-
Μην το ψάχνετε παιδιά... κάποιος που συνέτασσε τον νεο ΚΟΚ μπέρδεψε τον όρο 'μπλε δόντι'...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Συγγενικο μου προσωπο ηδη 'ενιωσε' τον νεο ΚΟΚ στην ΕΟ οπου πηγαινε με 180.Αφαιρεση διπλωματος για (αν θυμαμαι καλα) δυο μηνες,και ηδη πηρε την αποφαση να μην ξαναπαει περα απο το ψιλικατζίδικο με αυτοκινητο,καθοτι ειναι μολις 35 ετών και δεν θελει να χασει το διπλωμα του τοσο συντομα,ουτε να κανει το Αθηνα-Σαλονικη σε 10 ωρες.
για αυτους που πανε με τοσα χιλιομετρα ο οκοκ κανει ευνοικοτερη την μεταχειρηση...αν του εκοβαν δικαστηριο,ξερεις τι θα πληρωνε εκει??δεν καθαριζε ουτε με 600 ευρω...
και το διπλωμα θα του επαιρναν αλλα για ενα μηνα...
τσαμπα καθαρισε πεστου..Αν δεν κάνω λάθος απο 30 χλμ και πάνω (ενω παλιά ήταν 40 τα χλμ ή πανω απο 140 χλμ γενικα) έχει αυτοφορο, απλά τώρα έχει και το διπλωμα γεια σας κλπ, σιγά μην το κάνανε καλητερο για αυτους που τρέχουν πολύ.....θα πηγαιναμε δλδ ή με 130 ή με 200
ρε παιδια, δεν παιζει αυτοφωρο για ορια ταχυτητας. ουτε επαιζε ποτε. ΕΙΔΙΚΑ στον προηγουμενο κοκ ΔΕΝ ειχε αυτοφωρα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγγενικο μου προσωπο ηδη 'ενιωσε' τον νεο ΚΟΚ στην ΕΟ οπου πηγαινε με 180.Αφαιρεση διπλωματος για (αν θυμαμαι καλα) δυο μηνες,και ηδη πηρε την αποφαση να μην ξαναπαει περα απο το ψιλικατζίδικο με αυτοκινητο,καθοτι ειναι μολις 35 ετών και δεν θελει να χασει το διπλωμα του τοσο συντομα,ουτε να κανει το Αθηνα-Σαλονικη σε 10 ωρες.
για αυτους που πανε με τοσα χιλιομετρα ο οκοκ κανει ευνοικοτερη την μεταχειρηση...αν του εκοβαν δικαστηριο,ξερεις τι θα πληρωνε εκει??δεν καθαριζε ουτε με 600 ευρω...
τσαμπα καθαρισε πεστου..Αν δεν κάνω λάθος απο 30 χλμ και πάνω (ενω παλιά ήταν 40 τα χλμ ή πανω απο 140 χλμ γενικα) έχει αυτοφορο, απλά τώρα έχει και το διπλωμα γεια σας κλπ, σιγά μην το κάνανε καλητερο για αυτους που τρέχουν πολύ.....θα πηγαιναμε δλδ ή με 130 ή με 200
ρε παιδια, δεν παιζει αυτοφωρο για ορια ταχυτητας. ουτε επαιζε ποτε. ΕΙΔΙΚΑ στον προηγουμενο κοκ ΔΕΝ ειχε αυτοφωρα.
xaxaxaxa φανταζεσαι να επαιζε??θα ειχαν 24αωρη δουλεια τα τμηματα!!!
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
xaxaxaxa φανταζεσαι να επαιζε??θα ειχαν 24αωρη δουλεια τα τμηματα!!!
Οτι στα +30χλμ έχει αυτοφορο το είδα στην τηλεόραση....νομιζω ΝΕΤ, παλαιοτερα στα +40 ή πανω απο 140 είχες δικαστήριο...υπεθεσα ότι ηταν αυτοφορο.....!
-
Kαι πού να ξέρεις εσύ? Έχεις πάει ποτέ με πάνω από 140?
-
Όλα τα πρόστιμα έχουν 50% κάτω εάν πληρώσεις εν΄τος 10 ημερών;
Διοτι σήμερα που πήγα ΕΛΤΑ είχαν μια λίστα και δεν ανέφερε τίποτα για το πρόστιμο που έπρεπε να πληρώσω εγώ. ( απουσία εμπρόσθιας πινακίδας).
Που μπορώ να το μάθω σίγουρα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ οδηγό να κινείται επικίνδυνα με bluetooth στο αυτί. Αντίθετα έχω δει πάρα πολλές φορές επικίνδυνη οδήγηση από άτομα που κρατούν το κινητό στο χέρι.οποιοn βλεπεις με bluetooth στο αυτι δεν σημαινει απαραιτητα οτι μιλαει κιολας εκεινη την στιγμη που τον βλεπεις...
απο κει και περα, συμφωνει και ο Τσαδαρης μαζι μου (σελ 32. 4Τ αυτου του μηνα).
-
-
Αντιθετως...
Ειναι ακριβως αυτο που λεει, αν για καποιο λογο σου φυγει το αυτοκινητο, πχ λυθει το χειροφρενο επειδη δεν προσεξες οταν παρκαρες, τοτε εχεις ευθυνη για αυτο και το προστιμο ειναι τοσο.
ειναι ακριβως αυτο που εχω γραψει πολλες φορες, οτι αν κατι δεν οριζεται σαφεστατα απο τον νομο, ΔΕΝ εννοειται. Τιποτα στον νομο δεν εννοειται. Αν λοιπον ο κοκ δεν ειχε παραγραφο που να λεει (επι λεξη) 'καθε οχημα που κινεται σε οδους πρεπει να εχει οδηγο', τοτε αυτο ΔΕΝ θα εννοειτο.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ
ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!!!TELIKA OI AN8RWPOI AYTOI EINAI GIA TON
Αναφέρεται στον κοινό βλαμένο μας γνωστό που έβαζε το φιέστα του να γυρνάει γύρω γύρω με κλειδωμένο τιμόνι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αντιθετως...Ειναι ακριβως αυτο που λεει, αν για καποιο λογο σου φυγει το αυτοκινητο, πχ λυθει το χειροφρενο επειδη δεν προσεξες οταν παρκαρες, τοτε εχεις ευθυνη για αυτο και το προστιμο ειναι τοσο.
ειναι ακριβως αυτο που εχω γραψει πολλες φορες, οτι αν κατι δεν οριζεται σαφεστατα απο τον νομο, ΔΕΝ εννοειται. Τιποτα στον νομο δεν εννοειται. Αν λοιπον ο κοκ δεν ειχε παραγραφο που να λεει (επι λεξη) 'καθε οχημα που κινεται σε οδους πρεπει να εχει οδηγο', τοτε αυτο ΔΕΝ θα εννοειτο.
Σωστό, αλλά τότε από ποιόν αφαιρούν την άδεια οδήγησης;
Και καλά αν είναι ιδιοκτησίας ιδιώτη, την αφαιρείς από αυτόν... Αλλά αν είναι εταιρικό, νοικιασμένο, φορτηγό (που ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει επαγγελματική άδεια) ή ότι άλλο; -
και αν ο ιδιοκτητης δεν εχει αδεια οδηγησης?
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
και αν ο ιδιοκτητης δεν εχει αδεια οδηγησης?????Πως...?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
????Πως...?
Σιγά το δύσκολο....Ειδικά αν μιλάμε για μηχανάκια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
????Πως...?
Σιγά το δύσκολο....Ειδικά αν μιλάμε για μηχανάκια
το μηχανακι ομως δεν τσουλαει αμα δε βαλεις χειροφρενο...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
????Πως...?
Μπορείς να είσαι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου χωρίς να έχεις άδεια οδήγησης.
Φίλος μου είναι ιδιοκτήτης Jeep Cherokee 3.7 χωρίς να έχει δίπλωμα και το οδηγεί ο συνεργάτης του ή κάποιος από τους υπαλλήλους του -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ οδηγό να κινείται επικίνδυνα με bluetooth στο αυτί. Αντίθετα έχω δει πάρα πολλές φορές επικίνδυνη οδήγηση από άτομα που κρατούν το κινητό στο χέρι.
οποιοn βλεπεις με bluetooth στο αυτι δεν σημαινει απαραιτητα οτι μιλαει κιολας εκεινη την στιγμη που τον βλεπεις...
Δεν ασχολήθηκα με το αν μιλάει, ή όχι. Αυτό που έγραψα είναι ότι δεν έχει τύχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να δω κάποιον με bluetooth στο αυτί να κάνει επικίνδυνη οδήγηση (αντίθετα, βλέπω πολύ συχνά άτομα που κρατούν το τηλέφωνο και οδηγούν επικίνδυνα). Μπορεί να είναι συμπτωματικό, αλλά θεωρώ ότι η αδυναμία να χρησιμοποιήσεις το ένα χέρι είναι αντικειμενικός παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
????Πως...?
Μπορείς να είσαι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου χωρίς να έχεις άδεια οδήγησης.
Φίλος μου είναι ιδιοκτήτης Jeep Cherokee 3.7 χωρίς να έχει δίπλωμα και το οδηγεί ο συνεργάτης του ή κάποιος από τους υπαλλήλους τουΑκυρο...
Νομιζα οτι μιλαμε για αδεια κυκλοφοριας...
Τωρα το ειδα..
-
Μια απορία παιδιά. Διαβάζοντας τον ΚΟΚ είδα ότι τα πρόστιμα για υπέρβαση ορίων ταχύτητας είναι ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα έχει υπερβεί κάποιος το όριο.
Κάπου διάβασα όμως ότι πάει ανάλογα με το ποσοστό υπέρβασης π.χ. αν το όριο είναι 40 χ/ω και τρέχεις με 80 έχεις υπερβεί το όριο κατά 100%.
Παίζει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν αντιλήφθηκα τέτοιο πράγμα διαβάζοντας τον ΚΟΚ. Κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ ; -
Ο χρήστης amartia έγραψε:
Μια απορία παιδιά. Διαβάζοντας τον ΚΟΚ είδα ότι τα πρόστιμα για υπέρβαση ορίων ταχύτητας είναι ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα έχει υπερβεί κάποιος το όριο.
Κάπου διάβασα όμως ότι πάει ανάλογα με το ποσοστό υπέρβασης π.χ. αν το όριο είναι 40 χ/ω και τρέχεις με 80 έχεις υπερβεί το όριο κατά 100%.
Παίζει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν αντιλήφθηκα τέτοιο πράγμα διαβάζοντας τον ΚΟΚ. Κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ ;Από το 1998 που παρακολουθώ τον ΚΟΚ η υπέρβαση μετριέται με το πόσα χιλιόμετρα έχεις υπερβεί το όριο (+20, +40, με επιπλέον περιορισμούς μέχρι τον προηγούμενο κώδικα --- +20, +30, με επιπλέον περιορισμούς για τον ισχύοντα) και όχι με ποσοστό επί των ορίων ταχύτητας.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.