-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Δεν μου απαντησε καποιος απο τους κατοχους,
αν το βιβλιο οδηγιων βγαινει μονο στα Αγγλικα.Και το δικό μου στα αγγλικά έιναι.Αυτό όμως είναι το λιγώτερο σοβαρό απο αυτά που γράφεις.
Θα΄ήθελα απάντηση στις ερωτήσεις μου οταν μπορέσεις.
Ευχαριστίες.
-
Αναφορα καταναλωσης...
Είπα να του βαλω 100άρα μπενζινα..... έδωσα 11,74 και πήρε 9,71 λίτρα.
Για να δουμε που θα μας παει????
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Δεν μου απαντησε καποιος απο τους κατοχους,
αν το βιβλιο οδηγιων βγαινει μονο στα Αγγλικα.Και το δικό μου στα αγγλικά έιναι.Αυτό όμως είναι το λιγώτερο σοβαρό απο αυτά που γράφεις.
Θα΄ήθελα απάντηση στις ερωτήσεις μου οταν μπορέσεις.
Ευχαριστίες.
Ποιές ερωτήσεις;
-
Παρατηρησα κατι... Οταν σβηνω το μηχανακι απο το πλαγιο σταντ,
μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα 4-5 φορες το λαμπακι check.
Το κανει σε ολους? -
Κανεις?
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Κανεις?Τι κανείς αφού οι δυό μας είμαστε.......!!!!!
Τελικά θα μας πεις αν το πηγες καπου να σου πουν τι γινεται με το μηχανακι ή είναι η ιδέα σου......
Θα παρακαλούσα να μείνουμε σε σχολια για το μηχανακι, οσο γίνεται....!!!
Οχι δεν εχω παρατηρήσει κατι τετοιο.......
-
Μετα απο 500 χλμ εχει μαλακωσει αισθητα,
αλλα παλι ειναι ενοχλητικο.Το πηγα σημερα στον τοπικο μηχανικο που συνεργαζεται με την
ΥΑΜΑΗΑ αλλα μου ειπε οτι δεν γνωριζει γιατι αναβοσβηνει το λαμπακι
και να το ξαναπαω την αλλη εβδομαδα που θα ανηξουν τα κεντρικα στην
Αθηνα για να τους παρει τηλεφωνο να τους ρωτησει.Ελπιζω τα περι αξιοπιστιας και περι after sales της YAMAHA να ισχυουν.
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Μετα απο 500 χλμ εχει μαλακωσει αισθητα,
αλλα παλι ειναι ενοχλητικο.Το πηγα σημερα στον τοπικο μηχανικο που συνεργαζεται με την
ΥΑΜΑΗΑ αλλα μου ειπε οτι δεν γνωριζει γιατι αναβοσβηνει το λαμπακι
και να το ξαναπαω την αλλη εβδομαδα που θα ανηξουν τα κεντρικα στην
Αθηνα για να τους παρει τηλεφωνο να τους ρωτησει.Ελπιζω τα περι αξιοπιστιας και περι after sales της YAMAHA να ισχυουν.
Εχω προβληματιστεί αρκετά....
Σε ποιά περιοχή μένεις και περιμένει τα κεντρικά ???
Το λαμπακι έχει να κανει με το immobilizer σε σχεση με τον ψεκασμό.
Μακάρι να ¨'στρώσει' και να το ευχαριστηθείς όσο και εμείς.
Ελπίζω να γράφεις εδω τις εντυπωσεις σου και να παρακολουθούμε την προοδο των εργαλείων μας.
-
Δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το immobolizer.
Εγω μιλαω για το λαμπακι που βρισκεται διπλα απο το λαμπακι του
δεξιου φλας.
Τελοσπαντων απο Δευτερα θα επανελθω με νεοτερα. -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Αναφορα καταναλωσης...Είπα να του βαλω 100άρα μπενζινα..... έδωσα 11,74 και πήρε 9,71 λίτρα.
Για να δουμε που θα μας παει????
Έκανε 290 χιλιομετρα πριν αναψει το λαμπακι, και πήρε 10,35 λιτρα.Κοστος της 100άρας........1,050.
