-
Κόλλα από κολλητικές ταινίες πάνω στη βαμμένη λαμαρίνα. Δεν είναι πολλή, αλλά δεν βγαίνει με πανί με νερό μόνο. Τι υγρό μπορώ να χρησιμοποιήσω, χωρίς να ενοχλήσω τη μπογιά;
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
και τελος επειδη δεν γινετε καθε φορα μου το πλενω να το κερωνω και τα λοιπα με τι να το περναω ωστε να ειναι γιαλιστερο και το κερωμα να το κανω μια φορα το μηνα αλλα στα αλλα πλυσιματα ενδυαμεσα να διατηρητε.Κέρωμα που να διαρκεί ανάμεσα στα πλυσίματα είναι μόνο αυτό που γίνεται με την περιστροφική βούρτσα. Το κερί που λένε οτι έχουν τα σαμπουάν είναι ουσιαστικά στεγνωτικό, δηλαδή βοηθάει το νερό να τρέχει κατα το ξέπλυμα και δέν αφήνει σημάδια απο άλατα.
-
Μηπως γνωριζει καποιος site για online αγορες meguiar's?
Αν ειναι Ελληνικο,ακομα καλυτερα. -
Καλη η συντηρηση του αυτοκινητου μας, αλλα ποσοι διαθετουν το χρονο η ενδεχομενως το χωρο για να το περιποιηθουν σωστα?
Γι'αυτο ξαναρωταω, γνωριζετε καποιο αξιοπιστο καταστημα (διευθυνση, τιμες) που να κανει κερωμα/γυαλισμα?Κατα προτιμηση προς Καλλιθεα πλευρα.
-
Να ρωτήσω και γω κάτι μάγκες? Το πέτσινο σφουγγαράκι προσφέρει τίποτα παραπάνω από το κανονικό ή μηπως κάνει και παραπάνω ζημιά?
-
Το πέτσινο είναι για στέγνωμα κυρίως, όχι τόσο για το πλύσιμο.
Γενικά κάθε σφουγγάρι πρέπει να είναι καθαρό και να ξεπλένεται συχνά για να μη σέρνονται οι βρωμιές στο χρώμα και να λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο. -
Thanks dude...
-
Παιδια η γυναικα μου μετα τη θαλασσα με βρεγμενο μαλλι φορεσε ενα καπελο και ακουμπησε το κεφαλι πισω και σαν να ψιλοξεβαψε το καπελο. και εχει αφησει μια μαυριλα στο καθισμα και ειναι και μπεζ γαμωτο και φενεται. Δεν ειναι δερματινο υποψην.
Καμια λυση για το πως να φυγει αυτη η μαυριλα;;; -
Δοκίμασε με έναν αφρό καθαρισμού εσωτερικών επιφανειών για αρχή, κάνει αρκετή δουλειά.
-
εχω εναν αλλα εχει οδηγιες στα γερμανικο μονο.ξερεις να μου πεις πως το χρησιμοποιω;
θενκς -
Καταρχήν ψέκασε σε ένα σημείο μου δεν πολυφαίνεται για να δεις μήπως αντιδράσει με το ύφασμα. Ψεκάζεις από λίγη απόσταση, το αφήνεις να δράσει κανένα λεπτό, και μετά σκουπίζεις με κάποιο μαλακό ύφασμα (ή και με σφουγγάρι αν δεν έχεις). Αν όλα πάνε καλά, την ίδια διαδικασία στον λεκέ 2-3 φορές μέχρι να φύγει. Ο λεκές είναι στο κάθισμα ή στο προσκέφαλο;
-
στο προσκέφαλο
-
Αν δεν πιάσει καθάρισε το με βενζίνη καθαρισμού για τα ρούχα.
-
Την περασμένη Παρασκευή αποφάσισα να περιποιηθώ το καινούργιο μου αυτοκίνητο περνώντας του κερί. Πήγα στο βενζινάδικο που βάζω βενζίνη και ο υπάλληλος μου πρότεινε 3 αλοιφές που πρέπει να περάσεις τη μια μετά την άλλη της meguiar's. Σήμερα κατά τις 19:00 που κρύφτηκε ο ήλιος πίσω από κάτι δεντράκια έπλυνα το αυτοκίνητο και ξεκίνησα τη διαδικασία κερώματος. Πρόλαβα και έκανα μόνο το καπό του αυτοκινήτου αφού έπρεπε κάθε επιφάνεια να την περάσω με την κάθε αλοιφή δηλ. Χ3 και έπειτα να την τρίψω σαν τρελός. Πολύ τρίψιμο ρε παιδί μου . Πιάστηκα. Το άλλο ΣΚ θα πιάσω το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Σε δύο εβδομάδες θα το έχω τελειώσει Εντάξει δεν λέω το γυάλισμα που έκαναν τα εν λόγω προϊόντα είναι πάρα πολύ καλό.
-
Επαναφέρω το θέμα γιατί είναι το πιο πρόσφατο σχετικά με καθαρισμό αυτοκινήτου και επειδή θέλω να ρωτήσω σχετικά με ένα προβληματάκι που προέκυψε.
