-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...Ίσως επειδή τα γεννάμε και τα μεγαλώνουμε με το κόλλημα του 'να περάσουν'.
Νταξ! Και τι να λέει αυτό;....
Έλα μου ντε;
-
Άκου, φίλε μου μηχανολόγε μηχανικέ που περιμένεις να αναγνωριστούν οι γνώσεις και η αξία σου, τι έγινε σήμερα:
Πριν από 10 μήνες, τοποθετήσαμε ένα ψυγείο σ' ένα χασάπικο στο Περιστέρι. Μιλάμε για top of the top ψυκτικά, καμία έκπτωση δεν έγινε στην ποιότητα των υλικών ή της εγκατάστασης.
Με παίρνει τηλέφωνο σήμερα το μεσημέρι ο χασάπης. Πρόβλημα στο ψυγείο, ρίχνει μια ασφάλεια. Κι αρχίζει ένα ποίημα για αλουμινόχαρτο στις ασφάλειες και άλλα τέτοια ωραία - και καταλήγει ότι το μοτέρ κάηκε, το κομπρεσέρ κόλλησε και να του βρω καινούριο μηχάνημα ΤΩΡΑ. Αυτά, λέει, του τα είπε ο ψυκτικός του.
Τώρα φαίνεται ότι ένα καμένο μοτέρ κι ένα κολλημένο κομπρεσέρ δουλεύουν για 10 λεπτά και μετά ρίχνουν την ασφάλεια - αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην Αθήνα.
Ένας ψυκτικός κι ένας ηλεκτρολόγος, αμφότεροι ανώτερης κλάσης - μη χέσω - δεν μπορούν να βρουν μια βλάβη σ' ένα ψυκτικό μηχάνημα, που οδηγεί σε υπερφόρτωση μιας φάσης.
Κάτι τέτοιους 'μάστορες', εμείς εδώ κάτω τους βάφουμε μπλέ, τους δένουμε μια μπλε πέτρα στα πόδια και τους φουντάρουμε στο μύτικα.
Μαστόροι που χρεώνουν επίσκεψη 15 λεπτών 150 ευρώ, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε γαμώ τα γαμώτα μου. Δεν τσαντίζομαι εύκολα, αυτή τη στιγμή όμως είμαι έτοιμος, μετά από 16 ώρες στη δουλειά, να φύγω για Περιστέρι, να τους πάρει και να τους σηκώσει και να είμαι πάλι 7 πίσω ν' ανοίξω.
Ξεφτίλεεεεεεεεεεες. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι βεβαια, υπαρχει και ο ιδιωτικος τομεας. Εκει οπου αν δεν εχεις επαγγελματικα δικαιωματα, 800 ευρω θα παρεις...Και σου ξαναλεω, εγω εχω δικαιωμα τωρα να κανω μια μελετη? Οχι. Αρα...
Άρα, να μην είσαι τόσο σίγουρος για τα 800. Kαι πριν αποκτήσεις δικαιώματα να κάνεις μελέτη, να MAΘEIΣ να κάνεις μελέτη, μαζί με άλλα πράγματα που ελπίζω να ξεκίνησες να μαθαίνεις στην Aγγλία και τα οποία είναι αναγκαία για να επιβιώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Tώρα, αν σκέφτεσαι δικαιώματα πριν δουλέψεις, ψάξε πρώτα για κάνα μπάρμπα να σε βάλει στο δημόσιο και εύχομαι καλά μόρια και στη συνέχεια καλή σύνταξη.
O Aλβανός που σου έλεγα πάρα πάνω ξεκίνησε σαν μαθητευόμενος εργάτης και παίρνει τώρα κάπου τα διπλάσια + bonus για επιστασίες τις οποίες καθαρίζει σε χρόνο μηδέν. Kαι είναι τόσο φιλομαθής, εργατικός, οργανωτικός και έξυπνος που υποπτεύομαι ότι σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμος να ...σε προσλάβει στη δική του εταιρία. Φαντάζομαι δε ότι είναι μικρότερος από σένα, αφoύ έχεις κάνει και master, ενώ αυτός έχει υποδεέστερο πτυχίο.
-
Οποτε αυτο που καταλαβαίνω εγω είναι να μην σπουδαζουμε αν εχουμε φιλοτιμο και ειμαστε φιλομαθεις, να βγαζουμε κανα ιεκ, και να ακολουθουμε την πορεια του γνωστου σου οικονομικού πρόσφυγα,ε?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οποτε αυτο που καταλαβαίνω εγω είναι να μην σπουδαζουμε αν εχουμε φιλοτιμο και ειμαστε φιλομαθεις, να βγαζουμε κανα ιεκ, και να ακολουθουμε την πορεια του γνωστου σου οικονομικού πρόσφυγα,ε?πες τα ρε στελιο..
