-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ο Γέλτσιν? Νόμιζα πως αυτός ήταν ο πρώτος αλλά με μπέρδεψε το hint.
Δεν είναι ο Γελτσιν...
Επαναλαμβάνω, η ερώτηση είναι πονηρή.....
Αντροποφ
λαθος
ΠΟΥΤΙΝΟ Πούτιν δεν ήταν πρόεδρος της Ρωσίας.** Είναι ** ακόμα πρόεδρος της Ρωσίας.
Τι ενοεις Ρωσιας ??????? γιατι εχουμε Γιελτιν , Πουτιν
(και ο Αντρόποφ ήταν της ΕΣΣΔ)
Εννοώ ότι ο Πούτιν είναι και ο Γιέλτσιν ήταν (δεν είναι πλεόν) πρόεδροι της Ρωσίας (όχι της ΕΣΣΔ).
Η ερώτηση είναι πονηρή επεναλαμβάνω.EDIT: Hint No2: Ουτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος ήταν εκλεγμένοι.
Ενοεις οτι δεν υπαρχει δευτερος ουτε πρωτος .
εαν αυτη ειναι η σωστη απαντηση , τοτε αυτη δεν ειναι ερωτηση .Υπάρχει πρώτος και δεύτερος, αλλά δεν ήταν εκλεγμένοι.
Ο δεύτερος πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο** ΛΕΝΙΝ**. Αργότερα έγινε ηγέτης της ΕΣΣΔ.
Ο πρώτος πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας το 1917 ήταν ο Κερενσκυ ο οποίος πήρε την εξουσία από τον Πρίγκιπα Λβοφ (διορισμένος από τον Τσάρο Νικόλαο ΙΙ). Τον ανέτρεψαν τα σοβιέτ τα οποία και διόρισαν τον Λένιν ως Προεδρο της Σοβιετικής Ρωσικής κυβέρνησης και αργότερα έγινε Ηγέτης της ΕΣΣΔ.Έτσι (έστω και) άτυπα θεωρείται ως πρώτος πρόεδρος της Ρωσίας ο Κερενσκυ.
Οπότε Δεύτερος πρόεδρος είναι ο Λένιν.
Το πονηρό της ερώτησης αναφέρεται στο ότι η Τσαρική Ρωσία είχε πάψει να υφίσταται για μια μικρή περίοδο μέχρι να αναλάβουν τα σοβιέτ και στο ότι δεν είπα πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας (Γελτσιν, Πούτιν) -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ο Γέλτσιν? Νόμιζα πως αυτός ήταν ο πρώτος αλλά με μπέρδεψε το hint.
Δεν είναι ο Γελτσιν...
Επαναλαμβάνω, η ερώτηση είναι πονηρή.....
Αντροποφ
λαθος
ΠΟΥΤΙΝΟ Πούτιν δεν ήταν πρόεδρος της Ρωσίας.** Είναι ** ακόμα πρόεδρος της Ρωσίας.
Τι ενοεις Ρωσιας ??????? γιατι εχουμε Γιελτιν , Πουτιν
(και ο Αντρόποφ ήταν της ΕΣΣΔ)
Εννοώ ότι ο Πούτιν είναι και ο Γιέλτσιν ήταν (δεν είναι πλεόν) πρόεδροι της Ρωσίας (όχι της ΕΣΣΔ).
Η ερώτηση είναι πονηρή επεναλαμβάνω.EDIT: Hint No2: Ουτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος ήταν εκλεγμένοι.
Ενοεις οτι δεν υπαρχει δευτερος ουτε πρωτος .
εαν αυτη ειναι η σωστη απαντηση , τοτε αυτη δεν ειναι ερωτηση .Υπάρχει πρώτος και δεύτερος, αλλά δεν ήταν εκλεγμένοι.
Ο δεύτερος πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο** ΛΕΝΙΝ**. Αργότερα έγινε ηγέτης της ΕΣΣΔ.
Ο πρώτος πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας το 1917 ήταν ο Κερενσκυ ο οποίος πήρε την εξουσία από τον Πρίγκιπα Λβοφ (διορισμένος από τον Τσάρο Νικόλαο ΙΙ). Τον ανέτρεψαν τα σοβιέτ τα οποία και διόρισαν τον Λένιν ως Προεδρο της Σοβιετικής Ρωσικής κυβέρνησης και αργότερα έγινε Ηγέτης της ΕΣΣΔ.Έτσι (έστω και) άτυπα θεωρείται ως πρώτος πρόεδρος της Ρωσίας ο Κερενσκυ.
