ίππους στο λίτρο, και να έχουν συμπίεση πάνω από 10:1, και βέβαια σε όλους τους τούρμπο έμμεσου ή άμεσου ψεκασμού που η δυναμική τους συμπίεση ξεπερνάει το 12:1.
Νομίζω ο sv2 είχε ανεβάσει μια καρτέλλα από την F430, που ανέφερε ρητά ότι πρέπει να μπαίνει απλη αμόλυβδη και σε καμία περίπτωση super αμόλυβδη. Το ίδιο έγραψε ότι του είπαν και οι ίδιοι οι τεχνικοί.
-
Oι 'κεφαλες' και τα μπλοκ των κινητηρων δεν νομιζω οτι εχουν την ιδια πυκνοτητα με τα παλαιας κατασκευης.Αλλα ειδικος δεν ειμαι και γραφω εμπειρικα το τι εχει συμβει και οχι θεωριες.
Προσωπικα πιστευω πως ανεξαρτητα της δυναμης στον κυλινδρο μεχρι 11 προς 1 συμπιεση μπορει να αποδοσει καλα ενας κηνητηρας με απλη αμολυβδη .Απο κει και πανω θα θελουμε περισσοτερα οκτανια ,αλλιως θα εχουμε το φαινομενο 'πειρακια' αλλα και παλι θα ελεγα οτι και με λιγο περισσοτερη δεν θα ειχαμε προβλημα αναλογα την ολη κατασκευη του κινητηρα.
Αλλα μην κουραζουμε το θεμα .Εγω που ειχα κινητηρα με 12,5 συμπιεση σε ατμοσφαιρικο δεν μπορουσα με τιποτα να βαλω απλη αμολυβδη γιατι απλα δεν πηγαινε και δεν δουλευε σωστα ο κινητηρας.Απο 10,8 !
Σιγουρα μιλαμε 1 με 2 οκτανια διαφορα με την απλη .Ισως αυτο μας δηλωνει οτι μεχρι εκει δεν στεγνωνει ο κυλινδρος! Αποψη μου!
Καποτε ειχα βαλει 143 οκτανια απο αεροπορικο καυσιμο σε εναν απλο κινητηρα 1000 κυβικων τετραχρονο και στο χιλιομετρο απλα κολησαν τα πιστονια στους κυλινδρους!
Γιατι αραγε? -
Καποτε ειχα βαλει 143 οκτανια απο αεροπορικο καυσιμο σε εναν απλο κινητηρα 1000 κυβικων τετραχρονο και στο χιλιομετρο απλα κολησαν τα πιστονια στους κυλινδρους!
Τώρα πας να μας τρελλάνεις τελείως ?
**Προσωπικα πιστευω πως ανεξαρτητα της δυναμης στον κυλινδρο μεχρι 11 προς 1 συμπιεση μπορει να αποδοσει καλα ενας κηνητηρας με απλη αμολυβδη **
Με πόσο αβάνς θα γίνει αυτό ?
-
Καποτε ειχα βαλει 143 οκτανια απο αεροπορικο καυσιμο σε εναν απλο κινητηρα 1000 κυβικων τετραχρονο και στο χιλιομετρο απλα κολησαν τα πιστονια στους κυλινδρους!Τώρα πας να μας τρελλάνεις τελείως ?
Ειχα βαλει και σε γκαρελι και ειχε πιασει θυμαμαι περι τα 100 χλω αλλα κολλησε και αυτο.! 200αρι εκανε!
Ενταξει για πεταμα ηταν ! -
...Καποτε ειχα βαλει 143 οκτανια απο αεροπορικο καυσιμο σε εναν απλο κινητηρα 1000 κυβικων τετραχρονο και στο χιλιομετρο απλα κολησαν τα πιστονια στους κυλινδρους!
Γιατι αραγε?Σίγουρα όχι επειδή το καύσιμο άντεχε περισσότερο αβάνς....(είτε το έβαλες είτε όχι το επιπλέον αβάνς).
Μάλλον επειδή έβγαζε πολύ περισσότερη θερμότητα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο κινητήρας σου... -
Εξακολουθώ να είμαι με το στόμα ανοιχτό που βρέθηκαν τα 143 οκτάνια, στο τέλος θα μπούν μύγες μέσα, πες μας που υπάρχει αυτό το πράγμα για να κλείσω το στόμα μου.
Απλή ή Super Αμόλυβδη