3,57 τα 100....
-
Καλησπερα και απο εμενα με το φοβερο Xmax.Το εχω 1,5 χρονο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος εως τωρα.Το μονο αρνητικο του ειναι οι αναρτησεις που χτυπανε σε δρομους με λακουβες.Σε ευθειες χωρις λακουβες εχω παει σταθερα 130 με 140 για αρκετη ωρα(πχ.Αττικη οδος).Για αλλαγη δεν το σκεφτομαι , σε 250cc πιστευω ειναι το καλυτερο.Θα το αλλαζα παρα μονο να παρω μεγαλυτερου κυβισμου.Σκεφτομαι απο Σεπτεμβριο να κανω καποια αναβαθμιση.Αυτο που σκεφτομαι ειναι το kit της polini που αυξανει τα κυβικα σε 287cc και δινει 23hp (461eur).Εχετε καποια ιδεα για κατι αλλο που μπορει να βοηθησει σε ιπποδυναμη?
-
Ο χρήστης xkord έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα με το φοβερο Xmax.Το εχω 1,5 χρονο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος εως τωρα.Το μονο αρνητικο του ειναι οι αναρτησεις που χτυπανε σε δρομους με λακουβες.Σε ευθειες χωρις λακουβες εχω παει σταθερα 130 με 140 για αρκετη ωρα(πχ.Αττικη οδος).Για αλλαγη δεν το σκεφτομαι , σε 250cc πιστευω ειναι το καλυτερο.Θα το αλλαζα παρα μονο να παρω μεγαλυτερου κυβισμου.Σκεφτομαι απο Σεπτεμβριο να κανω καποια αναβαθμιση.Αυτο που σκεφτομαι ειναι το kit της polini που αυξανει τα κυβικα σε 287cc και δινει 23hp (461eur).Εχετε καποια ιδεα για κατι αλλο που μπορει να βοηθησει σε ιπποδυναμη?Eυγε και για πές μου αν κυκλοφορείς με ένα ή δύο ατομα. Η polini νομίζω εχει ένα κιτ με variators που θα σου δωσουν καλύτερα «ξεκολλύματα». Αλλαγή αναρτήσεων εχεις σκεφτεί να κανεις?
Πόσα χιλιόμετρα εχεις κανει μεχρι σήμερα?
Ευχαριστίες..
-
Mιας και το σκεφτομαι κι εγω, για πειτε μου την αποψη σας: να προτιμησω το ΧMAX ή το XCITY, που αισθητικα μου αρεσει περισσοτερο? Εχει και ψηλοτερη ζελατινα, εχει και μεγαλυτερους τροχους, οποτε λογικα θα καθεται και καλυτερα στον δρομο.
Εχει δοκιμασει κανεις το XCITY για να μας πει διαφορες στην πραξη, κι οχι στην θεωρια οπως εγω?
-
Εχω κανει 9000χλμ και για μακρινες αποστασεις το κυκλοφορω κυριως μονος μου , μερικες φορες εχω παει δικαβαλο.Οχι οτι δεν παει.Να φανταστεις τον Ιουνιο με τον μεγαλο καυσονα ειχα παει Ωροπο δικαβαλο και εκανα μιση ωρα με 40λεπτα και 110 με 120 σταθερη ταχυτητα.Τελικα θα προχωρησω σε variator της malosi με τα 14 ελατηρια , αλλα σκεφτομαι να βαλω τα 15 για πιο touring χρηση.Μετα το επομενο βημα θα ειναι οι αναρτησεις της bitubo.Πιστευω οτι και αυτο το τελευταιο ειναι το αρνητικο του.Με πιο καλες αναρτησεις θα εδειχνε το 100% των δυνατοτητων του.Γενικως πιστευω απο τα 250 ειναι το καλυτερο που υπαρχει.Εγω αμα αγοραζα scooter τωρα εχοντας οδηγησει το xmax θα επερνα 500cc.
