Χλωμό το βλέπω να συνδικαλιστούν οι ΙΧήδες... Μπαίνουν πολλά στη μέση που αποτρέπουν κάτι τέτοιο: ωχαδερφισμός, βόλεμα, 'μη δυσαρεστήσω το κόμμα', 'που να τρέχω τώρα', εαυτουλακισμός κλπ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αχ αυτή η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία! .................
ποιος έκατσε να εξηγήσει στο παιδί ότι αυτό μπορεί να βλέπει το αυτοκίνητο, ο οδηγός όμως του αυτοκινήτου δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να το δει;Ποιος έκατσε να εξηγήσει στο παιδί ότι το όχημα - ιδίως το μεγάλο - δε μπορεί να σταματήσει ακαριαία μόλις αυτό πεταχτεί στο δρόμο;
Πώς περιμένει ο γονιός να πείσει το παιδί του να περνά μόνο με πράσινο, όταν αυτός παραβιάζει το κόκκινο και περνά απ'όπου να'ναι, αφήνοντας την επιβίωσή του στα χέρια των διερχόμενων οδηγών;
Πώς περιμένει ο γονιός να φοράει ζώνη ασφαλείας το παιδί του και στο μέλλον να οδηγεί με ασφάλεια, όταν ο ίδιος: 1. δε φορά ζώνη ασφαλείας 2. αφήνει το παιδί αμολυτό στο πίσω κάθισμα, χωρίς καθισματάκι, χωρίς ζώνη, χωρίς ΤΙΠΟΤΑ, 3. αφήνει τη μητέρα να το κρατά στην αγκαλιά στο μπροστινό κάθισμα, 4. (αν η οικογένεια έχει δίκυκλο) πάνε τρικάβαλο με το παιδί ή μπροστά στο τιμόνι ή ανάμεσα στους γονείς (και εννοείται ότι ΚΑΝΕΙΣ τους δε φοράει κράνος);
Ποιος έκατσε να εξηγήσει στον έφηβο ότι ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ να φοράει κράνος όταν οδηγεί το δίκυκλό του;
Ποιος έκατσε να εξηγήσει στον πιτσιρικά με το μηχανάκι ότι παραβιάζοντας στοπ, προτεραιότητες και μονοδρόμους θέτει τη ζωή του και τους άλλους σε κίνδυνο και ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν του φταίει να ταλαιπωρηθεί, επειδή αυτός 'βαριέται να πάει απο γύρω';
Ποιος δάσκαλος βούτηξε απ'τ'αυτί κάποιον γονιό που έδωσε στο 10χρονο παιδί του μηχανάκι και, όχι μόνον αυτό, αλλά το αφήνει και χωρίς κράνος;
Ο Ιαβέρης χρησιμοποιεί συγκεκριμένο όρο για όλα αυτά: 'Έλλειψη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ' (κατά τη γνώμη μου στην πράξη έχουμε κάτι ακόμα χειρότερο με βάση τα παραδείγματα που ορθά αναφέρεις πιο πάνω - 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΤΙ-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ')...
Πάντως πιστεύω ότι και σαν μάθημα θα ήταν από τα πιο ευχάριστα και δημιουργικά για τα παιδιά κάποιας ηλικίας (π.χ. γυμνάσιο και πάνω) δίνοντάς τους την ευκαιρία ν' ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, ώστε αργότερα να γίνουν 'συνειδητοποιημένοι' οδηγοί (και, κατά προέκταση, πολίτες)...
-
Ωραία όλα αυτά. Όμως, ποιος θα αναλάβει αυτό το μάθημα; Γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπουν άτομα τα οποία θα φλωμώσουν τα παιδιά με την καραμέλα της υπέρ-βολικής ταχύτητας. Και, δυστυχώς, και ο ίδιος ο Ιαβέρης το κάνει αυτό το σφάλμα και λέει πολύ συχνά ότι για επιβράδυνση από τα 50 χλμ/ώρα απαιτούνται 50 μέτρα. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει, όπως όλοι ξέρουμε. Πιθανόν να θυμάται τον καιρό που δισκόφρενα είχαν μόνο τα αεροπλάνα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα παιδιά πρέπει να ενσταλαχθεί το αίσθημα ευθύνης, όχι ο φόβος.
