-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αρ...δια αυτόνομη θα μείνει Γρηγόρη...δεν έχει συμβόλαια πλέον όλους τους έβαλε στο Τim1 ή Wind1 τώρα. Εμειναν μόνο η Qcard...θα γίνει άλλο ένα πακέτο όπως το Momad, Frog κτλ...Α, δεν λέω για αυτόνομη εταιρεία, εδώ και καιρό δεν είναι, απλά θα μείνει το εμπορικό σήμα απλώς.
Δεν το διατύπωσα σωστά, συγνώμη!
Ούτως ή άλλως, η Q είχε κάποια στιγμή 1.000.000 ενεργούς χρήστες, κάτι βρήκαν για να πάνε σ' αυτήν, και μάλιστα χωρίς επιδοτήσεις συσκευών... Γι' αυτό επιλέγουν να κρατήσουν το brand της... -
οπτικό ζοομ 6Χ για Κ750i....
40 ευρουλάκια στο emarket...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
αρ...δια αυτόνομη θα μείνει Γρηγόρη...δεν έχει συμβόλαια πλέον όλους τους έβαλε στο Τim1 ή Wind1 τώρα. Εμειναν μόνο η Qcard...θα γίνει άλλο ένα πακέτο όπως το Momad, Frog κτλ...
Α, δεν λέω για αυτόνομη εταιρεία, εδώ και καιρό δεν είναι, απλά θα μείνει το εμπορικό σήμα απλώς.
Δεν το διατύπωσα σωστά, συγνώμη!
Ούτως ή άλλως, η Q είχε κάποια στιγμή 1.000.000 ενεργούς χρήστες, κάτι βρήκαν για να πάνε σ' αυτήν, και μάλιστα χωρίς επιδοτήσεις συσκευών... Γι' αυτό επιλέγουν να κρατήσουν το brand της...Q έχω για 2ο νούμερο...ξέρω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Aχ κουνελάκι, κουνελάκι...
Πάντως μια χαρά τα λέει ο Θανάσης, σιγά μην έμενε με το όνομα της ανταγωνίστριας ο Αιγύπτιος (αν και νομίζω πως στη σύμβαση υπήρχε το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα, εκτός κι αν διάβασα λάθος...).
Τσάμπα διαφήμιση (ή ..δυσφήμιση, ανάλογα πώς θα το δει κάποιος! )
Πάντως, αν θυμάμαι καλά από την συζήτηση με φίλο που δούλευε εκεί, η Q θα μείνει αυτόνομη , γιατί έχει καλό όνομα σαν οικονομική εταιρεία. Αλλάζει η μητρική και όχι η θυγατρική, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει!To όνομα είχε δικαιώμα να το κρατήσει το fund, από την στιγμή που μεταβιβάστηκε ήταν θέμα χρόνου να γίνει η αλλαγή. Βασικά η είδηση αφορά την Tellas. H πρόταση έγινε ( και είναι μικρότερη της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας ) και φήμες λένε οτι απορίφθηκε...Ο Αιγύπτιος λέγεται, οτι έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του με το Ελληνικό Δημόσιο και σκέφτεται να αποχωρήσει εντελώς...Το θέμα είναι υπο συζήτηση ακόμα. Αν φύγει πάντως η Wind τοτε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν φύγει πάντως η Wind τοτε......θα γίνει dust in the wind...?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν φύγει πάντως η Wind τοτε...
...θα γίνει dust in the wind...?
Κάπως έτσι
-
ποτέ μου δε θεώρησα την ΤΙΜ-telestet μεγάλη εταιρία... ήταν ίσως η πρώτη χρονολογικά, όμως έμεινε πίσω... αν κ ήταν η πρώτη, είχε τη χειρότερη κάλυψη μέχρι πρότινος... έχει γίνει βορά στα χέρια επιχειρηματιών... έχω την εντύπωση πως όταν μια εταιρία είναι κερδοφόρα κ ανταγωνιστική, δεν εξαγοράζεται κάθε φορά που ανθίζουν οι αμυγδαλιές... έτσι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος... όσο για το δίκτυο, ακόμα πασχίζουν να φτάσουν στο 98,5 % της κατοικημένης Ελλάδας, αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα...
τέλος πάντων, ποτέ δεν φάνηκε ανταγωνιστική η εταιρία, με εξαίρεση το free to go, το οποίο χρησιμοποίησα κ εγώ... ως εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή, όμως νομίζω ακόμα έχει το μικρότερο ποσοστό ενεργών χρηστών σε σχετική λίστα που είχα δει...
προσωπικά οι συνεχείς εξαγορές μου προκαλούν ανασφάλεια...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ποτέ μου δε θεώρησα την ΤΙΜ-telestet μεγάλη εταιρία... ήταν ίσως η πρώτη χρονολογικά, όμως έμεινε πίσω... αν κ ήταν η πρώτη, είχε τη χειρότερη κάλυψη μέχρι πρότινος... έχει γίνει βορά στα χέρια επιχειρηματιών... έχω την εντύπωση πως όταν μια εταιρία είναι κερδοφόρα κ ανταγωνιστική, δεν εξαγοράζεται κάθε φορά που ανθίζουν οι αμυγδαλιές... έτσι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος... όσο για το δίκτυο, ακόμα πασχίζουν να φτάσουν στο 98,5 % της κατοικημένης Ελλάδας, αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα...τέλος πάντων, ποτέ δεν φάνηκε ανταγωνιστική η εταιρία, με εξαίρεση το free to go, το οποίο χρησιμοποίησα κ εγώ... ως εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή, όμως νομίζω ακόμα έχει το μικρότερο ποσοστό ενεργών χρηστών σε σχετική λίστα που είχα δει...
Cosmote 5.428.925 πελάτες νέες συνδέσεις τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς να ανέρχονται σε 210.998
Vodafone με 5.056.000 πελάτες και 96.000 νέες συνδέσεις
Wind (πρωην Tim) και η Q-Telecom μαζί έχουν 4.160.963 πελάτες και 256.976 νέες συνδέσεις.
ΔΕΝ πρέπει να βλέπουμε ΜΟΝΟ πόσους συνδρομητές βέβαια έχει η κάθε εταιρία, αλλά και ΤΙ συνδρομητές είναι (κατά μέσο όρο->APRU=Average Revenue Per User)
Cosmote 26,6 euro
Vodafone 24,7 euro
Wind 25,5 euro
Q tel 11,1 euroγια να μην ξεχνιόμαστε...
-
ποτέ μου δε θεώρησα την ΤΙΜ-telestet μεγάλη εταιρία... ήταν ίσως η πρώτη χρονολογικά, όμως έμεινε πίσω... αν κ ήταν η πρώτη, είχε τη χειρότερη κάλυψη μέχρι πρότινος... έχει γίνει βορά στα χέρια επιχειρηματιών... έχω την εντύπωση πως όταν μια εταιρία είναι κερδοφόρα κ ανταγωνιστική, δεν εξαγοράζεται κάθε φορά που ανθίζουν οι αμυγδαλιές... έτσι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος... όσο για το δίκτυο, ακόμα πασχίζουν να φτάσουν στο 98,5 % της κατοικημένης Ελλάδας, αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα...τέλος πάντων, ποτέ δεν φάνηκε ανταγωνιστική η εταιρία, με εξαίρεση το free to go, το οποίο χρησιμοποίησα κ εγώ... ως εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή, όμως νομίζω ακόμα έχει το μικρότερο ποσοστό ενεργών χρηστών σε σχετική λίστα που είχα δει...
Η εταιρεία είναι 3η σε αριθμό συνδρομητών στην Ελλάδα. Η πληθυσμιακή κάλυψη της είναι 99.3% και σε περίπτωση διακοπής συνομιλίας λόγω κακου σήματος επιστρέφει χρήματα Τα πακέτα της είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και πολλές φορές έδειξε τον δρόμο σε μείωση τιμολογίων. Η εταιρεία επληγή από το κακό δίκτυο που είχε στην εποχή του λίθου κάτι που έχει αλλάξει εδώ και αιώνες ενώ παραμένει εξαιρετική σε θέματα CC.
Εξαγοράστηκε δύο φορές ( εχώ γράψει απο ποιούς )στα τόσα χρόνια λειτουργίας της -δεν νομίζω οι αμυγδαλιές οτι ανθίζουν τόσο αραιά- και μετονομάστηκε 2. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η μεταπώληση στο fund ουσιαστικά ξεκινούσε την διαδικασία επαναπώλησης της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η πρωτη μετονομασία απο Telestet σε TIM ήταν στα πλαίσια ενοποίησης των σημάτων της μητρικής για λόγους αναγνωρισιμότητας ( βλέπε ανάλογο παράδειγμα Vodafone ) και η δεύτερη τώρα αφού ανήκει σε ανταγωνιστή της TIM. Ο λόγος της πρώτης πώλησης ήταν οτι η μητρική εταιρεία δεν είχε την διάθεση να ασχοληθεί με την εταιρεία και προτιμούσε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση της αλλού. Το fund είχε δηλώσει οτι εντός διετίας θα νοικοκύρευε την εταιρεία, θα αύξανε την συνδρομητική της βάση και θα οδηγούσε σε μια εταιρεία με αυξημένα κέρδη και καλύτερη εικόνα με στόχο την μεταπώληση της με κέρδος. Όπερ και εγένετο. Η Wind ( πρώην TIM ) ποτέ δεν υπήρξε βορά επιχειρηματιών εκτός αν οι επιχειρηματικές συναλλαγές και οι αλλαγές πακέτων μετοχών μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιες...Τι να πεί και η Vodafone δλδ... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποτέ μου δε θεώρησα την ΤΙΜ-telestet μεγάλη εταιρία... ήταν ίσως η πρώτη χρονολογικά, όμως έμεινε πίσω... αν κ ήταν η πρώτη, είχε τη χειρότερη κάλυψη μέχρι πρότινος... έχει γίνει βορά στα χέρια επιχειρηματιών... έχω την εντύπωση πως όταν μια εταιρία είναι κερδοφόρα κ ανταγωνιστική, δεν εξαγοράζεται κάθε φορά που ανθίζουν οι αμυγδαλιές... έτσι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος... όσο για το δίκτυο, ακόμα πασχίζουν να φτάσουν στο 98,5 % της κατοικημένης Ελλάδας, αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα...
τέλος πάντων, ποτέ δεν φάνηκε ανταγωνιστική η εταιρία, με εξαίρεση το free to go, το οποίο χρησιμοποίησα κ εγώ... ως εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή, όμως νομίζω ακόμα έχει το μικρότερο ποσοστό ενεργών χρηστών σε σχετική λίστα που είχα δει...
Cosmote 5.428.925 πελάτες νέες συνδέσεις τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς να ανέρχονται σε 210.998
Vodafone με 5.056.000 πελάτες και 96.000 νέες συνδέσεις
Wind (πρωην Tim) και η Q-Telecom μαζί έχουν 4.160.963 πελάτες και 256.976 νέες συνδέσεις.
ΔΕΝ πρέπει να βλέπουμε ΜΟΝΟ πόσους συνδρομητές βέβαια έχει η κάθε εταιρία, αλλά και ΤΙ συνδρομητές είναι (κατά μέσο όρο->APRU=Average Revenue Per User)
Cosmote 26,6 euro
Vodafone 24,7 euro
Wind 25,5 euro
Q tel 11,1 euroγια να μην ξεχνιόμαστε...
μια απορία έχω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους... στα ποσοστά που έδωσες χρησιμοποίησες κ τους συνδρομητές της cosmocarta, waht's up, vodafone a la carte, cu, free to go, κτλ? ή μόνο τους συνδρομητές συμβολαίων?
-
μια απορία έχω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους... στα ποσοστά που έδωσες χρησιμοποίησες κ τους συνδρομητές της cosmocarta, waht's up, vodafone a la carte, cu, free to go, κτλ? ή μόνο τους συνδρομητές συμβολαίων?
ποια ποσοστά;
στην πελατειακή βάση και τις νέες συνδέσεις έχουμε και συμβόλαια και κάρτες εννοείται.
ενδεικτικά στοιχεία που βρήκα για την Cosmote για το Α' τρίμηνο έχουμε 28.451 καθαρές νέες συνδέσεις συμβολαίου και 182.547 καθαρές νέες συνδέσεις καρτοκινητής.
τα δεύτερα στοιχεία που είναι σημαντικότερα ΙΜΟ εκεί έχουμε τι κερδίζει σε ευρώ το δίκτυο από κάθε συνδρομητή της...ρεαλιστικότερο και εγκυρότερο γιατί πολλές καρτοκίνητες κυκλοφορούν αλλά ελάχιστες χρησιμοποιούμε...
-
Πηγή για τα παραπάνω υπάρχει?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πηγή για τα παραπάνω υπάρχει?από ανακοινώσεις των ιδίων εταιρειών στο myphone.
δεν κατάλαβα θέλεις πηγή για να με πιστέψεις;
-
Ναι, δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω μερικά νούμερα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω μερικά νούμερα.http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=174257
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=173824
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=173019
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=174256δεν μου άρεσε η αμφισβήτησή σου...
δεν είμαι μέτοχος κανενός για να μαγειρέψω νούμερα μικρέ...
-
α) Δεν ξέρω αν είσαι μέτοχος ή όχι.
β) Δεν ξέρω που βρήκες τα νούμερα οπότε αν δεν μπορώ να κρίνω την πηγή, πως θα αξιολογήσω αυτό που λέει το ίδιο το κείμενο? -
μάλιστα...
-
Kid που θα πάει αυτή η κατάσταση;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Kid που θα πάει αυτή η κατάσταση;+1
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Kid που θα πάει αυτή η κατάσταση;Συγγνώμη που δεν εμπιστεύομαι ένα nickname στο internet που γράφει κάτι χωρίς να ποστάρει την πηγή. Έχετε δίκιο. Λάθος μου.
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#2]