Το πονηρό της ερώτησης αναφέρεται στο ότι η Τσαρική Ρωσία είχε πάψει να υφίσταται για μια μικρή περίοδο μέχρι να αναλάβουν τα σοβιέτ και στο ότι δεν είπα πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας (Γελτσιν, Πούτιν)Lippi χαιρετα μας .
Σε ρωτησα τι ενοεις Ρωσια και δεν μου απαντησες -
Καλά ντε μην με αρχίσεις στις
Είπαμε ήταν πονηρή.
Κάποιος άλλος καμιά ερώτηση?
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτό που ξέρω για το μπαλάκι του γκολφ είναι οτι έχει αυτή την ανώμαλη επιφάνεια για να επιτυγχάνει μικρότερο drag και να πηγαίνει μακρύτερα+Hunter...
Νομίζω σε γενικές γραμμές το βρήκατε...Το μπαλάκι με τις λακουβίτσες αυτές επιτυγχάνει αποκόλληση της ροής του αέρα καταστρέφοντας το οριακό στρώμα με τις μικροτύρβες που δημιουργούν οι λακουβίτσες στην επιφάνειά του και μειώνει σημαντικά την αντίσταση που δέχεται. Εμπνευσμένος από αυτό ο μεγάλος Ιάπων σχεδιαστής του Fireblade τη γέμισε μικρές τρυπούλες δεξιά και αριστερά από τα φώτα (σε κάποια, αργότερα και στην καρίνα) προσπαθώντας να επιτύχει το ίδιο χαρακτηριστικό. Κανείς δεν έμαθε αν το πέτυχε, το μόνο σίγουρο είναι ότι πέτυχε να δημιουργηθεί μια πολύ καλή μυθολογία, γύρω από αυτές τις τρυπούλες, στα ανά τον κόσμο συνεργεία.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Το πονηρό της ερώτησης αναφέρεται στο ότι η Τσαρική Ρωσία είχε πάψει να υφίσταται για μια μικρή περίοδο μέχρι να αναλάβουν τα σοβιέτ και στο ότι δεν είπα πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας (Γελτσιν, Πούτιν)Χωρίς παρεξήγηση για τη σπαστικότητά μου αλλά :
Ο Κερένσκι ήταν πρωθυπουργός και όχι Πρόεδρος της Ρωσίας και κατόπιν ο Λένιν έγινε Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού (Chairman of the Council of People's Commissars - President du Conseil des Commissaires du Peuple ) και όχι Πρόεδρος της Ρωσίας...Και αν θέλεις επίσης ο Λένιν νομίζω εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του λαού, απλά δεν ήταν με καθολική ψηφοφορία αλλά από τους συντρόφους του...
Αυτά ήταν παραπλανητικά και όχι αυτό που θεώρησες ως πονηρό...
Πρόεδρος της Ρωσίας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν ταυτίζεται ούτε με το Πρωθυπουργός, ούτε με Συμβούλιο των Επιτρόπων, ούτε με το Γενικός Γραμματέας του ΚΚΣΕ πχ.... -
Εγώ τα έγραψα όπως τα διάβασα.
Ο Κερέσνκυ ήταν Πρόεδρος της Ρωσικής Κυβέρνησης και συνεπώς Πρόεδρος της Ρωσίας (εφόσον δεν υπήρχε άλλος τίτλος). Αλλού αναφέρεται και ως Πρωθυπουργός (συνεπώς Πρόεδρος της Κυβέρνησης).
Ο Λένιν ανέλαβε αφού τα Σοβιέτ ανέτρεψαν τον Κερενσκυ. Εφόσον δεν ηπήρχε (ακόμη) κυβερνητικό σχήμα δημιούργησε κυβέρνηση της Ρωσίας υπό την προεδρία του (έστω και για μικρό χρονικό διάστημα) εως ότου ως εκλεγμένος Πρόεδρος του συμβουλίου των Επιτροπών του Λαού (αν και η εκλογή ήταν τυπική όχι ουσιαστική όπως ακριβώς γράφεις).
