-
-
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Καταπληκτικό...
Που λέτε προχθές μπήκα στο σπίτι του γείτονα που με είχε προσκαλέσει σε ένα πάρτυ...Κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης εξαφανίστηκε με τη γυναίκα του και εμένα μου μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά...Ρε λες? Μπορεί και να δείχνουν καμιά ταινία μοντάζ με τη μάνα μου να κάνει σεξ με τον ξάδερφό μου (έτσι μου είχε σφυρίξει προχθές ο μπατζανάκης μου)...Έτσι άνοιξα την πόρτα της κρεβατοκάμαράς του και έκανα το γείτονα τσακωτό με τη γυναίκα του γυμνούς στο κρεβάτι...Αν και είχα πάει για άλλο σκοπό (για τη μάνα μου δηλ) κάλεσα αμέσως την αστυνομία για προσβολή της δημοσίας αιδούς αφού δεν μου άρεσε καθόλου το θέαμα (είναι και χοντρή παναθέμα τη η γυναίκα του). Όταν ήρθαν όμως φώναξαν καπάκι κάτι κύριους με άσπρες μπλούζες και με πήραν σε ένα συμπαθητικό μέρος από όπου σας γράφω τώρα...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
.............ότι πιθανόν να είναι μέλος τους ΛΑΟΣ αυτός που έκανε τη διαμαρτυρία....
Τί πιθανόν;
Εκανε μήνυση, λεμε, βγηκε και στα καναλια και το διαφημιζεΤο εάν είναι εγκάθετος είναι σχετικό. Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να πάει να δει και έαν είναι έτσι να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Αστειεύεσαι, ελπιζω
Δεν αστειεύομαι εκτός εάν κάθε άλλη άποψη εκτός από τη δική σου , σου φαίνεται αστεία.Ο Γεωργιάδης ήταν στα κανάλια όχι αυτός που πήγε και το είδε. Εκτός εάν δεν τον είδα εγώ.
Γενικά : Σε κάθε περίπτωση , εφ΄όσον τα εθνικά σύμβολα δεν είναι ορισμένα και εφ΄όσον δεν προστατεύονται με νόμο γιατί ο άνθρωπος συνελήφθει και πέρασε αυτόφωρο.Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα κάποιας παράβασης , έτσι δεν είναι ; Επιπλέον εγώ δεν 'απαίτησα' τίποτε παραπάνω από τον σεβασμό από τον καλλιτέχνη στα εθνικά σύμβολα. Και η προσβολή δεν είναι υποκειμενική. Εάν με ακούσει ένας αστυνόμος να λέω κάποιον 'μαλάκα' θα ρωτήσει τον άλλον εάν θέλει να μου κάνει μήνυση ( επειδή δεν επισύρει αυτόφωρο αλλιώς θα με μπαγλάρωνε ). Η μήνυση μπορεί να μη γίνει για χίλιους δύο λόγους μεταξύ των οποίων και ότι ο άλλος δεν προσεβλήθει. Ο νόμος όμως προβλέπει προσβολή γι' αυτή την έκφραση και τη θεωρεί λόγω εξυβρίση ( σωστά ; ).Τώρα εάν ο καλλιτέχνης που δεν σέβεται τα εθνικά σύμβολα τιμωρηθεί ή βραβευθει ώς αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας τότε - όπως λένε και εις την βαρβαρικής οι φίλοι μας : If you can't do the time , don't do the crime.
-
Ας κάνω μια παρέμβαση...
Αν εγώ έχω φτιάξει σεντόνια με σήμα την ελληνική σημαία, τα έχω στρώσει λοιπόν ωραία και καλά , παίρνω το τηλέφωνο και καλώ δυο-τρια γκομενάκια, κι αρχίζουμε το οργιάκι ΠΑΝΩ στην σημαία...
Την προσβάλω;
Αν την προσβάλω, θα είναι στα μάτια των ...κοριτσιών, αφού αυτές το βλέπουν μόνον (κάτι που λύνεται με αλλοδαπές... ).
Αν μου αρέσει το οργιάκι, ανοίξω εταιρεία, γραφτώ στην εφορία και προσφέρω αντί μικρού εισητηρίου, πρόσβαση στο...θέαμα (με τις ανάλογες προειδοποιήσεις βέβαια...ακατάλληλον κλπ κλπ), μπορεί κάποιος να προσβληθεί;
Εγώ τον κάλεσα; Εγώ προσέφερα το θέαμα, έβαλα και εισητήριο, έβαλα προειδοποίηση, ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ , ποτέ του να μην έμπαινε μέσα (εγώ και χωρίς αυτόν, ΚΑΛΑ θα περνούσα ).
Θέλω να πω, πως σε χώρο ΕΙΔΙΚΟ, δεν καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ την προσβολή! Δεν υπάρχει προσβολή ΓΙΑ ΜΕΝΑ (δεν είμαι νομικός...) σε κλειστούς χώρους, όπου η είσοδος είναι ελεγχόμενη: μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να...πληρώσει εισητήριο για να...προσβληθεί!
Μπορεί τα γκομενάκια να ήταν βιτσιόζικα, μπορεί να γούσταραν να τα χτυπάω, μπορεί να γούσταραν κόλπα τρελά πάνω στην...σημαία, αλλά μιας και όσοι ήταν εκεί ήταν ΚΑΙ συμμέτοχοι της διαδικασίας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!
Κατανοώ πως κάποιοι θεωρούν τα σύμβολα ιερά, γι' αυτό και η προβολή του έργου ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στο ...Σύνταγμα έξω από την Βουλή! Το έκαναν σε ειδικό χώρο, όπου η έκφραση δεν έχει λόγο να περιορίζεται, αφού οι περιορισμοί υπάρχουν για κάποιους λόγους (αποφυγή ταραχών, μαζικών διαδηλώσεων ή υστερίας...).
Και στην τελική, ποια σύμβολα είναι ιερά ; ΟΚ, αντε να δεχτούμε την σημαία ή τα σύμβολα των θρησκειών (αν και κάποιοι ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν θα είχαν πρόβλημα να...πυρποληθούν τα σύμβολα πχ του ιουδαϊσμού.. ) σαν ιερή, αν κάποιος άλλος θέλει να θεωρείται ιερό και το σύμβολο της...Toyota, επειδή έχει καλές αναμνήσεις πχ...
Το τραβάω το ξέρω, αλλά όλοι όσοι μιλούν για απαγορεύσεις και τιμωρίες, πρεπει να ορίσουν τα όρια και το σκοπό της απαγόρευσης!
Κι όσο για την καύση του σταυρού που απαγορεύει ο αμερικανός νομοθέτης, να θυμίσω μήπως την Κου-Κλουξ-Κλαν ;
Δεν είμαι σίγουρος αν θ'απαγόρευε την καύση, αν δεν υπήρχαν οι πρακτικές της οργάνωσης... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
.............ότι πιθανόν να είναι μέλος τους ΛΑΟΣ αυτός που έκανε τη διαμαρτυρία....
Τί πιθανόν;
Εκανε μήνυση, λεμε, βγηκε και στα καναλια και το διαφημιζεΤο εάν είναι εγκάθετος είναι σχετικό. Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να πάει να δει και εάν είναι έτσι να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Αστειεύεσαι, ελπιζω
Διόρθωσα το κείμενό μου. Έλειπαν μερικές λέξεις.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Καταπληκτικό...
Που λέτε προχθές μπήκα στο σπίτι του γείτονα που με είχε προσκαλέσει σε ένα πάρτυ...Κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης εξαφανίστηκε με τη γυναίκα του και εμένα μου μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά...Ρε λες? Μπορεί και να δείχνουν καμιά ταινία μοντάζ με τη μάνα μου να κάνει σεξ με τον ξάδερφό μου (έτσι μου είχε σφυρίξει προχθές ο μπατζανάκης μου)...Έτσι άνοιξα την πόρτα της κρεβατοκάμαράς του και έκανα το γείτονα τσακωτό με τη γυναίκα του γυμνούς στο κρεβάτι...Αν και είχα πάει για άλλο σκοπό (για τη μάνα μου δηλ) κάλεσα αμέσως την αστυνομία για προσβολή της δημοσίας αιδούς αφού δεν μου άρεσε καθόλου το θέαμα (είναι και χοντρή παναθέμα τη η γυναίκα του). Όταν ήρθαν όμως φώναξαν καπάκι κάτι κύριους με άσπρες μπλούζες και με πήραν σε ένα συμπαθητικό μέρος από όπου σας γράφω τώρα...
Είχαμε την ίδια ιδέα!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να πάει να δει και εάν είναι έτσι να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Καταπληκτικό...
Διόρθωσα το κείμενό μου αλλά σου ξεφεύγει η λεπτομέρεια (;) ότι ο χώρος ήταν ανοικτός στο κοινό. Πάρε τα φαρμακάκια σου τώρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι εγκάθετος επειδή προσεβλήθει από αυτό που είδε , έστω και εάν είχε τις πινακίδες ; Ή πήγε για να διαπιστώση μία προσβολή πίσω από πινακίδες. Πιθανόν δεν είναι απολύτως παράλληλο ως παράδειγμα αλλά εάν είχε την πληροφορία ότι πίσω από τις πινακίδες και τον κλειστό χώρο ήταν η μητέρα του μαγνητοσκοπημένη και με μοντάζ κάποιος την είχε δείξει να φαίνεται ότι κάνει κάνει ( άσεμνο ή σεμνό βάσει νόμου ) δεν δικαιούτο να πάει να δει και εάν είναι έτσι να διαμαρτυρηθεί ; Ή θα ήταν εγκάθετος και τότε ;
Καταπληκτικό...
Είχαμε την ίδια ιδέα!
Διόρυωσα το κείμενό μου.
-
Ας κάνω μια παρέμβαση...
Αν εγώ έχω φτιάξει σεντόνια με σήμα την ελληνική σημαία, τα έχω στρώσει λοιπόν ωραία και καλά , παίρνω το τηλέφωνο και καλώ δυο-τρια γκομενάκια, κι αρχίζουμε το οργιάκι ΠΑΝΩ στην σημαία...
Την προσβάλω;
Αν την προσβάλω, θα είναι στα μάτια των ...κοριτσιών, αφού αυτές το βλέπουν μόνον (κάτι που λύνεται με αλλοδαπές... ).
...Αστειεύεσαι τώρα? Αν καταφέρνεις και τις 3 ταυτόχρονα τότε η σημαία ταιριάζει γάντι αφού μπορεί να χαρακτηριστείς και εθνικός ήρωας!
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Ας κάνω μια παρέμβαση...
Την προσβάλω;
...Αστειεύεσαι τώρα? Αν καταφέρνεις και τις 3 ταυτόχρονα τότε η σημαία ταιριάζει γάντι αφού μπορεί να χαρακτηριστείς και εθνικός ήρωας!
Μπααα, δεν νομίζω να τις κατάφερνα... (θα καλούσα σε βοήθεια...ψήνεσαι )
-
Ας κάνω μια παρέμβαση...
Την προσβάλω;
Αν μου αρέσει το οργιάκι, ανοίξω εταιρεία, γραφτώ στην εφορία και προσφέρω αντί μικρού εισητηρίου, πρόσβαση στο...θέαμα (με τις ανάλογες προειδοποιήσεις βέβαια...ακατάλληλον κλπ κλπ), μπορεί κάποιος να προσβληθεί;
Εγώ τον κάλεσα; Εγώ προσέφερα το θέαμα, έβαλα και εισητήριο, έβαλα προειδοποίηση, ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ , ποτέ του να μην έμπαινε μέσα (εγώ και χωρίς αυτόν, ΚΑΛΑ θα περνούσα ).
Θέλω να πω, πως σε χώρο ΕΙΔΙΚΟ, δεν καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ την προσβολή! Δεν υπάρχει προσβολή ΓΙΑ ΜΕΝΑ (δεν είμαι νομικός...) σε κλειστούς χώρους, όπου η είσοδος είναι ελεγχόμενη: μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να...πληρώσει εισητήριο για να...προσβληθεί!
Μπορεί τα γκομενάκια να ήταν βιτσιόζικα, μπορεί να γούσταραν να τα χτυπάω, μπορεί να γούσταραν κόλπα τρελά πάνω στην...σημαία, αλλά μιας και όσοι ήταν εκεί ήταν ΚΑΙ συμμέτοχοι της διαδικασίας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!
Κατανοώ πως κάποιοι θεωρούν τα σύμβολα ιερά, γι' αυτό και η προβολή του έργου ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στο ...Σύνταγμα έξω από την Βουλή! Το έκαναν σε ειδικό χώρο, όπου η έκφραση δεν έχει λόγο να περιορίζεται, αφού οι περιορισμοί υπάρχουν για κάποιους λόγους (αποφυγή ταραχών, μαζικών διαδηλώσεων ή υστερίας...).
Και στην τελική, ποια σύμβολα είναι ιερά ; ΟΚ, αντε να δεχτούμε την σημαία ή τα σύμβολα των θρησκειών (αν και κάποιοι ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν θα είχαν πρόβλημα να...πυρποληθούν τα σύμβολα πχ του ιουδαϊσμού.. ) σαν ιερή, αν κάποιος άλλος θέλει να θεωρείται ιερό και το σύμβολο της...Toyota, επειδή έχει καλές αναμνήσεις πχ...
