-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Θα σου πω τη γνώμη μου σε 1-1 και πολύ σύντομα, μιας και είμαι σχεδόν γείτονάς σου και μάλλον κατάλαβα ποιο αυτοκίνητο έχεις αφού το βλέπω καμιά φορά στο δρόμο.Θα σου απαντήσω πολύ πιο περιληπτικά, μιας και είμαστε ήδη off-topic.
Ηταν νομίζω περιττό να γράψω πως δεν οδηγώ κρατώντας κανένα δρεπάνι. Το αν περνάω πχ τη διπλή γραμμή και ανάβω φώτα στους απέναντι για να κάνουν στην άκρη, το θεωρώ τουλάχιστον γελοίο να το διευκρινήσω αν το κάνω ή όχι.
Επίσης, το τι θεωρείς εσύ σωστό/ασφαλές και τι όχι, δεν μου λέει κάτι προσωπικά, διότι πιθανότατα έχω άλλες εμπειρίες/αντίληψη/αντανακλαστικά από σένα, και όχι βέβαια απαραίτητα προς το καλύτερο. Αλλά αυτό προφανώς δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε εσύ (το προς το καλύτερο εννοώ).
ΥΓ: Κι εγώ εκείνη την περίοδο (1998-2001) ανέβαινα την Αγ. Δημητρίου με 100+ τα βράδια αλλά πλέον το έχω κόψει, ακόμα και με τελείως άδειο δρόμο, για ευνόητους λόγους. Δεν ήξερα πως έπρεπε να το διευκρινήσω κι αυτό.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν θα έλεγα ότι ακούγονται τραγικά. Δεν ξέρω πως φαίνονται όμως.Με τον Νάσο στα πηδάλια μοιάζει με καλοσχεδιασμένη χορογραφία
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Δεν θα έλεγα ότι ακούγονται τραγικά. Δεν ξέρω πως φαίνονται όμως.
Με τον Νάσο στα πηδάλια μοιάζει με καλοσχεδιασμένη χορογραφία
Θα το πω και παρτε το οπως θελετε.
Τα ιδια λεγαμε και για τον Γιαννη Μειμαριδη.
(Αν δεν ξερετε ποιος ειναι δεστε τη προτομη του στο κομβο της Κηφισιας.)
-
τι ταχυτητες ειναι αυτες ...τι χρονοι για δυσκολες διαδρομες........για τα δικα μου δεδομενα φανταζουν αδυνατοι εχετε ολοι αυτοκινητα κλασεως bmw, mercedes GTι και πανω;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Βαρύ δεν ειναι βρε DAP το παραδειγμα του 'Μέλα' για το συγκεκριμενο τοπικ?
-
Κυριακη βραδυ τελος γεναρη του 1996.Τριπολη - 350ΣΝ στην Καισαριανη 1ωρα και 10λεπτα.Κυριολεκτικα με την ψυχη στο στομα γιατι με εψαχνε ο διοικητης αφου ημουν ο οδηγος του και ειχα βγει ΑΑ σε κατασταση επιφυλακης!!!!!
-
χμμμ ωραίο θέμα
Έχω να γράφω πολλές σελίδες....
Λοιπόν Τρίπολη-αθήνα είναι 1 ώρα μέχρι το χαιδάρι......
Το ποιό γρήγορο που έχω κάνει είναι απο καλοιρόης μέχρι το κέντρο της τρίπολης 55 λεπτά.....
Πριν την πρωτομαγιά έφυγα απο θεσσαλονίκη στις 7:15 και συγκεκριμένα απο τον περιφεριακό στο ύψος του ευόσμου και ΄πέρσα τα διόδια του σπαθοβουνίου στις 11:30 και ενώ έπρπεπε να φτάσω τρίπολη στις 11:50 έφτασα στις 12:15 γιατί χτυπήσαμε μπιέλα στον δρόμο
Βέβαια δεν συζητάμε για 40 λεπτά Καλαμάτα-Τρίπολη (όταν ήταν ανοικτό το καινούργιο κομμάτι) η για 15 λεπτά Τρίπολη-Μεγαλόπολη κτλπ κτλπ
-
Ο χρήστης papagalos έγραψε:
χμμμ ωραίο θέμαΈχω να γράφω πολλές σελίδες....
Η σωστή έκφραση είναι: Έχω να ισιώσω πολλές καρότσες από Swift
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
πειτε και σε εμας τους αδαης ποιος ειναι αυτος!
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
χμμμ ωραίο θέμα
Με το καντετ ειναι αυτα... με το Swift... άστα..... είναι πάρα πολύ μεγάλη ιστορία..........
-
Εγω παιδια τωρα με 306 Gti κανω Θεσ/νιμη-Καβαλα σε 1 ωρα 35. Πριν 10 χρονια με 106 1400 το εκανα (μια φορα και νυχτα) 1 ωρα 15.
Πρεπει να ειχα πολλα κανταρια τρελλα τοτε! -
Ο χρήστης papagalos έγραψε:
χμμμ ωραίο θέμα
Με το καντετ ειναι αυτα... με το Swift... άστα..... είναι πάρα πολύ μεγάλη ιστορία..........
πες τα ολα
μολογατα
! -
Πετρουπολη-Σοφαδες Καρδιτσας,ξεκινησα στις 5 το πρωι και εκανα 2 ωρες και 40 λεπτα για 290 χλμ.
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
ΟΧΙ γιατι ο συγχωρεμενος ειχε αναγνωρισθει απο ολους οτι ηταν πραγματικος χερας και μελετουσε τη καθε αγωνα που ετρεχε και ομως ηρθε αναπαντεχα η κακια στιγμη και τον χασαμε.
ΟΧΙ γιατι μεσα απο τα γραψιματα εδω μεσα βλεπω ενα λανθανοντα ναρκισισμο μιας και λιγοι εκαναν και την αυτοκριτικη τους αφου καταλαβαν τις ανωριμοτητες που εκαναν.
ΟΧΙ γιατι ακομα περιμενω απο ολους αυτους να πουν και ποσες παραβασεις ανα χιλιομετρο εκαναν,ποσους αμοιρους οδηγους τυφλωσαν με τα φωτα τους η τους τρομαξαν με τα κολπα τους ,ολα αυτα που καυτηριαζουμε στο αλλο τοπικ για τα ζωα.
ΟΧΙ γιατι και αν υπηρχε σοβαρος λογος,ποιος θα παρηγορουσε τους οικειους τους αν συνεβαινε κατι μοιραιο.Η την οικογενεια ενος ασχετου οδηγου που ετυχε να βρισκεται στο ακαταλληλο σημειο την ακαταλληλη στιγμη. -
Tο θέμα μας νομίζω (με όλο το σεβασμό) είναι ο χρόνος που απαιτείται για την κάλυψη μιας διαδρομής. Απο εκεί και έπειτα επειδή υπάρχουν πολλοί Ε.Υ.Α.Ο (Ευαίσθητοι Υπερασπιστές Αδυνάτων Οδηγών) να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις , χωρίς φυσικά να το παίζω 'κάπως' καθώς 'αδύνατος' οδηγός είναι και ο πατέρας μου και η μητέρα μου...
Ποιός απο εδώ μέσα ΔΕΝ :
-
Έχει παραβιάσει ΠΟΤΕ κάποιο όριο ταχύτητας ? Φυσικά ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αστικές περιοχές, αν δεν προσδιορίζεται αλλιώς, το όριο είναι 50 χλμ/ώρα. Ως εκ τούτου η διάνυση της Κηφισσίας π.χ με 70-80 είναι επικινδυνη οδήγηση. Ποιος ΔΕΝ έχει ξεπεράσει τα 60 μέσα στην πόλη?
-
Ποιός φοράει ΠΑΝΤΑ ζώνη?
-
Ποιός ΔΕΝ έχει ποτέ απαντήσει σε κλήση στο κινήτο του ενώ κινείται ?