-
Ευγενής η φιλοδοξία που έχει το 7χρονο Ελληνοαγγλάκι ξαδερφάκι σου. Θα του είμαστε πραγματικά ευγνώμονες εάν μας κάνει τόσο μεγάλο καλό.
Επί τη ευκαιρία, όταν θα έχει τελειώσει με την εγχείρηση του δικού μας εγκεφάλου, καλό θα ήταν να του προτείνεις να ασχοληθεί και με τον εγκέφαλο των άγγλων, γιατί (μιλώντας αυστηρά αυτοκινητικά) ουκ ολίγα πρέπει να διορθώσουν κι αυτοί.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το άδολο ενδιαφέρον.
Jacob - Aces High
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ευγενής η φιλοδοξία που έχει το 7χρονο Ελληνοαγγλάκι ξαδερφάκι σου. Θα του είμαστε πραγματικά ευγνώμονες εάν μας κάνει τόσο μεγάλο καλό.Επί τη ευκαιρία, όταν θα έχει τελειώσει με την εγχείρηση του δικού μας εγκεφάλου, καλό θα ήταν να του προτείνεις να ασχοληθεί και με τον εγκέφαλο των άγγλων, γιατί (μιλώντας αυστηρά αυτοκινητικά) ουκ ολίγα πρέπει να διορθώσουν κι αυτοί.
Αυτό να λέγεται. Κι εγώ εκεί σπούδασα φίλε Jacob και τα είδα τα στραβά τους από πρώτο χέρι. Αν και τότε δεν ήταν τόσο 'προχωρημένοι' όσο τώρα - βλ. απίστευτος αριθμός από κάμερες ΠΑΝΤΟΥ, αυτόματη καταγραφή-παρακολούθηση και χρέωση όταν μπαίνεις στο κέντρο του Λονδίνου μέσω της πινακίδας σου (και πρόστιμο αν δεν πληρώσεις την ίδια μέρα), κυκλοφοριακό χάος (τώρα ΚΑΙ στο underground) και ο 'Μεγάλος Αδελφός' να παραμονεύει παντού [...τα χαζά κι ανυποψίαστα 'παιδάκια']. Για να μη μιλήσω για την εξωτερική τους πολιτική και τα κόμπλεξ τους σε σχέση με άλλους λαούς...
Αλλά δε μ' αρέσει να γενικεύω. Την ιστορία με το ξαδελφάκι μου την ανέφερα για να δείξω ότι αν κι ένα 7-χρονο παιδί έχει φτάσει να καταλαβαίνει τι εστί 'σύγχρονη Ελληνική νοοτροπία', έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα απ' όσο φαίνεται να πιστεύουμε. Παρεπιπτόντως, ο Τίμων (έτσι λένε το ξαδελφάκι) έχει Άγγλο μπαμπά κι έχει πάει σε αγγλικό σχολείο αλλά κατά τ' άλλα είναι 100% Έλληνας - μιλάει και γράφει άπταιστα Ελληνικά (και βρισιές φυσικά!), ξέρει περισσότερα από τους περισσότερους Έλληνες για την ιστορία και τη γεωγραφία της Ελλάδας (από ενδιαφέρον, όχι υποχρέωση), τα 'δημόσια πρόσωπα', κλπ, και ακούει Ελληνική μουσική. Απλά δε μπορεί να χωνέψει πως έχουμε μια τόσο όμορφη χώρα και είμαστε αυτοί που είμαστε σε νοοτροπία (σαφώς μιλάω για τα αρνητικά μας και μόνο) όπότε καταφεύγει με την παιδική του φαντασία σε... σύγχρονες 'λύσεις'!!
-
Δηλαδή συνθήκες Ingsoc, έτσι;
-
υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπουν άτομα τα οποία θα φλωμώσουν τα παιδιά με την καραμέλα της υπέρ-βολικής ταχύτητας.
.....................
