-
Ηλία, για να γινω συνηγορος του συνηγορου , αυτη η φραση αποτυπωνει με ακριβεια και τις δικες μου σκεψεις:
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι φράσεις του ύφους : 'ο θανών δεδικαίωται' και τα συναφή τα ακούω βερεσέ...Δεν αλλάζεις άποψη για κάποιον επειδή αρρώστησε, πολύ περισσότερο όταν γύρω σου ταλαιπωρούνται φριχτά άνθρωποι που χρήζουν έντονα μιας κάποιας συμπαράστασης...Δε χαιρομαι, αλλα δε λυπαμαι. Κραταω το ποσο λυπης που μπορω ν' αντεξω, γι' αυτους που (κατ' εμε) το αξιζουν....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.Ουτε χαίρομαι Ηλία ούτε λυπάμαι.
Το ίδιο μου κάνει.
Εχω να δω ειδήσεις κανα δυό εβδομάδες.
Μόλις πάω σπίτι ανοίγει ΜΟΝΟ το HIFI και tv ΜΟΝΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.
Για τον φτωχό όμως και τον απλό κόσμο λυπάμαι,για τα παιδάκια που τα χτύπησε άσχημα η μοίρα και χίλια δυό άλλα που τα γαιδούρια της εξουσίας αλλά και της εκλλησίας δε δίνουν μια.
Δε λυπάμαι για τους θρησκευτικούς δυνάστες του ελληνικού κράτους τους σφαγείς και τους καταπατητές γης.To ακόμα ποιό κωμικοτραγικό όμως είναι να βλέπεις να σέρνετε σχεδόν σύσωμο το κοινοβούλιο σαν τα τσιράκια πίσω απ τα ράσα......ραγιάδες.
Είδατε την ορκωμωσια του Σαρκοζί?
Που να ορκίστηκε άραγε ο άνθρωπος?Αυτά να βλέπουμε και να γελάμε με τα χάλια μας που θέλουμε και δημοκρατία....ή μάλλον που νομίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία
-
Ο Χριστοδουλος ειναι ενας μορφωμενος και ευγενης ανθρωπος οπου θα μπορουσε να αλλαξει την την εκκλησια στα ματια του κοσμου με καινοτομες δρασεις προσαρμοσμενες στο σημερα, μιας και ειχε λαικο ερισμα.
Αντι αυτου προτιμησε να χρησιμοποιηση την δημοφηλια του ωστε να ασκει επιρροει στην πολιτικη ζωη και να οδηγει τους πιστους σαν προβατα.
Για αρχιεπισκοπος δεν κανει.
Ειναι ανθρωπος οπου δεν μπορει να κρυψει τις φιλοδοξιες του και την ματαιοδοξια της εξουσιας που τον διακατεχει.
Κριμα που αρρωστησε , οπως και για πολλους αλλους.
Δεν ξεχνιουνται τα ρεζιλικια των λαοσυναξεων , και τα λαβαρα της επαναστασης να σηκωνονται εν ετη 2000 στο συνταγμα, ουτε τον μεσαιωνα των υπογραφων για τις ταυτοτητες.
-
koutsanΧαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.
Δεν χαίρομαι καθόλου που αρρώστησε και νομίζω πως και ο γιατρός-δικηγόρος-φιλόσοφος koutsan το ίδιο...
Απλά η άποψη που είχαμε γι' αυτόν ΠΡΙΝ αρρωστήσει, παραμένει... Συμφωνώ επίσης απόλυτα για τα περί σκοταδισμού, όσο κι αν είναι ολίγον ανεπίκαιρα όλα αυτά... -
koutsanΧαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.
- Κακεντρεχής είμαι σίγουρα, δεν το έχω αρνηθεί ποτέ μου...
