-
Vasgti
αφού για αυτόν τα 1000 ευρώ είναι 10 cents...γιατί να μην αφήσει;
μπράβο του πάντως...γιατί υπάρχουν ουκ ολίγοι καβούρηδες βλέπε Γιάννης Βαρδινογιάννης... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Vasgtiαφού για αυτόν τα 1000 ευρώ είναι 10 cents...γιατί να μην αφήσει;
μπράβο του πάντως...γιατί υπάρχουν ουκ ολίγοι καβούρηδες βλέπε Γιάννης Βαρδινογιάννης...Εννοείται ότι είναι θετικό.
Είναι και στον άνθρωπο αυτό... Δεν είναι όλοι το ίδιο ανοιχτοχέρηδες...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Eντάξει BILL33,γελάσαμε,ωραίο αστείο!εγω αυτο καταλαβα απο το 'καψουμε' και οχι κοψουμε το βραδυ,συγνωμη .
-
Eντάξει,δεν τρέχει τίποτα,ξέχνα το.Όταν έρθω Τρίπολη για επίσκεψη σε συγγενείς μου,που πρέπει να πάω για καφέ;
Το Βυζαντινό και το Μικρό Καφέ υπάρχουν ακόμα; -
Φορτώναμε, λοιπόν, καρπούζι το πρωί για να έχουμε χαρτζιλίκι για το βράδυ.
Καμιά φορά, έτσι για χαβαλέ, γυρίζαμε σπίτι με τα πόδια. Περνώντας δίπλα από μποστάνια, διαλέγαμε ένα - δυο καρπούζια και καθόμαστε και τρώγαμε.
Μιλάμε για αργά το βράδυ - έως νωρίς το πρωί. Μια χαρά περνούσαμε, αντροπαρέες.
Με τις κοπέλες είχαμε άλλο χαβά, λίγο ποτό και πολύ πλάκα. Καμία ποτέ δεν παραπονέθηκε. -
Eντάξει,δεν τρέχει τίποτα,ξέχνα το.Όταν έρθω Τρίπολη για επίσκεψη σε συγγενείς μου,που πρέπει να πάω για καφέ;
Το Βυζαντινό και το Μικρό Καφέ υπάρχουν ακόμα;Bυζαντινο εχει κλεισει εδω και πολλα χρονια και το Μικρο καφε εχει μετακομίσει στον πεζοδρομο.Ενας ειναι ο πεζοδρομος( οδος Δεληγιαννη)δεν μπορει να τον χασεις,εκει εχουν μαζευτει ολα τα καφέ ,πολυ στριμοκωλα ομως ,ο ενας πανω στον αλλον ειναι!.Εγω θα ελεγα να πας στην πλατεια Αρεως να εχεις αερα να αναπνευσεις .
-
Στην πλατεία Άρεως, δίπλα στο Mainalon Resort, υπάρχει ένα κυριλάτο καφέ για να πας με τους συγγενείς σου. Για πιο νεανικά στέκια, ψάξε στα κοντινά στενάκια.
-
Eυχαριστώ.Στην Τρίπολη εκτός από τους συγγενείς που έχω,είχα κάνει και φαντάρος το '95.Δεν θυμάμαι ονόματα σε οδούς,αλλά ξέρω να μετακινηθώ.Τότε πηγαίναμε και στο Cinema,ενώ πιο δίπλα ήταν ένα σαντουιτσάδικο,που έφτιαχνε τρομερά πε'ι'νιρλί.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Vasgtiαφού για αυτόν τα 1000 ευρώ είναι 10 cents...γιατί να μην αφήσει;
μπράβο του πάντως...γιατί υπάρχουν ουκ ολίγοι καβούρηδες βλέπε Γιάννης Βαρδινογιάννης...Ο Γιωργος (αν το λεω σωστα) Βαρδινογιαννης αφησε εποχη οταν σωσανε τον υιο του στο Ασκληπειο Βουλας μετα απο τροχαιο,οχι φακελακι δεν αφησανε,ακομα και κατι καρεκλες του γυφτου που ειχανε παει τις μαζεψανε
-
Eυχαριστώ.Στην Τρίπολη εκτός από τους συγγενείς που έχω,είχα κάνει και φαντάρος το '95.Δεν θυμάμαι ονόματα σε οδούς,αλλά ξέρω να μετακινηθώ.Τότε πηγαίναμε και στο Cinema,ενώ πιο δίπλα ήταν ένα σαντουιτσάδικο,που έφτιαχνε τρομερά πε'ι'νιρλί.Φανταρος ή σμηνιτης?Υπαρχουν και τα δυο απλα το cinema δεν ειναι πλεον ουφαδικο αλλα μποουλινγκ .Αν ερθεις ριξε πμ .
