Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως οι σπουδές σαφώς και γίνονται για ένα καλύτερο επάγγελμα . Ο παππούς μου έβγαζε πολλά χρήματα σαν χτίστης, αλλά δούλευε όλη τη μέρα, ο πατέρας μου έγινε δάσκαλος, έβγαζε πολύ λιγότερα, αλλά ζούσε καλύτερα, εγώ έγινα ηλ. μηχανικός γιατί γούσταρα ΚΑΙ την τεχνολογία ΚΑΙ τα παραπάνω χρήματα από έναν δημ. υπάλληλο...
Οι σπουδές όμως δεν γίνονται μόνον γι' αυτό!
Θα μπορούσα κι εγώ να βγω στο κουρμπέτι για δουλειά στα 18, αλλά θα έχανα πολύ περισσότερα από κάποια παραπάνω χρήματα σήμερα στα 30... Θα έβγαζα σίγουρα παραπάνω, αλλά θα είχα χάσει κάποια πράγματα, που ΙΣΩΣ μια μέρα θα είναι ανεκτίμητα, αναφέρω κάποια που έκανα σαν φοιτητής:
-Διάβασα δεκάδες (αν όχι πολύ παραπάνω...) βιβλία, από κλασικά μυθιστορήματα μέχρι φιλοσοφικά δοκίμια
-Μίλησα επί παντός επιστητού με τα φιλαράκια , μέχρι τελικής πτώσεως
-Επαιξα τάβλι, playstation, υπολογιστή
-Εκανα εκδρομές και βόλτες, χωρίς το άγχος να γυρίσω στη δουλειά. Κάμπινγκ για 10ήμερα, βόλτες σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσω κόσμο (και γνώρισα μερικές που αξίζαν όλη την βενζίνη του κόσμου )
-Είχα χρόνο να χαρώ πολύ, να λυπηθώ πολύ, να μελαγχολήσω ακόμη περισσότερο και να σταθώ στα πόδια μου μόνος μου, χωρίς λόγο και αιτία, γιατί έτσι.
-Σέρφαρα στο Internet για ώρες, μίλησα σε chat για ώρες, έμαθα πολλά χωρίς να το καταλάβω ή να το περιμένω για τους ανθρώπους, είτε πίσω από ένα πληκτρολόγιο (αρχικά), είτε από κοντά (μετά...)
-Δεν είχα στο κεφάλι μου κανέναν εργοδότη, κανέναν υπάλληλο, κανέναν μ@λακα, κανέναν πατέρα και μάνα, είχα το ψυγείο άδειο και τρεφόμουν με πίτσες, έμεινα από λεφτά και τρεφόμουν με φασόλια (τραγικό, οσον αφορά την παραγωγή αερίων...)
-Ξενύχτησα πίνοντας με παρέες μέχρι την άλλη μέρα, ξενυχτήσαμε όλοι μαζί κάνοντας βραδυνό μπάνιο, πήγαμε κατευθείαν για μπιλιάρδο, ερωτευτήκαμε και απογοητευτήκαμε σε ένα βράδυ, και το επόμενο ήμασταν πάλι εκεί, πάλι ξενύχτηδες και πάλι στον κόσμο μας...
-Κάπου μεταξύ αυτών, έγινα και Ηλ. Μηχανικός, στην αρχή έλεγα Ενεργειακός, μετά γούσταρα ΣΑΕ που ήταν εύκολα, μετά γούσταρα υπολογιστές, ε στο τέλος τέλειωσα Τηλεπικοινωνίες και τώρα δουλεύω σαν Προγραμματιστής και Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, γιατί αυτό έκατσε και αμείβομαι με τα ελάχιστα για έναν μηχανικό, αλλά χεστηκα κατά βάθος, θα βγάλω περισσότερα αργότερα.
-Στην ουσία χ3στηκα διπλά, γιατί δεν με νοιάζει που μένω στο νοίκι, το σπίτι είναι κούκλα. Δεν με νοιάζει που έχω παλιό αμάξι ή που δεν έχω φράγκα να τα σπάω στα μπουζούκια ή που δεν απέκτησα 3 ακίνητα μέχρι τα 30 όπως οι Αλβανοί φίλοι μας... Είμαι σίγουρος πως αυτοί δεν πέρασαν τόσο καλά όσο εγώ και αυτά που πέρασα τότε, δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να τα ξαναπεράσω, ειδικά αν δουλευα σαν τον σκύλο όλη μέρα από τα 18.
Στην τελική, επειδή πήρε 2 ακίνητα, είναι πιο μάγκας; Συγνώμη, ας περάσω εγώ καλά και στην υπόλοιπη ζωή μου , να είμαι υγιής, να έχω μια ωραία γκομενίτσα και μετά γυναίκα να νιώθω όμορφα, μια καλή δουλειά και να πάνε να μαμηθούν τ' ακίνητα όλου το κόσμου!
Γιατί η ζωή είναι πολύ μεγάλη και πολύ ωραία για να χωράει σε ένα κ~λόσπιτο! (το τονίζω για όσους βαριούνται να διαβάσουν τα υπόλοιπα)
Και γιατί κάποιοι μας τα έχουν κάνει τα @@ --> @@ , πως είμαστε τεμπέληδες, αλλά μάλλον εμείς περνάμε καλύτερα σωστά; Τότε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Το ότι δεν ενισχύουμε κι εμείς την φούσκα των ακινήτων αγοράζοντας και το δικό μας κεραμίδι; Δε πα να πεθάνω στο νοίκι, δεκάρα δε δίνω! Που δεν νομίζω , κιόλας, λογικά κι εγώ, όπως και όλοι όσοι φάγαμε τα νιάτα μας στα θρανία, κάποια στιγμή θα βγάζουμε χρήματα σαν τους Αλβανούς που κάποιοι θαυμάζουν εδώ μέσα. Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι, αν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν πάντως, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως θα κάνανε ό,τι και οι Ελληνες. Λογικά, τα παιδιά τους αυτό θα κάνουν.