-
Θα μπορουσε να πει κανεις οτι λογω του εργου 'Διακοπες στην Κολοπετινιτσα' αλλαξε το χωριο ονομα, αλλα η αλλαγη εγινε νωριτερα, οπως και η Κολοβατα (της ιδιας περιοχης) που εγινε Δροσοχωριον (φανταστειτε ΕΔ στο Ακροπολις Kolovata I & II)
Στο κουϊζ τωρα η απαντηση ειναι μπροστα στα ματια σας
-
Το χιντ δεν υπαρχει πλεον στο τοπικ, αλλα η απαντηση εξακολουθει να ειναι μπροστα σας
-
Porto Empedocle Vigata
-
Ρε koutsan θα με τρελάνεις;
Έγραψα ότι λίγο πριν πεθάνει,αν και είχε 2 παιδιά,το ένα καθυστερημένο και το άλλο νάνο όρισε για διαδοχό του ένα ζωγράφο.Δεν έγραψα πουθενά ότι έγινε βασιλιάς ο ζωγράφος!
Σε ντοκυμαντέρ του Νασιοναλ τζεογραφικ το είδα,αν αυτοί οι λαλάκες είχαν κάνει λάθος μετάφραση δεν φταίω εγώ. -
[quote='greo']Το χιντ δεν υπαρχει πλεον στο τοπικ, αλλα η απαντηση εξακολουθει να ειναι μπροστα σας [/qu
...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ρε koutsan θα με τρελάνεις;
Έγραψα ότι λίγο πριν πεθάνει,αν και είχε 2 παιδιά,το ένα καθυστερημένο και το άλλο νάνο όρισε για διαδοχό του ένα ζωγράφο.Δεν έγραψα πουθενά ότι έγινε βασιλιάς ο ζωγράφος!
Σε ντοκυμαντέρ του Νασιοναλ τζεογραφικ το είδα,αν αυτοί οι λαλάκες είχαν κάνει λάθος μετάφραση δεν φταίω εγώ.Νέα ερώτηση:
Ποιός βασιλιάς ευρωα'ι'κής χώρας στα 44 χρόνια που κυβέρνησε εμφανίστηκε ενώπιον του λαού του μόλις 3 φορές; Ο ίδιος λίγο πριν πεθάνει,αν και είχε 2 παιδιά,όρισε διαδοχό του ένα ζωγράφο.Μου κάνει εντύπωση που δεν το βρίσκεις.Έχει χαρακτηριστεί ο πιο αποτυχημένος βασιλιάς σε αυτή τη χώρα.Η πρώτη του γυναίκα πέθανε μαζί με το παιδί της.Αυτός ξαναπαντρεύτηκε και μάλιστα μια ανιψιά του,με την οποία έκανε δύο παιδιά,το ένα γεννήθηκε νάνος και το άλλο διανοητικά καθυστερημένο.Νομίζω ότι παραβοήθησα.
-
Είχε συνολικά 13! παιδιά και όχι 2 όπως αναφέρεται στην ερώτηση
-
Με την ανηψιά του είχε 5 παιδιά και όχι 2 όπως ρητώς λες...
Ορθώς, δεν λες ότι έγινε ο ζωγράφος βασιλιάς αλλά δε μας λες τώρα ποιόν ζωγράφο όρισε (με διαθήκη?, προφορικά?) και γιατί δεν έγινε βασιλιάς ? (υποψιάζομαι ότι θα εννοείς το Velasquez αλλά πρώτη φορά ακούω να είχε οριστεί διάδοχος του ισπανικού θρόνου. Μπορεί όμως )
Επίσης κάπου είδα (μάλλον wikipedia) ότι ΛΕΝΕ ότι είχε χαμογελάσει 3 φορές όλες κι όλες (πόσο αξιόπιστο μπορεί άραγε να είναι αυτό? )...Θα ήθελα να δω όμως που αναφέρεται ότι ήταν μόνο 3 οι φορές που εμφανίστηκε ενώπιον του λαού του σε 44 χρόνια
Όσο για το documentaire υπάρχει πάντα η διασταύρωση μιας πληροφορίας αν δεν είσαι σίγουρος ...
-
-
Ναι ζωγράφο όρισε για διάδοχο,προφορικά όπως είπανστο ντοκιμαντέρ,λίγο πριν πεθάνει επειδή τα δύο παιδιά που είχε ήταν όπως ήταν,αλλά το συμβούλιο του δεν το δέχτηκε και έχρισε διάδοχο τον καθυστερημένο γιο του.Και στο ίδιο ντοκιμαντέρ αναφέρθηκε ότι μπροστά στο λαό του είχε εμφανιστεί τρεις φορές.
