-
Εχω ενα μικρο προβληματακι με την πυροσβεση μου,πηγα την περασμενη βδομαδα να την αναγωμοσω να ειναι ετοιμα τα παντα μπας και παμε σε κανα αγωνα φετος και προς μεγαλη μου εκλπηξη οταν εφτασα στο καταστημα της FORMULA πανω στην γεφυρα στην Βουλιαγμενης μου ειπαν πως βαση της καινουργιας νομοθεσιας ο πυροσβεστηρας μου ειναι αχρηστος γιατι τα στοιχεια της μπουκαλας ειναι πανω στο ταμπελακι σε αυτοκολητο και δεν ειναι χαρακτα.Επομενος πρεπει να αλλαξω ολο τον πυροσβεστηρα.Στην αρχη ειπα σιγα το προβλημα,στην συνεχεια ηρθε και το δευτερο σοκ οταν μου ειπαν πως δεν γινεται η βαλβιδα απο την απο την αυτοματη πυροσβεση της SPARCO που εχω δεν γινεται να μπει σε αλλο πυροσβεστηρα.Η επομενη κινηση ηταν να παρω τον πολυ καλο φιλο Κ.Δριτσοπουλο Εντι απο οπου εχω αγορασει και την πυροσβεση,του ειπα το προβλημα μου,μου εξηγησε πως και εκεινος εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και πως η SPARCO λεει να της δωσουμε τους πυροσβεστηρες για να τους στειλει ιταλια για να γινει η δουλεια μας.Δηλαδη θα κανουν εκει την αναγωμοση που θελουμε.Και ρωταω εγω,εφοσον η νομοθεσια απαγορευει την αναγωμοση σε πυροσβεστηρες που δεν εχουν τα στοιχεια χαραγμενα πανω στην φιαλη,πως θα το κανουν οι ιταλοι???Θα μου πειτε ειναι το εργοστασιο οποτε κανει οτι θελει εμενα μετα ομως δεν θα με κοψουν σε ενα Τ.Ε. εδω στην ελλαδα απο την στιγμη μου ο πυροσβεστηρας θα ειναι παρανομος???Εγω τωρα τι πρεπει να κανω παρω καινουργια πυροσβεση???μιας και δεν μπορω να αγορασω απο την ιδια εταιρεια μονο τον πυροσβεστηρα
-
Εχω ενα μικρο προβληματακι με την πυροσβεση μου,πηγα την περασμενη βδομαδα να την αναγωμοσω να ειναι ετοιμα τα παντα μπας και παμε σε κανα αγωνα φετος και προς μεγαλη μου εκλπηξη οταν εφτασα στο καταστημα της FORMULA πανω στην γεφυρα στην Βουλιαγμενης μου ειπαν πως βαση της καινουργιας νομοθεσιας ο πυροσβεστηρας μου ειναι αχρηστος γιατι τα στοιχεια της μπουκαλας ειναι πανω στο ταμπελακι σε αυτοκολητο και δεν ειναι χαρακτα.Επομενος πρεπει να αλλαξω ολο τον πυροσβεστηρα.Στην αρχη ειπα σιγα το προβλημα,στην συνεχεια ηρθε και το δευτερο σοκ οταν μου ειπαν πως δεν γινεται η βαλβιδα απο την απο την αυτοματη πυροσβεση της SPARCO που εχω δεν γινεται να μπει σε αλλο πυροσβεστηρα.Η επομενη κινηση ηταν να παρω τον πολυ καλο φιλο Κ.Δριτσοπουλο Εντι απο οπου εχω αγορασει και την πυροσβεση,του ειπα το προβλημα μου,μου εξηγησε πως και εκεινος εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και πως η SPARCO λεει να της δωσουμε τους πυροσβεστηρες για να τους στειλει ιταλια για να γινει η δουλεια μας.Δηλαδη θα κανουν εκει την αναγωμοση που θελουμε.Και ρωταω εγω,εφοσον η νομοθεσια απαγορευει την αναγωμοση σε πυροσβεστηρες που δεν εχουν τα στοιχεια χαραγμενα πανω στην φιαλη,πως θα το κανουν οι ιταλοι???Θα μου πειτε ειναι το εργοστασιο οποτε κανει οτι θελει εμενα μετα ομως δεν θα με κοψουν σε ενα Τ.Ε. εδω στην ελλαδα απο την στιγμη μου ο πυροσβεστηρας θα ειναι παρανομος???Εγω τωρα τι πρεπει να κανω παρω καινουργια πυροσβεση???μιας και δεν μπορω να αγορασω απο την ιδια εταιρεια μονο τον πυροσβεστηρα
-
-
Δεν θα σε κόψουν σε κανένα τεχνικό έλεγχο. Σε ό,τι αφορά τους αγώνες, η νομιμότητα της πυρόσβεσης καθορίζεται από το χαρτάκι της αναγνώρισης (homologation) και φυσικά να έχει πρόσφατα (μέσα στα τελευταία 2 χρόνια) αναγομωθεί, εννοείται με το υλικό-ποσότητα-πίεση που λέει η αναγνώριση (όχι ό,τι θέλει ο τεχνίτης που την αναγομώνει). Τα περί εγχάρακτου CE είναι κρατικό ζήτημα και δεν αφορά τους αγώνες. Υπάρχουν τεχνίτες που αναγομώνουν κανονικά μπουκάλες που δεν έχουν το CE.
-
Κύιρε Νάσσο η αναγόμωση ισχύει για 2 χρόνια?
Δηλαδή εγώ που αναγομωσα φετως, του χρόνου δεν θα χρειαστει? -
Ναι, είναι για 2 χρόνια (για τους αγώνες, τουλάχιστον).
Αρκεί (για τις εγκατεστημένες, οι χειρός δε χρειάζονται) ο τεχνίτης να έχει δώσει υπεύθυνη δήλωση που να λέει 'έβαλα τάδε υλικό, τάδε πίεση, τάδε ποσότητα' (και τα 'τάδε' να συμφωνούν με ό,τι λέει το δελτίο αναγνώρισης της πυρόσβεσης, όχι ό,τι να 'ναι) γιατί συνήθως δίνουν κάτι βλακείες 'σύμφωνα με οδηγίες υπουργείου Βιομηχανίας' κτλ. κτλ. που δεν κάνουν. -
Ωραια! Ευχαριστω!!
-
Θα μπορουσα να εχω το ονομα,το μαγαζι ενα τηλεφωνο καποιου που μπορει να μου κανει τετοια δουλεια???Γιατι πραγματικα μια βδομαδα τωρα εχω ψιλοτρελαθει και μονο στην σκεψη οτι μπορει να χρειαστει να δωσω παλι ενα σοβαρο ποσο απο την τσεπη μου για καινουργια πυροσβεση.
-
Επειδη αντιμετωπισα και εγω αυτο το προβλημα, τον πηγα σε εναν στο Χαλανδρι. Ο οποιος εκανε καποια 'υδραυλικη δοκιμη' νομιζω, ειδε οτι η μπουκλα ειναι οκ και την αναγομωσε. Σε φίλο που έκανε ακριβως τα ίδια, με την ίδια πυρόσβεση, η μπουκάλα κατα την δοκιμή έσκασε και αναγκάστηκε να παρει καινπουργια. Αν θες σου δινω το τηλ του, να μιλήσετε να συνεννοηθείτε καλύτερα, αλλά με πμ, μην κάνουμε και διαφήμιση....
-
θα ηθελα ενα τηλ και ενα ονομα,θα ηταν μεγαλη βοηθεια.
Περι πυροσβεσης