-
Η συμμετοχή στις Γαλλικές εκλογές άγγιξε το 84%!!!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Εντυπωσιακό, αλλά ο λόγος ποιός να είναι που οι Γάλλοι αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά στα κοινά?
Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ (#3)
(Moderator nass)
-
Η συμμετοχή στις Γαλλικές εκλογές άγγιξε το 84%!!!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Εντυπωσιακό, αλλά ο λόγος ποιός να είναι που οι Γάλλοι αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά στα κοινά?
Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ (#3)
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υ.Γ.: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτησή αφού κι εγώ ψήφισα την Κυριακή
Εσύ δε μας είπες ...Έχεις γαλλική υπηκοότητα? (καλά μη μας πεις τι ψήφισες )
Έχω διπλή υπηκοότητα αν και κατά το 1/8 (και πολύ λέω) Γάλλος.
Δε θα σας πω τι ψήφισα στο 2ο γύρο. Θα σας πω ότι δε θα ψήφιζα κανέναν από τους δύο φιναλίστ στον 1ο γύρο (όπου δεν ψήφισα επειδή ήμουν στην επαρχία).
Πάντως, επειδή έχω μικρή επαφή με τη γαλλική πραγματικότητα (δεν έχω πάει ποτέ στη Γαλλία), η ψήφος μου βασίστηκε περισσότερο στον (κατά τη γνώμη μου) αντίκτυπό της στα της Ελλάδος.Ntάξει εύκολο
Σαρκοζύ μια και ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην εισοδο της Τουρκίας στην ΕΕ -
Πάντως εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, η πόλωση είναι προτιμότερη από την 'παρασοσιαλιστική' ισοπέδωση του 'μεσαίου χώρου'. Αν μη τι άλλο οι ιδεολογίες ίσως και να επιστρέφουν. Ειλικρινά, προτιμώ μολώτοφ στα προάστια παρά μπουρδολογίες στα παράθυρα (τηλεοπτικά και μη).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
.....Ειλικρινά, προτιμώ μολώτοφ στα προάστια παρά μπουρδολογίες στα παράθυρα (τηλεοπτικά και μη).Μα οι τύποι με τις μολότωφ δεν είναι παρακρατικοί ή υποκινούμενοι από παρακρατικούς;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....Ειλικρινά, προτιμώ μολώτοφ στα προάστια παρά μπουρδολογίες στα παράθυρα (τηλεοπτικά και μη).
Μα οι τύποι με τις μολότωφ δεν είναι παρακρατικοί ή υποκινούμενοι από παρακρατικούς;
...και οι τρομοκράτες των παραθύρων αυστηρά 'κρατικοί'.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, η πόλωση είναι προτιμότερη από την 'παρασοσιαλιστική' ισοπέδωση του 'μεσαίου χώρου'. Αν μη τι άλλο οι ιδεολογίες ίσως και να επιστρέφουν. Ειλικρινά, προτιμώ μολώτοφ στα προάστια παρά μπουρδολογίες στα παράθυρα (τηλεοπτικά και μη).
Νίκος Ρίζος: 'Ένα μόνο φοβάμαι, μην πέσουμε στην ομαλότητα.'Αλήθεια, Πέτρο, αν μια Molotov έκαιγε το δικό σου αυτοκίνητο/μηχανή/μαγαζί, θα το έλεγες αυτό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αλήθεια, Πέτρο, αν μια Molotov έκαιγε το δικό σου αυτοκίνητο/μηχανή/μαγαζί, θα το έλεγες αυτό;
Η αιώνια φράση
Αν όμως έμπαινε αεροπειρατής στο αεροπλάνο σου δεν θα ήθελες να είχαν ψάξει την κ@λοτρυπίδα όλων όσων επιβαίνουν σε αυτό μαζί και τη δικιά σου?
Αν όμως κάποιος βάλει βόμβα στις δημόσιες τουαλέττες δεν θα ήθελες να έχουμε κάμερες και εκεί για να σε κοιτάμε?
Αν όμως σου κλέβανε το σπίτι δεν θα ήθελες οι μπάτσοι να σταματάνε όλα τα αυτοκίνητα και να τα κάνουν φύλλο και φτερό?
Αν μπουν στο σπίτι σου και βιάσουν τη γυναίκα σου δεν θα ήταν καλύτερα να έχεις κάμερα στην κρεβατοκάμαρά σου?
Πρέπει να μου συμβούν όλα τα παραπάνω για να έχω δικαίωμα δια να ομιλώ?
