Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
το θρεντ με το κομικ που ανοιξε και με ολες αυτες της φωτο που εχει δεν ''επιβαρυνει'' την λειτουργια του φορουμ;;;;
και η απορια μου αυτη προκυπτει απο το γεγονος οτι καθε φορα που καποιος επιχειρει να βαλει μια φωτο [και οχι link] ακομα και σαν υπογραφη και οχι απαραιτητα και μεγαλης διαστασης οι μοντερειτορς αμεσως του το επισημαινουν [και πολυ καλα κανουν] και σχεδον παντα την σβηνουν κιολας..................
επαναλαμβανω χωρις καμμια διαθεση παρεξηγησης και εαν καπου κανω λαθος ζητω προκαταβολικα συγγνωμη!!!!!!
Η εικόνα που βάζει κάποιος σε ένα μήνυμα δεν αποθηκεύεται η ίδια στη βάση δεδομένων του φόρουμ αλλά το μήνυμα περιέχει μόνο το URL της και η ίδια η εικόνα βρίσκεται σε άλλο web site. Όταν εμφανίζεται το μήνυμα ο συντακτικός αναλυτής (parser) του forum engine καταλαβαίνει ότι πρόκειται για εικόνα από το IMG tag και την 'φορτώνει' από το URL της για να την εμφανίσει. Έτσι, δεν επιβαρύνεται η λειτουργία του φόρουμ αλλά όταν κάποιος ανοίγει ένα θρεντ που περιέχει κάποιο μήνυμα με μεγάλη εικόνα τρώει στη μάπα το download της εικόνας (και πάλι πάντως δεν επιβαρύνεται ο web server στον οποίο τρέχει το φόρουμ αλλά εκείνος που περιέχει την εικόνα). Ειδικά αν η εικόνα είναι μέσα σε υπογραφή δεν υπάρχει λόγος να τρώμε αυτό το download και γι'αυτό αντιδρούν (σωστά) οι mods όχι σβήνοντας την εικόνα αλλά μετατρέποντας το IMG tag σε URL έτσι ώστε να μπορείς να δεις την εικόνα μόνο αν το θέλεις, 'χτυπώντας' το URL. Στην περίπτωση του κόμικ όποιος χρήστης ανοίξει το συγκεκριμένο θρεντ ξέρει ότι περιέχει μεγάλες εικόνες οπότε είναι διατεθειμένος να φάει και το download.
Επίσης να αναφέρω ότι όλοι οι browsers (τουλάχιστον αυτοί που έχω χρησιμοποιήσει, δηλαδή ο IE και ο Mozilla) φορτώνουν τις εικόνες 'ασύγχρονα', δηλαδή εμφανίζουν πρώτα τη σελίδα με placeholders στη θέση των εικόνων και μετά τις κατεβάζουν σε δεύτερο χρόνο ενώ ο χρήστης ήδη διαβάζει τη σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ανοίξει το κόμικ και δει ότι περιέχει μεγάλες εικόνες που θα κατέβουν αργά μπορεί να πατήσει το πλήκτρο 'Stop' και να σταματήσει το download.
Μετά από όλα αυτά τα τεχνικά (ουφ!) εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το κόμικ και θα έλεγα να αφήσουμε τον Πανοραμίξ ....εεεε MAGIK ήθελα να πω να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.