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα παιδιά πρέπει να ενσταλαχθεί το αίσθημα ευθύνης, όχι ο φόβος.Το τελευταίο σηκώνει αρκετή ανάλυση, Κωνσταντίνε! Εντάξει, για το αίσθημα ευθύνης δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς στο forum που να διαφωνεί. Για το δεύτερο όμως υπάρχει και η άλλη (όχι ακριβώς αντίθετη) άποψη, αφού πολλές φορές 'βοηθάει' το πρώτο: Για παράδειγμα, ο φόβος που πηγάζει από το ότι έκάνες το λάθος, σου έφυγε λίγο παραπάνω, χτύπησες πεζοδρόμιο και τούμπαρες (ενώ νόμιζες ότι είσαι 'θεός') ή επειδή από απροσεξία σου τραυματίστηκε κάποιος άλλος, κλπ, συνήθως σου κάνει πιο έντονο το αίσθημα ευθύνης και σε αναγκάζει να οδηγείς πιο προσεκτικά και συνειδητοποιημένα (με μεγαλύτερη χρήση του εγκεφάλου σου από πριν, αν θέλεις!), οπότε οι πιθανότητες να ξαναπάθεις το ίδιο από λάθος σου μειώνονται. Άλλο παράδειγμα είναι το scuba diving, που κι εκεί 'παίζεις' με τη ζωή σου: Πολλές σχολές εφαρμόζουν τη μέθοδο 'shock therapy' ώστε να σε τρομάξουν λίγο γύρω από το τι μπορεί να συμβεί για να σε προετοιμάσουν καλύτερα για το απρόοπτο και να σε κάνουν να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για παιχνίδι. Αν τρομάξεις τόσο ώστε να τα παρατήσεις επειδή δεν εμπιστεύεσαι αρκετά τον εαυτό σου ή σου είναι αδύνατο να δεχτείς τους 'κανόνες του παιχνιδιού' σημαίνει ότι ίσως το 'παιχνίδι' αυτό δεν είναι για σένα...
Το δικό μου συμπέρασμα: Μακάρι να σε τρόμαζαν (με την έννοια του 'ταρακουνούσαν' ή 'ξυπνούσαν' - ανάλογα με την περίπτωση!) και οι σχολές οδηγών αντί να σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι 'αφού και η κουτσή Μαρία οδηγεί, πρέπει να είναι πανεύκολο!!!' Μπορεί ν' ακούγεται λίγο ρατσιστικό αλλά συνεχίζω με βάση τα όσα έχω δει να το πιστεύω: H οδήγηση (και η ευθύνη που αυτή συνεπάγεται) δεν είναι για όλους, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν είναι για όλους [στην πράξη] και η θέση του πιλότου σε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο, του υπουργού, του γιατρού, κλπ... Τι εννοώ? Απλά, ότι δεν είναι μόνο οι γνώσεις το ζητούμενο... Και δεν πιστεύω ότι είναι τόσο θέμα 'γονίδίων' (έχει συζητηθεί κι αυτό!) όσο σωστής εκπαίδευσης και απόκτησης της νοοτροπίας που λέει 'επιβιώνω και βοηθάω τους άλλους να κάνουν κι αυτοί το ίδιο' αντί για 'ο καθένας για την πάρτη του κι όποιος αντέξει'...
-
Μιλώ για το είδος του φόβου εκείνο που σε κάνει να μην ενεργείς ψύχραιμα την ώρα που χειρίζεσαι το μηχάνημα που λέγεται αυτοκίνητο. Έχω δει ανθρώπους που διακατέχονται από τέτοιο φόβο εν 'δράσει' και τράβαγα τα μαλλιά μου με όσα κάνανε.
Αυτό που είπες δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε όλοι ικανοί για να οδηγήσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την αυτοσυγκέντρωση, τα αντανακλαστικά, την ψυχραιμία για να οδηγήσουν με ασφάλεια.
Εσύ νομίζω μιλάς για τον άλλο φόβο, που σου μένει αφού την έχεις πάθει και σε αναγκάζει να αναθεωρήσεις τη στάση σου, τις αντιδράσεις σου, τις ενέργειές σου πίσω από το τιμόνι. Αυτός ο φόβος είναι καλός.
