May 11, 2007, 12:23 PM

Ο χρήστης mirage έγραψε:

Εξαλου δεν νομιζω η Peugeot να συνιστα πουθενα 5w30 και μαλιστα dieselλοδαδο.

Εδώ είσαι λάθος. Υπάρχει προϊόν 5W 30 ( Total 9000 Futur ) το οποίο ανήκει στα προτεινόμενα από την Peugeot όπως και 0W 30 ( 9000 Energy ). Είναι λάδια για χρήση τόσο σε diesel οσο και σε βενζίνη αν και πρόσφατα η Total κυκλοφόρησε ένα λάδι ειδικά για diesel με FAP.

Προιον μπορει να υπαρχει, αλλα τα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα δεν βαζουν 5w30, το HDD ( Heavy Duty Diesel) εχει σαν πρωτη επιλογη diesel κινητηρες και μετα βενζινοκινητηρες.

Tα περισσότερα εξουσιοδοτημένα της Peugeot στην Ελλάδα βάζουν Shell ενώ η Peugeot συνιστά Total για να ξεκινήσουμε από εκεί και να πάμε παρακάτω οτι δλδ το 30αρι δεν είναι πρόβλημα εφόσον το μοτέρ είναι σε καλή κατάσταση ( όπως το 307 του drdino ) και εφόσον και η μαμά εταιρεία το συνιστά. Για το HDD δεν έχω άποψη ( γενικά για τα Amsoil δεν έχω άποψη και δεν αρα δεν μπορώ να σχολιάσω ) απλά σου θεωρώ οτι το ιξώδες του δύσκολα θα ήταν πρόβλημα. Να σημειώσω οτι το 9000 Energy προτείνεται για τα πιο καινούργια μοτέρ της PSA κάπου είχα βρεί από ποια ημερομηνία και μετά αλλά αυτό είναι 0W 30 και μάλλον δεν μας αφορά. Εγώ λέω να περιμένουμε πάντως την νεκροψία πριν τα ρίξουμε στο λάδι...Αλήθεια λαμπάκι δεν του άναψε ποτέ? Τον δείκτη δεν τον έλεγξε ποτε?

Τι να σου πω, δεν εκατσα να ακουσω τα μεθεορτια, ημουν εκει οταν φεραν το αμαξι με τον γερανο και ο τυπος ηταν καταχλωμος και αναστατωμενος.
Και ναι, ισως να μην φταιει το λιπαντικο και να ειναι τυχαιο γεγονος οτι τοσο καιρο δεν επαθε τιποτα ο κινητηρας του και απλα συμπτωση σατανικη ηταν με τα amsoil. Και ο μηχανικος το ειπε, κατσε να ψαξουμε και θα δουμε.
Απλα μου εκανε εντυπωση που η ολη ιστορια ξεκινησε απο το internet.
Oσο για 5w30 η 0w30 δεν θα κανω τον ειδικο, δεν ξερω τι συνιστα η Peugeot, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι το HDD ΔΕΝ εχει τις απιτουμενες πιστοποιησεις και ουτε ειναι εγκεκριμενο απο το γενικο χημειο του κρατους.
Τωρα το αν εριξα καρφι η οχι αυτο δεν εχει καμια σημασια, και να εριξα τι εγινε δηλαδη? Εδω τοσα και τοσα λεγονται, δηλαδη γιατι να το κουκουλωσουμε το γεγονος?