- Δεδομένου ότι δεν επενέβην εγώ για να αρρωστήσει θα μπορούσα να πω ότι χαίρομαι...Αν είχα το κουμπάκι με το οποίο θα μπορούσα να τον σκοτώσω δεν θα το έκανα απλά και μόνο για λόγους αρχής : δεν μπορώ εγώ να αποφασίζω για την τύχη των άλλων...Αυτό όμως δεν μπορεί να αφαιρέσει ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη μου όταν ακούω αυτό που του συνέβη ..
Χριστιανός δεν είμαι ούτε και άγγελος : μισώ και αντιπαθώ βαθιά, ε δεν μπορώ να μην μισήσω αυτή την προσωπικότητα και θα ήμουν ψεύτης αν σου έλεγα ότι δεν χαμογέλασα όταν το έμαθα... - Ξέρω ότι πολλοί θα χαμογελάσουν το ίδιο όταν πάθω εγώ καρκίνο : είναι αναπόφευκτο να σου συμβεί αυτό όταν θέλεις να έχεις άποψη και να τη διεκδικείς χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε όλους, c'est la vie
-
Σε λίγο θα πετάει με τα χερουβείμ,
και θα 'χει για παρέα τον Σεραφείμ....Ελπίζω να μη θίγονται θρήσκοι και θρησκόληπτοι
-
koutsan ειλικρινά χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους!!!
-
koutsan
Χαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.
- Κακεντρεχής είμαι σίγουρα, δεν το έχω αρνηθεί ποτέ μου...
Toυλάχιστο, εντυπωσιακή παραδοχή....!!!!!!! Οι υπόλοιποι που σπεύσατε πάντως να τον υπερασπιστείτε, πέσατε τραγικά έξω...
Δε λέω, δικαίωμά σου είναι, αλλα επέτρεψέ μου να έχω πάθει ενα μικρό σοκ απο αυτά που διαβάζω....
Οσο για το Χριστόδουλο, μακάρι να γίνει καλά (που δεν θα γίνει)! To μόσχευμα πάντως αν βρεθεί, θα πρέπει να δοθεί σε αυτόν που προηγείται και οχι στον Αρχιεπίσκοπο επειδή είναι αυτός που είναι...
-
Αν λυπάται γιατί είναι κακεντρεχής;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οσο για το Χριστόδουλο, μακάρι να γίνει καλά (που δεν θα γίνει)! To μόσχευμα πάντως αν βρεθεί, θα πρέπει να δοθεί σε αυτόν που προηγείται και οχι στον Αρχιεπίσκοπο επειδή είναι αυτός που είναι...+1
...ή μάλλον θα το διατύπωνα διαφορετικά, χωρίς το 'μακάρι'. Δηλαδή:
'Οσο για το Χριστόδουλο, αν γίνει καλά, τo μόσχευμα θα πρέπει να το έχει πάρει στη σειρά του και όχι εις βάρος άλλου, επειδή είναι αυτός που είναι...' -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δε λέω, δικαίωμά σου είναι, αλλα επέτρεψέ μου να έχω πάθει ενα μικρό σοκ απο αυτά που διαβάζω....
Που να δεις τι σοκ έπαθαν όσοι αντιστάθηκαν στα πιστεύω τους
Οσο για το Χριστόδουλο, μακάρι να γίνει καλά (που δεν θα γίνει)! To μόσχευμα πάντως αν βρεθεί, θα πρέπει να δοθεί σε αυτόν που προηγείται και οχι στον Αρχιεπίσκοπο επειδή είναι αυτός που είναι...
Μη σε στενοχωρεί αυτό.
Το θεάρεστο έργο της εκκλησίας θα συνεχίσει ακάθεκτο -
Ο χρήστης PID έγραψε:
Ελπίζω να μη θίγονται θρήσκοι και θρησκόληπτοι -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
koutsan
Χαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.
Αν λυπάται γιατί είναι κακεντρεχής;
Κακεντρεχης πρεπει να 'ναι και εκεινος που λυπαται που ειναι ακομα αρρωστος (ο και πασης ) και δεν εχει ανεβει στον πανω οροφο.