Αν μου συνέβαιναν όλα τα παραπάνω λοιπόν μπορεί να είχα την ίδια άποψη μπορεί και να άλλαζα...Ποιός μπορεί άραγε να το απαντήσει αυτό? Κανείς, συνεπώς προς το παρόν 'δικαιούμαι' να έχω μία οποιαδήποτε άποψη, έτσι δεν είναι? (έστω και χωρίς να μου κάψουν το αυτοκίνητο) -
Σωστά, η πρόληψη που παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών είναι απαράδεκτη. Η λύση είναι η άμεση καταστολή. Πώς; Η καταστολή είναι υπέρμετρα σκληρή; Τότε η λύση είναι η πρόληψη με αντιμετώπιση των ανισοτήτων, δουλειά για ΟΛΟΥΣ, οικονομική άνεση για ΟΛΟΥΣ, καλοπέραση για ΟΛΟΥΣ. Πώς; Αυτό δεν έχει επιτευχθεί από καμία κοινωνία, σε καμία εποχή και υπό κανένα πολιτειακό-οικονομικό σύστημα; Ε, τότε θααα το εξετάσουμε - ως τότε ας καούν μερικά αυτοκίνητα, ας χάσουν το ψωμί τους μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι επειδή οι δρόμοι μένουν κλειστοί, ας, ας, ας. Αφού δεν βρίσκουμε μια λύση της προκοπής, ας αφήνουμε τα πάντα στην αναρχία, καλύτερα έτσι παρά να χαρακτηριστούμε έτσι ή γιουβέτσι από εκείνους που δεν γουστάρουν το ένα ή το άλλο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
... χωρα ... η οποια εχει ερθει στον τοπο σου, εχει διαπραξει κατοχη πολυ βαρια και εχει φερθει στο λαο σου σα ζωα, εχει διαπραξει γενοκτονια στη χωρα σου κατα τη διαρκεια του πολεμου του λαου σου για ανεξαρτησια στην ιδια σου τη χωρα (γενοκτονια που φυσικα δεν αναγνωριζει), και σε εχει και στο περιθωριο, δεν σου δινει καμια ελπιδα για κατι καλυτερο στο μελλον.....Και τώρα μιλάμε για 'προοδευτική' χώρα, έτσι; Και επιμένουμε κιόλας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νίκος Ρίζος: 'Ένα μόνο φοβάμαι, μην πέσουμε στην ομαλότητα.'Αλήθεια, Πέτρο, αν μια Molotov έκαιγε το δικό σου αυτοκίνητο/μηχανή/μαγαζί, θα το έλεγες αυτό;
Μα γι' αυτό είπα στα προάστια (και όχι στην Αθήνα που ΔΕΝ μένω). Την ουρά μου δεν τη βγάζω απ' έξω. Προσωπικά θυσιάζω το αμάξι μου χαλαρότατα αν αυτό θα σήμαινε ότι θα (έστω και στραβο-) ξυπνούσε ένα ποσοστό της κοινωνίας από το λήθαργό της.
Η μακαριότητα απέναντι στα δρώμενα έχει πολύ μεγαλύτερο τίμημα για το μέλλον από τα 7-8.000 ευρώ ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου (δυστυχώς δεν έχω BMW X5 να προσφέρω ως 'θυσία' ). -
ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που είσαι τόσο έτοιμος να αποδεχθείς τέτοιες κοινωνικές αναταραχές, Πέτρο.
-
Θα μπορούσα να το βάλω στον «Κινηματογράφο», όμως εδώ κολλαει καλύτερα.
Το βράδυ, στις 21.00, στην ΕΤ-1, παιζει το «L’ emploi du temps» («Ελεύθερος ωραρίου» η ελληνικη απόδοση).
Προκειται για μια ταινια με θεμα την ανεργια, τα μεγαλοστελεχη, τους νεοπτωχους, τους γιαπις, την αξιοπρεπεια, τον εξευτελισμο, την κοινωνικη καταξιωση/απαξιωση, τα ορια μεταξυ του επιτυχημενου και του αποτυχημενου, τη συγχρονη γαλλικη (αλλα και 'αυτοκρατορικη') κοινωνικη πραγματικοτητα. Πριν απο 5 χρονια οταν πρωτοπροβλήθηκε αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις και σημερα ειναι πιο επικαιρη απο ποτε. Ηλια, αφησε για λιγακι τις δουλειες σου και ριξε μια ματια...
Στους δυναμει ψηφοφορους του Σαρκοζι προτεινω τη «Μουμια», στο Σταρ. Πιο κοντα στα γουστα τους -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το βράδυ, στις 21.00, στην ΕΤ-1, παιζει το «L’ emploi du temps» («Ελεύθερος ωραρίου» η ελληνικη απόδοση).
