-
Δεν το εχω...και νομιζα οτι στο στελνουν...τεσπα μαλλον απο σεπτεμβριο παλι αμαξι
-
Ωχ, αγρίεψαν τα πράγματα..
+30, δηλαδή 120 km/h. Δεν τα λες πολλά όταν δεν έχει κίνηση.(πόσο μάλλον με Enzo )
Πλάκα κάνω φίλε, ελπίζω να είναι τουλάχιστον μόνο χρηματικό το πρόστιμο.
Και το νου μας. -
Μπα τωρα εψαξα και ειδα οτι χανω το διπλωμα 2 μηνες...παει το καλοκαιρακι γαμωτο παει...χωρις αμαξι...τεσπα
-
Ο χρήστης ExwFerrariEnzo έγραψε:
Παιδια ΣΟΣ μου ηρθε ενα χαρτι οτι ειχα παραβαση απο φωτογραφικο ρανταρ και οτι εχω κυρωσεις προστιμο 350 ευρω και 0 βαθμους.Ειναι υπερβα;ση +30Km/h ετσι??Χανω το διπλωμα για καποιες μερες??Ας ελπισω πως οχι...Μου φαινετια σχεδον αδυνατο να σου ηρθε η φωτογραφια σε εναμιση μηνα μεσα....μηπως η παραβαση ειχε γινει πριν την εφαρμογη του Νεου ΚΟΚ?
Θα μου πεις δεν θα σου ζητουσαν 350 €, αλλα 33.......τεσπα για κοιταξε το. Στο φιναλε μηπως μπορεις να στηλεις καμια μανα-πατερα παποθ κλπ να πουν οτι οδηγουσαν? Αυτο σε περιπτωση που το διπλωμα το εχουν αλλα δεν οδηγουν ποτε!
-
Στέλιο συγγνώμη, αλλά όχι και να ενθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές ανοιχτά ρε συ.
-
Ποιο 1,5 μηνα?1 ιουλιου λεει εγινε η παραβαση....και το χαρτακι το εγραψε 13 Ιουλιου ο αρμοδιος.Σε 12 μερες δλδ πηραν την φοτο και μου στειλαν σκετο το χαρτι
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στέλιο συγγνώμη, αλλά όχι και να ενθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές ανοιχτά ρε συ.Δεν ξερω τον δρομο που πιασανε το παληκαρι, αλλα με 120 να σου παιρνουν οτ διπλωμα για 2 μηνες (ασε εξω τα 350 €) ειναι λιγο χοντρο. Εκτος αν ο δρομος αυτός ειναι σα να λεμε Πανεπιστημιου κλπ. Το να πιασει ομως 120 χαμηλα στη Συγγρου η στην παραλιακη ενω ειναι αδεια δεν το θεωρώ τραγικό.
-
Δεν αναφέρομαι σε αυτό, στην παρουσίαση άλλου οδηγού από τον πραγματικό αναφέρομαι.
-
Και εγω για αυτο μιλάω, αν ελεγε οτι πηγαινε με 120 στην Πανεπιστημιου ή με 150-160 στην Παραλιακή, δεν θα στεναχωριομουνα κιολας, αλλα διαβαζοντας αυτο:
Ωχ, αγρίεψαν τα πράγματα..
+30, δηλαδή 120 km/h. Δεν τα λες πολλά όταν δεν έχει κίνηση.Υπεθεσα ότι ειναι σχετικα ανοιχτος δρομος κλπ.
Το αν ειναι νομιμο ή όχι να παει αλλος να παρλαβει την κληση και να δωσει το διπλωμα του, ειναι ευθυνη του κρατους να το ψαξει.
Εγω οποιο γνωστο και φιλο εχω και μου πει ότι πηγαινε με 110 στην Περ. Υμμητου ας πουμε και του ζητανε διπλωμα κλπ, φυσικα και θα του πω να το κανει αν δεν το εχει σκεφτει μονος του.
Μολις σκασουν οι πρωτοι 90χρονοι να οδηγουν με υπερβολικη ταχυτητα 120χλμ σε ανοιχτο τεζα δρομο, Σαββατο ξημερωματα.....να δω τι θα κανουν!
-
Έχω ένα γνωστό τον οποίο του ήρθε φωτογραφία από τον Περιφερειακό στη Θεσ/νίκη απ' ότι μου είπε που είχε όριο 80 χιλ και αυτός πήγαινε με 170!
370 -
Ποια radar δουλεύουν στο περιφεριακο????
-
να κανω κι εγω μια ερωτηση?
εχει δωσει ο δημος αδειες για αποκλειστικες θεσεις σταθμευσεις για ειδικους λογους (οποιος εχει μεσο δηλαδη...) και απλα υπαρχει κιτρινη διαγραμμιση στο οδοστρωμα (σαν κουτι).
δεν εχουν βαλει την ειδικη πινακιδα με τον αριθμο κυκλοφοριας του αυτοκινητου που προβλεπεται να παρκαρει και τον αριθμο αποφασης.ειναι νομιμο αυτο? η μπορει να παρκαρει ο καθενας εκει?
-
ερωτηση.
ας πουμε οτι κανω παραβαση και μου παιρνουν το διπλωμα επι τοπου.
εχω στην κατοχη μου δυο αυτοκινητα και μοτοσυκλετα,και οπως καταλαβαινετε ενα διπλωμα!
με ποιο δικαιωμα μου στερουν την δυνατοτητα να χρησημοποιησω το αλλο αυτοκινητο ή την μοτοσυκλετα?
επισης δικαστικως πηγαινουν κανονικα ολες οι παραβασεις αν δεν της πληρωσω σε 10 μερες?
πχ για υπερβαση ταχυητηας οριζεται δικασιμως οπως παλια?
sorry αν κουραζω αλλα ειναι ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ το Topic. -
[quote='aserf']Σήμερα μου έλεγε ο θείος μου για ένα περιστατικό που του συνέβη...
Προ ημερών, κινούμενος σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με πολλές στροφές, βρέθηκε πίσω από 3-4 αυτοκίνητα που πήγαιναν σχετικά αργά. Λίγο πιο κάτω υπήρχε μια ευθεία κάποιων εκατοντάδων μέτρων στην οποία αποφάσισε να τους προσπεράσει για να 'ξεκολλήσει' παρότι ο δρόμος είχε διπλή διαχωριστική διαδρομή. Έλα όμως που πετάχτηκεένας μουστακαλής αστυνομικός και του έκανε νόημα να σταματήσει.
Ακολουθεί λοιπόν ο εξής διάλογος:
Θείος: Πριν πείτε κάτι το ξέρω ότι έτρεχα
Αστ: Με το αυτοκίνητο αυτό λογικό είναι να τρέχατε
(ο θείος μου έχει μια E200 Kompressor μοντέλο 2004)Θείος: Μην κρίνετε βάση του αυτοκινήτου, και με άλλο αυτοκίνητο να ήμουν πάλι θα έτρεχα, μιας και η συγκεκριμένη ευθεία είναι η μόνη ευκαιρία που έχει κανείς για να προσπεράσει αργά κινούμενα αυτοκίνητα με ασφάλεια.
Αστ: Η ειλικρίνειά σας είναι αφοπλιστική. Αντί λοιπόν να σας πάρω πινακίδες και δίπλωμα θα σας γράψω μια κλήση 40
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν αναφέρομαι σε αυτό, στην παρουσίαση άλλου οδηγού από τον πραγματικό αναφέρομαι.Ok, πληρωνε εσυ κερατιατικα. Επισης οταν θα σου ερθει εσενα ο λογαριασμος και το να μεινεις 2 μηνες χωρις διπλωμα, να σε δω τι θα κανεις και ποιον θα δηλωσεις οτι 'οδηγουσε'...
ExwFerrariEnzo
Θα παει ο ιδιοκτητης του οχηματος και πολυ απλα θα αρνηθει να πει ποιος οδηγουσε το αυτοκινητο, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Για την ακριβεια απαγορευεται να σου ζητουν καν οι μπατσοι να τους πες ποιος οδηγουσε. Επισης θα δηλωσει οτι σε καμμια περιπτωση δεν οδηγουσε εκεινος, και καλο θα ηταν να μπορει να το αποδειξει καπως. Μετα αμα θελουν ας κανουν δικαστηριο.
-
ας πουμε οτι κανω παραβαση και μου παιρνουν το διπλωμα επι τοπου.
εχω στην κατοχη μου δυο αυτοκινητα και μοτοσυκλετα,και οπως καταλαβαινετε ενα διπλωμα!
με ποιο δικαιωμα μου στερουν την δυνατοτητα να χρησημοποιησω το αλλο αυτοκινητο ή την μοτοσυκλετα?
