Αν κάποιος από το forum είναι 'Πάνθηρας' θα ήθελα να μου εξηγήσει παρακαλώ την εξής φράση που υπάρχει στο blog των 'Πανθήρων' και αποτελεί την ταυτότητά τους. Αντιγράφω από τη σελίδα:
http://streetpanthers.blogspot.com/
Εκτός από το αυτοκόλλητο, και ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, υπάρχουν κι άλλες, αναστρέψιμες 'τιμωρίες' τις οποίες επιβάλλουμε επίσης όταν τύχει να μην έχουμε μαζί μας αυτοκόλλητα: Απορρύθμιση καθρεπτών, σήκωμα υαλοκαθαριστήρων, ξεφούσκωμα ελαστικών, γράψιμο με αποκριάτικο αφρό, χόρτα και σκουπίδια πάνω στο αυτοκίνητο.
Χωρίς να είμαι από Θεσσαλονίκη, έχω μικρή γνώση του τι συμβαίνει εκεί και όντως δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Το να μην μας ικανοποιεί όμως κάποια κατάσταση δε νομίζω ότι επιτρέπει στον οποιονδήποτε να γίνεται δικτάτορας παραβιάζοντας όλους τους νόμους και να αποτελεί όλες τις εξουσίες ταυτόχρονα. Οι 'Πάνθηρες' για εμένα τον άσχετο Αθηναίο είναι νομοθετική εξουσία γιατί αποφασίζουν ποια αδικήματα θα τιμωρούνται και με ποιες ποινές, εκτελεστική εξουσία που συλλαμβάνει τους ενόχους, δικαστική που τους δικάζει και τους καταδικάζει (χωρίς δίκη, άρα δικτατορία) και ξανά εκτελεστική που εκτελεί την ποινή τους. Και όλα αυτά αυθαίρετα με βάση την κρίση του καθενός.
Κάπου διάβασα ότι κάποιος νομίζει ότι έχει σωστή κρίση. Δεκτόν, έχει σωστή κρίση. Ποιοι άλλοι όμως έχουν σωστή κρίση; Την αποδέχεσαι για όλους ή μόνο για μερικούς; Αν την αποδέχεσαι για μερικούς, ποιοι είναι αυτοί; Και σε ποιους τομείς γίνεται αποδεκτή η κρίση τους; Σε περίπτωση αντιπαράθεσης κρίσεων, ποια κρίση είναι σημαντικότερη; Μπορώ να ισχυριστώ ότι με βάση την κρίση μου, μπορώ να κινούμαι με 200 Km/h στην Περιφερειακή μιας και είμαι κατάλληλος; Αν όχι γιατί υπερισχύει η κρίση του αστυνομικού ή κάποιου άλλου; Με βάση ποιο κριτήριο αντικειμενικό μάλιστα γίνεται αυτό;
Νομίζω ότι στην κοινωνία σήμερα λείπει το καλό και όχι η 'βίαιη' αντίδραση. Ίσως ένα χαρτάκι στον υαλοκαθαριστήρα (αν και είναι παράνομο και αυτό) να βοηθούσε να γίνουν γνωστές οι ιδέες των 'Πανθήρων' που κατά βάση είναι σωστές χωρίς να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις και να γίνονται τέτοιοι σχεδιασμοί που κατά τη δική μου άποψη αγγίζουν τα όρια της τρομοκρατικής οργάνωσης. Και σε τι διαφέρει άλλωστε από την 17Ν αυτό το κρίνουμε, αποφασίζουμε, εκτελούμε; Απλά οι 'Πάνθηρες' δεν σκοτώνουν κόσμο. Ζημιές όμως κάνουν.
Παραθέτω και ένα κομμάτι που έγραψα χτες στο http://www.bloka.com σχετικά με το θέμα όταν πρωτοδιάβασα τη σελίδα των 'Πανθήρων'.
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Έριξα μια ματιά στο site που έχουν οι 'Πάνθηρες' και πιστεύω ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση τελικά, η οποία έχει νομική κάλυψη από το κράτος. Δεν εξηγείται αλλιώς να δηλώνει ευθαρσώς κάποιος στο διαδίκτυο που θεωρείται τόπος τέλεσης αδικημάτων ότι θα προβούμε σε >αναστρέψιμες 'τιμωρίες' τις οποίες επιβάλλουμε επίσης όταν τύχει να μην έχουμε μαζί μας αυτοκόλλητα: Απορρύθμιση καθρεπτών, σήκωμα υαλοκαθαριστήρων, ξεφούσκωμα ελαστικών, γράψιμο με αποκριάτικο αφρό, χόρτα και σκουπίδια πάνω στο αυτοκίνητο
και κανείς από τη δικαιοσύνη να μην κινείται.
Ένα άλλο περίεργο είναι ότι θεωρούν το ξεφούσκωμα των ελαστικών νόμιμο επειδή ισχυρίζονται το θεώρησε νόμιμο και η δικαιοσύνη στη Γαλλία. Ωραία λογική και αυτή. Στις ΗΠΑ επιτρέπονται και οι ανιχνευτές και τα jammer, άρα τα χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα κι ας απαγορεύονται. Στη Σ. Αραβία μπορούμε να έχουμε 4 γυναίκες και στην Ολλανδία να παντρευόμαστε άντρες, άρα, μήπως μπορούν να μου δώσουν την αδελφή τους και τον εαυτό τους για γάμο; Θα τους φροντίζω όσο χρειάζεται αρκεί να είναι μέσα στο σπίτι και να μου κάνουν τις δουλείες (αυτό το πήρα από Σ. Αραβία και Ιράν γιατί έτσι μας αρέσει). Νομίζω ότι τελικά αυτή η μίξη και ο συνδυασμός νόμων για να δικαιολογούμε τις ενέργείες μας είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνουμε οι ίδιοι παράνομοι.
Τώρα, στο πρακτικό ζήτημα, δεν μπορώ να πω ότι θα ήμουν αντίθετος σε μια τέτοια ενέργεια όπως η ειδοποίηση του παραβάτη ότι δημιουργεί πρόβλημα, αρκεί η ενέργεια αυτή να μην έχει θέση νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας ταυτόχρονα. Αποφασίζουμε ότι δεν μας αρέσει κάτι σύμφωνα με τη δική μας άποψη, δικάζουμε, καταδικάζουμε, εκτελούμε. Αν αντί για αυτοκόλλητο έβαζαν ένα χαρτάκι κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες τι πρόβλημα θα δημιουργούσαν; Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχει δόλος και φθορά ξένης περιουσίας 100%. Θα εξηγήσω τις περιπτώσεις 1-1 γιατί τελικά στη σημερινή κοινωνία, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει:
- Σηκώνεις υαλοκαθαριστήρες. Το πιτσιρίκι περνάει, τους βλέπει, τους χτυπάει, σου κάνει ένα σημάδι στο παρπίζ ή στο σπάει σε ένα σημείο. Κόστος; Από 70