-
Ο χρήστης luke έγραψε:
καλησπέρα σε όλους
θα ήθελα να εκφράσω τον πόνο μου.
έχω ενα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο ειναι καινούριο με 12.000χλμ & κλείνει χρόνο τον Σεπτέμβρη.Το λοιπόν,έχω 4-5 στάμπες στο αυτοκίνητό μου απο περιτώματα πουλίων(όπως είπαν απο την αντιπροσωπεία).Αυτές οι στάμπες βρίσκονται σε καπό,ουρανό,πορτ-παγκάζ,και δεξί πίσω φτερό.Οι 3 απο αυτες έχουν ΚΑΨΕΙ κυριολεκτικά το χρώμα και έχουν φτάσει απο κάτω... όλο αυτο τον καιρό που έχω το αμάξι προσπαθούσα να χρησιμοποιώ κουκούλα.Ο τεχνικός που είδε το αμάξι απο την αντιπροσωπία μου είπε οτι τα καινούργια χρώματα ειναι οικολογικά και δεν αντέχουν!!Αυτό σε ερώτηση μου πως ειναι δυνατόν σε όλα αυτα τα σήμεια και τοσο σύντομα να εχει γίνει το αμάξι κώλος??-τέλοσπάντων μου είπε 130 ευρώ το κομμάτι.Φυσικά δεν κάνω τίποτα ακόμη.Εγγύηση φυσικά δεν καλύπτει απο κουτσουλιές.
τι να πώ??σας αναφέρω την εμπειρία μου ετσι ώστε οποτε βλέπετε κουτσουλια να την καθαρίζετε ΑΜΕΣΩΣ!!!εγώ δυστυχώς την πάτησα...τώρα φταίω εγώ?,φταίει το ΜΑΠΑ χρώμα?
ούτε που ξέρω.... πλήρης απογοήτευση.....δυστυχώς τα νέα μαύρα χρώματα (που είναι μεταλλικά πέρλα) είναι ποιο ευάισθητα από τα παλιότερα ... το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ .. ευτυχώς το πήρα νωρίς είδηση και πήρα τα μέτρα μου ...
Πάντως μην νομίζετε ότι και το κυνήγι της 'κοτσουλιάς' με ένα πανί είναι ότι καλύτερο ... Η καλύτερη λύση είναι η ασπίδα του χρώματος με κερί ... το οποίο γίνεται με τακτικά πλυσίματα με σαμπουάν-κερί και κάπου-κάπου κέρωμα ...
-
No need για συγγνώμες. Ο καθένας μας καταθέτει τις απόψεις του και γίνεται χρήσιμη κουβέντα. Χαίρομαι πάντως που συμφωνούμε
-
πάντως , αν μπορούσα , ένα αντιπυραυλικό σύστημα , απ'αυτά που ξαμολάνε κανά δυό χιλιάδες σφάιρες το λεπτό θα το έβαζα...... !!!!!! να μη μείνει πούπουλο!!!!!
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
πάντως , αν μπορούσα , ένα αντιπυραυλικό σύστημα , απ'αυτά που ξαμολάνε κανά δυό χιλιάδες σφάιρες το λεπτό θα το έβαζα...... !!!!!! να μη μείνει πούπουλο!!!!!πλακα πλάκα θα είχα σώσει το χρώμα μου με ένα τετοιο σύστημα...
