-
ειναι free ή 'free'?
-
-
καλησπέρα παιδιά, ξέρει κανείς σας πως μπορώ να μεταφέρω από pick up βινύλια , σε mp3 format. Τι χρειάζεται? AD converter ποιες καρτες ηχου έχουν. S/w demands
-
έχω πάρει όνομα και πακέτο φιλοξενίας μαζί στο dnhost.gr αλλά δε μου βγάζει nameserver ξέρει κανείς τι γίνεται ? δε θα πρεπε να είναι ns1.dnhost.gr και ns2.dnhost.gr ?αντί αυτών μου βγάζει ns1.mynewserver.com
-
-
Εγκατέστησα στο PC του γιου μου μια Nvidia GEForce κάρτα (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο).
Δεν μπορώ να την ορίσω όμως. Μένει σε default monitor!!!
Πρέπει να ξέρω ακριβώς το μοντέλο? Υπάρχει άλλος τρόπος?
ΥΓ Με το update driver δεν γίνεται τίποτα!!!
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
γιατί μου βγάζει αλαμπουρνέζικα;
τα regional settings είναι κανονικά τσεκαρισμένα στα ελληνικά. Το κάνει μόνο στα μενού του εκτυπωτή μου και στο Magenta λεξικό
Aκριβως το ιδιο κανει και στο pc μου,στα mail με ελληνικους χαρ/ρες,δεν εχω βρει λυση...
g47 - πήγαινε Control Panel - Regional and Language Options - Advanced - Language for non-Unicode programs και άλλαξε αυτό σε Greek.
Αν δεν παίξει αυτό, τότε η εφαρμογή απλά είναι κάκιστα γραμμένη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγκατέστησα στο PC του γιου μου μια Nvidia GEForce κάρτα (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο).Δεν μπορώ να την ορίσω όμως. Μένει σε default monitor!!!
Θες δύο πράγματα:
- τους τελευταίους drivers nvidia.
Αυτή τη στιγμή είναι οι 93.71:
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.htmlΤο καλό είναι ότι είναι Unified driver, δε χρειάζεται να ξέρεις το μοντέλο. Αυτός ο driver είναι για όλες!
(Αν έχεις κάτι άλλο από XP x86, τότε πας http://www.nvidia.com/drivers, και το βρίσκεις αμέσως...)
- ένα .inf για το monitor σου, ώστε να έχεις τα σωστά refresh rates κ.λπ. Αν δεν έχεις τη δισκέτα του, googlιζεις με μάρκα και μοντέλο και συνήθως το βρίσκεις.
-
Ευχαριστώ...
-
Αvel ευχαριστω και εγω για την απαντηση!
Δυστυχως ηταν η ελληνικη γλωσσα επιλεγμενη...
Και δυστυχως εμενα δεν μου το βγαζει σε καποια εφαρμογη οπως στον elteo αλλα οταν το mail που παιρνω ειναι γραμμενο με ελληνικους χαρ/ρες,κλασικα ανοιγοντας το Hotmail βλεπω αυτους τους ασχετους χαρ/ρες...
Και για να πω το ποιο κουφο,οταν παταω reply και μου βγαζει τον κερσορα για απαντηση και απο κατω το μηνυμα στο οποιο απανταω,τοτε το μηνυμα εχει κανονικα και σωστα τους ελληνικους χαρ/ρες... -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και δυστυχως εμενα δεν μου το βγαζει σε καποια εφαρμογη οπως στον elteo αλλα οταν το mail που παιρνω ειναι γραμμενο με ελληνικους χαρ/ρες,κλασικα ανοιγοντας το Hotmail βλεπω αυτους τους ασχετους χαρ/ρες...
Και για να πω το ποιο κουφο,οταν παταω reply και μου βγαζει τον κερσορα για απαντηση και απο κατω το μηνυμα στο οποιο απανταω,τοτε το μηνυμα εχει κανονικα και σωστα τους ελληνικους χαρ/ρες...Εχμμμ, αν αυτό παρουσιάζεται μόνο όταν διαβάζεις email, είναι απόλυτα φυσιολογικό -- δυστυχώς.
Υπάρχουν πολλοί που παραβιάζουν τα standards και στέλνουν email χωρίς να δηλώνουν το character encoding του μηνύματος.
Το κλασσικότατο παράδειγμα είναι το Yahoo.gr. Οποιος στέλνει από το webmail του yahoo.gr και γράφει μηνύματα στα Ελληνικά, υπάρχει περίπτωση, εφ όσον ο παραλήπτης δεν έχει δηλώσει εξ ορισμού στον mailer του 'default character set = iso-8859-7', να βλέπει αυτούς τους χαρακτήρες (δηλ. western-europe χαρακτήρες με accents).
Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις τέτοιων περίεργων. