-
Μου θυμίζει τη δική μου μετάθεση, 60 μέρες πριν απολυθώ. Εκεί που ήμουν άρχοντας στην Αλεξ/πολη (ναι, πολύ μακριά από το σπίτι, αλλά με άγραφες άδειες κατά βούλησιν, και σε 45 λεπτά ήμουν Αθήνα) και πλέον ήξερα και τις πέτρες στο στρατόπεδο με τα ονόματά τους, μου ήρθε μετάθεση για Λάρισα. Ε, πόσο χάλια θα μπορούσε να είναι; Κι όμως ήταν. Μηδέν υπηρεσίες, χυμαδιό η μονάδα (συνεργείο περιοχής), λιώσαμε στο filmnet και στο πινγκ-πονγκ, αλλά ο διοικητής κυνηγούσε βαθμό, με αποτέλεσμα να έχει λυσσάξει να 'αναμορφώσει' τη μονάδα, η οποία, σημειωτέον, αποτελούνταν από 7 άτομα όλα κι όλα, εκ των οποίων οι 4 σε σειρά απολύσεως...
25 μέρες πριν απολυθούμε φάγαμε στην κούτρα και μια ταξιαρχική (στην οποία, εννοείται, τα κάναμε όλα π@@τάνα, γιατί ποιος παλιός κάθεται να ασχοληθεί με προσευχές και καθαρισμούς όπλων), έτσι για να έχουμε καλές αναμνήσεις...[/quote]
Έτσι είναι. Και γω από το Πάσχα έχω να κάνω ένοπλη σκοπιά και αναφορές και άλλα τέτοια ωραία και πάω εκεί που έχει καθημερινά 7 το πρωί αναφορές και περίπολα - ευτυχώς μικρα σε διάρκεια. Αν είναι δυναμόν. (Που το θυμήθηκα το Γεωργίου ο Δίας).
-
Έτσι είναι. Και γω από το Πάσχα έχω να κάνω ένοπλη σκοπιά και αναφορές και άλλα τέτοια ωραία και πάω εκεί που έχει καθημερινά 7 το πρωί αναφορές και περίπολα - ευτυχώς μικρα σε διάρκεια. Αν είναι δυναμόν. (Που το θυμήθηκα το Γεωργίου ο Δίας).
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Είμαι στο ΠΝ και απολύομαι στις 5/11. Και κει που μπέτωνα στη Σαλαμύκονο περιμένοντας να μπούμε στο Σεπτέμβριο και να πάρουμε αργίες, αιμοδοτικές κοκ. μου 'ρχεται μετάθεση για ΓΕΝ. Υλοποίηση στις 25/8. Μα καλά ειναι στα καλά τους τα μπουρδέλα τα γαμ. @@. Μετάθεση 40 ημέρες πριν την άδεια απολύσεως; Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί ρε παιδιά; Δεν έχω ακούσει καλά λόγια ως τώρα. Νέος Παληάτσος και Παλάσκα με βρήκαν μου φαίνεται.Περαστικα... περασα απο εκει ως ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ (κανονικη μεταθεση σε ΝΑΤΟικο σχολειο στο Κιλκις!), και με κρατουσαν εκει για 2 βδομαδες επειδη θελαν καποιον για αγγαρειομαχιες (εβαλα μεσον για να με διωξουν στην κανονικη μεταθεση). Περριτο να σου πω... πως θα φας σκοπετα, θα φας μαγειρια, καθαριοτητες, αγηματα ασφαλειας, αγηματα πυρκαγιας..... και το εννοω... Εκει ειναι πηγμενοι και οι ιδιοι οι αξιωματικοι. Δεν καταλαβαινουν και δεν τους νοιαζει αν απολυεσαι η οχι. Το 2005 επαιζε 2-1 εξοδους. Δεν εχει κατι ιδιαιτερα βαρυ η υπηρεσια... αλλα δεν αδειαζεις κιολας...
Απλα υπομονη...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Είμαι στο ΠΝ και απολύομαι στις 5/11. Και κει που μπέτωνα στη Σαλαμύκονο περιμένοντας να μπούμε στο Σεπτέμβριο και να πάρουμε αργίες, αιμοδοτικές κοκ. μου 'ρχεται μετάθεση για ΓΕΝ. Υλοποίηση στις 25/8. Μα καλά ειναι στα καλά τους τα μπουρδέλα τα γαμ. @@. Μετάθεση 40 ημέρες πριν την άδεια απολύσεως; Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί ρε παιδιά; Δεν έχω ακούσει καλά λόγια ως τώρα. Νέος Παληάτσος και Παλάσκα με βρήκαν μου φαίνεται.
Περαστικα... περασα απο εκει ως ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ (κανονικη μεταθεση σε ΝΑΤΟικο σχολειο στο Κιλκις!), και με κρατουσαν εκει για 2 βδομαδες επειδη θελαν καποιον για αγγαρειομαχιες (εβαλα μεσον για να με διωξουν στην κανονικη μεταθεση). Περριτο να σου πω... πως θα φας σκοπετα, θα φας μαγειρια, καθαριοτητες, αγηματα ασφαλειας, αγηματα πυρκαγιας..... και το εννοω... Εκει ειναι πηγμενοι και οι ιδιοι οι αξιωματικοι. Δεν καταλαβαινουν και δεν τους νοιαζει αν απολυεσαι η οχι. Το 2005 επαιζε 2-1 εξοδους. Δεν εχει κατι ιδιαιτερα βαρυ η υπηρεσια... αλλα δεν αδειαζεις κιολας...
Απλα υπομονη...
Εσύ ήσουν από τους διερχόμενους που κρατάγαμε με νύχια και με δόντια στο οπλονομείο της Δ/ΓΕΝ το 2005?
-
Παιδιά δε καταλάβατε καλά γιατί δε σας τα είπα όλα. Ήμουν εκπαιδευόμενος οδηγός στο Παλάσκα για 2 παρά κάτι μήνες. Έχω φάει εξαωρίες - στα χαρτιά, διότι στη πραγματικότητα έβγαιναν 9+ ώρες μέχρι να δεήσει να σε μαζέψει ο αγουροξυπνημένος ανθύπας - σε κεραίες και σε κάτι άλλα βουνά απίστευτες. Σύνηθες το φαινόμενο των 2 οχταωριών σκοπιάς. Ειδικά το ωράριο 2-8 ξημερώματα το είχα πάρει επ' ώμου μαζί με κάτι άλλες σειρούλες μου. Ποια είναι η πλάκα; Έκανα τη λακαμία - κατόπιν προτροπής του προϊσταμένου και πολύ καλού μου φίλου Τεό - να δώσω δίπλωμα οδήγησης. Καθότι αψηλός - 1,98 παρακαλώ - ήταν φυσικό να κοπώ στα στάγερ. Κατασκευασμένα το 45 για Γκίμλιδες που να χωρέσω ο γίγαντας. Αυτοί οι μουρλοί αντί να με ξαποστείλουν μια ώρα αρχύτερα με κρατήσαν 25 μερούλες επιπλέον ως σκοπάνθρωπο-αγγαριομάχο.Ευτυχώς που είχα καλή παρεούλα και μας έπαιζε και αρκετές φορές και 1-1 αντί 2-1 αλλιώς θα χα βαρέσει μπιέλες. Οπότε ξέρω τι εστί βερύκοκο. Από τα χειρότερα στρατόπεδα του στρατεύματος. Και όλα αυτά εξαιτίας ενός ανθρώπου. Αλλά πιο πολυ από μας λυπόμουν μερικά παιδάκια μονίμους που τους έχωνε ο ακατανόμαστος ποινολόγια για το τίποτα.
Όσο για αγήματα, έχω φάει και από δαύτα. Κηδείες, παρελάσεις κοκ. Και τέλος, για όσους ξέρουν τι εστί Παλάσκα να αναφέρω και μια άλλη θρυλική μορφή, τον Χοσέ με τ' όνομα. Επικεφαλής στα μαγειρία με ένα άλλο κοντοπούτανο επικελευστή που είχε. 7-8 φορές τους έφαγα στη μούρη τους κερατάδες. 1 με 2 τα οπλονομόπαιδα στο ίδιο διάστημα που να πάρει και μας κλαιγόντουσαν μερικοί απ' αυτούς. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Νταξ ηταν και χουντα τοτε....αν ειχα παει επι χουντας θα ειμουνα παναγια παντως!