Το τραβάω το ξέρω, αλλά όλοι όσοι μιλούν για απαγορεύσεις και τιμωρίες, πρεπει να ορίσουν τα όρια και το σκοπό της απαγόρευσης!
Κι όσο για την καύση του σταυρού που απαγορεύει ο αμερικανός νομοθέτης, να θυμίσω μήπως την Κου-Κλουξ-Κλαν ;
Δεν είμαι σίγουρος αν θ'απαγόρευε την καύση, αν δεν υπήρχαν οι πρακτικές της οργάνωσης...Ούτε και εγώ είμαι νομικός αλλά θεωρώ ( δεν γνωρίζω ) ότι όταν σε προσβάλω με έργα ή με λόγια τότε η προσβολή υφίσταται ανεξάρτητα από το εάν έγινε στο σπίτι μας την ώρα που παίζαμε χαρτιά ή στο Σύνταγμα. Πιθανότατα βέβαια εάν σου φωνάξω στο Σύνταγμα ' Είσαι μαλάκας ' να στραβώσεις περισσότερο αλλά η προσβολή νομίζω ότι υφίσταται και στις δύο περιπτώσεις. Επιπλέον να βάλουμε και μία ακόμη παράμετρο ; Εάν την ίδια ιστορία την βγάλεις στο Ιnternet ( παγκόσμια πρόσβαση σχετικά με την περιορισμένη σχετικά πρόσβαση των Αθηνών ) με την υποσημείωση ότι πιθανόν να προσβληθεί το εθνικό σου αίσθημα δεν υπάρχει προσβολή ; Εάν εγώ βρίζω την Microsoft στο site μου , που εσύ πρέπει να γραφτείς για να το δείς , θεωρείς πως δεν υπάρχει θέμα προσβολής ;
Το εθνικό σύμβολο είναι ( ενδεχομένως μεταξύ άλλων γιατί υπάρχουν και οι πολεμικές σημαίες ) η σημαία και ο εθνικός ύμνος. Δεν είναι το σήμα της Toyota. Πάντως εάν δημοσίως έστω και με εισιτήριο και ταμπέλα προσβάλεις το σήμα της Toyota και η Τoyota το πάρει πρέφα , την έβαψες. -
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Ας κάνω μια παρέμβαση...
Την προσβάλω;
Υ.Γ.: Όχι μπορεί, αλλά σίγουρα θα χαρακτηριστεί ως εθνικός ήρωας, θα τιμηθεί από Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λοιπούς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, θα στηθεί μηνμείο, θα τον καλέσουν στις ειδήσεις, ριάλιτι, οι γκόμενες θα σκοτώνονται στα κέντρα που θα πάει...κ.λ.π....
Υ.Γ.: ως λαός, κάτι τέτοια τα επικροτούμε. Ο Ανδρέας έγινε ήρωας και γ@μίκουλας όταν πήγε με τη Δήμητρα, ενώ, από την άλλη, ο Κλίντον παρέμεινε μ@λάκας για τους ΗΠΑμερικανούς... ...παίζει ρόλο και ο τόπος...
-
Αστειεύεσαι τώρα? Αν καταφέρνεις και τις 3 ταυτόχρονα τότε η σημαία ταιριάζει γάντι αφού μπορεί να χαρακτηριστείς και εθνικός ήρωας!
Μπααα, δεν νομίζω να τις κατάφερνα... (θα καλούσα σε βοήθεια...ψήνεσαι )[/quote]
Μωρέ θα ερχόμουνα ευχαρίστως αλλά πώς να ξεφύγω από γυναίκα και δύο κόρες?
-
Δεν είναι το σήμα της Toyota. Πάντως εάν δημοσίως έστω και με εισιτήριο και ταμπέλα προσβάλεις το σήμα της Toyota και η Τoyota το πάρει πρέφα , την έβαψες.