Προκειται για μια ταινια με θεμα την ανεργια, τα μεγαλοστελεχη, τους νεοπτωχους, τους γιαπις, την αξιοπρεπεια, τον εξευτελισμο, την κοινωνικη καταξιωση/απαξιωση, τα ορια μεταξυ του επιτυχημενου και του αποτυχημενου, τη συγχρονη γαλλικη (αλλα και 'αυτοκρατορικη') κοινωνικη πραγματικοτητα. Πριν απο 5 χρονια οταν πρωτοπροβλήθηκε αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις και σημερα ειναι πιο επικαιρη απο ποτε. Ηλια, αφησε για λιγακι τις δουλειες σου και ριξε μια ματια...στη 'Μούμια' ή κάτι σε Γουές Κρέηβεν. Για πιο σοφιστικέ καταστάσεις, προτίμησε Κάρπεντερ :lol: και 'Je t'aime' εάν σε ενδιαφέρει το 'Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι'
Στους δυναμει ψηφοφορους του Σαρκοζι προτεινω τη «Μουμια», στο Σταρ. Πιο κοντα στα γουστα τους -
Ειναι φοβερο αυτο που γινεται στην Ελλαδα.......
Ο τυπος κατακρινει σφοδρα τον Γαλλικο λαο για την επιλογη του , θεωρουν απαραιτητος οπισθοδρομιση την εκλογη του..... με ποια κριτηρια? τις Ελλαδος? ξερεται το μελλον της Γαλλιας???? Αλλο τι λες στην αντιπολιτευση αλλο τι κανεις σαν κυβερνητης.....
Οι πολιτικοι, απο την μια πλευρα (ΝΔ) θεωρουν οτι θα κερδισουν και αυτοι τις εκλογες επιδει τις κερδισε ο Σαρκοζι, οπως θεωρησαν και στον ΠΑΣΟΚ οτι εγιναν αυτοι κυβερνηση οταν οι Πορτογαλοι σοσιαλιστες κερδισαν τις εκλογες στην χωρα τους πριν 2 χρονια.
Οι πολιτες, αναλογα τις 'ντοπιες' πολιτικες τους πεποιθησεις θεωρει οτι σωστα καναν ή οχι οι Γαλλοι.......
Αρα δεν παιρνω κανεναν στα σοβαρα, ο καθενας το βιολι του????
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προκειται για μια ταινια με θεμα την ανεργια, τα μεγαλοστελεχη, τους νεοπτωχους, τους γιαπις, την αξιοπρεπεια, τον εξευτελισμο, την κοινωνικη καταξιωση/απαξιωση, τα ορια μεταξυ του επιτυχημενου και του αποτυχημενου, τη συγχρονη γαλλικη (αλλα και 'αυτοκρατορικη') κοινωνικη πραγματικοτητα. Πριν απο 5 χρονια οταν πρωτοπροβλήθηκε αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις και σημερα ειναι πιο επικαιρη απο ποτε. Ηλια, αφησε για λιγακι τις δουλειες σου και ριξε μια ματια...
Στους δυναμει ψηφοφορους του Σαρκοζι προτεινω τη «Μουμια», στο Σταρ. Πιο κοντα στα γουστα τουςμε προλαβες
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ηλια, αφησε για λιγακι τις δουλειες σου και ριξε μια ματια στη 'Μούμια' ή κάτι σε Γουές Κρέηβεν. Για πιο σοφιστικέ καταστάσεις, προτίμησε Κάρπεντερ και 'Je t'aime' εάν σε ενδιαφέρει το 'Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνιΚανόνισα τα εξής:
Ο κουμπάρος μου ο Γιάννης θα μου γράψει τη Μούμια.
Ο άλλος κουμπάρος μου ο Γιάννης το Je t'aime.
Ο κουμπάρος μου ο Παναγιώτης το σχιζοφρενή με το πριόνι
Κι ο άλλος κουμπάρος μου ο Παναγιώτης κάτι σε Γουές Κρέιβεν.
Εγώ λέω να κάτσω να βγάλω την κασέτα που μάσησε το βίντεο πέρυσι. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μα γι' αυτό είπα στα προάστια (και όχι στην Αθήνα που ΔΕΝ μένω). Την ουρά μου δεν τη βγάζω απ' έξω. Προσωπικά θυσιάζω το αμάξι μου χαλαρότατα αν αυτό θα σήμαινε ότι θα (έστω και στραβο-) ξυπνούσε ένα ποσοστό της κοινωνίας από το λήθαργό της.
Η μακαριότητα απέναντι στα δρώμενα έχει πολύ μεγαλύτερο τίμημα για το μέλλον από τα 7-8.000 ευρώ ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου (δυστυχώς δεν έχω BMW X5 να προσφέρω ως 'θυσία' ).+1, άψογος.
-
Τελικά όσοι έχουν γαλλικά αυτοκίνητα δεν διστάζουν να τα θυσιάσουν στην πυρά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά όσοι έχουν γαλλικά αυτοκίνητα δεν διστάζουν να τα θυσιάσουν στην πυρά.Τους αδικεις;
Μεθεόρτια των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών [Διάσπαση]