τι μου λες...
Ενταξει ρε συ οτι εσπαγα πλακα με τους φιλους σου τα καρακολια εινα ιαλλο θεμα....ειπαμε ειμουνα 20 και ειμουνα λιγο σταρχιδιστης....αλλα σταρχιδιστης ομως και αλλο μαλακας.....επι χουντας πρεπει να εισουν λιγο μαζοχας για να κανεις ιστοριες!
Νταξ ρε συ, σκεψου οτι συναναστραφηκες με ατομα που α νδεν πηγαινες φανταρος δνε θα τα συναντουσες ποτέ. Δεν εχει σημασια αν ειναι ηλιθιος η οχι ο αλλος, απο ολους εχεις να πάρεις κατι.
Εμενα μου εκατσε οπου και αν πηγα να εκανα καλεες παρεες και αν υπάρχει καλη παρεα ότι και να γινει οσζο και να σου σκοτιζουν τα @@ θα περασεις καλα!
Εγω βεβαια, ειμουνα και 20 ετων και το μονο που με ενοιζε ηταν ποτε θα μιλησω με τη γυναικα στο τηλ. τι φαι εχει μεσα αλλιως να παραγγειλω και ποτε ειμαι εξοδουχος
Δεν είναι έτσι σκύλε... και βέβαια θα τα ξανασυναντήσει. Στο πρόσωπο του βαριεστημένου και λουφαδόρου δημόσιου υπάλληλου, του κουτοπόνηρου ταρίφα, του απατεώνα υδραυλικού κοκ...
Δεν εχεις αδικο ρε Κωστα, αλλα εκει μεσα τους ζουσες για μεγαλο διαστημα...επρεπε να μαθεις να ζεις μαζι τους...και να επιβιωσεις!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εσύ ήσουν από τους διερχόμενους που κρατάγαμε με νύχια και με δόντια στο οπλονομείο της Δ/ΓΕΝ το 2005?
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ........
πως τολμας και το παραδεχεσαι...
Παντως ηταν καλη υπηρεσια εκει για τα βυσματα... ειδικα δε τους οδηγους των αξιωματικων... αυτοι καναν διακοπες... οχι αστεια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ........
πως τολμας και το παραδεχεσαι...
Παντως ηταν καλη υπηρεσια εκει για τα βυσματα... ειδικα δε τους οδηγους των αξιωματικων... αυτοι καναν διακοπες... οχι αστεια...
Ναι εγώ είχα δώσει εντολή και σας κρατάγαμε
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Νταξ ηταν και χουντα τοτε....αν ειχα παει επι χουντας θα ειμουνα παναγια παντως!
τι μου λες...
Ενταξει ρε συ οτι εσπαγα πλακα με τους φιλους σου τα καρακολια εινα ιαλλο θεμα....ειπαμε ειμουνα 20 και ειμουνα λιγο σταρχιδιστης....αλλα σταρχιδιστης ομως και αλλο μαλακας.....επι χουντας πρεπει να εισουν λιγο μαζοχας για να κανεις ιστοριες!
περισσοτερες ιστοριες γινονταν τοτε για διαφορους λογους παρα τωρα...