H διαφορά της Toyota είναι ότι 'χρειάζεται' το νόμο για να προστατευτεί (trademarks κλπ). Η σημαία τι ανάγκη έχει;
Αν σκοτώνεστε να πείσετε ότι συμβολίζει τα ιερά και τα όσια του τόπου, του λαού, της ιστορίας του, της θρησκείας τους κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, έχει ανάγκη το νόμο να το παίζει η 'τσατσά' της;
Επιμένω να μη βλέπω τυπικά νομικά το θέμα και θεωρώ ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, όπως άλλωστε συνήθως κάθε θέμα που έχει να κάνει με θιγμένες 'μυξοπαρθένες' -δεν υπονοώ τους συμμετέχοντες στο forum αλλά τους γνωστούς κατ' επάγγελμα εθνοπατέρες- σχετικά με τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας (ελλήνων-χριστιανών). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δεν είναι το σήμα της Toyota. Πάντως εάν δημοσίως έστω και με εισιτήριο και ταμπέλα προσβάλεις το σήμα της Toyota και η Τoyota το πάρει πρέφα , την έβαψες.
H διαφορά της Toyota είναι ότι 'χρειάζεται' το νόμο για να προστατευτεί (trademarks κλπ). Η σημαία τι ανάγκη έχει;
Αν σκοτώνεστε να πείσετε ότι συμβολίζει τα ιερά και τα όσια του τόπου, του λαού, της ιστορίας του, της θρησκείας τους κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, έχει ανάγκη το νόμο να το παίζει η 'τσατσά' της;
Επιμένω να μη βλέπω τυπικά νομικά το θέμα και θεωρώ ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, όπως άλλωστε συνήθως κάθε θέμα που έχει να κάνει με θιγμένες 'μυξοπαρθένες' -δεν υπονοώ τους συμμετέχοντες στο forum αλλά τους γνωστούς κατ' επάγγελμα εθνοπατέρες- σχετικά με τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας (ελλήνων-χριστιανών).Ο νόμος προστατεύει τα εθνικά σύμβολα από ύβρεις - όπως είπα και πριν. Η Toyota χρειάζεται ένα νόμο για να το κατοχυρώσει και κατόπιν έναν ακόμη για να το προστατεύσει.
Δεν ξέρω τα κίνητρα του καθ' ενός αλλά δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να προσβάλεται.
-
Επιμένω να μη βλέπω τυπικά νομικά το θέμα και θεωρώ ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, όπως άλλωστε συνήθως κάθε θέμα που έχει να κάνει με θιγμένες 'μυξοπαρθένες' -δεν υπονοώ τους συμμετέχοντες στο forum αλλά τους γνωστούς κατ' επάγγελμα εθνοπατέρες- σχετικά με τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας (ελλήνων-χριστιανών).Ο νόμος προστατεύει τα εθνικά σύμβολα από ύβρεις - όπως είπα και πριν. Η Toyota χρειάζεται ένα νόμο για να το κατοχυρώσει και κατόπιν έναν ακόμη για να το προστατεύσει.
Δεν μου απαντάς...
Τι τον ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η σημαία το νόμο; -
Για να οριστεί ως εθνικό σύμβολο και να προστατευθεί από ύβρεις. Το δεύτερο το έγραψα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HUNTER:Ε και ?
Αν σε κάποιους (πόσους ? αδιάφορο...) ανθρώπους (όχι εμάς απαραιτήτως) προκαλεί πνευματική ανάταση, ενδιαφέρον, προβληματισμό, τότε ΕΙΝΑΙ τέχνη.
Mε αυτο το σκεπτικο,οτιδηποτε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ώς τεχνη,έτσι δεν είναι;
Εαν συμβαίνει αυτο,τοτε η τεχνη χανει οποιοδηποτε ενδιαφερον της(ειμαι οφ-τόπικ βεβαια,αλλά....)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ε και ?
Αν σε κάποιους (πόσους ? αδιάφορο...) ανθρώπους (όχι εμάς απαραιτήτως) προκαλεί πνευματική ανάταση, ενδιαφέρον, προβληματισμό, τότε ΕΙΝΑΙ τέχνη.
Mε αυτο το σκεπτικο,οτιδηποτε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ώς τεχνη,έτσι δεν είναι;
Εαν συμβαίνει αυτο,τοτε η τεχνη χανει οποιοδηποτε ενδιαφερον της(ειμαι οφ-τόπικ βεβαια,αλλά....)
Καλώς ή κακώς (καλώς κατ' εμέ) οτιδήποτε εμπεριέχει την ανθρώπινη δημιουργία είναι τέχνη. Έτσι, τέχνη είναι και το χτίσιμο ενός σπιτιού, η δημιουργία του κώδικα μίας εφαρμογής, η συγγραφή ενός προσωπικού ημερολογίου κ.λπ. κ.λπ.
Περί τέχνης και προσβολής συμβόλων [Διάσπαση]