nass, αφου εγω ειμαι καλος στην θεωρια και οχι στην πραξη, λυσε μου το παρακατω σεναριο στην πραξη:
φτανει στα χερια του πατερα μου (ιδιοκτητης του Mondeo) φωτοκληση με σημερινη ημερομηνια και ταχυτητα 200 χαω.
Ο πατερας αυτη την στιγμη ειναι στην Ζακυνθο, πραγμα που μπορει να αποδειξει με λογαριασμους ξενοδοχειου, μαρτυρες τους υπαλληλους του ξενοδοχειου καθως και συγγενεις και φιλους που κανουν παρεα αυτη την στιγμη εκει.
Το Mondeo φυσικα το οδηγουσα εγω και ολα τα παραπανω ισχυουν 100% οπως στα λεω. Ο πατερας λεει και στους μπατσους και στο δικαστηριο οτι
α) Απαγορευεται να μου ζητατε να ενοχοποιησω/δωσω ενοχοποιητικα στοιχεια για τον εαυτο μου και συγγενεις α' βαθμου, και ως εκ τουτου αρνουμαι να σας πω ποιος οδηγουσε. Σιγουρα ομως:
β) ΔΕΝ οδηγουσα εγω ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου, πραγμα που μπορω να αποδειξω (και κανω στο δικαστηριο με τους παραπανω τροπους).
Για πες μου λοιπον εσυ που εισαι καλος στην πραξη, στο παραπανω σεναριο τι συμβαινει? Ο δικαστης καταδικαζει τον πατερα για μια πραξη που αποδεδειγμενα ΔΕΝ εκανε, επειδη ΔΕΝ μπορουν να βρουν ποιος την εκανε? Ξεχνωντας βεβαια στην πορεια οτι αυτοι πρεπει να αποδειξουν την ενοχη του και οχι εκεινος την αθωοτητα του (που παρ΄ολα αυτα εκανε)?