-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ενταξει αγγλια ειναι λογικο να παιρνουν σχεδον διπλασιους μισθους απο τους γερμανους,μιας και το κοστος ζωης εκει ειναι πολυ πιο ακριβο.
γιατρος παθολογος στην πανεπιστημιακη κλινικη του ντισσελντορφ παιρνει το μηνα καθαρα 2300 ευρω.
ο τουρκος με μια τρυπα που πουλαει κεμπαπ στο σταθμο βγαζει αντιστοιχα πανω απο 10 χιλιαρικα το μηνα .
στην αντιπρωσοπεια μερσεντες παλι στο ντισσελντορφ ενας αρχιμηχανικος παιρνει καθαρα 1400 ευρω το μηνα.
ενας δασκαλος σε σχολειο καθαρα 1200 το μηνα.
ενας εργατης στη φαμπρικα καθαρα 900 ευρω.
ενας υπαλληλος σε τραπεζα καθαρα το μηνα 1100 ευρω.
εχω μπροστα μου τα στοιχεια απο το περιοδικο der spiegel.
στον ιδιωτικο τομεα τα χρηματα ειναι φυσικα σαφως περισσοτερα,αλλα το ιδιο ισχυει και στην ελλαδα.Pe Kasel φιλος μου ειδικευομενος παιδιατρικης στη γερμανια παιρνει 2400 με 3000 το μηνα και ο ειδικευμενος παθολογος παιρνει μονο 2300?
Ο αντιστοιχος ειδικευομενος στην Ελλαδα παιρνει με το ζορι 1500 ,αν κανει 6 με 7 εφημεριες,με εξοντωτικο ωραριο.Ο μισθος χωρις τις εφημεριες ειναι 900 ευρω.Φυσικα οι περισσοτεροι κανουν 8 με 9 εφημεριες,αλλα δεν τις πληρωνονται ολες!!!!!!!!Υπαρχει πλαφον!!Αυτο σημαινει οτι δουλευεις τζαμπα!!!Δε νομιζω να συμβαινει αυτο σε αλλη χωρα...
Για τη Αγγλια δεν το συζηταω η διαφορα ειναι χαοτικη οι περισσοτεροι γνωστοι μου παιρνουν τουλαχιστον 1800 με 2500 λιρες!!!στο μοναχο παιρνει ο αντιστοιχος γιατρος 2800 ευρω.
στο ντισσελντορφ 2300.
στο μοναχο ενα κεμπαπ εχει 4 ευρω,στο ντισσελντορφ 2,50.
παιζει και το κρατιδιο βλεπεις ρολο.
μεσος ορος ομως ειναι 2300 με 2500 σε ολη τη χωρα.Καλησπέρα.
Είμαι κάτοικος Γερμανίας εδώ & 6 μήνες και ενδιαφέρθηκα να μ΄'αθω για τις αποδοχές των εδώ εργαζομένων, έτσι για στατιστικούς λόγους. Βλέπω όμως ότι τα ποσά που δίνεις είναι σχεδόν όλα λανθασμένα...πρός τα κάτω βέβαια!!
Οι τιμές που παραθέτω είναι από συγγενείς & φίλους μου εδώ στην περιοχή του Dusseldorf (Monchengladbach):
α) Εργάτης σε βιομηχανία με 6ήμερη εργασία εβδομαδιαίως = 1400-2000
-
καλησπερα φιλε μου,
γειτονας σου ειμαι στο ντισσελντορφ.
μιλας για brutto η για netto.
οι μισθοι που αναφερεις οντως ισχυουν,αλλα δεν ειναι οι καθαροι,δηλαδη ειναι μεσα η ιατρικη ασφαλεια και η συνταξη.
οι μισθοι που ανεφερα ειναι οι netto μισθοι.και βλεπουμε οτι η διαφορα με ελλαδα δεν ειναι και χαωδης.ενταξει για αγγλια ειναι.
για το ποσα παιρνουν οι γιατροι το ξερω πολυ καλα αφου ολη μερα μεσα σε κλινικη ειμαι.
αντε να κανονισουμε να τα πουμε και απο κοντα καμμια μερα -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
καλησπερα φιλε μου,
γειτονας σου ειμαι στο ντισσελντορφ.
μιλας για brutto η για netto.
οι μισθοι που αναφερεις οντως ισχυουν,αλλα δεν ειναι οι καθαροι,δηλαδη ειναι μεσα η ιατρικη ασφαλεια και η συνταξη.
οι μισθοι που ανεφερα ειναι οι netto μισθοι.και βλεπουμε οτι η διαφορα με ελλαδα δεν ειναι και χαωδης.ενταξει για αγγλια ειναι.
για το ποσα παιρνουν οι γιατροι το ξερω πολυ καλα αφου ολη μερα μεσα σε κλινικη ειμαι.
αντε να κανονισουμε να τα πουμε και απο κοντα καμμια μεραΈχεις pm!!!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ξεθάβω το τόπικ γιατί ....τα πήρα κάπως...γνωστός που μάλιστα έμεινε πρόσφατα άνεργος **πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο να γεννήσει η Γυναίκα του. **
Πότε κάποιος θα βάλει** τα λαμόγια **της θέση τους ;
Η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια υπάρχει σε αυτό το επάγγελμά ;Μια ερωτησούλα μόνον,και όταν μάθεις απαντάς...