Εγω μπορει να κατεβω στα μερη σας,εχω ξαδερφο(αντρας της ξαδερφης μου δλδ) απο την Ξυλοκερα, μεχρι το τελος του μηνος. -
Φαντάρος στο 11ο Σ.Π. Ο ένας θείος μου δούλευε οδηγός στο ΚΤΕΛ,έχει πάρει σύνταξη τώρα,ο άλλος έχει φούρνο.Δεν θα έρθω τώρα Τρίπολη,μάλλον τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
Και επειδή το τοπικ είναι για τους τρελλούς Έλληνες θα σας γράψω σε λίγο τι έπαθε πριν δύο χρόνια στο Βαρθολομιό ένας άτυχος αγρότης που πήγε όλο χαρά να πάρει την επιδότηση(λάδι ή καλαμπόκι,δεν θυμάμαι ακριβώς). -
Πριν από 3 περίπου χρόνια είχα παέι στο ληξιαρχείο να πάρω ένα πιστοποιητικό γεννήσεως που χρειαζόμουν.Πήγα στην υπάλληλο της έδωσα όνομα,επώνυμο και όνομα πατρός και περίμενα.Μετά από λίγο μου έδωσε το πιστοποιητικό και πήγα εκεί που μου είπε για να το πρωτοκολήσουν.Καθώς προχωρούσα του έριξα μια ματιά να δω τι γράφει και μου ήρθε κεραμίδα!
Είδα λοιπόν να γράφει σωστά όνομα,επώνυμο και πατρώνυμο,αλλά:
Ημερομηνία γεννήσεως:1923!
Τόπος γεννήσεως:Καρδαμάς!
''Τι έγινε ρε λέω,είμαι 81 ετών και δεν το πήρα χαμπάρι;''
Για να μην τα πολυλογώ,είχε κάνει λάθος η υπάλληλος και αντί να μου δώσει πιστοποιητικό με τα δικά μου στοιχεία,μου είχε δώσει με τα στοιχεία του μακαρίτη εδώ και 20 χρόνια παππού μου. -
Αντίστοιχο πιστοποιητικό της μητέρας μου την προηγούμενη εβδομάδα, για να βγάλει νέα ταυτότητα:
Ημερομηνία γέννησης 01 01 1921.
Μάστα, η μάνα μου είναι 86, καραπατημένα. Μια χαρά τα κουβαλάει, θα έλεγα...Όταν πέρασαν στη μηχανοργάνωση, της εξήγησαν μετά, κατά λάθος μερικά στοιχεία έμειναν όπως τα έβγαλε το κομπγιούτερ. Ε, δεν το πρόσεξαν, τι να κάνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι ο υπάλληλος που τα περνούσε μάλλον έκανε συχνά διαλείμματα για καφέ και τσιγάρο.
-
Έχω την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι (του Δημοσίου) που εργάζονται σε κομπγιούτερ, δικαιούνται επιπλέον μια μέρα άδεια το μήνα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι (του Δημοσίου) που εργάζονται σε κομπγιούτερ, δικαιούνται επιπλέον μια μέρα άδεια το μήνα.Ναι... Λόγω κούρασης...
Τι θυμήθηκα... Ο πατέρας μίας παιδικής μου φίλης κατάγεται από ένα χωριό της Πίνδου. Εκεί γεννήθηκε, αλλά όλη η οικογένεια έφυγε και ήρθε Θεσσαλονίκη όταν αυτός ήταν αρκετά μικρός (πριν τα 10 του...) και οι επισκέψεις στο χωριό ήταν πολύ αραιές.
Λίγο μετά που φύγανε, πιάνει μία φωτιά και καίγεται το ληξιαρχείο και, φυσικά, ότι αρχείο υπήρχε μέσα. Ε, κομπγιούτερ δεν υπήρχαν τότε (μιλάμε για δεκαετία '60 ίσως και τέλη '50...), οπότε τα ξαναγράψανε από μνήμης. Τον λέγανε Μενέλαο (και έστω Χ το επίθετο).
Εκεί που καθότανε και τα γράφανε, φτάνουν τα παιδιά του Χ. Και ξεχάσανε πως λέγανε τον γιο του. Απλά θυμόντουσαν ότι είναι ένα αρχαίο όνομα... Φαντάζομαι κουβέντα:
- Ρε 'συ, τον γιο του Χ πως τον λένε;;;
- Αχ... εδώ τό 'χω... ένα αρχαίο ήταν...
- Α, το βρήκα! Επαμεινώνδας!
- Α, ναι ρε 'συ... Επαμεινώνδας!
Έτσι λοιπόν ο Μενέλαος μετονομάστηκε σε Επαμεινώνδα, εν αγνοία του φυσικά. Το έμαθε όταν πήγε στο χωριό του αρκετά χρόνια μετά για να βγάλει ένα πιστοποιητικό γέννησης για ταυτότητα...