-
Ο χρήστης xkord έγραψε:
Εχω κανει 9000χλμ και για μακρινες αποστασεις το κυκλοφορω κυριως μονος μου , μερικες φορες εχω παει δικαβαλο.Οχι οτι δεν παει.Να φανταστεις τον Ιουνιο με τον μεγαλο καυσονα ειχα παει Ωροπο δικαβαλο και εκανα μιση ωρα με 40λεπτα και 110 με 120 σταθερη ταχυτητα.Τελικα θα προχωρησω σε variator της malosi με τα 14 ελατηρια , αλλα σκεφτομαι να βαλω τα 15 για πιο touring χρηση.Μετα το επομενο βημα θα ειναι οι αναρτησεις της bitubo.Πιστευω οτι και αυτο το τελευταιο ειναι το αρνητικο του.Με πιο καλες αναρτησεις θα εδειχνε το 100% των δυνατοτητων του.Γενικως πιστευω απο τα 250 ειναι το καλυτερο που υπαρχει.Εγω αμα αγοραζα scooter τωρα εχοντας οδηγησει το xmax θα επερνα 500cc.ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαυτό είναι πνευμα......ευγε...!!!!
Ολα αυτά που λες τα πιστευω γιατι και εμεις είμαστε παραπολύ ευχαριστημενοι.
Για προχώρα στις αλλαγές να δουμε τι θα νοιώσεις... Οικονομικα πόσο θα παει το μαλλί???
Επίσης θα ελεγα πως και με εξατμιση θα 'ανασανει' καλύτερα.... αλλα θα μου πεις ενα-ενα......
Σαφώς το 500 είναι ααααααααααλλο πραγμα και μοναδικό..
-
Αρχικα θα αγορασω το βαριατορ της malosi(170ευρω).Κατα τον Οκτωμβριο θα αλλαξω τις πισω αναρτησεις με αυτες της bitubo(340ευρω).Οποτε με κοστος 500ευρω θα εχω βελτιωσει 2 βασικα σημεια του.Απο το καινουργιο ετος θα προχωρησω σε φιλτρο,φωτα και λαστιχα.Πιστευω αυτα ειναι αρκετα προς το παρων.Για μακρινες αποστασεις το εχεις δοκιμασει?Σκεφτομαι καποια στιγμη πριν χειμωνιασει για τα καλα να δοκιμασω να παω Αντικυρα Βοιωτιας ανθημερων μεσω της παλιας εθνικης οδου Μανδρας-Θηβας αλλα το σκεφτομαι γιατι δεν εχω κανει τοσο μακρινη αποσταση.
-
Αρχικα θα αγορασω το βαριατορ της malosi(170ευρω).Κατα τον Οκτωμβριο θα αλλαξω τις πισω αναρτησεις με αυτες της bitubo(340ευρω).Οποτε με κοστος 500ευρω θα εχω βελτιωσει 2 βασικα σημεια του.Απο το καινουργιο ετος θα προχωρησω σε φιλτρο,φωτα και λαστιχα.Πιστευω αυτα ειναι αρκετα προς το παρων.Για μακρινες αποστασεις το εχεις δοκιμασει?Σκεφτομαι καποια στιγμη πριν χειμωνιασει για τα καλα να δοκιμασω να παω Αντικυρα Βοιωτιας ανθημερων μεσω της παλιας εθνικης οδου Μανδρας-Θηβας αλλα το σκεφτομαι γιατι δεν εχω κανει τοσο μακρινη αποσταση.
-
Ο χρήστης xkord έγραψε:
Αρχικα θα αγορασω το βαριατορ της malosi(170ευρω).Κατα τον Οκτωμβριο θα αλλαξω τις πισω αναρτησεις με αυτες της bitubo(340ευρω).Οποτε με κοστος 500ευρω θα εχω βελτιωσει 2 βασικα σημεια του.Απο το καινουργιο ετος θα προχωρησω σε φιλτρο,φωτα και λαστιχα.Πιστευω αυτα ειναι αρκετα προς το παρων.Για μακρινες αποστασεις το εχεις δοκιμασει?Σκεφτομαι καποια στιγμη πριν χειμωνιασει για τα καλα να δοκιμασω να παω Αντικυρα Βοιωτιας ανθημερων μεσω της παλιας εθνικης οδου Μανδρας-Θηβας αλλα το σκεφτομαι γιατι δεν εχω κανει τοσο μακρινη αποσταση.Πολύ όμορφα, ευχαριστιες για την ενημερωση. Τα variators δεν μου ακουγονται ακριβα , σε σχεση με τις αναρτήσεις.Τα εργατικά πόσο περίπου θα πάνε ???Αλήθεια σε ποιόν κάνεις service?. Οι αναρτήσεις «αλμυρές» μου φαίνονται πάντως.
