-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Δυστυχώς, αυτό που λες είναι η τραγική αλήθεις (Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις...)
[snip]Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε Hakk, εκατέρωθεν. Απλά μίλησα για τη γενικότερη εικόνα, όπως τουλάχιστον τη βιώνω εγώ.
Μέχρι κάποιο βαθμό τους καταλαβαίνω, γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι Φεραρικο-μανιακή χώρα, από ειδικό Τύπο μέχρι διαφημίσεις και απλά ο πολύς κόσμος δεν έχει την όρεξη ή τον ελεύθερο χρόνο να εμβαθύνει στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων γενικότερα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο πολύς κόσμος φαίνεται να υποτιμά την πολύτιμη συμβολή των Γάλλων στις έννοιες 'αυτοκίνητο' και 'αγώνες'.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Δυστυχώς, αυτό που λες είναι η τραγική αλήθεις (Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις...)
[snip]
Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε Hakk, εκατέρωθεν. Απλά μίλησα για τη γενικότερη εικόνα, όπως τουλάχιστον τη βιώνω εγώ.Μέχρι κάποιο βαθμό τους καταλαβαίνω, γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι Φεραρικο-μανιακή χώρα, από ειδικό Τύπο μέχρι διαφημίσεις και απλά ο πολύς κόσμος δεν έχει την όρεξη ή τον ελεύθερο χρόνο να εμβαθύνει στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων γενικότερα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο πολύς κόσμος φαίνεται να υποτιμά την πολύτιμη συμβολή των Γάλλων στις έννοιες 'αυτοκίνητο' και 'αγώνες'.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
[snip]Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε Hakk, εκατέρωθεν. Απλά μίλησα για τη γενικότερη εικόνα, όπως τουλάχιστον τη βιώνω εγώ.
Μέχρι κάποιο βαθμό τους καταλαβαίνω, γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι Φεραρικο-μανιακή χώρα, από ειδικό Τύπο μέχρι διαφημίσεις και απλά ο πολύς κόσμος δεν έχει την όρεξη ή τον ελεύθερο χρόνο να εμβαθύνει στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων γενικότερα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο πολύς κόσμος φαίνεται να υποτιμά την πολύτιμη συμβολή των Γάλλων στις έννοιες 'αυτοκίνητο' και 'αγώνες'.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Και όχι μόνο εσύ... Και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς...
Αχ, αυτό να μην υπήρχε και η Ελλάδα θα ήταν ωραία...
Πάντως το φαινόμενο αυτό με τον ειδικό τύπο...
Να εκθέσω παράδειγμα (χωρις brands και αλλα)...
Λοιπόν έχουμε ένα φιλο-Φρικο περιοδικό (Θα καταλάβεις γιατί) και το αγγλικό AUTOCAR ...
Λοιπόν το Φ(ρικο) όπως και το ΑUTOCAR είχαν τεστ σύγκρισης μεταξύ αυτοκινήτων για το αυτοκίνητο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά, μέσα στα οποία υπήρχαν και στα δυο οι : Fri 575M Maranello (χωρίς το πακέτο Fiorano) & Mercedes Benz SL55 AMG
Ε λοιπόν οι πορομένοι Έλληνες συντάκτες του Φ βγάλαν πρώτη την Fri παρά οτι η Merc τελικά (ακόμα και για αυτούς!!!) ήταν καλύτερη μόνο και μόνο επειδή είναι μια Fri... Άντε να το μασήσουμε αυτό...
Αλλά το AUTOCAR ξέρεις σε τι θέση κατέταξε την συγκεκριμένη F**ri???
16 από τους 16 συμμετέχοντες!!! (Πίσω από Alfa, MG, S-Type, Clio, Mini!!!)