-
Ποιός καπνιστής ΔΕΝ έχει ανάψει ποτέ τσιγάρο στο αυτοκίνητο ? (Στην Αμερική γίνονται έρευνες γιατί πιθανολογούν ότι είναι εξίσου επικίνδυνο με τη χρήση κινητών. Στις δε Σκανδιναβικές χώρες το τασάκι ναι μεν δεν απαγορεύεται αλλά είναι συνήθως στα εξτρά στα καινούρια αυτοκίνητα)
-
Ποιός Αθηναίος η μη ΔΕΝ έχει ξεπεράσει ποτέ τα 120 χλμ στην Αττική οδό ? Σ'ένα κατά γενική παραδοχή αυτοκινητόδρομο γερμανικών προδιαγραφών...
-
Ποιός ΔΕΝ έχει σπινιάρει ποτέ και δεν έχει κοκκινίσει το στροφόμετρο σε 1η -2α ? Είναι παράνομο καθώς πρόκειται για οδήγηση για εντυπωσιασμό.
-
Ποιός αλλάζει τα ελαστικά του σύμφωνα με τις οδηγίες και ίσως και νωρίτερα? Στη Γερμανία στα ελέγχει η τροχαία και αν είναι φθαρμένα θεωρείσαι επικίνδυνος για τους άλλους.
8_ Ποιος ΔΕΝ χάιδεψε τον καλλίγραμμο μηρό στο δεξί κάθισμα η/και ποιος ΔΕΝ πήρε αγκαλια τον ιδιοκτήτη του μηρού ενώ οδηγούσε ? Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη κίνήση για τον ιδιοκτήτη του μηρού σε περιπτώση ατυχήματος !
Και άλλα πολλά ...
Και φυσικά δεν υπάρχει καμία 'ζυγαριά' που να λέει ότι τα παραπάνω είναι λιγότερο επικίνδυνα για τους άλλους από ότι π.χ. να εξαντλέις τη διαδρομή του γκαζιού σε ένα δρόμο με 3 λωρίδες και τσιμεντένιο διάζωμα. ...
Πιο απλά και με όλο το σεβασμό και το θάρρος ,ας μην γινόμαστε υπερβολικοί και ηθικολόγοι. Κανείς δεν είναι άφθαρτος και επομένως όλοι είμαστε σε ένα καζάνι και βράζουμε, όσον αφορά τις μετακινήσεις μας.
Οπως ίσως θα γνωρίζετε, οποιοδήποτε τροχαίο ατύχημα με πάνω από 80 χλμ/ώρα θεωρείται εκ των πραγμάτων θανατηφόρο.
Θεωρώ ότι σε τέτοιες συζητήσεις καλό είναι να μένουμε σε θέμα του thread. Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι προλαλήσαντες δεν ανάφεραν κάτι για επικίνδυνη οδήγηση, τύφλωση των απέναντι (για ποιο λόγο άραγε?)
Και τελειώνοντας εκτός από τους 'γρήγορους' κυκλοφόρουν και κάποιοι χειρότεροι χάροι στις εθνικές . Τους λένε κακοσυντηρημένα φορτηγά και άυπνοι οδηγόι τους.
Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να απαγορευτούν τα φορτηγά από τις εθνικές οδούς...
Υ.Γ. : συγγνώμη για το μακροσκελές και το εν μέρει εκτός θέματος του post. Θα ήθελα, ει δυνατόν, να μείνουμε στο θέμα που αναφέρεται στο τίτλο του. Νομίζω είναι από μόνο του ενδιαφέρον...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας !
-
-
Με το Φιατάκι μου έχω κάνει Νέα Σμύρνη-Καρόλου σε 1:50. Πρώτα απ' όλα να πω ότι στη Νέα Σμύρνη μένω δίπλα στη Συγγρού, οπότε συναντάω μόνο 2 φανάρια μέχρι να βγω στον Κηφισό. Στην Αθηνών-Κορίνθου πήγαινα με τέρμα γκάζι, το οποίο στο αυτοκίνητό μου αντιστοιχεί σε ταχύτητες μεταξύ 140-180 χλμ την ώρα αναλόγως με την κλίση του δρόμου . Στην Κορίνθου-Πατρών πήγαινα στη μισή διαδρομή με τα όρια του δρόμου + 10χλμ/ώρα και στην άλλη μισή με ~120-150 χλμ/ώρα, κόβοντας στα σημεία που τη στήνουν. Προσπέρασμα πάνω σε στροφή δεν έκανα ΚΑΝΕΝΑ! Θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το δρόμο, ακόμα και αν μείνει ολόκληρος στη λωρίδα του. Κίνηση ο δρόμος δεν είχε σε κανένα σημείο, οπότε και δεν στάθηκα πολλές φορές πίσω από άλλα αυτοκίνητα περιμένοντας να προσπεράσω. Το γεγονός ότι το αμάξι μου δεν πάει πιο γρήγορα μόνο σε καλό μπορεί να μου βγει, καθώς στις ταχύτητες που πιάνει πατάει πολύ καλύτερα απ' ότι όταν βγήκε από το εργοστάσιο και ως εκ τούτου πολύ δύσκολα μπορεί να με φέρει προ εκπλήξεων. Τα δε προσπεράσματά μου γίνονται έχοντας υπ' όψιν ότι οδηγώ αυτοκίνητο 72 ίππων και όχι 200...
-
@aserf
Το 'Καρόλου' καταλαβαίνω από τα λεγομενά σου ότι είναι προς Πάτρα μεριά.
Είναι κάποιος δρόμος της Πάτρας όντως ή κατάλαβα λάθος ? -
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
@aserf
Το 'Καρόλου' καταλαβαίνω από τα λεγομενά σου ότι είναι προς Πάτρα μεριά.
Είναι κάποιος δρόμος της Πάτρας όντως ή κατάλαβα λάθος ?Ναι, έχει απόλυτο δίκιο μου διέφυγε...
Είναι ένας δρόμος της Πάτρας σχετικά κοντά στην Εθνική Οδό (~ 10 λεπτά απόσταση αφού περάσεις τα διόδια του Ρίου) -
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
...Ποιός απο εδώ μέσα ΔΕΝ :...Όπως έγραψα σε άλλο τόπικ, μπορεί να έχω κάνει μερικά από όσα λες αλλά, αντίθετα με πολλούς εδω πέρα, δεν είμαι καθόλου περίφανος για αυτά ούτε τα παρουσιάζω σαν κατορθώματα, φυσικά.
Ο πατέρας έχει πέρα για πέρα δίκιο... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...Ποιός απο εδώ μέσα ΔΕΝ :...
Όπως έγραψα σε άλλο τόπικ, μπορεί να έχω κάνει μερικά από όσα λες αλλά, αντίθετα με πολλούς εδω πέρα, δεν είμαι καθόλου περίφανος για αυτά ούτε τα παρουσιάζω σαν κατορθώματα, φυσικά.
Ο πατέρας έχει πέρα για πέρα δίκιο...Συμφωνώ απόλυτα επομένως μαζί σου !
Αλλά προσωπικά , δεν είδα κάποιον να κοκορεύεται ιδιαίτερα για τους χρόνους του. Άλλωστε αναφέρονται και χρόνοι ποοολύ μεγάλοι , και για μένα αυτή είναι η ουσία στο όλο θέμα. Και το γρήγορο ταξίδι και το αργό ...
Αν κάποιος θέλει να κάνει φιγούρα για το χρόνο του πιστεύω ότι είναι λάθος να το κάνει εδώ και μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους 'επιβολής' του εγώ του !
Υ.Γ. : ίσως η παλαιότητα σου στο φόρουμ να σε έχει κάνει επιφυλακτικό σε τέτοια θέματα. Εγώ είμαι ακόμη 'νέος' και θα πρέπει να εκπαιδευτώ ενδεχομένως ακόμη λίγο ...
Αθήνα-Χ σε πόσο? (Χ=Γέφυρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη κλπ)