Κάποιος ηλίθιος (ο υποφαινόμενος ) αφού η γυναίκα του του επέστρεψε το αμαξάκι με καμοιά δεκαριά τεράστιες κουτσουλιές αυτό το Σάββατο και αφού το αυγό που είχε πέσει πριν 2 εβδομάδες από κάποιο δέντρο στην οροφή του αυτοκινήτου είχε περάσει πλέον από τη φάση 'ομελέτα' από τον καύσωνα στη φάση 'πέτρα' από την απλυσιά, αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να το πλύνει όπως όπως.
Η ηλιθιότητα έγκειται στο γεγονός ότι έπιασα να τρίψω τις κουτσουλιές και την απολιθωμένη ομελέτα με .... την πράσινη πλευρά από το σφουγγαράκι που πλένουμε τα πιάτα! Αποτέλεσμα, σε 6 σημεία το χρώμα έχει γίνει ματ από άπειρες απειροελάχιστες γρατσουνιές!
Με τι υλικά και με τί μέθοδο μπορώ να τρίψω το χρώμα έτσι ώστε να επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση? Υπ' όψην ότι το αυτοκίνητο είναι 7 χρόνων οπότε και δεν με πολυνοιάζει απλά είναι το 'γαμώτο' και το σπάσιμο που θα τρώω κάθε φορά που θα το βλέπω και θα θυμάμαι την απίστευτη μ@λ@κια που έκανα ....
Προσπάθησα με μια αλοιφή που από ότι διάβασα σε άλλα θέματα πρέπει να είναι 'χοντρή' (παχύρευστη κίτρινη που άμα στεγνώσει γίνεται σαν σκόνη και φεύγει με λίγο σκούπισμα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να μου πει κάποιος αλοιφή που να έχει αποτέλεσμα για τέτοιου είδους γρατσουνιές? Έχω διαβάσει ήδη για Sonax, 3M, Autoglym και Meguir (ή κάπως έτσι). Ποία είναι η καλύτερη
Αν μπορεί κανείς να μου πει αν μπορώ να το πάω και σε κάποιο μαγαζί να φρεσκάρουν όλο το αμάξι (sonax, autoglym?) μπορεί και να διαλέξω αυτή τη λύση
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Η ηλιθιότητα έγκειται στο γεγονός ότι έπιασα να τρίψω τις κουτσουλιές και την απολιθωμένη ομελέτα με .... την πράσινη πλευρά από το σφουγγαράκι που πλένουμε τα πιάτα! Αποτέλεσμα, σε 6 σημεία το χρώμα έχει γίνει ματ από άπειρες απειροελάχιστες γρατσουνιές!
Το ιδιο ακριβως ειχα κανει και εγω...
Σε μενα εξαφανιστηκαν με μια αλοιφη της sonax για ρετσινι και λιγο τριψιματακι...
Με μαλακο πανι και οχι με το συρμα απο το σφουγγαρι ετσι? -
Αφού ήταν για ρετσίνι πως έφυγαν οι γρατσουνιές? Θυμάσαι ποια ακριβώς ήταν η αλοιφή?
-
μια και το θέμα ανέβηκε ενα καλο φορουμ για πλυσιμο αυτοκινητου είναι το
http://www.detailingworld.co.uk/
εχει και κάμποσους οδηγούς για το πως πρέπει να πλένεται ένα αυτοκινητο προιοντα διορθωση της βαφής κλπ κλπ
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Προσπάθησα με μια αλοιφή που από ότι διάβασα σε άλλα θέματα πρέπει να είναι 'χοντρή' (παχύρευστη κίτρινη που άμα στεγνώσει γίνεται σαν σκόνη και φεύγει με λίγο σκούπισμα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να μου πει κάποιος αλοιφή που να έχει αποτέλεσμα για τέτοιου είδους γρατσουνιές? Έχω διαβάσει ήδη για Sonax, 3M, Autoglym και Meguir (ή κάπως έτσι). Ποία είναι η καλύτερη
QUIXX SCRATCH REMOVER
http://www.quixx.com/english/kratzer.htm -
Δουλέυοντας το πρωί, έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι στην Αθήνα ισχύει ένα περίεργο καθεστώς με τα βενζινάδικα όσον αφορά τα πληντύρια τους... Είναι δυνατόν να κλείνουν ρε παιδιά στις 7 το απόγευμα??
Για αυτό ρωτάω για πληντύρια στην περιοχή Βόρειων, Ανατολικών προαστείων ή και κέντρο που να είναι ανοιχτά 24ωρο ή έστω και μετά τις 7. Θετικές εμπειρίες δεκτές φυσικά και αν είναι δυνατόν να είναι ταχύτατοι όσον αφορά εσωτερικό, εξωτερικό καθαρισμό (πόση ώρα?)..
Ακόμη θα με ενδιέφερε αν υπάρχει κάποιο πληντύριο που να έχει κάποια ειδική μεταχείριση το αυτοκίνητο (πλύσιμο στο χέρι πχ) και να μπορώ να κάτσω εγώ σε καφετέρια που ενδεχομένως έχει (μη κάθομαι από πάνω επι 15-20 λεπτά).. Όλα αυτά φυσικά και μετά τις 7
Επίσης αν γνωρίζει κανείς γιατί κλείνουν στις 7...
Ευχαριστώ
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