Αρα το πονηρό της ερώτησης (και όχι παραπλανητικό ) έχει να κάνει με την περίοδο αναφοράς και το χρόνο που μεσολάβησε ώστε η μεταβατικές κυβερνήσεις να οδηγήσουν στην σοβιετική κυβέρνηση.Η διαφορά μας ουσιαστικά εγκειται στον αν ο πρόεδρος ταυτίζεται και με την προεδρία της κυβέρνησης = πρωθυπουργία ή όχι. Από την στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος πάνω από αυτόν ειναι πρόεδρος της χώρας.
-
Και ο Κερένσκι και ο Λένιν ήταν το αντίστοιχο του σημερινού πρωθυπουργού, όχι πρόεδροι.
Στην ερώτηση θα απαντούσα πως ήταν ο Γκορμπατσόφ, στο σύντομο χρονικό διάστημα από τη διάλυση της ΕΣΣΔ μέχρι την παραίτησή του (1-2 μέρες, αν θυμάμαι καλά) με δεδομένο πως η Ρωσική Ομοσπονδία πήρε 'αυτοδίκαια' τη θέση της ΕΣΣΔ (πχ. στα Ηνωμένα Εθνη και τη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας).
Μπορεί και να κάνω λάθος, δε θυμάμαι...
-
O Διας σε ποια λιμανια εχει δωσει το ονομα του (θελει φαντασια)
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
O Διας σε ποια λιμανια εχει δωσει το ονομα του (θελει φαντασια)Στη Μαρίνα Ζέας και σε κάποιο άλλο που μου διαφεύγει
-
Στη Μαρίνα Ζέας και σε κάποιο άλλο που μου διαφεύγει
Αυτο σημαινει στης Μαρινας της βρωμιαρας .
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτό που ξέρω για το μπαλάκι του γκολφ είναι οτι έχει αυτή την ανώμαλη επιφάνεια για να επιτυγχάνει μικρότερο drag και να πηγαίνει μακρύτερα
+Hunter...
Νομίζω σε γενικές γραμμές το βρήκατε...Το μπαλάκι με τις λακουβίτσες αυτές επιτυγχάνει αποκόλληση της ροής του αέρα καταστρέφοντας το οριακό στρώμα με τις μικροτύρβες που δημιουργούν οι λακουβίτσες στην επιφάνειά του και μειώνει σημαντικά την αντίσταση που δέχεται. Εμπνευσμένος από αυτό ο μεγάλος Ιάπων σχεδιαστής του Fireblade τη γέμισε μικρές τρυπούλες δεξιά και αριστερά από τα φώτα (σε κάποια, αργότερα και στην καρίνα) προσπαθώντας να επιτύχει το ίδιο χαρακτηριστικό. Κανείς δεν έμαθε αν το πέτυχε, το **μόνο σίγουρο είναι ότι πέτυχε να δημιουργηθεί μια πολύ καλή μυθολογία, γύρω από αυτές τις τρυπούλες, στα ανά τον κόσμο συνεργεία. **
CBR900RRΦανταζομαι τους μαστρομητσους στην Ελλαδα....τι θα έλεγε το στόμα τους!
Χωρίς παρεξήγηση για τη σπαστικότητά μου αλλά :
Trivial παιζεις ποτε? Αν παιζεις....παιζεις μπαλαντερ και βοηθας και τις δυο ομαδες λη εισαι μια ομαδα μονος σου και ολοι οι αλλοι μαζι?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Trivial παιζεις ποτε? Αν παιζεις....παιζεις μπαλαντερ και βοηθας και τις δυο ομαδες λη εισαι μια ομαδα μονος σου και ολοι οι αλλοι μαζι?
Πριν 1 χρόνο είχα γράψει
Περί Trivial :
Προ 14 ετών περίπου επειδή θεωρούσα αδιανόητο να χάσω ερώτηση στο Trivial (και φυσικά έχανα ΟΛΕΣ περί αθλητικών με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην μπορώ να συμπληρώσω τα camembert μου ) εκτύπωσα σε υπολογιστή 2500 ερωτήσεις-απαντήσεις του Trivial και τις έμαθα ΟΛΕΣ απέξω!!....Για την ακρίβεια για να ενδυναμώσω την παπαγαλία μου έμαθα απέξω και όλες τις ερωτήσεις ώστε αν κάποιος μου έδινε μια απάντηση να διατυπώνω την ερώτηση του Trivial!!...2500...Ένας φίλος κόντεψε να πάθει νευρικό κλονισμό τεσταρόντας με...Κατόπιν για να καλύψω και άλλα κενά έμαθα ΟΛΕΣ τις πρωτεύουσες όλων των κρατών του κόσμου (ΟΛΕΣ σημαίνει ΟΛΕΣ)...