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Παιδιά δε καταλάβατε καλά γιατί δε σας τα είπα όλα. Ήμουν εκπαιδευόμενος οδηγός στο Παλάσκα για 2 παρά κάτι μήνες. Έχω φάει εξαωρίες - στα χαρτιά, διότι στη πραγματικότητα έβγαιναν 9+ ώρες μέχρι να δεήσει να σε μαζέψει ο αγουροξυπνημένος ανθύπας - σε κεραίες και σε κάτι άλλα βουνά απίστευτες. Σύνηθες το φαινόμενο των 2 οχταωριών σκοπιάς. Ειδικά το ωράριο 2-8 ξημερώματα το είχα πάρει επ' ώμου μαζί με κάτι άλλες σειρούλες μου. Ποια είναι η πλάκα; Έκανα τη λακαμία - κατόπιν προτροπής του προϊσταμένου και πολύ καλού μου φίλου Τεό - να δώσω δίπλωμα οδήγησης. Καθότι αψηλός - 1,98 παρακαλώ - ήταν φυσικό να κοπώ στα στάγερ. Κατασκευασμένα το 45 για Γκίμλιδες που να χωρέσω ο γίγαντας. Αυτοί οι μουρλοί αντί να με ξαποστείλουν μια ώρα αρχύτερα με κρατήσαν 25 μερούλες επιπλέον ως σκοπάνθρωπο-αγγαριομάχο.Ευτυχώς που είχα καλή παρεούλα και μας έπαιζε και αρκετές φορές και 1-1 αντί 2-1 αλλιώς θα χα βαρέσει μπιέλες. Οπότε ξέρω τι εστί βερύκοκο. Από τα χειρότερα στρατόπεδα του στρατεύματος. Και όλα αυτά εξαιτίας ενός ανθρώπου. Αλλά πιο πολυ από μας λυπόμουν μερικά παιδάκια μονίμους που τους έχωνε ο ακατανόμαστος ποινολόγια για το τίποτα.
Όσο για αγήματα, έχω φάει και από δαύτα. Κηδείες, παρελάσεις κοκ. Και τέλος, για όσους ξέρουν τι εστί Παλάσκα να αναφέρω και μια άλλη θρυλική μορφή, τον Χοσέ με τ' όνομα. Επικεφαλής στα μαγειρία με ένα άλλο κοντοπούτανο επικελευστή που είχε. 7-8 φορές τους έφαγα στη μούρη τους κερατάδες. 1 με 2 τα οπλονομόπαιδα στο ίδιο διάστημα που να πάρει και μας κλαιγόντουσαν μερικοί απ' αυτούς.του 'χει βγει για τα καλά το όνομα βλέπω...
θυμάμαι τη μέρα που παρουσιαστήκαμε ενώ ήμασταν έτοιμοι να πάμε να εγκατασταθούμε στο ΣΗΤ, απ'έξω μας περίμενε ένας και λέει εσείς (η ομάδα) στα μαγειρία και δεν είχα προλάβει να βάλω πάτους στα ημιάρβυλα
αυτά που βλέπεις και ακούς για τον Παληάτσο δεν είναι τπτ, είναι πολύ πιο στυγνός μαλάκας -
Ωραία περάσατε εσείς ρε... άδειες απολύσεως ακούω, ζωή και κότα ακούω... Τι να πούμε κι εμείς που κάναμε υπηρεσία ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέχρι και την προτελευταία μέρα και μάλιστα 2 δικοί μας βγήκαν στην αναφορά μία μέρα πριν απολυθούμε (και φυσικά όλοι γελούσαν με την εικόνα), έτσι για να μας σπάσουν τα νεύρα μια τελευταία φορά...
Όσο για άδεια απολύσεως ήταν ένα πικρό ανέκδοτο...
Το μόνο που θέλω είναι να με πάρουν επίστρατο καμιά βδομάδα εκεί πέρα...
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
-
αεροπορία δεν πήγες?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αεροπορία δεν πήγες?MLRS => πυροβολικό... την κοινωνία μου μέσα... Άμα είχα πάει αεροπορία αυτά θα έλεγα;;;; Εκεί που ήμουν και την κανονική μας άδεια με το ζόρι μας τη δώσανε στο τέλος , ενώ οι αεροπόροι το περίεργο είναι να είναι μέσα...
-
sorry μπερδεύτηκα
αν κι ένας φίλος στην αεροπορία πήζει 5-5 παίζει
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
sorry μπερδεύτηκααν κι ένας φίλος στην αεροπορία πήζει 5-5 παίζει
Ο μόνος που πήρε άγραφη άδεια σ' εμάς (εκτός από τα βύσματα) ήταν ο οδηγός του διοικητή, επειδή ο διοικητής τον έβαλε να τον πάει σε ραντεβού με την γκόμενα και μετά τον καλόπιανε μην το πει σε κανέναν και το μάθει η γυναίκα του...