-
Ποντίκια,κατσαρίδες,μύγες καί κουνούπια,μπορεί να είναι φορείς κάποιων πολύ σοβαρών ασθενειών γιά τόν άνθρωπο.Σκυλιά,γατιά καί περιστέρια ΟΧΙ!!! Τά μέν απειλούν τήν υγεία μας,τά δε τήν αισθητική μας.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποντίκια,κατσαρίδες,μύγες καί κουνούπια,μπορεί να είναι φορείς κάποιων πολύ σοβαρών ασθενειών γιά τόν άνθρωπο.Σκυλιά,γατιά καί περιστέρια ΟΧΙ!!! Τά μέν απειλούν τήν υγεία μας,τά δε τήν αισθητική μας.Όχι ακριβώς φίλε HUNTER. Οι γάτες, για παράδειγμα, είναι φορείς των πιο επικίνδυνων ασθενειών για τον άνθρωπο (απλά δεν τις θυμάμαι απ' έξω). Ασθένειες κολλάει ο άνθρωπος κι από τα περιττώματα των σκύλων αλλά κι από τα δαγκώματά τους (το αυτό ισχύει και για τις γάτες). Σε ότι αφορά τα περιστέρια, αποτελούν ένα από τα πιο βρώμικα πουλιά που υπάρχουν και σίγουρα εκτός από προσβολή της αισθητικής μας ένα μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές ή μια τέντα πήχτρα στο σκ@τό από την επάνω της μεριά, αποτελεί πηγή μόλυνσης, αφού μεταξύ άλλων προσελκύει και τους οργανισμούς που παραθέτεις παρπάνω ως επικίνδυνους για τον άνθρωπο.
-
Άσε που όπου υπάρχουν σκ@τά πάνε και οι μύγες... Και οι κατσαρίδες... Και τα ποντίκια...
Όλα τα ζώα έχουν αρρώστιες που μπορεί να μεταδοθούν και στον άνθρωπο και να αποβούν πολύ επικίνδυνες. Το θέμα είναι ότι στα σκυλιά και στις γάτες, αν πραγματικά είσαι φιλόζωος και τα πας στον κτηνίατρο και τα φροντίζεις, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να καταπολεμηθεί. Με τα περιστέρια όμως όχι και τόσο εύκολα. Και καλά λέμε εδώ πέρα τι θα τους κάναμε αν μπορούσαμε, αλλά σιγά μην κάτσουμε να τα εξαφανίσουμε από προσώπου γης. Δε γίνεται άλλωστε.
Πάντως, πρέπει εδώ να πω ότι, ενώ με τα φτερωτά βοθρατζίδικα (τα περιστέρια) δεν τα πάω καθόλου καλά, αντιθέτως συμπαθώ πάρα πολύ τα στρουθιόμορφα (σπουργίτια, κοκκινολαίμηδες, τσαλαπετεινούς κλπ).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[
Όχι ακριβώς φίλε HUNTER. Οι γάτες, για παράδειγμα, είναι φορείς των πιο επικίνδυνων ασθενειών για τον άνθρωπο (απλά δεν τις θυμάμαι απ' έξω). Ασθένειες κολλάει ο άνθρωπος κι από τα περιττώματα των σκύλων αλλά κι από τα δαγκώματά τους (το αυτό ισχύει και για τις γάτες). Σε ότι αφορά τα περιστέρια, αποτελούν ένα από τα πιο βρώμικα πουλιά που υπάρχουν και σίγουρα εκτός από προσβολή της αισθητικής μας ένα μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές ή μια τέντα πήχτρα στο σκ@τό από την επάνω της μεριά, αποτελεί πηγή μόλυνσης, αφού μεταξύ άλλων προσελκύει και τους οργανισμούς που παραθέτεις παρπάνω ως επικίνδυνους για τον άνθρωπο.Εκτός από τή Λύσσα η οποία έχει εξαλειφθεί από τήν Ελλάδα κάπου στά μέσα τής δεκαετίας του εξήντα,ελάχιστες(μία-δυο)είναι οι ζωοανθρωπονόσοι,οι οποίες μεταφέρωνται από τά ζώα αυτά στόν άνθρωπο,καί αυτές ώς συνήθως μέσω κάποιου άλλου οργανισμού-ξενιστή όπως ή σκνίπα.Ενώ μέ τούς αρουραίους....ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!