Ο φίλος σου έίχε συννενοηθεί με **συγκεκριμένο μαιευτήρα **για να γεννήσει η σύζυγος ή τελικώς τον τοκετό τον έκανε ο **εφημερεύων γενικής εφημερίας **(γιατί πώς αλλως να εισαχθεί η γυναίκα? ) **επιμελητής ή ειδικευόμενος ** (γιατί το νοσοκομείο οφείλει να παράσχει εκπαιδευτικό έργο... )με τη βοήθεια του επιμελητή του?
Mικρή παράθεση
Στην Αγγλία,όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης,προκειμένου να διεκπεραιωθεί ιατρική πράξη (επίσκεψη ή χειρουργείο) εισέρχεσαι σε λίστες αναμονής διαρκείας μηνών πολλές φορές.Για επείγουσες πράξεις,εννοείται ότι ο ασθενής εισέρχεται μόνο σε γενική εφημερία,ενώ η ιατρική πράξη περαιούται από τον εκάστοτε ιατρό εφημερίας,ενώ κάλλιστα μπορεί να τελεσθεί από ειδικευόμενο ιατρό υπό επίβλεψη κατά περίπτωση και πράξη...
Αυτά,ως επεξηγηματικό πλαίσιο της λειτουργίας του Πολιτισμού έναντι της Μπανανίας
Αν μάθεις μάς ανακοινώνεις,και τότε τα ξαναλέμε....μόνο φρόντισε να τσεκαρεις τα λεγόμενα του φίλου σου...Τα λαμόγια λοιπόν,θα σβήσουν όταν πάψει η Ελληνική κοινωνια να θρέφει λαμόγια, που πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι λαμόγια,ενώ οι ίδιοι ποιούν έργο κατά τας Γραφάς....τώρα,γιατί εμένα,που είμαι και μ@λ@κα@ς εκ πεποιθήσεως με 'ξέσκισε' ο υδραυλικός,και ο μηχανικός με 'έριξε' στα μπετά είναι μια άλλη υπόθεση....και όλα αυτά για να μην πιάσω στο στόμα μου τα ολοκάθαρα χέρια διαφόρων** δημοσιουπαλληλίσκων και λοιπών εντίμων μικρομεσαίων (βάση φορολογικής δήλωσης ) επιχειρηματιών,άσε τους αστυνομικούς...αμ οι άλλοι?οι ξενοδόχοι**?...ή καλύτερα να σκεφτούμε τους δημοσιογράφους?...μπά, πιάσε τους εστιάτορες καλύτερα...και πάει λέγοντας....
Κατάλαβες γιατί είμαι μαζί σου,αλλά και απέναντί σου?
Τα λέμε αλλού,αλλιώς και καθαρότερα...
Λυπούμαι μόνο,και φυσικά δεν δικαιολογώ τίποτα....όμως μάθε, σε παρακαλώ, αυτά που σε ρώτησαΜόνο σε εμένα φαίνεται ότι είμαστε σάπια κοινωνία μέχρι το κόκκαλο?
Δεν βλέπετε ότι είναι γενικό το κακό,και ότι φταίνε όλοι?...έχει σβήσει η έξωθεν καλή μαρτυρία μεταξύ μας,και η ταφόπλακα μπήκε στη δεκαετία που νομιμοποιήθηκε η 'αρπαχτή' και θεοποιήθηκε το χρήμα..
Το επιστέγασμα της φούσκας του Χρηματιστηρίου έσβησε κάθε ηθική δικαίωση της Επιστήμης και της Γνώσης σε επίπεδο αποδοχής...
Σε μετράνε όλοι από το πάσο παχύς είσαι (...στο πορτοφόλι,που σε κοιτούν ασφαλώς....αλλού δεν τους ενδιαφέρεις)Αυτής της κοινωνίας είναι παιδιά οι Γιατροί,αυτής και οι Ασθενείς
...και μην αρχίσετε τα περί 'εκμετάλευσης του ανθρώπινου πόνου'...σε τελική ανάλυση,κάθε λαμογιά ενός κοινωνικού γραναζιού εκμετάλλευση της ανθρωπίνου αδυναμίας του διπλανού, είναι...Είμαι λυπημένος πολύ για την κατάντια μας,και πραγματικά δεν θα συνεχίσω μια τέτοια συζήτηση,καθώς αθέτησα υπόσχεση προς τον εαυτό μου,να μη συζητώ θέματα ηθικής τάξης από οθόνης...παρόλα αυτά πιστεύω ότι κατάλαβες το σκεπτικό μου montecarlo...
-
Συμφωνώ όσο δεν πάει παραπέρα αλλά αυτό το επάγγελμα (λειτούργημα) είναι πιθανόν το μοναδικό που δε μπορεί να μπει σε 'ζυγαριά' και να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο.
-
Μιλώντας για αλήτες, ο μεγαλύτερος όλων είναι το κράτος. Και ποιός είναι το κράτος; Εμείς όλοι!
Αλλο να δώσεις κάτι ότι μπορείς στο γιατρό για ευχαριστώ και άλλο να στο ζητάει για να μη σε σφάξει. Και ο γιατρός όπως όλα τα επαγγέλματα στην τριτοκοσμική μεριά της Ευρώπης, αμοίβεται με τρίχες δεδομένου του χρόνου των σπουδών του και της ευθύνης που έχει και σίγουρα δε θα πεί όχι σ'ενα πουρμπουάρ. Και στον ντελιβερά άλλωστε δε δίνουμε κάτι; ή στο σερβιτόρο;
Φακελάκια για γιατρούς