νταξ ολα αυτα που λετε για τους αλβανους που κονομανε και τους τεμπεληδες τους ελληνες που θελουν να σπουδασουν και δεν βγαζουν λεφτα, αλλα νομιζω οτι εφοσον ο ανθρωπος μπορει και θελει, καλο ειναι να σπουδασει ακομα και αν το πτυχιο του δεν το χρησιμοποιησει ποτε και το εχει απλα κορνιζα στο δωματιο του..
γιατι στην τελικη οι σπουδες σε κανουν καλυτερο ανθρωπο.. αποψη μου παντα.. -
Καλητερο ανθρωπο δεν σε κανει, το αν εισαι καλος ανθρωπος δεν εχει να κανε ιμε τον εχεις βγαλει την 3η δημοτικου ή αν εχεις διδακτορικο, απλα πιστευω εισαι πιο ανοιχτομυαλος (βασικα δεν βρισκω την καταληλη λεξη)
-
Καλητερο ανθρωπο δεν σε κανει, το αν εισαι καλος ανθρωπος δεν εχει να κανε ιμε τον εχεις βγαλει την 3η δημοτικου ή αν εχεις διδακτορικο, απλα πιστευω εισαι πιο ανοιχτομυαλος (βασικα δεν βρισκω την καταληλη λεξη)Kαι αυτό μέρος του 'κόλπου' είναι. Θα συνανστραφείς με πολλών λογιών ανθρώπους, θα διαβάσεις (έστω και λίγο), θα αναγκαστείς να περάσεις μαθήματα κλπ κλπ. Όλα αυτά είναι εμπειρίες που βοηθάνε. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτείς σωστά, αλλά και να μη μείνεις μόνο σ' αυτές.
-
Καλητερο ανθρωπο δεν σε κανει, το αν εισαι καλος ανθρωπος δεν εχει να κανε ιμε τον εχεις βγαλει την 3η δημοτικου ή αν εχεις διδακτορικο, απλα πιστευω εισαι πιο ανοιχτομυαλος (βασικα δεν βρισκω την καταληλη λεξη)νταξ ρε μλκ καλυτερος με τη γενικη εννοια..
μην κολλας στις λεξεις..
δεν ειπα οτι αμα σπουδασεις θα γινεις οσιος βησσαριων και αν οχι θα εισαι αλ καπονε..
καλυτερος απο την αποψη πιο ανοιχτομυαλος, οι σπουδες σε βοηθουν να σκεφτεις.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καλητερο ανθρωπο δεν σε κανει, το αν εισαι καλος ανθρωπος δεν εχει να κανε ιμε τον εχεις βγαλει την 3η δημοτικου ή αν εχεις διδακτορικο, απλα πιστευω εισαι πιο ανοιχτομυαλος (βασικα δεν βρισκω την καταληλη λεξη)
νταξ ρε μλκ καλυτερος με τη γενικη εννοια..
μην κολλας στις λεξεις..
δεν ειπα οτι αμα σπουδασεις θα γινεις οσιος βησσαριων και αν οχι θα εισαι αλ καπονε..
καλυτερος απο την αποψη πιο ανοιχτομυαλος, οι σπουδες σε βοηθουν να σκεφτεις..Γι'αυτο σπουδαζεις? Μπας και αρχισεις να σκέφταισε?
Μπες msn
-
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως οι σπουδές σαφώς και γίνονται για ένα καλύτερο επάγγελμα . Ο παππούς μου έβγαζε πολλά χρήματα σαν χτίστης, αλλά δούλευε όλη τη μέρα, ο πατέρας μου έγινε δάσκαλος, έβγαζε πολύ λιγότερα, αλλά ζούσε καλύτερα, εγώ έγινα ηλ. μηχανικός γιατί γούσταρα ΚΑΙ την τεχνολογία ΚΑΙ τα παραπάνω χρήματα από έναν δημ. υπάλληλο...
Οι σπουδές όμως δεν γίνονται μόνον γι' αυτό!
