-
Corolla (της υπογραφής μου) μοντέλο 01-2004 με 29.500 χιλιόμετρα (είναι λίγα το ξέρω.. ) τίποτα εντελώς, κανένα πρόβλημα.
-
Clio II 1.4, 11ος 2004: χιλιόμετρα: 15.200 (περίπου). Πριν έναν χρόνο αλλάχτηκε η αντλία νερού (έτσι μου είπαν στο 'εξουσιοδοτημένο'), λόγω του ότι το ρουλεμάν της 'σφύριζε'. Λόγω εγγύησης δεν πλήρωσα τίποτα, εκτός αυτής θα πλήρωνα περί τα 600
-
skoda octavia combi 4X4 ABT
Αγορα σεπτ.2002
Χιλιομετρα 140.000α) 2 γρυλοι παραθυρων
β) .....τιποτα
γ) .....τιποταΘα ζησω γιατρε μου?
-
Mazda 6, 6ος 2004, 60000km, απολύτως τίποτα.
(εκτός από τα προγραμματισμένα: λαδάκι, φιλτρα, τακάκια μπροστά)
-
Πιστευω καθε αυτοκινητο εχει τα δυνατα και τα αδυνατα σημεια του!
Παραδειγματος χαρη ο πατερας μου εχει ενα πασατ του 98με 200.000χιλιομετρα και το βασικο του προβλημα του ειναι τα ακρομπαρα του που οπως μας ειπε ο μαστορας δεν προλαβαινει να αλλαζει στα πασατ...οποτε ειναι ενα γενικο προβλημα...αλλα κατα τα αλλα δεν τον αφησε ποτε ουτε τον προδωσε ποτε!Τωρα για μενα
VW Polo 16v
12ος του 2005 με 51.000χιλιομετρα
σπασμενη βαση αναρτησης στα 3.000χιλιομετρα αλλαχθηκε εγγυηση
Τριγμοι στο εσωτερικο δυστυχως δεν επιδιορθωνονται
Και σημερα μαλλον ραγισε και η αλλη βαση αναρτησηςΑυτα τα ολιγα απο εμενα!
-
Ποιά βάση Θάνο; Top mount?
-
Ναι ασε εχουν σπασει τα νευρα μου
-
fabia sedan 101 του 2001 με 150.000χλμ (με ακροπολις-κατσαβραχα ξεσκισμα μοτερ χωρις λαδι,απειρα χειροφρενα γενικα πολυ ασχημη συμπεριφορα)
προβληματα
βαζω και τιμες ποσο κανουν τα ανταλακτικα1:αισθητηρας τιμονιου (παρολο που τελειωσε η εγγυηση αλαχτηεκ δωρεαν)
2:αισθητηρας θερμοκρασιας νερου(25)
3:αισθητηρας θερμοκρασιας μοτερ(45)
4:γρυλος παραθυρο οδηγου (80 ευρω)
5:βαλβιδα οπισθεν (12 ευρω) -
kia cerato δε σπαει δε χαλαει!!
-
Peugeot 206 1.4 8v(2002) με 60,000 χλμ κανενα μα κανενα προβλημα.
Και με τον σαλιγκαρο πανω τον τελευταιο 1,5 χρονο μονο ενα δισκο-πλατο. -
αναφεροντας τα αυτοκινητα που οδηγουνται απο ολους στην οικογενεια:
- Πρισμα 1.6 ie 87 320.000 χλμ εισαχθεν απο ιταλια λογω επαναπατρισμου λειτουργει ακομα αξιοπιστα τραβαει το φουσκωτο 4.7 μ 500κιλα βαρος οταν χρειαζεται (το εχει παει απο Πατρα στην καβαλα σε 10.5 ωρες ανεβαινοντας Μπραλο με ολη την οικογενεια μεσα, αλλα σταματησε 2 φορες για να κρυωσει!!!!!. μονιμο προβλημα περιπου καθε 40.000χλμ η αντλια νερου(ηταν παραλληλα και βαση μηχανης!!!) οταν το ζωριζα πολυ. τωρα εχει πολυ καιρο να με απασχολησει.. εχει κοκκινα Κονι και μια φορα λογω της αντλιας εκαψε φλαντζα. ακομα και ο κλιματισμος δουλευει ακομα...
2)Ιμπιζα του 87 1.2 σε αυτο εμαθαν να οδηγουν ενας που δεν εμαθε ποτε!!! αδελφος της γυναικας μου..... και μετα τα δυο παιδια μου. το εχουν τρακαρει αλλοι φταιγοντας, και το εφτιαξαν. μηχανικα μολονοτι δεν το προσεχε κανεις δεν παρουσιασε προβληματα. Το μοτερακι (system Porsche!!) μια χαρα ακουγεται αλλα δεν εχει υδραυλικο τιμονι κ.λ.π ετσι σκεπτομαστε να το αποσυρουμε φετος..... Το θελει κανεις???
3)Barchetta μεταχειρισμενο αγοραστικε το 2002 τωρα εχει 140000χλμ. το οδηγει αλλα δεντο φροντιζει οσο πρεπει ο γυιος μου. Το τρακαρε μια Πορσε!!!στον μπροστινο τροχο του οδηγου ανοιξαν οι αεροσακοι χωρις λογο!!!!συνολικη ζημια 4500 ευρω. η Πορσε 18.000. Δεν εχει παρουσιασει προβληματα εκτος οτι κατα τον γυιο μου πασχει απο ακαμψια. 960 κιλα βλεπεις. βρηκα καινουρια κουκουλα απο ιταλια και την αγορασα!!! εχω και τον παλιο σκελετο μηπως βαλω καλυτερο υλικο.... - Lancia Kappa 2.0 20v. μεταχειρισμενη εχει τωρα 140.000 αλλαξα ενα πολλαπλασιστη και μια βαλβιδα υποπιεσης στην εισαγωγη. καμια φορα σβυνει το ταμπλο χωρις λογο αλλα πολυ σπανια.... το συνδυασα με θερμοτητα οταν φωτιζεται το βραδυ σε μεγαλο ταξειδι. χαμηλωσα την ενταση του φωτισμου στο ταμπλο και δεν το ξαναπαρουσιασε εχει ακουσει κανεις κατι παρομοιο?
- Μαζερατι 224.ν μεταχειρισμενη τωρα εχει 150.000 αναλογα με το ζορισμα που δεχεται απο τους νεους οδηγους της οικογενειας καλα τα παει. θελει φροντιδα απο καποιον που προλαβαινει πραγματακια... που τα αισθανεται οτι θα συμβουν.. πριν συμβουν!!!!
6)AYGO ενα ετος οδηγος η κορη μου 20000χλμ απολυτος τιποτα εκτος απο το ετησιο σερβις 100 ευρω περιπου. - Λαντσια Θεσις 3.0 5 μηνες στα χερια μου αγορασθηκε με 9.000 χλμ. τιποτα ακομα αν και δουλευει εδω στα εμιρατα σε μεγαλες θερμοκρασιες... τωρα το καλοκαιρι και εχει πολλους αυτοματισμους και αισθητηρες που δοκιμαζονται πολυ κατω απο τετοιες θερμοκρασιες...
- Πρισμα 1.6 ie 87 320.000 χλμ εισαχθεν απο ιταλια λογω επαναπατρισμου λειτουργει ακομα αξιοπιστα τραβαει το φουσκωτο 4.7 μ 500κιλα βαρος οταν χρειαζεται (το εχει παει απο Πατρα στην καβαλα σε 10.5 ωρες ανεβαινοντας Μπραλο με ολη την οικογενεια μεσα, αλλα σταματησε 2 φορες για να κρυωσει!!!!!. μονιμο προβλημα περιπου καθε 40.000χλμ η αντλια νερου(ηταν παραλληλα και βαση μηχανης!!!) οταν το ζωριζα πολυ. τωρα εχει πολυ καιρο να με απασχολησει.. εχει κοκκινα Κονι και μια φορα λογω της αντλιας εκαψε φλαντζα. ακομα και ο κλιματισμος δουλευει ακομα...
-
Mitsubishi Pajero Pinin 1.800 ... πριν ένα μήνα, έκλεισε το 1ο χρόνο... 10.000 χιλιόμετρα...
Πρόβλημα ; Τι είναι τούτο πάλι ;;; ...
Πέρα από την πλάκα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παίρνω (μετά από 6 αυτοκίνητα από το 1992) που δεν με φοβίζει, το οδηγώ άφοβα και σβέλτα χωρίς να ανησυχώ αν θα σπάσει, αν θα βγάλει τριγμούς, αν η πετρούλα θα αφήσει σημάδι στον προφυλακτήρα, αν θα με ακούμπησει κάποιος εκεί που το πάρκαρα, αν η ζάντα θα χτυπήσει στο πεζοδρόμιο και θα κάνει σημάδια, αν...αν...αν...