'Κάπως' μαθεύτηκε όμως...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
sorry μπερδεύτηκα
αν κι ένας φίλος στην αεροπορία πήζει 5-5 παίζει
Ο μόνος που πήρε άγραφη άδεια σ' εμάς (εκτός από τα βύσματα) ήταν ο οδηγός του διοικητή, επειδή ο διοικητής τον έβαλε να τον πάει σε ραντεβού με την γκόμενα και μετά τον καλόπιανε μην το πει σε κανέναν και το μάθει η γυναίκα του...
'Κάπως' μαθεύτηκε όμως...
Είναι να έχεις την λαμογιά στο αίμα σου...
-
Καλά κι ο μαλάκας ο διοικητής ρίσκαρε να γίνει ρόμπα;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Καλά κι ο μαλάκας ο διοικητής ρίσκαρε να γίνει ρόμπα;Κι όμως...
Μετά φταίω εγώ που λέω ότι το 99,99% των στρατιωτικών σε περίπτωση πολέμου δεν θα ξέρουν τι να κάνουν... Εδώ δημιούργησε μόνος του μάρτυρα από τη δουλειά του (το στρατόπεδο) και μάλιστα μάρτυρα που δεν έσκαγε και πολύ αν θα μαθευτεί το μυστικό... Ούτως ή άλλως με προθεσμία ήμασταν όλοι εκεί μέσα... Δηλαδή περίμενε ότι αυτός δεν θα το έλεγε στους κολλητούς του και αυτοί σε άλλους, κτλ;;;;; Ή ότι τις τελευταίες μέρες πριν απολυθούμε (που μας έχωνε σε σκοπιές και αγγαρείες, χωρίς φυσικά να δώσει ούτε μία ώρα άδεια ) όταν βλέπαμε ότι ένας (ο οδηγός του) έφυγε με 2 βδομάδες άδεια έτσι, δεν θα το κουτσομπολεύαμε με τους ΕΠΟΠ ή κανέναν υπολοχαγό (που ήταν πάνω κάτω στην ηλικία μας);;;
Κατά έναν περίεργο τρόπο το έμαθε η γυναίκα του... (μου το είπαν σειρούλες που τους έβαλε μια αγγαρεία στο σπίτι του απέναντι από το στρατόπεδο). Αναρωτιέμαι πως το έμαθε...
Και σκέψου ότι αυτός ο διοικητής ήταν Αϊνστάιν σε σχέση με το ντουγάνι που είχα στην προηγούμενη μονάδα που ήμουν...
Α, μια που το θυμήθηκα... Σε άσκηση (12 μέρες σκηνάκι... ) ο ... Αϊνστάιν πήγε κατά τις 12:30 το βράδυ να κάνει έφοδο στον 2ο καταυλισμό (ήμασταν 2 καταυλισμοί). Ωραία μέχρι εδώ... Γυρνώντας κατά τις 1+ μπήκε στη σκηνή που κοιμόταν ο επιλοχίας - σιτιστής, τον ξύπνησε και του έριξε ένα χέσιμο που ακόμα θα το ακούει στο μυαλό του, γιατί οι κονσέρβες δεν ήταν σωστά στοιχισμένες και με όλες τις ετικέτες γυρισμένες από την ίδια μεριά...
Με αυτόν (και κάτι τέτοιους) θα πάμε στον πόλεμο;;;;;
-
θα πετάμε κονσέρβες στον εχθρό
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Με αυτόν (και κάτι τέτοιους) θα πάμε στον πόλεμο;;;;;
'Ελληνα φανταρο,και Τούρκο αξιωματικό' ελεγε ενα παλιό ρητο.
Καποτε,επίστρατος,ειχα πεί σε εναν ανθιππύλαρχο οτι σε καιρο πολέμου πρωτα θα πυροβολούσα τον αρχηγο πληρώματος του αρματος,και μετα θα πήγαινα στη μαχη
Περί Θητείας [#2]