Θα μπορούσα κι εγώ να βγω στο κουρμπέτι για δουλειά στα 18, αλλά θα έχανα πολύ περισσότερα από κάποια παραπάνω χρήματα σήμερα στα 30... Θα έβγαζα σίγουρα παραπάνω, αλλά θα είχα χάσει κάποια πράγματα, που ΙΣΩΣ μια μέρα θα είναι ανεκτίμητα, αναφέρω κάποια που έκανα σαν φοιτητής:
-Διάβασα δεκάδες (αν όχι πολύ παραπάνω...) βιβλία, από κλασικά μυθιστορήματα μέχρι φιλοσοφικά δοκίμια
-Μίλησα επί παντός επιστητού με τα φιλαράκια , μέχρι τελικής πτώσεως
-Επαιξα τάβλι, playstation, υπολογιστή
-Εκανα εκδρομές και βόλτες, χωρίς το άγχος να γυρίσω στη δουλειά. Κάμπινγκ για 10ήμερα, βόλτες σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσω κόσμο (και γνώρισα μερικές που αξίζαν όλη την βενζίνη του κόσμου )
-Είχα χρόνο να χαρώ πολύ, να λυπηθώ πολύ, να μελαγχολήσω ακόμη περισσότερο και να σταθώ στα πόδια μου μόνος μου, χωρίς λόγο και αιτία, γιατί έτσι.
-Σέρφαρα στο Internet για ώρες, μίλησα σε chat για ώρες, έμαθα πολλά χωρίς να το καταλάβω ή να το περιμένω για τους ανθρώπους, είτε πίσω από ένα πληκτρολόγιο (αρχικά), είτε από κοντά (μετά...)
-Δεν είχα στο κεφάλι μου κανέναν εργοδότη, κανέναν υπάλληλο, κανέναν μ@λακα, κανέναν πατέρα και μάνα, είχα το ψυγείο άδειο και τρεφόμουν με πίτσες, έμεινα από λεφτά και τρεφόμουν με φασόλια (τραγικό, οσον αφορά την παραγωγή αερίων...)
-Ξενύχτησα πίνοντας με παρέες μέχρι την άλλη μέρα, ξενυχτήσαμε όλοι μαζί κάνοντας βραδυνό μπάνιο, πήγαμε κατευθείαν για μπιλιάρδο, ερωτευτήκαμε και απογοητευτήκαμε σε ένα βράδυ, και το επόμενο ήμασταν πάλι εκεί, πάλι ξενύχτηδες και πάλι στον κόσμο μας...
-Κάπου μεταξύ αυτών, έγινα και Ηλ. Μηχανικός, στην αρχή έλεγα Ενεργειακός, μετά γούσταρα ΣΑΕ που ήταν εύκολα, μετά γούσταρα υπολογιστές, ε στο τέλος τέλειωσα Τηλεπικοινωνίες και τώρα δουλεύω σαν Προγραμματιστής και Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, γιατί αυτό έκατσε και αμείβομαι με τα ελάχιστα για έναν μηχανικό, αλλά χεστηκα κατά βάθος, θα βγάλω περισσότερα αργότερα.
-Στην ουσία χ3στηκα διπλά, γιατί δεν με νοιάζει που μένω στο νοίκι, το σπίτι είναι κούκλα. Δεν με νοιάζει που έχω παλιό αμάξι ή που δεν έχω φράγκα να τα σπάω στα μπουζούκια ή που δεν απέκτησα 3 ακίνητα μέχρι τα 30 όπως οι Αλβανοί φίλοι μας... Είμαι σίγουρος πως αυτοί δεν πέρασαν τόσο καλά όσο εγώ και αυτά που πέρασα τότε, δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να τα ξαναπεράσω, ειδικά αν δουλευα σαν τον σκύλο όλη μέρα από τα 18.
Στην τελική, επειδή πήρε 2 ακίνητα, είναι πιο μάγκας; Συγνώμη, ας περάσω εγώ καλά και στην υπόλοιπη ζωή μου , να είμαι υγιής, να έχω μια ωραία γκομενίτσα και μετά γυναίκα να νιώθω όμορφα, μια καλή δουλειά και να πάνε να μαμηθούν τ' ακίνητα όλου το κόσμου!
Γιατί η ζωή είναι πολύ μεγάλη και πολύ ωραία για να χωράει σε ένα κ~λόσπιτο! (το τονίζω για όσους βαριούνται να διαβάσουν τα υπόλοιπα)
Και γιατί κάποιοι μας τα έχουν κάνει τα @@ --> @@ , πως είμαστε τεμπέληδες, αλλά μάλλον εμείς περνάμε καλύτερα σωστά; Τότε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Το ότι δεν ενισχύουμε κι εμείς την φούσκα των ακινήτων αγοράζοντας και το δικό μας κεραμίδι; Δε πα να πεθάνω στο νοίκι, δεκάρα δε δίνω! Που δεν νομίζω , κιόλας, λογικά κι εγώ, όπως και όλοι όσοι φάγαμε τα νιάτα μας στα θρανία, κάποια στιγμή θα βγάζουμε χρήματα σαν τους Αλβανούς που κάποιοι θαυμάζουν εδώ μέσα. Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι, αν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν πάντως, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως θα κάνανε ό,τι και οι Ελληνες. Λογικά, τα παιδιά τους αυτό θα κάνουν. -
Kαι γμ τα post από τον HF.