Τι ήθελα και εγώ και έβαλα ερώτηση για βασιλιάδες,αφού δεν μου αρέσουν. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ναι ζωγράφο όρισε για διάδοχο,προφορικά όπως είπανστο ντοκιμαντέρ,λίγο πριν πεθάνει επειδή τα δύο παιδιά που είχε ήταν όπως ήταν,αλλά το συμβούλιο του δεν το δέχτηκε και έχρισε διάδοχο τον καθυστερημένο γιο του.Και στο ίδιο ντοκιμαντέρ αναφέρθηκε ότι μπροστά στο λαό του είχε εμφανιστεί τρεις φορές.
Τι ήθελα και εγώ και έβαλα ερώτηση για βασιλιάδες,αφού δεν μου αρέσουν.Οκ, το όνομα του ζωγράφου το έλεγε? Ήταν ο Velasquez?
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Porto Empedocle VigataΑν κρίνω και από το προφίλ του greo αυτό πρέπει να είναι
-
Ρε συ koutsan είναι 1-2 που θέλω να σε ρωτήσω εδώ και καιρό αλλά ντρεπόμουνα:
1)Ποιός σκότωσε τον Kennedy;
2)Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιόν είχαν πατέρα; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε συ koutsan είναι 1-2 που θέλω να σε ρωτήσω εδώ και καιρό αλλά ντρεπόμουνα:
1)Ποιός σκότωσε τον Kennedy;
2)Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιόν είχαν πατέρα;Ρε συ EDDIE είναι κάτι που θέλω να σε ρωτήσω αλλά δεν ντρέπομαι :
Μήπως με μπερδεύεις με το gavriil ή μήπως με το Βασίλη Λεβέντη?
-
Αυτό με τον Βασίλη Λεβέντη δεν κατάλαβα γιατί το είπες φίλε koutsan....
-
Ούτε εγώ.
Ο gavril κατέχει άλλο γνωστικό πεδίο.
Μην τσαντίζεσαι, απλά επειδή είδα ότι σε ρωτάνε και απαντάς είπα μήπως ξέρεις και αυτά... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...το Βασίλη Λεβέντη?Με τον αρχηγό;
Έχω γραμμένο σε cd και dvd τις καλύτερες στιγμές του Λεβέντη, μαζευόμασταν και γράφαμε τις εκπομπές. Μια φορά κοντέψαμε να πάθουμε καρδιακή προσβολή - στο πάτωμα είμασταν και προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη τηλεόραση.
-
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Porto Empedocle VigataΠροσυπογράφω! Greo έχεις φάει κόλλημα με τον Montalbano; Κι εγώ!
-
Ερώτηση: τι είναι οι ταμάρικες; (ο ταμάρικος)
Για να σας προλάβω ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Το συνάντησα στο 'Λαβύρινθο' του Καρνέζη και το μόνο που βρήκα από το google είναι ότι είναι θάμνος με λουλούδια που 1) υπάρχει σε αφθονία στον Αδάμαντα της Μήλου 2) υπάρχει κάποια αναφορά του στην βίβλο.
Έχει κάποια πιο κοινή ονομασία; υπάρχει κάποια φωτογραφία του ( στο google δεν έχει) για να καταλάβω ποιό είναι; -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για να σας προλάβω ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Το συνάντησα στο 'Λαβύρινθο' του Καρνέζη και το μόνο που βρήκα από το google είναι ότι είναι θάμνος με λουλούδια που 1) υπάρχει σε αφθονία στον Αδάμαντα της Μήλου 2) υπάρχει κάποια αναφορά του στην βίβλο.
Έχει κάποια πιο κοινή ονομασία; υπάρχει κάποια φωτογραφία του ( στο google δεν έχει) για να καταλάβω ποιό είναι;Ταμάριξ = Αρμυρίκια
http://kpe-chiou.chi.sch.gr/Siteteliko/ ... yriki1.htm
Δες και tamarix : http://en.wikipedia.org/wiki/Tamarisk
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έχει κάποια πιο κοινή ονομασία; υπάρχει κάποια φωτογραφία του ( στο google δεν έχει) για να καταλάβω ποιό είναι;Ταμάριξ = Αρμυρίκια
Με έστειλες!!!! (δεν τα έχω δει ποτέ να ανθίζουν)
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Με έστειλες!!!! (δεν τα έχω δει ποτέ να ανθίζουν)
Ο Ταμάριξ περιλαμβάνει περίπου 54 διαφορετικά είδη θαμνων και χαμηλών δέντρων...Είμαι ενώπιον μιας Πάπυρος Λαρούς αν θέλεις κάτι άλλο και μπορώ ρώτα
Quiz γενικών γνώσεων