Ταξίδι – ταξίδι δεν το έχω πάει, αν κρίνω πάντως από την συμπεριφορά του σε ημερήσιες εκδρομές που έχω κάνει στην Αττική, όχι μόνο δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά πιστεύω πως θα το απολαύσεις κιόλας. Έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και η προστασία από τον άνεμο, αν δεν είσαι πάνω από 1,85, είναι εξαιρετικά βοηθητική για ταξίδι.
Χαίρομαι που μας κρατάς ενήμερους. Για προχώρα να δούμε πως θα το αισθάνεσαι με τις αλλαγές. -
Λοιποοοοοον το μηχανακι εχει ανοιξει για τα καλα.Τελευταια βολτα στην εθνικη οδο απο Καπανδριτι προς Αθηνα και το κοντερ εδειξε 160 τελικη για αρκετη ωρα μεχρι να φτασω στην εξοδο της Μεταμορφωσης!!!!!!!!Αφου σκεφτομουν να αγορασω το variator της malossi και αλλαξα γνωμη.Ποσο πιο γρηγορα να παει ενα 250cc μηχανακι μην ημαστε και πλεονεκτες η ταχυτητα ειναι υπουλη , η καλυτερη επενδυση για ενα μηχανακι σαν κι αυτο ειναι η παθητικη ασφαλεια του .Οποτε οι μονες αλλαγες που θα κανω ειναι τα λαστιχα pirelli diablo (με ενα νουμερο μεγαλυτερο το πισω) καθως τα michelin που εχει πανω εχουν γινει λιγο επικινδυνα για τους δρομους της Αθηνας , αναρτησεις bitubo για πισω και τελος φρενα περιλαμβανοντας ενα πληρες κιτ καθως και σωληνακια υψηλης.
-
Ο χρήστης xkord έγραψε:
Λοιποοοοοον το μηχανακι εχει ανοιξει για τα καλα.Τελευταια βολτα στην εθνικη οδο απο Καπανδριτι προς Αθηνα και το κοντερ εδειξε 160 τελικη για αρκετη ωρα μεχρι να φτασω στην εξοδο της Μεταμορφωσης!!!!!!!!Αφου σκεφτομουν να αγορασω το variator της malossi και αλλαξα γνωμη.Ποσο πιο γρηγορα να παει ενα 250cc μηχανακι μην ημαστε και πλεονεκτες η ταχυτητα ειναι υπουλη , η καλυτερη επενδυση για ενα μηχανακι σαν κι αυτο ειναι η παθητικη ασφαλεια του .Οποτε οι μονες αλλαγες που θα κανω ειναι τα λαστιχα pirelli diablo (με ενα νουμερο μεγαλυτερο το πισω) καθως τα michelin που εχει πανω εχουν γινει λιγο επικινδυνα για τους δρομους της Αθηνας , αναρτησεις bitubo για πισω και τελος φρενα περιλαμβανοντας ενα πληρες κιτ καθως και σωληνακια υψηλης.…..Και βέβαια με πολύ σταθερότητα, θα πρόσθετα εγώ……
Πάντως συνκατοχε..!!!!!!!!!!!! από φρένα το μηχανάκι δεν έχει ανάγκη….και αφού είναι καινούργιο μήπως δεν χρειάζεται ακόμη αναρτήσεις???? Και εδώ που τα λέμε οοοοοοοοοοοοοτι λάστιχα και να βάλεις με αυτούς τους δρόμους που έχουμε δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά……
Είδες πόση οικονομία σου έκανα…..χεχεχεχε
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))