Φυσικά(καί γιά μένα),η λύση είναι η απομάκρυνση τουλάχιστον από τίς αστικές περιοχές αυτών τών ζώων,αλλά όχι ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ τα.Επίσης τό νά βάλεις καρφιά πάνω από τό σπίτι σού,ΔΕΝ θά σκοτώσει κανένα περιστέρι,ενώ σίγουρα θά τα σταματήσει από τό νά σε επισκέπτωνται. -
Μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το να βάλεις καρφιά. Βάλε σε κάθε πλευρά της ταράτσας ή της σκεπής σου ακροκέραμα το ένα πλάι στ'άλλο. Έτσι, τα περιστέρια δε θα έχουν βολικό χώρο να κουρνιάσουν και θα πάνε αλλού. Οπότε και το περιστεροτσιρλιό γλιτώνεις και το σπίτι σου ομορφαίνεις.
Επίσης, τα ψεύτικα πουλιά στις καμινάδες είναι ό,τι πρέπει σκιάχτρα. Όσον αφορά δε τα αδέσποτα, εμένα δε μ'ενοχλεί τόσο που υπάρχουν μερικά αδέσποτα (μη γεμίσουμε όμως). Μάλλον, δε με απασχολεί καθόλου. Άκακα είναι τα κακόμοιρα. Αλλά με ενοχλεί που ορισμένοι 'πολιτισμένοι' τα βασανίζουν ή τα κακομεταχειρίζονται. Και με ενοχλεί που κάποιοι 'περιστασιακοί φιλόζωοι' τα κάνουν αδέσποτα. 'Α, η σκύλα μας πήγε με αδέσποτο και γέννησε ημίαιμα; Θα τα πετάξουμε, δεν είναι chic να μην έχουμε σκυλιά ράτσας' ή 'ώχου τώρα, μεγάλωσε το κουτάβι ή το γατί, θέλει βόλτα, θέλει πιο πολύ φαΐ, θέλει χώρο και δεν είναι και χαριτωμένο πια'...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[
Όχι ακριβώς φίλε HUNTER. Οι γάτες, για παράδειγμα, είναι φορείς των πιο επικίνδυνων ασθενειών για τον άνθρωπο (απλά δεν τις θυμάμαι απ' έξω). Ασθένειες κολλάει ο άνθρωπος κι από τα περιττώματα των σκύλων αλλά κι από τα δαγκώματά τους (το αυτό ισχύει και για τις γάτες). Σε ότι αφορά τα περιστέρια, αποτελούν ένα από τα πιο βρώμικα πουλιά που υπάρχουν και σίγουρα εκτός από προσβολή της αισθητικής μας ένα μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές ή μια τέντα πήχτρα στο σκ@τό από την επάνω της μεριά, αποτελεί πηγή μόλυνσης, αφού μεταξύ άλλων προσελκύει και τους οργανισμούς που παραθέτεις παρπάνω ως επικίνδυνους για τον άνθρωπο.Εκτός από τή Λύσσα η οποία έχει εξαλειφθεί από τήν Ελλάδα κάπου στά μέσα τής δεκαετίας του εξήντα,ελάχιστες(μία-δυο)είναι οι ζωοανθρωπονόσοι,οι οποίες μεταφέρωνται από τά ζώα αυτά στόν άνθρωπο,καί αυτές ώς συνήθως μέσω κάποιου άλλου οργανισμού-ξενιστή όπως ή σκνίπα.Ενώ μέ τούς αρουραίους....ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!
