-
@n-k-9 said in Αυτόπτης Μάρτυρας στα Ιωάννινα:
@daciaduster said in Αυτόπτης Μάρτυρας στα Ιωάννινα:
Ψάχνω για αυτόπτη μάρτυρα στα Ιωάννινα.
Την Δευτέρα 12/6 και ώρα 3 παρά 10 το μεσημέρι,μαύρο ford fiesta,παραβίασε το κόκκινο στο φανάρι της πεδινής με κατεύθυνση από Άρτα προς Ιωάννινα και χτύπησε το αυτοκινητό μου( κόκκινο dacia duster) ενώ κινούμουν κανονικά από το φανάρι της Μπάφρας προς πεδινή.Μπροστα μου υπήρχε λευκό φορτηγό ψυγείο και πίσω μου άλλο ιχ.Υπηρχαν αρκετά αυτοκίνητα σταματημένα στα φανάρια.Παρακαλω αν κάποιος είδε κάτι θα βοηθήσει γιατί ο υπαίτιος μάλλον έχει βρει ψευδομάρτυρα και θα μου φορτώσει το τροχαίοΩς προς το βίντεο που αναφέρεις....
Καταρχήν, εισαγγελική παραγγελία δεν πρόκειται να εκδοθεί, διότι έχεις εμπλακεί σε τροχαίο υλικών ζημιών άνευ τραυματισμού, με αποτέλεσμα να μην σχηματίζεται δικογραφία. Άρα το ξεχνάς.
Από την άλλη, εφόσον δεν τα βρείτε με τον άλλον οδηγό προφανώς και μπορείς να κάνεις αγωγη σε βάρος του, οπότε πρακτικά θα οδηγηθεί η υπόθεση σε αστική δική. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του βίντεο, καθώς έχεις έννομο συμφέρον από την χρήση του.
Ενδεικτικά δες εδώ:
https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/hrisi-prosopikon-dedomenon-os-apodeiktikon-meson
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/pote-mporei-na-lamvanetai-ypopsi-yliko-apo-kamera-gia-tin-katadiki-katigoroymenoy-ap-254
Ομως, σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο πρακτικά προβλήματα.
Πρώτον, το αστικό δικαστήριο θα γίνει σε μελλοντικό χρόνο και το πιθανότερο είναι τότε να μην υπάρχει το βίντεο. Άρα, θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο με τον δικηγόρο σου ώστε να δεσμευσετε το υλικό ήδη από σήμερα, προκειμένου φυσικά να αποφύγετε τη διαγραφή του.
Το δεύτερο πρόβλημα, όμως, είναι η νομιμότητα του συγκεκριμένου καταγραφικού. Δυστυχώς είναι πολλές οι κάμερες που δεν είναι νόμιμες κι έτσι οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να αποφύγουν τον διαμοιρασμό υλικό καταγραφής, φοβούμενοι τυχόν συνέπειες λόγω της παράνομης εγκατάστασης...Ευχαριστώ φίλε για την αναλυτική απάντηση σου.Παρακαλεσα τον τύπο και έχει καταχωρημένο το βίντεο στο κινητό του.Αυτο με αστικό δικαστήριο το είχα υποψιαστεί.Αυριο έχω ραντεβού με δικηγόρο,όχι την ασφαλιστικής,για να το κουβεντιασω
-
Δεν κάνει μια κατάθεση ως μάρτυρας ότι είδε το περιστατικό, ανεξάρτητα από το αν θα δείξει ή όχι το βίντεο;
Αυτόπτης Μάρτυρας στα Ιωάννινα