Πολλά από όσα έγραψες, με εκφράζουν απολύτως.
Να προσθέσω, σε όλη αυτή τη σύζητηση, -αν και πρέπει να έχει λεχθεί ήδη- ότι η γοητεία της αναζήτησης της γνώσης είναι από μόνη της ικανή συνθήκη για να σπουδάσει κανείς, άσχετα από την αποκατάσταση...
Από τα 2-3 πράγματα που μου προσφέρουν ύψιστη χαρά σήμερα είναι και το ότι συνεχίζω να σπουδάζω το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκα σε προπτυχιακό επίπεδο, όχι τόσο για τις μεγαλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης μελλοντικά (αν...) και σε περίπτωση επιτυχούς περάτωσης (επίσης αν...), όσο για την ερωτική σχέση που αποκτάς με τη δυνατότητα παραγωγής επιστημονικής γνώσης...
Νομίζω ότι είναι ευρύτερο το θέμα όμως, περνώντας ουσιαστικά από την εγγενή σου τάση για βελτίωση, ό,τι κι αν κάνεις, με ό,τι κι αν ασχολείσαι.
-
Mπράβο ρε HighFidelity!! Φοβερό ποστ!
-
Καλά τα γράφεις HF.
-
Ωραίο το μήνυμα HighFidelity, αλλά μου θυμίζει εκείνα τα 'εμείς στα νιάτα μας, ...'
Εύχομαι, φίλε, να σου πάνε όλα όπως τα περιμένεις. Και σ' εσένα και σε όλα τα άλλα παιδιά, μαζί και τα δικά μου.
Κι εύχομαι να θυμάσαι μέχρι το τέλος αυτό που έγραψες, ότι η ζωή είναι πολύ μεγάλη και πολύ ωραία για να χωράει σε ένα κ~λόσπιτο!
Ή κ~λάμαξο ή κ~λοαρμάνι, θα τολμούσα να συμπληρώσω... -
ililias
Εύχομαι, φίλε, να σου πάνε όλα όπως τα περιμένεις. Και σ' εσένα και σε όλα τα άλλα παιδιά, μαζί και τα δικά μου.
Κι εύχομαι να θυμάσαι μέχρι το τέλος αυτό που έγραψες, ότι η ζωή είναι πολύ μεγάλη και πολύ ωραία για να χωράει σε ένα κ~λόσπιτο!
-
Mπράβο HF, συμφωνώ ότι είναι φοβερό post και έτσι ακριβώς ένοιωθα πριν από 25 χρόνια σαν χομπίστας-εργαζόμενος όταν έγραφα στ' απαυτά μου τα σπίτια και τ'αυτοκίνητα που ο πατέρας μου κατάφερε ν'αποκτήσει δουλεύοντας από μικρό παιδί και ακόμη θεωρούσα αυτονόητο να μας σπουδάσει στις Eυρώπες και στις Aμερικές και να μας δώσει το δικαίωμα να κάνουμε φιλολογικά ξενύχτια με τα φιλαράκια και τα γκομενάκια αναλύοντας την άτιμη μεταχουντική κοινωνία.
Eπειδή όμως είμαι τώρα από αυτούς εδώ μέσα που θαυμάζουν τους 'Aλβανούς' έχω να ομολογήσω ότι αυτό μου προέκυψε όταν έγινα πατέρας και αισθάνθηκα ότι δεν είχα δικαίωμα να εξαφανίσω αυτά που ο δικός μου μου πρόσφερε, γιατί το παιδί μου δεν θα είχε την πολυτέλεια να κάνει τα φιλολογικά ξενύχτια που έκανα εγώ και στερήθηκε ο παπούς. Έτσι δούλεψα για καναδυό δεκαετίες 'αλβανικά', συντήρησα και τη φούσκα των ακινήτων και ξανακέρδισα το δικαίωμα να διαβάζω λογοτεχνία, να μαθαίνω παράξενες ξένες γλώσσες, να ψωνίζω γρηγορούτσικα αυτοκίνητα και να ξενυχτάω με ομοϊδεάτες μεσήλικες ακούγοντας τη μουσική που μ'άρέσει.
Aν αυτά που λέω ακούγονται σαν πατρικές συμβουλές του κώλου δεν το εννοώ, ίσως απλά σε ζηλεύω που ανήκεις στη γενιά του παιδιού μου...