Κατά τη γνώμη μου πάντως, τα χειρότερα οδηγικά χρόνια είναι τα πέντε πρώτα αφού έχεις πάρει το δίπλωμα. Μόλις ξεψαρώσεις, αρχίζεις να μην καταλαβαίνεις καθόλου από κίνδυνο. Δε βλέπεις στροφές, δύσκολα σημεία, ΤΙΠΟΤΑ. Τα βλέπεις όλα ευθεία. Πας παντού ΤΕΖΑ. Και στο λέω γιατί το έχω ζήσει σ'εμένα. Σκέφτομαι καμιά φορά τι έχω κάνει κατά καιρούς και ακόμα αναρωτιέμαι πώς την έβγαλα καθαρή. Και ειδικά με το Χάρο που είχα παλιά (ένα 1100άρι Υ10).
-
το αισθημα της ευθυνης της, αλληλεγγυης και να φυγει αυτη η εκδικητικοτητα απο μεσα μας....
αληθεια σε ενα περιοδικο ελληνικο διαβασα ενα αρθρο το οποιο ελεγε για συνδικαλισμο οδηγων ΙΧ.....ποση δυναμη θα ειχαν λογω της μαζας τους...
ενδιαφερον το βρισκω -
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
αληθεια σε ενα περιοδικο ελληνικο διαβασα ενα αρθρο το οποιο ελεγε για συνδικαλισμο οδηγων ΙΧ.....ποση δυναμη θα ειχαν λογω της μαζας τους...
ενδιαφερον το βρισκωΤο έγραφε ο Νίκος Δήμου στο CAR Ιουνίου με τίτλο 'Ανυπεράσπιστη Πλειοψηφία' (σελ.67)... Έλεγα ν'ανοίξω σχετικό θέμα αν δεν υπάρχει...
Μια και το ανέφερες πρώτος Βαγγέλη, η τιμή σου ανήκει!
-
Χλωμό το βλέπω να συνδικαλιστούν οι ΙΧήδες... Μπαίνουν πολλά στη μέση που αποτρέπουν κάτι τέτοιο: ωχαδερφισμός, βόλεμα, 'μη δυσαρεστήσω το κόμμα', 'που να τρέχω τώρα', εαυτουλακισμός κλπ.
-
Μιλώ για το είδος του φόβου εκείνο που σε κάνει να μην ενεργείς ψύχραιμα την ώρα που χειρίζεσαι το μηχάνημα που λέγεται αυτοκίνητο. Έχω δει ανθρώπους που διακατέχονται από τέτοιο φόβο εν 'δράσει' και τράβαγα τα μαλλιά μου με όσα κάνανε.Αυτό που είπες δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε όλοι ικανοί για να οδηγήσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την αυτοσυγκέντρωση, τα αντανακλαστικά, την ψυχραιμία για να οδηγήσουν με ασφάλεια.
Εσύ νομίζω μιλάς για τον άλλο φόβο, που σου μένει αφού την έχεις πάθει και σε αναγκάζει να αναθεωρήσεις τη στάση σου, τις αντιδράσεις σου, τις ενέργειές σου πίσω από το τιμόνι. Αυτός ο φόβος είναι καλός.
Όντως, υπάρχουν δύο είδη... Ο ένας προέρχεται από ΓΝΩΣΗ (ή και προσωπική εμπειρία) κι ο άλλος από ΑΓΝΟΙΑ! Δεν ξέρω ποιός επικρατεί στους περισσότερους Έλληνες οδηγούς αλλά μπορώ να μαντέψω...
-
Δηλαδή, οι Έλληνες, αντίθετα με άλλες ομάδες, προτίμησαν μια καθαρά πολιτική και κοσμική θεώρηση του όλου αυτού ζητήματος, χωρίς - βεβαίως - ποτέ να το συνδέσουν με θεωρίες περί 'φυλετικής ανωτερότητος' ή 'περιούσιου λαού' και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες που οδηγούν στη μισαλλοδοξία και στο φυλετικό μίσος.
Κώνσταντίνε,
μιλάς για του Έλληνες και τα δέχομαι όλα αυτά που λές.