Ήρεμη ζωή και οδηγική ευχαρίστηση με ένα φινετσάτο Ιταλο-Ιαπωνικό εργαλείο...!!!...
-
Ενα Impeza 1500R εχω κ ενα Twigo.
To πρωτο με 27000χλ , κατα την αποψη μου πρεπει να ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτα τα κυβικα .
Το δευτερο με 75000χλ δεν με εχει προβληματισει καθολου .
Απιστευτα πρακτικο κ πολυ δυνατο σε δυσκολες διαδρομες . -
KIA Sportage το νεώτερο...
Αν και δεν ξετρελαθηκα απο την αρχη με το αυτοκίνητο αυτο (συνηθισμενη βλεπετε σε γνησια τζιπ...) το καλοκαίρι μου εβαλε τα γυαλιά!
Εκανα 11.000χλμ αυτους τους 4μηνες, πήγα πολλες βολτες, φορτωμενο κοσμο κ πραγματα, χωρίς να το 'λυπαμαι' ή να το προσέχω καθόλου! Το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής (2χρονια στο συνολο) δεν μου εχει παρουσιασει τίποτα, κανενα προβλημα...
Βεβαια την πρωτη βδομαδα που το πήρα μου αλλαξα μια μιζα, αλλα ολα οκ απο κει κ περα!!!Renault Megane Coupe του 97...
Μια χαρά αυτοκινητο! Παρόλη την ταλαιπωρία, τα τρελα αγωνιστικα δοκιμαστικα χλμ, τις βελτιωσεις κ τις καγκουριες που εχει υποστει, προβλημα δεν μου εχει βγαλει σε τίποτα!!! Και θυμαμαι οταν το αγορασα ολοι με ρωτουσαν αν εχω βατραχοπεδιλα,γιατι βαζουν νερα! Μια χαρα αυτ/το!
Κλαψ,το πουλαω τωρα,αμαρτια ειναι να σαπιζει ακινητο στο γκαραζ... -
Ιταλικό είχα...και η απάντησή μου είναι 'ΟΧΙ'.
Φοβάμαι ότι αυτή η έρευνα δεν είναι και τόσο αξιόπιστη καθώς ενδεχομένως να υπάρχει έλλειψη αντικειμενικότητας.
Προσωπικά, θα συζητήσω για τη δική μου εμπειρία με την 147...και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Από προσωπική εμπειρία, λοιπόν, η 147 που είχα ήταν το πιο ζημιάρικο αυτοκίνητο EVER που είχα ποτέ στη κατοχή μου. Έχω αλλάξει συνολικά 3 αυτοκίνητα μέχρι τώρα...και ήταν 2 Γερμανικά (OPEL Vectra & Corsa) και ένα Γιαπωνέζικο (Mazda 626 V6 στην Αμερική)...πέρα από την Alfa.
Στην Alfa λάδια άλλαζα κάθε 8000 με 10000κμ...σέρβις κάθε χρόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Έβαζα πάντα και μόνο VPower...το φρόντιζα σαν τα μάτια μου (έχοντας ακούσει ότι τα Ιταλικά 'χαλάνε')...δε το πίεζα πολύ, κόφτες κλπ δηλαδή. Να φανταστείτε ότι στα 52000κμ που του έκανα ζήτημα είναι αν 4-5 φορές πέρασα τις 6000 στροφές.
Αποτέλεσμα? Συμπλέκτης στα 30000κμ (ΠΟΤΕ δεν είχα πρώτη στο φανάρι περιμένοντας να ανάψει), τρόμπα βενζίνης στα 5000κμ, τριγμούς (με 16άρες μαμά και μαμά ανάρτηση) από τα 7000κμ, μπροστινό ψαλίδι (έτριζε από μόνο του), διακόπτης πορτ-μπαγκάζ (ηλεκτρικός είναι...δεν άνοιγε σε κάποια φάση με βαλίτσες πίσω μάλιστα), διακόπτης φλας (δεν έσβηνε το φλας), φλάτζα κιβωτίου ταχυτήτων, κάηκαν όλες οι λάμπες γύρω-γύρω μέσα στον πρώτο χρόνο, καπάκι αερόσακου στραβοβαλμένο, λεβιές ταχυτήτων με γρατζουνιά επάνω όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο, αλλαγή σωλήνα βενζίνης επειδή 'πέταγε' έξω τη βενζίνη όταν έφτανε στο φουλ το ρεζερβουάρ όταν γέμιζα στο βενζινάδικο, λαμπάκι αερόσακου στα 1000κμ ...και αν θυμηθώ κι άλλα θα σας πω. Δε τα θυμάμαι και όλα. Ήταν η προ-FL, μοντέλο του 2004 (καινούρια την είχα πάρει).
-
Για Ιταλικό που περίμενα να με βγάλει την ψυχή και το Brava 99μοντ και το Ciqo 96μοντ δε με απογοητεύσανε (λίγο το Ciqo αλλά πιθανόν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μην το πρόσεξε όσο έπρεπε το μοτέρ του).
-
alfa romeo 146 1.4 μποξερ.την πηρα με 85000 χλμ και τωρα εχει 160000 χλμ. εχω αλλαξει ενα θερμοστατη, δεξι και αριστερο ψαλιδι (αλλα οπως μου ειπαν στο συνεργειο ειναι μαλλον απο ανεβασματα σε πεζοδρομιο του πρωην ιδιοκτητη)και μια επισκευη στην εμπρος δεξια δαγκανα.κατα τα αλλα ολα οκ.συμφωνα με το βιβλιο συντηρησης αλλαζονται και ειμαι οκ
vw passat μοντ 2006 15000 χλμ εχει αλλαχτει ο γρυλος στο παραθυρο συνοδηγου στα 3000 χλμ.κατα τα αλλα ολα οκ.
αφησα για το τελος το καμαρι της οικογενειας!!!
toyota starlet μοντ 1982!!! λαδια-νερο.-ΑΥΤΑ!παρολο που ειμαι ιταλοφιλος πρεπει να παραδεχτω οτι δε σπαει με τιποτα παρολο που προσπαθουμε 3 οδηγοι εδω και 25 χρονια!!!ημαρτον! -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ιταλικό είχα...και η απάντησή μου είναι 'ΟΧΙ'....
τριγμούς (με 16άρες μαμά και μαμά ανάρτηση) από τα 7000κμ,
λεβιές ταχυτήτων με γρατζουνιά επάνω όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο, λαμπάκι αερόσακου στα 1000κμ
...απορω πως αντεξες με τοσα προβληματα αξιοπιστιας 3χρονια...
καλα εκανες και το διωξες το ρημαδι...
μα καλα εισαι σοβαρος?
που κολλαει στην αξιοπιστια ο γρατζουνισμενος λεβιες?
σου αναψε το λαμπακι, φανταζομαι το εβαλες στο examiner και σβηστηκε η ενδειξη... σιγα το πραγμα...κατα τα αλλα κραζεις για τη χαμηλη μεταπωληση των αλφα...
-
Audi A4 1600 MY2001:
Μετά απο 50000km δεν εχει παρουσιάσει τίποτα , πέρα απο τον 3 φορές καμμένο πολλαπλασιαστή που στην ουσία είναι πρόβλημα εκ γεννετής ολων των 1.6.
Volvo S60 12000km:
Τίποτα το περίεργο μεχρι τώρα εκτος από το αμπραγιαζ που ''έτριζε'' αλλα εφτιαξε με λίγο λάδι.
Οσον αφορά το RX-7 κρατιέται πολυ καλα , αφου συντηρείται με ευλάβεια.
-
Εβαλα το κυριο αυτοκινητο της οικογενειας, ενα Subaru Legacy tou '99 με το οποιο γινονται οι μετακινησεις εκτος πολης κλπ.
στα 8 χρονια που το εχουμε δεν χρειαστηκε να αλλαξουμε ουτε μπαταρια. Μονο λαδακι και το φιλτρο αερα.
Φυσικα δεν ειναι πολυ αντιπροσωπευτικο γιθατι εχει μονο 75.000 χλμ.
Το αλλο αυτοκινητο της οικογενειας (twingo) παρουσιαζει συχνα προβλημα με τον γρυλο των παραθυρων χωρις καποιο αλλο σοβαρο προβλημα
Αποδείχτηκε αξιόπιστο το αυτοκίνητό σας?