Αυτό μου θυμίζει το 'με έπιασαν να πυροβολώ κάποιον και αντί απλά να μου πάρουν το πιστόλι, και να μπορώ να χρησιμοποιήσω το άλλο που έχω, ή την καραμπίνα μου, οι αλήτες με πέταξαν στη φυλακή!'....
-
Ποια είναι η ποινή όταν αγνοήσεις σήμα μπλόκου τροχαίας (για υπερβολική ταχύτητα)?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ok, πληρωνε εσυ κερατιατικα. Επισης οταν θα σου ερθει εσενα ο λογαριασμος και το να μεινεις 2 μηνες χωρις διπλωμα, να σε δω τι θα κανεις και ποιον θα δηλωσεις οτι 'οδηγουσε'...Μάλλον κρίνεις εξ΄ ιδίων τα αλλότρια.
Τα @@ kacey πρέπει να τα έχουμε όχι για χώρο αρχειοθέτησης αλλά και για να παραδεχόμαστε πως 'παίξαμε και χάσαμε' Και τα δικαιώματα που μας δίνει ο Νόμος, όπως πχ. να αλλάζουμε λωρίδα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, 'πάνε πακέτο' με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις μας ως πολίτες, όπως πχ. την ειλικρίνεια απέναντι στη Δικαιοσύνη.
Ψιλά γράμματα, θα μου πεις
ExwFerrariEnzo
Θα παει ο ιδιοκτητης του οχηματος και πολυ απλα θα αρνηθει να πει ποιος οδηγουσε το αυτοκινητο, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Για την ακριβεια απαγορευεται να σου ζητουν καν οι μπατσοι να τους πες ποιος οδηγουσε. Επισης θα δηλωσει οτι σε καμμια περιπτωση δεν οδηγουσε εκεινος, και καλο θα ηταν να μπορει να το αποδειξει καπως. Μετα αμα θελουν ας κανουν δικαστηριο.
Το έχουμε ξανασυζητήσει και ο νομικός του Forum (koutsan) ήταν νομίζω κατατοπιστικός: οι πιθανότητες να ΜΗΝ σε καταδικάσει το δικαστήριο είναι ελάχιστες (οπότε πληρώνεις όλο το πρόστιμο συν προσαυξήσεις). Θα πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (πχ. με ομολογία του εμπλεκομένου) πως δεν οδηγούσες εσύ. Το 'δεν οδηγούσα εγώ αλλά δε σας λέω ποιός οδηγούσε διότι είναι άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και δεν θέλω να το ενοχοποιήσω' είναι θεωρία, στην πράξη
-
'..κι αν δεν υπήρχαν οι βάρβαροι, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε...'
-
nass, αφου εγω ειμαι καλος στην θεωρια και οχι στην πραξη, λυσε μου το παρακατω σεναριο στην πραξη:
φτανει στα χερια του πατερα μου (ιδιοκτητης του Mondeo) φωτοκληση με σημερινη ημερομηνια και ταχυτητα 200 χαω.
Ο πατερας αυτη την στιγμη ειναι στην Ζακυνθο, πραγμα που μπορει να αποδειξει με λογαριασμους ξενοδοχειου, μαρτυρες τους υπαλληλους του ξενοδοχειου καθως και συγγενεις και φιλους που κανουν παρεα αυτη την στιγμη εκει.
Το Mondeo φυσικα το οδηγουσα εγω και ολα τα παραπανω ισχυουν 100% οπως στα λεω. Ο πατερας λεει και στους μπατσους και στο δικαστηριο οτι
α) Απαγορευεται να μου ζητατε να ενοχοποιησω/δωσω ενοχοποιητικα στοιχεια για τον εαυτο μου και συγγενεις α' βαθμου, και ως εκ τουτου αρνουμαι να σας πω ποιος οδηγουσε. Σιγουρα ομως:
β) ΔΕΝ οδηγουσα εγω ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου, πραγμα που μπορω να αποδειξω (και κανω στο δικαστηριο με τους παραπανω τροπους).
Για πες μου λοιπον εσυ που εισαι καλος στην πραξη, στο παραπανω σεναριο τι συμβαινει? Ο δικαστης καταδικαζει τον πατερα για μια πραξη που αποδεδειγμενα ΔΕΝ εκανε, επειδη ΔΕΝ μπορουν να βρουν ποιος την εκανε? Ξεχνωντας βεβαια στην πορεια οτι αυτοι πρεπει να αποδειξουν την ενοχη του και οχι εκεινος την αθωοτητα του (που παρ΄ολα αυτα εκανε)?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.