-
Αν ονειρεύεσαι ότι βιάζεις τη γειτόνισσά σου δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα γίνεται όταν το κάνεις πράξη...
Επιζήμιοι και βλαπτικοί στην κοινωνία μας είναι οι δεύτεροι και όχι οι πρώτοι...Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα...Δυστυχώς οι περισσότεροι οφείλουν να ακολουθούν για πρακτικούς λόγους 'επιβίωσης' (δεν τους κατηγορώ καθόλου) τον ηθικό κώδικα της κοινωνίας μας ακόμα και στις πιο μύχιες σκέψεις τους...Αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιούνται πάντως δεν το δημοσιοποιούν, κοστίζει πολύ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν λυπάται γιατί είναι κακεντρεχής;Καλή ερώτηση.
Για αρχιεπισκοπος δεν κανει.
Σας το λέει ο ειδικός.
To ακόμα ποιό κωμικοτραγικό όμως είναι να βλέπεις να σέρνετε σχεδόν σύσωμο το κοινοβούλιο σαν τα τσιράκια πίσω απ τα ράσα......ραγιάδες.
Όχι, φίλε. Υστερόβουλοι.
...Αυτό όμως δεν μπορεί να αφαιρέσει ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη μου όταν ακούω αυτό που του συνέβη ..
Εγώ πάλι στεναχωριέμαι, όπως στεναχωρήθηκα και με τον Παπανδρέου, όπως και με τον γνωστό ή άγνωστο που ακούω ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο ή βασανίζεται από αρρώστια. Δεν μπορώ να το βοηθήσω, που λένε και οι έτσι, αλλά αν δω τον αντίπαλό μου πεσμένο θα σκύψω να τον βοηθήσω. Κι ας τον μισώ, όταν σηκωθεί. Το σχόλιό μου, πάντως, πήγαινε σε δημοσιεύσεις σαν την παρακάτω:
και θα 'χει για παρέα τον Σεραφείμ....
Ελπίζω να μη θίγονται θρήσκοι και θρησκόληπτοι -
Αν ονειρεύεσαι ότι βιάζεις τη γειτόνισσά σου δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα γίνεται όταν το κάνεις πράξη...Επιζήμιοι και βλαπτικοί στην κοινωνία μας είναι οι δεύτεροι και όχι οι πρώτοι...Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα...Δυστυχώς οι περισσότεροι οφείλουν να ακολουθούν για πρακτικούς λόγους 'επιβίωσης' (δεν τους κατηγορώ καθόλου) τον ηθικό κώδικα της κοινωνίας μας ακόμα και στις πιο μύχιες σκέψεις τους...Αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιούνται πάντως δεν το δημοσιοποιούν, κοστίζει πολύ
+1.
Ξέρεις όμως φαντάζομαι τι απάντηση θα λάβεις.
Αυτός που ονειρεύεται ότι θα βιάσει κάποια στιγμή θα το κάνει κι όλας
Αβυσσος η ψυχή της θρησκείας
Αντε.....πορευόμεθα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το θεάρεστο έργο της εκκλησίας θα συνεχίσει ακάθεκτοΑυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας μέσα του. Δεν μπορώ να πω ότι στενοχωριέμαι για τον αρχιεπίσκ...οπο (θα έθετα αλλιώς το χαρακτηρισμό, αλλά θα με φωνάζετε skullone μετά ), τουλάχιστον όχι περισσότερο από ότι θα στενοχωριόμουν για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εντελώς ξένο σ' εμένα που έχει καρκίνο.
Το πρόβλημα είναι σ' αυτό που λέει ο Μάκης: και να φύγει ο χριστόδουλας, ο επόμενος θα συνεχίσει το έργο του (της αποταμίευσης εννοώ, μην παρεξηγούμαι). Άρα, αδιάφορο μου είναι αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Στην όλη υπόθεση, άλλα πράγματα με εκνευρίζουν αφόρητα.