Δεν είμαι περήφανος φυσικά γι αυτά αλλά είχαν την πλάκα τους ...Τώρα πια έχω (νομίζω) 2 δράμια μυαλό παραπάνω και δεν κάνω αυτές τις μ@λ@κίες... Κάνω άλλεςΚαι κάτι σημαντικό : το παν είναι να αρπάζεις ερεθίσματα γύρω σου για να διευρύνεις τον κύκλο ενδιαφερόντων σου...Τα ερεθίσματα είναι η πεμπτουσία, η γνώση έρχεται μετά...
-
Μηπως εισαι λιγο ανταγωνιστηκος?
Αυτο ειχα κανει εγω στο δημοτικό...στο ονομα ζωο φυτο πραγμα κλπ, ειχα παρει ολη την αλφαβητα και ειχα βρει λεξεις για ολα τα γραμματα (με οσο γινεται πιο περιεργες απαντησεις να μην πεφτω σε ιδια λεξη και περνω λιγοτερους βαθμους) αλλα διακιολογουμε ειμουνα πολυ μικρος!
Καλα ρε εμαθες απεξω 2,500 ερωτησεις?
Αυτο με τα αθλητικα ειναι πολυ μαλακια!
Εμεις παιζουμε trivial, αγορια κοριτσια, και παντα χανουν!
Φερανε λοιπον οι κ@ργιολες ενα trivial 80's η 90's δεν θυμαμαι πιο ειναι το οποίο εχει τουλαχιστον τις μισες του ερωτησεις για γκομενικα ηθοποιών του χολιγουντ, για κουτσομπολια και για μουσική....ε περιττο να σου πω οτι εχουμε χασει την μπάλα!
ΥΓ. Να υποθέσω οτι οι φιλοι σου δεν σε παιζουν εδω και πολλά χρονια ε?
-
Παίζω γαλλικό trivial (στο οποίο παίζει να είμαι καλύτερος από το ελληνικό) αλλά τώρα πια με παίζουν και ελληνικό αφού έχουν βγει νέες εκδόσεις και δεν ξέρω τις ερωτήσεις...
Πάντως δεν είμαι γενικά πολύ καλός, δεν είμαι ολοκληρωμένος παίκτης, έχω σοβαρά κενά... -
Ναι δεν κερδιζεις με την μια....παιζουν και αλλοι μια φορα!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάντως δεν είμαι γενικά πολύ καλός, δεν είμαι ολοκληρωμένος παίκτης, έχω σοβαρά κενά...
πρέπει να αρχίσεις να κανεις παρέα με τον red_army για να σου κάνει φροντιστήρια
-
Πάντως δεν είμαι γενικά πολύ καλός, δεν είμαι ολοκληρωμένος παίκτης, έχω σοβαρά κενά...
πρέπει να αρχίσεις να κανεις παρέα με τον red_army για να σου κάνει φροντιστήρια
'Τίποτα πιο εκλεκτό?!'
Ατάκα του Φέρμα προς Βέγγο γκαρσόν στην ταινία 'Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης'
-
Λοιπον αν ερθεις στην εκδρομη που θα γινει, σε καπαρώνω απο τώρα.....φέρε και το trivial με τις ερωτησεις που ειχες μαθει απ'έξω!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εμεις παιζουμε trivial, αγορια κοριτσια, και παντα χανουν!
-
Στη Μαρίνα Ζέας και σε κάποιο άλλο που μου διαφεύγει
Στο Διακόφτι των Κυθήρων! Έπαιρνε μάτι την αφροδίτη να μπανιάρεται και άρχισε να μ@λ@κίζεται....Τότε του φωνάξανε Δίαααα κόφτη!!!!!!! Εξ ου και Διακόφτι.....
Quiz γενικών γνώσεων