Όμως εδώ μιλάμε για άλλους λαούς. Επι του παρόντος δεν είμαστε κατακτητές αλλα κινδυνεύουμε να κατακτηθούμε.
Και κινδυνευούμε απο την ανοησία μας να σκοτωνόμαστε στους δρόμους σαν τα σκυλιά (κυριολεκτικά!).Πάντως ...δεν νομίζω οι Αλβανοί όταν έσφαζαν τις γιαγιάδες και τους παπούδες μας πριν 150 χρόνια και πιο πρόσφατα (αλλα και σήμερα) να είχαν στο μυαλό τους αυτά που είχαν οι έλληνες όταν πήγαιναν να κατακτήσουν και να μεταφέρουν την Ελληνική παιδεία και πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου.
Άσε που όλες αυτές οι φυλές που ανέφερες διαθέτουν πολιτισμό και ιστορία και δεν μου φαίνεται περίεργο λοιπόν ώς σοβαροί και έξυπνοι άνθρωποι να θέλουν να λέγονται Έλληνες (σίγουρα όμως όχι νεοέλληνες).
-
Εμμμ... Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πήγε να μεταφέρει την Ελληνική παιδεία στους Πέρσες. Κατακτητής κανονικότατος ήταν και σε κάποιες περιπτώσεις ξήλωσε ολόκληρες πόλεις.
Επίσης, έχεις προσέξει ότι οι Αλβανοί - που ανήκουν βέβαια σε άλλο κράτος - ανθρωπολογικά παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που μπορούν άνετα να τους κατατάξουν σε διάφορους τύπους της Ηπείρου; Ή μήπως σου λέει κάτι το ότι οι Τούρκοι δεν έχουν πια τίποτα το μογγολικό επάνω τους αλλά, όσοι κατοικούν κοντά στην περιοχή μας, συγγενεύουν ΠΟΛΥ με εμάς ανθρωπολογικά;
Από αυτήν την πλευρά, μην ανησυχείς καθόλου. Το γενετικό υλικό της περιοχής διατηρεί Ελληνικότατη σφραγίδα και μάλιστα ανεξίτηλη. Άλλα είναι που πρέπει να προσέξουμε. Δηλαδή πρέπει να προσέξουμε να τους εντάξουμε στο δικό μας κράτος και έθνος, ώστε πλέον, σε δυο-τρεις γενιές από τώρα (και μη νομίζεις, την ευκαιρία την έχουμε), να είναι όλοι Έλληνες.
-
Το πρόβλημα που ανέφερα πρίν είναι μια παράμετρο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αγνοούμε. Τώρα απόψεις του στυλ 'καλύτερα να μας κυβερνούν αλβανοί' θα τις χαρακτήριζα επιεικώς απαράδεκτες.
Ελπίζω να μην περνάτε αυτές τις απόψεις και στα παιδιά σας όσοι έχετε.
Και στο κάτω κάτω εγώ που ενδιαφέρομαι για τιν πατρίδα μου και το μέλλον της καθώς και για το μέλλον των Συμπατριωτών μου γιατί πρέπει να διασύρομαι και να υποβαθμίζεται το μέλλον μου και των παιδιών μου απο τέτιες ανόητες και επικίνδυνες απόψεις ?
Επειδή θέλω να ζήσω σαν Ελλήνας με ασφάλεια σε μια χώρα που θα λέγεται Ελλάδα όχι μόνο στα χαρτιά ?
Αυτή ακριβώς η νοοτροπία μας έχει οδηγήσει στα να σκοτωνόμαστε στους δρόμους. Και δεν είναι μόνο νοοτροπία, διαστρευλώνουμε ακόμα και την ιστορία μας και προδίδουμε τα κόκαλλα των παπούδων μας που πέθαναν για να μην έχουμε εμείς ζυγό σήμερα. Και αντί να προστατέψουμε τα κεκτημένα εκείνων των Ανθρώπων ανοίγουμε κερκόπορτες όπως έκαναν κάποιοι 'νεοέλληνες προδότες' της εποχής τους στην Πόλη.
Ειλικρινά... περισσότερο φοβάμαι εσάς παρά τους αλλοδαπούς.