-
Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι κάποιος κακόμοιρος κοινός θνητός θα ριχτεί για να πάρει πρώτος μόσχευμα ο παπάς, μαθηματικώς βέβαιο οτι θα τύχει της καλύτερης ιατρικής φροντίδας που μπορεί να έχει άνθρωπος στον πλανήτη και μαθηματικώς βέβαιο ότι αυτή την πανάκριβη φροντίδα δεν θα την πληρώσει από την τσέπη του.
-
ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου τα σπάνε τα ΜΜΕ χαραμίζοντας το μισό χρόνο των ειδήσεων για την 'πορεία της υγείας του μακαριότατου'. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερες ειδήσεις και προβλήματα ν' ασχοληθούμε.
-
Δεν ΘΑ γουστάρω τις συζητήσεις επί συζητήσεων και τσακωμών που ΘΑ ξεκινήσουν σε λίγο καιρό: θα μπορέσει να συνεχίσει; Ποιος θα τον διαδεχθεί; Θα είναι μορφωμένος; Θα είναι καλός; Τι έκανε κατά τη διάρκεια της Χούντας; Γουστάρει αγοράκια ή κοριτσάκια; ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ρε!
-
-
Το αν και πότε θα πεθάνει ο Πρωκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Κάποιος άλλος θα έρθει στην θέση του.
Το 'προσωπείο' θα αλλάξει. Η ουσία ΟΧΙ.
Και όλοι θα αναφωνήσουν με στεντόρια φωνή:
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΕΘΑΝΕ. ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ!!!!
-
...Αυτό όμως δεν μπορεί να αφαιρέσει ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη μου όταν ακούω αυτό που του συνέβη ..
Εγώ πάλι στεναχωριέμαι, όπως στεναχωρήθηκα και με τον Παπανδρέου, όπως και με τον γνωστό ή άγνωστο που ακούω ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο ή βασανίζεται από αρρώστια. Δεν μπορώ να το βοηθήσω, που λένε και οι έτσι, αλλά αν δω τον αντίπαλό μου πεσμένο θα σκύψω να τον βοηθήσω. Κι ας τον μισώ, όταν σηκωθεί. Το σχόλιό μου, πάντως, πήγαινε σε δημοσιεύσεις σαν την παρακάτω:
και θα 'χει για παρέα τον Σεραφείμ....
Ελπίζω να μη θίγονται θρήσκοι και θρησκόληπτοιΘα μου επιτρέψεις να σου πω μόνο ότι αν θα σκύψω να τον βοηθήσω είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το αν χαίρομαι με αυτό που του συνέβη...Το πρώτο έχει να κάνει με την κοινωνική αλληλεγύη που θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ενώ το άλλο έχει να κάνει με τον εαυτό μου και τον ψυχικό μου κόσμο...Και δεν ισχυρίζομαι τίποτα ως προς το αν θα βοηθούσα κάποιον που μισώ, ελπίζω απλώς να μπορούσα να το κάνω χωρίς να ξέρω τώρα τι εν τέλει θα έκανα...
Το σίγουρο είναι ότι διατηρώ για τον εαυτό μου την πλήρη διαχείριση των συναισθημάτων μου, απενεχοποιημένα και χωρίς φτηνές εκπτώσεις χάριν ενός συστήματος αξιών που δεν καθόρισα εγώ...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ... -
...Αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιούνται πάντως δεν το δημοσιοποιούν, κοστίζει πολύΥπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι δημοσιοποιώντας το ψηλώνουν.
Krusenstern
Κάνεις λάθος:- Αν υπάρχουν ν παπάδες που θα πάρουν πρώτοι μόσχευμα, υπάρχουν ν εις την ν κρατούντες μη παπάδες, που θα πάρουν ακόμα νωρίτερα.
-
-
- Τα ίδια δεν γίνονται, για την υγεία παντός μη κοινού θνητού; Τώρα, λες, χάλασε η TV; Έχεις διαβάσει το 'τι ωραίο πλιάτσικο';
-
Περί εκκλησίας