[/b] -
Οποτε αυτο που καταλαβαίνω εγω είναι να μην σπουδαζουμε αν εχουμε φιλοτιμο και ειμαστε φιλομαθεις, να βγαζουμε κανα ιεκ, και να ακολουθουμε την πορεια του γνωστου σου οικονομικού πρόσφυγα,ε?Aν αυτό κατάλαβες, πρόσεξε γιατί θα αποδράσουν οι Nτάλτον
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ωραίο το μήνυμα HighFidelity, αλλά μου θυμίζει εκείνα τα 'εμείς στα νιάτα μας, ...'Εύχομαι, φίλε, να σου πάνε όλα όπως τα περιμένεις. Και σ' εσένα και σε όλα τα άλλα παιδιά, μαζί και τα δικά μου.
Ή κ~λάμαξο ή κ~λοαρμάνι, θα τολμούσα να συμπληρώσω...Μήπως είσαι λίγο άδικος; Μέχρι τώρα δεν αραδιάζονταν εδώ μέσα τα ...κατορθώματα της νιότης των Αλβανών; Εγώ σε αντιδιαστολή έβαλα τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ (γιατί θεωρώ πως όλοι όσοι σπουδάζουν αντί να δουλεύουν, έχουν κάνει παρόμοια με εμένα πράγματα...) κατορθώματα!
Δεν κοκορεύομαι πως έκανα κάτι σπουδαίο, ή κάτι περίεργο! Θεωρώ πως όλοι αυτά κάνουν κι αν δεν τα κάνουν, να σηκώσουν λίγο τα κεφάλια από τα βιβλία και να αρχίσουν να βλέπουν και πέρα από τη μύτη τους!
Γιατί όπως έλεγαν οι Τρύπες που τους ακούγαμε και χτυπιόμασταν στο Κάστρο της Πάτρας, 'Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!'.
Προσπάθησα απλώς να πω την άλλη άποψη...Τώρα για τα παιδιά κλπ... Ο πατέρας μου από τον δικό του, πήρε τις σπουδές και κάποια χωράφια στο χωριό. Σπίτι, αυτοκίνητο αγόρασε μόνος του. Μεγαλώσαμε με τον αδερφό μου, σχετικά φτωχικά, αλλά χωρίς κάποιο πρόβλημα. Αργότερα βελτιώθηκαν τα οικονομικά μας και μπορέσαμε και τα πολυτεχνεία μας να βγάλουμε, και να περάσουμε όμορφα και να έχουμε δουλειές , που θα μας προσφέρουν μια καλή ζωή σήμερα αλλα και αργότερα.
Σπίτι δεν μου αφήνουν οι γονείς μου, ούτε περιουσία. Στην ουσία, μου αφήνουν το μυαλό και τις σπουδές μου και θεωρώ πως αυτό είναι και το καλύτερο δώρο που μπορούν οι γονείς να κάνουν στα παιδιά τους! Τα υπόλοιπα , ας τα καταφέρουν μόνα τους.
Κι εγώ, αν καταφέρω να προσφέρω το ίδιο στα δικά μου, όταν με το καλό απόκτησω, θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα παιδιά χρειάζονται μυαλά και όχι οικόπεδα και ακίνητα. Υπάρχουν και τα νοίκια. Κανείς δεν χάνεται αν είναι άξιος, αν δεν είναι, κακό του κεφαλιού του, δεν θα το σώσει κανένα κ~λόσπιτο , και...επιμένω! -
HighFidelity, κανε υπομονη να δεις τα 'κατορθωματα' της 2ης γενιας αλλοδαπων στην Ελλαδα, που τοσο πολυ καποιοι 'θαυμαζουν'...
οταν τα παιδια τους δε θα αρκουνται σε 1ευρω τη μερα χαρτζιλικι... Θα θελουν και τα ρουχα τους, τα αμαξια τους κτλ κτλ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
HighFidelity, κανε υπομονη να δεις τα 'κατορθωματα' της 2ης γενιας αλλοδαπων στην Ελλαδα, που τοσο πολυ καποιοι 'θαυμαζουν'...οταν τα παιδια τους δε θα αρκουνται σε 1ευρω τη μερα χαρτζιλικι... Θα θελουν και τα ρουχα τους, τα αμαξια τους κτλ κτλ...
Συμφωνώ αγαπητέ...
(...)κάποια στιγμή θα βγάζουμε χρήματα σαν τους Αλβανούς που κάποιοι θαυμάζουν εδώ μέσα. Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι, αν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν πάντως, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως θα κάνανε ό,τι και οι Ελληνες. Λογικά, τα παιδιά τους αυτό θα κάνουν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....