-
Κοίταξε, θα συμφωνήσω στο ότι δε θέλω να με κυβερνά Αλβανός - εννοώντας όσα πρεσβεύει ο τρόπος ζωής, η νοοτροπία κλπ της Αλβανίας. Ωστόσο, σου είπα: το να παραμείνουμε Έλληνες έχει να κάνει πιο πολύ με τον πολιτισμό μας και λιγότερο με τα φυλετικά χαρακτηριστικά. Από πλευράς φυλετικών χαρακτηριστικών, μη σκας καθόλου. Δεν υπάρχει κίνδυνος. Θα πρέπει για τα επόμενα 1000 χρόνια κάθε χρόνο να έρχονται δέκα εκατομμύρια άτομα άλλης φυλής (τουλάχιστον) για να πάψουν τα δικά μας χαρακτηριστικά να είναι τα κυρίαρχα. Κάτι τέτοιο βέβαια δε μπορεί να γίνει. Από πλευράς πολιτισμού όμως... Ναι, εκεί υπάρχει πρόβλημα.
-
You got the point !
Σαφώς μιλώ για τον πολιτισμό μας που κατάφερε να μείνει σχετικά αναλείωτος για αιώνες και κινδυνέυει τώρα που θα έπρεπε να ανθεί και να προστατεύεται απο όλους μας και πάνω απο όλα απο το κρατος.
Άλλωστε ποιος μπορεί να μιλήσει για καθαρά φυλετικά χαρακτηριστικά μετά απο 400 χρόνια υποταγής και σκλαβιάς στους τούρκους.
-
Η φυλετική καθαρότητα είναι μια τρίχα κατσαρή. Άλλωστε, το πιο καλό σκυλί είναι το μπάσταρδο.
Για τους Τούρκους... Μάλλον αυτοί δε μπορούν να μιλάνε πια για δική τους φυλετική καθαρότητα, αφού από μογγόλοι γίνανε πρόσω αιγαιακοί...
Σου λέω, διάβασε την 'Καταγωγή των Ελλήνων' του Πουλιανού (μια πολύ δυνατή ανθρωπολογική μελέτη) και θα μείνεις άφωνος. Φυλετικά, στο λέω, δεν κινδυνεύουμε. Είμαστε εδώ 600.000 χρόνια και κρατήσαμε τα χαρακτηριστικά μας, τώρα θα αλλάξουμε;
-
Óõãíþììç áëëÜ ôá öõëåôéêÜ ìáò ÷áñáêôçñéóôéêÜ äåí êéíäõíåýïõí ,ôá ðíåõìáôéêÜ ìáò ÷áñáêôçñéóôéêÜ êéíäõíåýïõí áðï ôïõò áíåãêÝöáëïõò Åëëçíåò êáé ü÷é áðü ôïí ïðïéïäÞðïôå áëëïäáðü...Äõóôõ÷þò .
Ôï óïõôÜñéóìá ðáñáäüóåùí ,åèßìùí êáé Üëëùí óôïé÷åßùí ðïõ áðïôåëïýí ôáõôüôçôá ãéá ôïõò Åëëçíåò áðïôåëïýí êïêêéíï ðáíß ãéá ôïõò ìç Ý÷ïíôåò áíÜëïãá ,äåí ÷ñåéÜæåôáé íá åîçãÞóù ðïéïß åßíáé ,üðïõ ìå ôñÝëá êáé êïñäÝëëá ðÜíå íá ìáò ôá êÜíïõí äåäïìÝíá êáé ïìïëïãïõìÝíùò ðïëëïß åíäßäïõí** ** -
Η φυλετική καθαρότητα είναι μια τρίχα κατσαρή. Άλλωστε, το πιο καλό σκυλί είναι το μπάσταρδο.Αχ βρε Κωνσταντίνε. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν αντιλαμβανόταν το προφανές!
-
Και μάλιστα είναι και πολύ βολικό, πέρα από προφανές! Με 600.000 χρόνια παρουσίας του ανθρώπου πάνω στη γη, που να ψάχνεις τώρα για φυλετική καθαρότητα και τρίχες με αλάτι...