Ψάχνω να βρω ποιός είναι για τις λεπτομέρειες... Πιστεύω μέχρι αύριο να μάθω (εκτός εάν ο ίδιος δεν θέλει να τον βρω). Αν είναι αυτός που νομίζω, μου είχε πει σε ένα τηλεφώνημα ότι μόλις τα έβαλε και πρωτοκυκλοφόρησε μέσα στην πόλη του ανέβασε αδικαιολόγητα υψηλή θερμοκρασία στο θερμόμετρο λαδιού και το βεντιλατέρ βαρούσε υπερωρίες, αλλά όταν έφυγε από το μποτιλιάρισμα ξαναέπεσε. Με πήρε τηλ και του είπα ότι δεν κολλάει να είναι από τα λάδια, ότι μπορεί να είναι πολλά άλλα πράγματα, με ρωτάει γιατί το έκανε μετά την αλλαγή και όχι πριν, του είπα ότι δεν βγάζω συμπέρασμα ότι δεν του προτείνω να τα βγάλει γιατί έτσι δεν θα εντοπίσει την αιτία (ήταν πολύ ανήσυχος), αλλά να πάει να ρωτήσει τον μηχανικό του. Μπορεί να έφταιγε κάποιο ελαττωματικό φίλτρο λαδιού, η αντλία λαδιού, ο θερμοστάτης ή και άλλο συμπτωματικό φαινόμενο αρχής βλάβης. Το ότι σώθηκε όλο το λιπαντικό και έκαψε μοτέρ πάει να πει ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά, και αν υπάρχει ευθύνη στο λιπαντικό θα μπορούσε να είναι στο ότι το συγκεκριμένο μοτέρ είχε ανοίξει τις ανοχές του και δεν κρατούσε 30ρι, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να το ελέγξει. Κανένα φρέσκο λιπαντικό όσο χαμηλό Σημείο Ανάφλεξης και να έχει δεν μπορεί να εξατμιστεί με ρυθμό που δεν προλαβαίνει ο οδηγός, εκτός και εάν παρουσιαστεί κάποια σοβαρή βλάβη (πχ στο κύκλωμα ψύξης ή κάποια διαρροή από το κάρτερ ή κάτι άλλο) και η εξάτμιση ή κατανάλωση του λιπαντικού να ήταν παρενέργεια αυτής.
Μετά το τηλεφώνημα δεν ξέρω τί έκανε κι ούτε με ξαναενημέρωσε. Όπως και να έχει είναι πολύ λυπηρό που καταστράφηκε ο κινητήρας του, είναι δεν είναι αυτός που υποθέτω. Αν είναι, είχε ένα 106 Rallye 16V και όπως όλοι γνωριζετε τα μοτέρ αυτά φημίζονται τόσο για την αξιοπιστία τους όσο και για την ελαστικότητά τους στην χρήση διαφόρων λιπαντικών σε διάφορα ιξώδη χωρίς αξιόλογα προβλήματα συμπεριφοράς.
Ότι το HDD δουλεύει σε Pug πλέον δεν το συζητάω γιατί έχω προσωπική εμπειρία. Εκτός αν πρέπει να πειστώ κι εγώ ότι κακώς το επέλεξα και έχω ήδη 7400χλμ (όλα ΤΑΠΑ) χωρίς να διαφοροποιηθεί η κατανάλωση του λιπαντικού από τότε που αγόρασα το αυτοκίνητό μου (έχει ήδη 116000 σκληρά χιλιόμετρα), κι ότι κακώς σκοπεύω να το ξαναβάλω για να βγάλω το καλοκαίρι με αυτό. Καμία δυσλειτουργία ποτέ πουθενά αλλά αντιθέτως όλα είναι καλύτερα. Ο ήχος του κινητήρα έγινε ελαφρώς δυνατότερος αλλά ακουστικά υγιής έως ερεθιστικός λόγω βελτίωσης του στροφαρίσματος και όχι θορυβώδης, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από οποιοδήποτε άλλο λιπαντικό έχω χρησιμοποιησει (μέχρι τα 108600χλμ ήταν όλα 40ρια GrII/III, GrIII, GrIII/IV και GrIV/V μετά τα 93800χλμ). Το HDD ακουστικά και οπτικά δείχνει ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση (αλλά ως συνήθως δεν θα κάτσω να μάθω στην πράξη μέχρι πότε μπορεί να αντέχει τα γκάζια μου).
Ο κινητήρας στο 206 μου (1.6 16V 2001) πάντα δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει άψογα.
*Προς Redline και προς όλους τους υπόλοιπους που άθελά τους βρίσκονται για άλλη μία φορά στην μέση μίας ακόμη κακοπροαίρετα δημιουργούμενης διένεξης:
Όσο για την εμμονή μου στα AMSOIL, απορώ πού συνεχίζεις να την βλέπεις, πέραν του ότι είμαι χρήστης και φαν της συγκεκριμένης μάρκας. Αλλά έστω ότι βλέπεις, δεν ακούω κανέναν άλλον να ενοχλείται από τυχόν εμμονές μου στην AMSOIL. Κι αν τυχόν έχω τέτοιες εμμονές ποιός χέστηκε, μου λες; Οι πάντες που με διαβάζουν έχουν πληροφορηθεί από πολύ πριν εσυ εμφανιστείς να 'αποκαλύψεις' τα τυχόν αποκρυμμένα.
Εγώ όμως βλέπω δική σου εμμονη να θάψεις την AMSOIL, και η παρούσα απόδειξη είναι που θυμήθηκες να μπεις να ξαναγράψεις μόλις άκουσες ότι έσπασε ένα μοτέρ με AMSOIL. Ξέρεις πόσα μοτέρ σπάνε κάθε μέρα; Ασχολήθηκε κανείς με το τί λάδια περιέχουν;
Με είδες ποτέ εμένα ή άλλον να μπαίνει εδώ μέσα και να φωνάζει: 'Έσπασε μοτέρ που περιείχε την Χ μάρκα λιπαντικού που την πρότεινε ένας 'ειδικός' που γουστάρει αυτά τα λάδια και που γράφει σε forums και ονόματα δεν λέμε;'. Αυτό που κάνεις -για πολλοστή φορά- στερείται ηθικού υπόβαθρου και καλής πρόθεσης αγαπητέ Redline.
Και αν θέλεις να σου πω γιατί δεν συζητάμε ποτέ για λιπαντικά που 'σπάνε' μοτέρ (ή με όποια αλλα λόγια θέλεις να μεταφέρεις το ίδιο μήνυμα) θα σου πω εν συντομία τα εξής απλά: Σπάνια (για να μην πω ποτέ) τα λιπαντικά 'σπάνε' μοτέρ, τα λιπαντικά προστατεύουν και δεν καταστρέφουν, απλώς άλλα προστατεύουν λιγότερο και άλλα περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες.
Ίσως θέλεις να θάψεις τα αγαπημένα μου λιπαντικά επειδή ελπίζεις να θάψεις κι εμένα μαζί αλλά ατύχησες γιατί ακόμη δεν θέλεις να πιστέψεις για το ποιόν μου (και δεν το κρύβω από κανέναν που θέλει να μάθει).
Απορώ, τουλάχιστον δεν έχεις βαρεθεί να μπαίνεις εδω μέσα και να επαναλαμβάνεις την ίδια τακτική; Θάψιμο για το θάψιμο; Αποκάλυψη της 'κρυμμένης αλήθειας'; Αποκαθήλωση του Μίλτου από την θέση του 'ειδικού' (που δεν αποδέχθηκα ποτέ τέτοιου είδους τίτλο); Πού θέλεις να οδηγήσεις αυτό το τόπικ;*