Από τότε, όσοι τον γνώρισαν μετά την έκδοση του πιστοποιητικού, τον ξέρουν σαν Επαμεινώνδα (συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας του και των παιδιών του), ενώ όσοι τον ήξερα από παιδί (οι συγγενείς του στο χωριό) τον φωνάζουν Μενέλαο...
Τώρα, γιατί δεν το άλλαξε στο κανονικό του, δεν ξέρω...
-
Όχι, μόνο οι πληροφορικάριοι. Άλλωστε πλέον όλοι οι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται για δουλειά γραφείου μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ ή μοριοδότησης υποχρεούνται να γνωρίζουν καλό χειρισμό Η/Υ που πιστοποιείται με χαρτί τύπου ECDL κλπ.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι (του Δημοσίου) που εργάζονται σε κομπγιούτερ, δικαιούνται επιπλέον μια μέρα άδεια το μήνα.
Ναι... Λόγω κούρασης...
Τι θυμήθηκα... Ο πατέρας μίας παιδικής μου φίλης κατάγεται από ένα χωριό της Πίνδου. Εκεί γεννήθηκε, αλλά όλη η οικογένεια έφυγε και ήρθε Θεσσαλονίκη όταν αυτός ήταν αρκετά μικρός (πριν τα 10 του...) και οι επισκέψεις στο χωριό ήταν πολύ αραιές.
Λίγο μετά που φύγανε, πιάνει μία φωτιά και καίγεται το ληξιαρχείο και, φυσικά, ότι αρχείο υπήρχε μέσα. Ε, κομπγιούτερ δεν υπήρχαν τότε (μιλάμε για δεκαετία '60 ίσως και τέλη '50...), οπότε τα ξαναγράψανε από μνήμης. Τον λέγανε Μενέλαο (και έστω Χ το επίθετο).
Εκεί που καθότανε και τα γράφανε, φτάνουν τα παιδιά του Χ. Και ξεχάσανε πως λέγανε τον γιο του. Απλά θυμόντουσαν ότι είναι ένα αρχαίο όνομα... Φαντάζομαι κουβέντα:
- Ρε 'συ, τον γιο του Χ πως τον λένε;;;
- Αχ... εδώ τό 'χω... ένα αρχαίο ήταν...
- Α, το βρήκα! Επαμεινώνδας!
- Α, ναι ρε 'συ... Επαμεινώνδας!
Έτσι λοιπόν ο Μενέλαος μετονομάστηκε σε Επαμεινώνδα, εν αγνοία του φυσικά. Το έμαθε όταν πήγε στο χωριό του αρκετά χρόνια μετά για να βγάλει ένα πιστοποιητικό γέννησης για ταυτότητα...
Από τότε, όσοι τον γνώρισαν μετά την έκδοση του πιστοποιητικού, τον ξέρουν σαν Επαμεινώνδα (συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας του και των παιδιών του), ενώ όσοι τον ήξερα από παιδί (οι συγγενείς του στο χωριό) τον φωνάζουν Μενέλαο...
Τώρα, γιατί δεν το άλλαξε στο κανονικό του, δεν ξέρω...
Αν είναι δυνατόν!!! Βέβαια...εμένα αυτές οι φάσεις μου αρέσουν. Είναι καλό να μπορεί να γίνει τέτοιο λάθος μετά από καταστροφή. Σημαίνει ότι δεν είμαστε εντελώς φακελλωμένοι!!!
-
double post...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν είναι δυνατόν!!! Βέβαια...εμένα αυτές οι φάσεις μου αρέσουν. Είναι καλό να μπορεί να γίνει τέτοιο λάθος μετά από καταστροφή. Σημαίνει ότι δεν είμαστε εντελώς φακελλωμένοι!!!Μιλάμε για 45+ χρόνια πριν κύριε πρόεδρε!!!
Τώρα (θα ήθελα να πιστεύω ότι) υπάρχει back-up κάπου αλλού...
Και σκέψου και κάτι άλλο... Ο άνθρωπος πήρε απολυτήριο γυμνασίου ως Μενέλαος (αφού γράφτηκε έτσι). Πως θα μπει στο πανεπιστήμιο ως Επαμεινώνδας;;;; (προφανώς κάποιες πατέντες θα παίχτηκαν... δε γίνεται διαφορετικά...)
-
Εμένα μου είχαν μπερδέψει το πατρώνυμο με το μητρώνυμο στο πανεπιστήμιο και το πήρα χαμπάρι λίγο πριν αποφοιτήσω, οπότε και δεν θα μπορούσα να πάρω πτυχίο αν δεν έτρεχα να κάνω αιτήσεις για να το διορθώσουν. Δηλαδή αντί να πουν πχ του Γεωργίου και της Ιωάννας, έγραψαν του Ιωάννη και της Γεωργίας.
Είναι τρελοί, αυτοί οι Έλληνες...