Φυσικά(καί γιά μένα),η λύση είναι η απομάκρυνση τουλάχιστον από τίς αστικές περιοχές αυτών τών ζώων,αλλά όχι ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ τα.Επίσης τό νά βάλεις καρφιά πάνω από τό σπίτι σού,ΔΕΝ θά σκοτώσει κανένα περιστέρι,ενώ σίγουρα θά τα σταματήσει από τό νά σε επισκέπτωνται.Μιλάμε πάντα για αδέσποτα, δηλαδή ως επί το πλείστον μη εμβολιασμένα ζώα. Σε ότι αφορά την εκτέλεσή τους, ουδέποτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. Η απλή απομάκρυνσή τους από τους αρμόδιους μου είναι υπέρ-αρκετή (δεν την κάνουν όμως δυστυχώς).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σε ότι αφορά την εκτέλεσή τους, ουδέποτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. Η απλή απομάκρυνσή τους από τους αρμόδιους μου είναι υπέρ-αρκετή (δεν την κάνουν όμως δυστυχώς).Χμμμ, δηλαδή πως θα 'απομακρυνθούν' ? Που θα τα πάνε ? Μάλλον σε κάποιο χώρο συγκέντρωσης, του οποίου όμως σίγουρα η χωρητικότητα θα είναι πεπερασμένη...
(Δεν είναι άγρια ζώα να τα αφήσουμε ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Οικόσιτα ζώα είναι, εξημερωμένα, κοντά στον άνθρωπο ζούνε)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε ότι αφορά την εκτέλεσή τους, ουδέποτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. Η απλή απομάκρυνσή τους από τους αρμόδιους μου είναι υπέρ-αρκετή (δεν την κάνουν όμως δυστυχώς).
Χμμμ, δηλαδή πως θα 'απομακρυνθούν' ? Που θα τα πάνε ? Μάλλον σε κάποιο χώρο συγκέντρωσης, του οποίου όμως σίγουρα η χωρητικότητα θα είναι πεπερασμένη...
(Δεν είναι άγρια ζώα να τα αφήσουμε ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Οικόσιτα ζώα είναι, εξημερωμένα, κοντά στον άνθρωπο ζούνε)
Αν θά απομακρυνθούν από κάποιον κρατικό φορέα,είμαι σίγουρος ότι θά θανατωθούν.Ας μήν γελιώμαστε,δέν πρόκειται νά ξωδευτεί δεκάρα από τό κράτος γιά νά κρατηθούν στή ζωή,νά στειρωθούν καί νά επιστρέψουν στή ζωή.
-
Εγώ θα πρότεινα τη στείρωση και απελευθέρωσή τους ξανά ή προώθηση σε ανθρώπους που θέλουν ένα κατοικίδιο. Το πολύ μέσα σε πέντε χρόνια θα έχουν πάψει να υπάρχουν αδέσποτα έτσι και κανείς δε θα έχει πει το παραμικρό.
-
Παιδιά, αν ήταν να βρω εγώ τον τρόπο υποθέτω θα δούλευα στον Δήμο ή σε όποιον φορέα είναι αρμόδιος.
Εγώ απλά λέω πως η καλώς εννοούμενη ανοχή μου έχει εξαντληθεί.
-
Παιδιά, όχι μόνο τα πουλιά, αλλά και τα δένδρα. Κόψιμο όλα θέλουλε. Παρκάρεις και σου γεμίζουν το αυτοκίνητο σημάδια απο την γύρη και τα άλλα που εκκρίνουν απο τα φύλα τους. Ασε δε τα ριμάδια τα πεύκα. Σου γεμίζουν τους νεροχύτες του αυτοκινήτου σου με πούσι και άντε με την βροχή να φύγη το νερό. Θάνατος λοιπόν και στα δένδρα!!!!
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Παιδιά, όχι μόνο τα πουλιά, αλλά και τα δένδρα. Κόψιμο όλα θέλουλε. Παρκάρεις και σου γεμίζουν το αυτοκίνητο σημάδια απο την γύρη και τα άλλα που εκκρίνουν απο τα φύλα τους. Ασε δε τα ριμάδια τα πεύκα. Σου γεμίζουν τους νεροχύτες του αυτοκινήτου σου με πούσι και άντε με την βροχή να φύγη το νερό. Θάνατος λοιπόν και στα δένδρα!!!!Να υποθέσουμε ότι δεν γράφεις σε χαρτί, δεν χρησιμοποιείς ξύλινα έπιπλα (καρέκλες, τραπέζια, γραφεία), δεν γράφεις ποτέ με μολύβι και ότι δεν νοικιάζεις ή δεν αγοράζεις σπίτι που βρίσκεται σε περιοχή όπου θανατώθηκαν δέντρα για να χτιστεί και φυσικά δεν οδηγείς ποτέ πάνω σε δρόμους που για την κατασκευή του ξεριζώθηκαν εκατοντάδες δέντρα?