Την ίδια ώρα η Merc είχε στρογγυλοκαθίσει στην 6η θέση...Μου φαίνεται πως το παράδειγμα δείχνει το κόλλημα των Ελλήνων με τα κόκκινα...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Να εκθέσω παράδειγμα:
Λοιπόν έχουμε ένα φιλο-Φρικο περιοδικό (Θα καταλάβεις γιατί) και το αγγλικό AUTOCAR ...
Λοιπόν το Φ(ρικο) όπως και το ΑUTOCAR είχαν τεστ σύγκρισης μεταξύ αυτοκινήτων για το αυτοκίνητο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά, μέσα στα οποία υπήρχαν και στα δυο οι : Fri 575M Maranello (χωρίς το πακέτο Fiorano) & Mercedes Benz SL55 AMG
Ε λοιπόν οι πορομένοι Έλληνες συντάκτες του Φ βγάλαν πρώτη την Fri παρά οτι η Merc τελικά (ακόμα και για αυτούς!!!) ήταν καλύτερη μόνο και μόνο επειδή είναι μια Fri... Άντε να το μασήσουμε αυτό...
Αλλά το AUTOCAR ξέρεις σε τι θέση κατέταξε την συγκεκριμένη F**ri???
16 από τους 16 συμμετέχοντες!!! (Πίσω από Alfa, MG, S-Type, Clio, Mini!!!)
Την ίδια ώρα η Merc είχε στρογγυλοκαθίσει στην 6η θέση...Μου φαίνεται πως το παράδειγμα δείχνει το κόλλημα των Ελλήνων με τα κόκκινα...
Όταν λες οδηγικά συμπεριφορά τι ακριβώς εννοείς??? Γιατί αποκλείεται ένα καθημερινής χρήσης αμάξι (Clio, MG, Alfa, Mini) να στρίβει και να φρενάρει καλύτερα από μια Ferrari! Μήπως εννοείς την οδιγική άνεση??? Αν ζητάς ένα αμάξι που θα σου προσφέρει άνεση τότε δεν αγοράζεις μια Ferrari, αλλά με τα ίδια λεφτά μια υπέρβαρη Mercedes που έχει επιδόσεις χειρότερες και από ένα Civic Type-R!
-
Για το 'κόλλημα' που έχουν τα αγγλικά περιοδικά εναντίον των Ferrari και των ιταλικών αυτοκινήτων δε λέτε τίποτα;
Διάβασα στην προηγούμενη σελίδα ότι η Ελλάδα είναι φιλοφεραρική.Καμία αντίρρηση αν και εδώ στο forum έχω εκπλαγεί από το αντιφεραρικό κλίμα που επικρατεί.Βέβαια η Ferrari έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα,είναι ίσως η ομάδα με τους πιο πολλούς οπαδούς σε όλα τα αθλήματα (για την F1 δεν το συζητάμε).Αλλά στο χώρο των αυτοκινήτων οι Έλληνες είναι και πολύ γερμανόφιλοι και ειδικά μερσεντεδόφιλοι. -
Ο χρήστης nionios έγραψε:
Για το 'κόλλημα' που έχουν τα αγγλικά περιοδικά εναντίον των Ferrari και των ιταλικών αυτοκινήτων δε λέτε τίποτα;
Διάβασα στην προηγούμενη σελίδα ότι η Ελλάδα είναι φιλοφεραρική.Καμία αντίρρηση αν και εδώ στο forum έχω εκπλαγεί από το αντιφεραρικό κλίμα που επικρατεί.Βέβαια η Ferrari έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα,είναι ίσως η ομάδα με τους πιο πολλούς οπαδούς σε όλα τα αθλήματα (για την F1 δεν το συζητάμε).Αλλά στο χώρο των αυτοκινήτων οι Έλληνες είναι και πολύ γερμανόφιλοι και ειδικά μερσεντεδόφιλοι.Άσε που και η McLaren χαίρει ανέκαθεν υψηλότατης εκτίμησης στη χώρα μας.
Υπήρξα κι εγώ 'μακλαρενικός'... την εποχή του Νίκι Λάουντα! -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Αν ζητάς ένα αμάξι που θα σου προσφέρει άνεση τότε δεν αγοράζεις μια Ferrari, αλλά με τα ίδια λεφτά μια υπέρβαρη Mercedes που έχει επιδόσεις χειρότερες και από ένα Civic Type-R!Και όμως, η συγκεκριμένη υπέρβαρη Μερτσέντες έχει εφάμιλλες ή καλύτερες επιδόσεις από πολλές Φεράρι (και... μισοτιμής
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Και όμως, η συγκεκριμένη υπέρβαρη Μερτσέντες έχει εφάμιλλες ή καλύτερες επιδόσεις από πολλές Φεράρι (και... μισοτιμήςMigf1 νομίζω πως δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραπληροφορείς το Forum...
575M Maranello: 5748cc, 515hp, τελική: 325 km/h, βάρος: 1730 kgr...
SL55 AMG: 5439cc, 500hp, τελική: 250 km/h, βάρος: 1860 kgr...
Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας ότι η διαφορά της συγκεκριμένης Ferrari και της συγκεκριμένης Mercedes είναι μισό δευτερόλεπτο στα ''0-100'' (υπερ της Ferrari φυσικά) και ότι η συγκεκριμένη Mercedes ξεπερνάει -μόνο- στην συγκεκριμένη δοκιμασία **μόνο **την 456 GT (από τις Ferrariπου βρίσκοντα στην παραγωγή αυτή την στιγμή) τότε πιστεύω να καταλαβαίνεις και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ότι όσα γράφεις είναι ανακρίβιες και το μόνο που προσπαθείς είναι να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Migf1 νομίζω πως δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραπληροφορείς το Forum...
575M Maranello: 5748cc, 515hp, τελική: 325 km/h, βάρος: 1730 kgr...
SL55 AMG: 5439cc, 500hp, τελική: 250 km/h, βάρος: 1860 kgr...
Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας ότι η διαφορά της συγκεκριμένης Ferrari και της συγκεκριμένης Mercedes είναι μισό δευτερόλεπτο στα ''0-100'' (υπερ της Ferrari φυσικά) και ότι η συγκεκριμένη Mercedes ξεπερνάει -μόνο- στην συγκεκριμένη δοκιμασία **μόνο **την 456 GT (από τις Ferrariπου βρίσκοντα στην παραγωγή αυτή την στιγμή) τότε πιστεύω να καταλαβαίνεις και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ότι όσα γράφεις είναι ανακρίβιες και το μόνο που προσπαθείς είναι να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
Παραπληροφορώ το φόρουμ??? Μάλλον εσύ διαβάζεις ότι θέλεις να διαβάσεις. Εγώ ούτε έγραψα πως η SL55 έχει καλύτερες επιδόσεις από τη 575M ούτε περιόρισα τις υπολοιπες Ferrari μόνο σε αυτές που βρίσκονται πλεόν σε παραγωγή.
Το ποιος προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, ποιος παραπληροφορεί, ποιος απαντά σε άλλα από αυτά που διαβάζει και με ποιον τρόπο το κάνει κρίνεται καθημερινά.
ΥΓ. Η SL55 AMG έχει κόφτη στα 250 km/h
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ ούτε έγραψα πως η SL55 έχει καλύτερες επιδόσεις από τη 575M ούτε περιόρισα τις υπολοιπες Ferrari μόνο σε αυτές που βρίσκονται πλεόν σε παραγωγή.
ΥΓ. Η SL55 AMG έχει κόφτη στα 250 km/hΤότε γιατί την αναφέρεις και αυτήν και το παράδειγμα με το συγκριτικό τεστ από ένα περιοδικό? Λες πως η Ferrari κατετάγει δέκατη έκτη (στους 16) στην δοκιμασία της ''καλύτερης οδιγικής συμπεριφοράς'' -μόνο και μόνο για να κερδίσεις εσύ τις εντυπώσεις. Λες ακόμα πως ένα Clio, μια Alfa, ένα MG, ένα Mini (δεν είναι ότι δεν τα εκτιμώ) έχουν καλύτερη οδική συμπεριφορά από μια Ferrari 575M Maranello. E, τότε ή εσύ ή το περιοδικό μας κορο'ι'δεύετε, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί τα παραπάνω αυτοκίνητα να έχουν καλύτερη οδική συμπεριφορα από την συγκεκριμένη Ferrari αλλά και από οποιαδήποτε Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ. Τώρα αν αντί για ''οδιγική συμπεριφορά'' εννοούσες ''άνεση'' τότε εντάξει παω πάσο, γιατί πολύ απλά δεν αγοράζεις μια Ferrari για να σου προσφέρει άνεση, αλλά οδιγική ευχαρίστηση...
Την SL55 AMG την χαρακτήρισα υπέρβαρη, τώρα αφού διάβασα και το ύστερόγραφό σου μπορώ να την χαρακτηρίσω και ηλίθια. -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Εγώ ούτε έγραψα πως η SL55 έχει καλύτερες επιδόσεις από τη 575M ούτε περιόρισα τις υπολοιπες Ferrari μόνο σε αυτές που βρίσκονται πλεόν σε παραγωγή.
ΥΓ. Η SL55 AMG έχει κόφτη στα 250 km/hΤότε γιατί την αναφέρεις και αυτήν και το παράδειγμα με το συγκριτικό τεστ από ένα περιοδικό? Λες πως η Ferrari κατετάγει δέκατη έκτη (στους 16) στην δοκιμασία της ''καλύτερης οδιγικής συμπεριφοράς'' -μόνο και μόνο για να κερδίσεις εσύ τις εντυπώσεις. Λες ακόμα πως ένα Clio, μια Alfa, ένα MG, ένα Mini (δεν είναι ότι δεν τα εκτιμώ) έχουν καλύτερη οδική συμπεριφορά από μια Ferrari 575M Maranello. E, τότε ή εσύ ή το περιοδικό μας κορο'ι'δεύετε, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί τα παραπάνω αυτοκίνητα να έχουν καλύτερη οδική συμπεριφορα από την συγκεκριμένη Ferrari αλλά και από οποιαδήποτε Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ. Τώρα αν αντί για ''οδιγική συμπεριφορά'' εννοούσες ''άνεση'' τότε εντάξει παω πάσο, γιατί πολύ απλά δεν αγοράζεις μια Ferrari για να σου προσφέρει άνεση, αλλά οδιγική ευχαρίστηση...
Την SL55 AMG την χαρακτήρισα υπέρβαρη, τώρα αφού διάβασα και το ύστερόγραφό σου μπορώ να την χαρακτηρίσω και ηλίθια.Είσαι σίγουρος ότι έγραψα ή ανέφερα εγώ κανένα συγκριτικό τεστ σε κανένα περιοδικό? Πόσο μάλιστα όλα όσα λες ότι έγραψα περί διάφορων αυτοκινήτων?
Για ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά... θα εκπλαγείς!ΥΓ. Θυμάσαι που σου έγραψα ότι 'μάλλον διαβάζεις ότι θέλεις¨? Ε, βγάλε το 'μάλλον'
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
[snip]
Την SL55 AMG την χαρακτήρισα υπέρβαρη, τώρα αφού διάβασα και το ύστερόγραφό σου μπορώ να την χαρακτηρίσω και ηλίθια.Πριν βασιστείς στο υστερόγραφό μου για να χαρακτηρίσεις την SL55 AMG ηλίθια, ίσως θα ήταν προτιμότερο να διαβάσεις κανένα review για το αυτοκίνητο, σε όποιο περιοδικό επιλέξεις εσύ! (όσα περισσότερα τόσο καλύτερα). Είμαι και πάλι σίγουρος ότι σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις (δυσάρεστες ή ευχάριστες, εσύ θα μας πεις )
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι έγραψα ή ανέφερα εγώ κανένα συγκριτικό τεστ σε κανένα περιοδικό? Πόσο μάλιστα όλα όσα λες ότι έγραψα περί διάφορων αυτοκινήτων?Μπορεί το συγκριτικό να το ανέφερε ο Hakk όμως εσύ υποστήριξες την άποψή του. Εγώ δεν απάντησα σε εσένα αρχικά, αλλά από την στιγμή που ο Hakk δεν συνέχισε και εσύ απάντησες, η συζήτηση συνεχίστηκε μαζί σου... Και με την πραγματικά ηλίθια λογική σου, ότι εγώ διαβάζω ότι θέλω, με την ίδια ηλίθια λογική να μην ''χώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν''.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Μπορεί το συγκριτικό να το ανέφερε ο Hakk όμως εσύ υποστήριξες την άποψή του. Εγώ δεν απάντησα σε εσένα αρχικά, αλλά από την στιγμή που ο Hakk δεν συνέχισε και εσύ απάντησες, η συζήτηση συνεχίστηκε μαζί σου... Και με την πραγματικά ηλίθια λογική σου, ότι εγώ διαβάζω ότι θέλω, με την ίδια ηλίθια λογική να μην ''χώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν''.Πρώτα δεν απάντησα διοτι έλειπα από το φόρουμ...
Ας απαντήσω...Λοιπόν συμφωνώ με την άποψη πως τα αγγλικά περιοδικά είναι λίγο (έως αρκετά) αντι-Fri... Αλαά αυτό μόνο για την F1...
Στα αυτοκίνητα παραγωγής κρίνουν την Fρι με σωστά κριτήρια... ΟΚ???
Θές και απόδειξη??? Στην συγκεκριμένη δοκιμή κρατήματος η F****rι είχε νικήσει τους αντιπάλους της 3 χρονιές (2 η 550 και 1 η 360)...
Καλά ως εδώ...Ας πάμε τώρα στην έννοια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου...
Από τα λεγόμενά σου μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις περιοδικά αυτοκινήτου... (Δικαίωμά σου βέβαια, δεν σε υποχρεώνει κανείς...)
Και αν πράγματι δεν διαβάζεις τότε το κακό θα είναι πάνω σου, γιατί απαντάς με βάση την F****rική σου άποψη...
Αν διαβάζεις τότε τι να πω... Η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου δεν καθορίζεται ούτε από την δύναμη ενός αυτοκινήτου ούτε από την 'μάρκα' του... Καθορίζεται από την ικανότητα του πλαισίου να 'χαλιναγωγήσει' τους ίππους του κινητήρα, την ικανότητα των φρένων να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητο χωρίς να τα φτύσουν έπειτα από λίγο και τέλος το χαμόγελο του οδηγού όταν βγει από το αυτοκίνητο (υποκειμενικό βέβαια αλλά όταν όλοι συμφωνούν...)
Άρα ακόμα και το απλό Mini Coper (χωρίς το S) μπορεί να κερδίσει τους άλλους (στην δοκιμή του 2001 πήρε την 7η θέση!!!)...
Και αν νομίζεις πως οι απόψεις του περιοδικού για την 575 είναι άχρηστες, σου εκθέτω περιληπτικά την άποψη του Phil Bennet, οδηγού του BTCC που ήταν μέλος της επιτροπής... 'Κάτι πάει στραβά με αυτό το αυτοκίνητο...Άμα είχα δώσει 300.000 Ευρώ για αυτό τότε θα έκλαιγα με μάυρο δάκρυ!!!'
Πως σου φάνηκε???Τέλος θα ήθελα νε ζητήσω συγγνώμη που ασχολόύμαι με τα αυτοκίνητα μέσα στο φόρουμ της F1...
Υ.Γ. Η Merc SL55 AMG με απενεργοποιημένο τον κόφτη, φτάνει τα 325 σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που χρειάζεται η Murcie... Φαντάσου πως θα τα χώνει στην 575 που αποδεδειγμένα είναι πιο αργή από την Murcie... Επίσης τα 325 της 575Μ δεν έχουν αποδειχτεί, αντίθετα με αυτά της SL που έγιναν κατα ISO στο Νardo...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι έγραψα ή ανέφερα εγώ κανένα συγκριτικό τεστ σε κανένα περιοδικό? Πόσο μάλιστα όλα όσα λες ότι έγραψα περί διάφορων αυτοκινήτων?
Μπορεί το συγκριτικό να το ανέφερε ο Hakk όμως εσύ υποστήριξες την άποψή του.
Αυτό κατάλαβες εσύ, όπως π.χ. είχες καταλάβει ότι εγώ έγραψα περί συγκριτικών και περιοδικών.
Εγώ δεν απάντησα σε εσένα αρχικά, αλλά από την στιγμή που ο Hakk δεν συνέχισε και εσύ απάντησες, η συζήτηση συνεχίστηκε μαζί σου...
Α, sorry... δεν είχα καταλάβει ότι έκανες private chat. Είχα μείνει με την ηλίθια εντύπωση ότι έγραφες σε φόρουμ κοινής θέας. Την επόμενη φορά κρέμασε ένα 'μην ενοχλείτε' έξω από την πόρτα, για να καταλαβαίνουμε ότι είσαι private mode.
Και με την πραγματικά ηλίθια λογική σου, ότι εγώ διαβάζω ότι θέλω,
Ηλίθιο αυτοκίνητο η SL55 AMG από τη μια, ηλίθια η λογική μου από την άλλη. Πρέπει να είσαι τρομερά έξυπνος τελικά εσύ.
με την ίδια ηλίθια λογική να μην ''χώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν''.
Αν δεν σου αρέσει, να σπέρνεις σε δικό σου χωράφι και όχι σε δημόσιο.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Στην συγκεκριμένη δοκιμή κρατήματος η F****rι είχε νικήσει τους αντιπάλους της 3 χρονιές (2 η 550 και 1 η 360)...Ας πάμε τώρα στην έννοια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου... Από τα λεγόμενά σου μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις περιοδικά αυτοκινήτου... Η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου δεν καθορίζεται ούτε από την δύναμη ενός αυτοκινήτου ούτε από την 'μάρκα' του... Καθορίζεται από την ικανότητα του πλαισίου να 'χαλιναγωγήσει' τους ίππους του κινητήρα, την ικανότητα των φρένων να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητο χωρίς να τα φτύσουν έπειτα από λίγο και τέλος το χαμόγελο του οδηγού όταν βγει από το αυτοκίνητο...
Και αν νομίζεις πως οι απόψεις του περιοδικού για την 575 είναι άχρηστες, σου εκθέτω περιληπτικά την άποψη του Phil Bennet, οδηγού του BTCC που ήταν μέλος της επιτροπής... 'Κάτι πάει στραβά με αυτό το αυτοκίνητο...Άμα είχα δώσει 300.000 Ευρώ για αυτό τότε θα έκλαιγα με μάυρο δάκρυ!!!'
Πως σου φάνηκε???Υ.Γ. Η Merc SL55 AMG με απενεργοποιημένο τον κόφτη, φτάνει τα 325 σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που χρειάζεται η Murcie... Φαντάσου πως θα τα χώνει στην 575 που αποδεδειγμένα είναι πιο αργή από την Murcie... Επίσης τα 325 της 575Μ δεν έχουν αποδειχτεί, αντίθετα με αυτά της SL που έγιναν κατα ISO στο Νardo...
Ξεκινάω και σου απαντάω για κάθε παράγραφο χωριστά:
- Και ενώ ήταν πρώτη για τρια χρόνια όπως είπες, ξαφνικά κάτι έγινε και πια δεν έπιανε μια???
- Κάνεις λάθος όταν λες πως δεν διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτου. Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα??? Και τέλος πάντων εξήγησέ μας πως λέγοταν αυτό το τεστ? Στην αρχή είπες πως ήταν ένα τεστ ''οδιγικής συμπεριφοράς''. Αν τώρα εσύ πιστεύεις πως η οδιγική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτάται από την δύναμη τότε τι να σου πω? Η συμπεριφορά μιας Ferrari και ενός MINI στο όριο θα είναι η ίδια? Τώρα αν εσύ που έχεις διαβάσει τόσα και τόσα περιοδικά αυτοκινήτου δεν καταλαβαίνεις, τότε τι να σου πω ξανα...?
- Μου θυμίζεις τώρα κάτι ασκήσεις στην νεοελληνική γλώσσα που έγραφα στο λύκειο... Επίκληση στην αυθεντία... Που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και χαρισματικότερους κριτές... Και επειδή με ρώτησες κιόλας πως μου φάνηκε σου λεω πως δεν θα τον πάρω τον κύριο στα σοβαρα.
- Για την SL55 AMG, για την οποία δεν έχω διαβάσει και πολλά, είναι αποδεδειγμένο πως σε ευθεία αλλά και σε πίστα (το βασικότερο) είναι πιο αργή και με διαφορά από την 575Μ Μaranello. Τώρα με τα αν δεν είχε το ένα, αν δεν είχε το άλλο, στο τέλος θα ήταν Ferrari...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Υ.Γ. Η Merc SL55 AMG με απενεργοποιημένο τον κόφτη, φτάνει τα 325 σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που χρειάζεται η Murcie...
μαλιστα
με >200 κιλα παραπανω και 100 αλογα λιγοτερο
και το ρεκορ ταχυτητας στο nardo για 100Km, 100miles και 1h πως το καταφερε η murcie ?? -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Στην συγκεκριμένη δοκιμή κρατήματος η F****rι είχε νικήσει τους αντιπάλους της 3 χρονιές (2 η 550 και 1 η 360)...
Ας πάμε τώρα στην έννοια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου... Από τα λεγόμενά σου μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις περιοδικά αυτοκινήτου... Η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου δεν καθορίζεται ούτε από την δύναμη ενός αυτοκινήτου ούτε από την 'μάρκα' του... Καθορίζεται από την ικανότητα του πλαισίου να 'χαλιναγωγήσει' τους ίππους του κινητήρα, την ικανότητα των φρένων να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητο χωρίς να τα φτύσουν έπειτα από λίγο και τέλος το χαμόγελο του οδηγού όταν βγει από το αυτοκίνητο...
Πως σου φάνηκε???Υ.Γ. Η Merc SL55 AMG με απενεργοποιημένο τον κόφτη, φτάνει τα 325 σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που χρειάζεται η Murcie... Φαντάσου πως θα τα χώνει στην 575 που αποδεδειγμένα είναι πιο αργή από την Murcie... Επίσης τα 325 της 575Μ δεν έχουν αποδειχτεί, αντίθετα με αυτά της SL που έγιναν κατα ISO στο Νardo...
Ξεκινάω και σου απαντάω για κάθε παράγραφο χωριστά:
- Και ενώ ήταν πρώτη για τρια χρόνια όπως είπες, ξαφνικά κάτι έγινε και πια δεν έπιανε μια???
- Κάνεις λάθος όταν λες πως δεν διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτου. Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα??? Και τέλος πάντων εξήγησέ μας πως λέγοταν αυτό το τεστ? Στην αρχή είπες πως ήταν ένα τεστ ''οδιγικής συμπεριφοράς''. Αν τώρα εσύ πιστεύεις πως η οδιγική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτάται από την δύναμη τότε τι να σου πω? Η συμπεριφορά μιας Ferrari και ενός MINI στο όριο θα είναι η ίδια? Τώρα αν εσύ που έχεις διαβάσει τόσα και τόσα περιοδικά αυτοκινήτου δεν καταλαβαίνεις, τότε τι να σου πω ξανα...?
- Μου θυμίζεις τώρα κάτι ασκήσεις στην νεοελληνική γλώσσα που έγραφα στο λύκειο... Επίκληση στην αυθεντία... Που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και χαρισματικότερους κριτές... Και επειδή με ρώτησες κιόλας πως μου φάνηκε σου λεω πως δεν θα τον πάρω τον κύριο στα σοβαρα.
- Για την SL55 AMG, για την οποία δεν έχω διαβάσει και πολλά, είναι αποδεδειγμένο πως σε ευθεία αλλά και σε πίστα (το βασικότερο) είναι πιο αργή και με διαφορά από την 575Μ Μaranello. Τώρα με τα αν δεν είχε το ένα, αν δεν είχε το άλλο, στο τέλος θα ήταν Ferrari...
Πραγματικά μου φαίνεται οτι δεν πολυασχολείσαι με τα αυτοκίνητα παραγωγής... Αν ήταν για την F1 μπορεί να ήσουν σωστός καθώς περιοδικά για την F1 δεν αγοράζω... Αλλά οχι να μου την πεις για αυτοκίνητα παραγωγής... Τόσα χρόνια τι κάνω δηλαδή??? Μαθαίνω πως να χαρακτηρίζω μάπα μια F****ri??? Έλεος ρε... (Sorry για το ρε, αλλά κολάει)
Ε και εγώ θα συνεχίσω σε κάθε δικιά σου παράγραφο...- Εδώ πέταξες την πιο τέλεια ever κοτσάνα... Sorry κιόλας αλλά είναι σαν να μου λες πως κάποια εταιρία αν φτιάξει ένα τέλειο αμάξι, από εκεί και πέρα όλα τα μοντέλα της θα έχουν την ίδια συμπεριφορά... Θε μου τι ακούω και δεν τρελλένομαι!!!
2)Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, η οδική συμπεριφορά δεν έχει σχέση με αναλογία κιλών ανα ίππο, αλλά ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ... Το έπιασες τώρα... Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό να διαβάζεις περιοδικά καλύτερα... ΟΚ???
-
Δικαίωμά σου να μην τον πιστέψεις, αλλά πάντως να ξέρεις οτι ο Bennett ξέρει από στήσιμο και συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου, περισσότερα από οτι και οι δυο μας μαζί...
-
Ε συγγνώμη τόσο καιρό απαντάς και δεν έχεις διαβάσει για την Merc???
Ε λοιπόν να σου πω πως στην συγκεκριμένη δοκιμή τα αυτοκίνητα τα δοκίμασαν οι συντάκτες του AUTOCAR, οδηγοί αγώνων, διευθυντές εξέλιξης της LOTUS, της TVR και άλλων (αν σου λέεει κάτι αυτό) σε δρόμο αλλά κυριώτερα σε πίστα...
Θες το αποτέλεσμα???
Sorry που θα σε δυσαρεστήσω αλλά στην χρονομέτρηση στην θρυλική πίστα του Goodwood (πιστεύω να την ξέρεις), πίστα η οποία αποτελείται από περισσότερες ευθείες από οτι στροφές η SL55 AMG κέρδισε όχι μόνο σε διασκέδαση, αλλά και σε χρόνο την F****ri σου...
Για αυτό σου λέω... Διάβασε πρώτα για την Merc και ύστερα κρίν' την...
Sorry για το ευμεγεθές γράμμα και την απομάκρυνση από τις ιδέες του Forum... (μην ξεχνάτε βέβαια πως ξεκίνησε...)
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
...διευθυντές εξέλιξης της TVR...Επαγγελμα που χρειαζεται επιδομα ανθιυγιεινης εργασιας! Tuscan R στο οριο;;; Μπρρρρρρρ
Οσο για τον Bennet, προκειται για απιστευτο τυπακι που κανει...τα παντα! BTCC, GTs, Nurburgring 24, Daytona 24, περιοδικα, τηλεοραση. Κοιμαται και ξυπναει με ενα τιμονο στα χερια!
Περι Ferrari, Mercedes κλπ