-
Αντί για πεύκα (που πιάνουν και κάμπιες) προτείνω να φυτευθούν άλλα δέντρα, προσαρμοσμένα στο κλίμα της κάθε περιοχής και να είναι και στοιχειωδώς χρήσιμα. Π.χ. στις παραθαλάσσιες περιοχές να φυτευθούν πορτοκαλιές, λεμονιές κλπ. Ξέρετε τι βολικά που είναι; Γυρνάς στο σπίτι σου, θυμάσαι ότι σου'χουν τελειώσει τα λεμόνια, ε παίρνεις ένα από τη λεμονιά (αυτό κάνω εγώ στην πολυκατοικία που μένω - παρκάρω, αρπάζω και δυο-τρία λεμόνια).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ θα πρότεινα τη στείρωση και απελευθέρωσή τους ξανά ή προώθηση σε ανθρώπους που θέλουν ένα κατοικίδιο. Το πολύ μέσα σε πέντε χρόνια θα έχουν πάψει να υπάρχουν αδέσποτα έτσι και κανείς δε θα έχει πει το παραμικρό.Αυτή είναι η λύση πού προτείνεται παγκόσμια εδώ καί χρόνια Κώστα,αλλά δέν πρόκειται ουδέποτε νά γίνει πραγματικότητα στή χώρα μας!!!
Εδώ είμαστε,καί θά τό δείς!Τά αδέσποτα πού θά μαζευτούν από τούς δρόμους τής Αθήνας γιά τούς Ολυμπιακούς αγώνες,θά παραμείνουν σέ κάποιο 'ασυλο αδεσπότων'μέχρι τό τέλος τής Ολυμπιάδας,καί μόλις αυτή τελειώσει(πάω στοίχημα)θά θανατωθούν. -
'Εννοια σου και τα ζωντανά δε θα προφτάσουν να δουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκτέλεσης... Θα τα'χουν προλάβει οι φόλες των δημάρχων... Αβραμόπουλε και Ντόρα ακούτε;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Παιδιά, όχι μόνο τα πουλιά, αλλά και τα δένδρα. Κόψιμο όλα θέλουλε. Παρκάρεις και σου γεμίζουν το αυτοκίνητο σημάδια απο την γύρη και τα άλλα που εκκρίνουν απο τα φύλα τους. Ασε δε τα ριμάδια τα πεύκα. Σου γεμίζουν τους νεροχύτες του αυτοκινήτου σου με πούσι και άντε με την βροχή να φύγη το νερό. Θάνατος λοιπόν και στα δένδρα!!!!
Να υποθέσουμε ότι δεν γράφεις σε χαρτί, δεν χρησιμοποιείς ξύλινα έπιπλα (καρέκλες, τραπέζια, γραφεία), δεν γράφεις ποτέ με μολύβι και ότι δεν νοικιάζεις ή δεν αγοράζεις σπίτι που βρίσκεται σε περιοχή όπου θανατώθηκαν δέντρα για να χτιστεί και φυσικά δεν οδηγείς ποτέ πάνω σε δρόμους που για την κατασκευή του ξεριζώθηκαν εκατοντάδες δέντρα?
Το μόνο που θέλω είναι άσφαλτο και μόνο άσφαλτο να κινώ το με 172 δόσεις αυτοκίνητό μου. Δεν με ανδιαφέρει τίποτα άλλο. Τι να τα κάνουμε τα υπόλοιπα? είναι άνευ σημασίας μπροστά στο καλογυαλισμένο μου τουτού.
ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ.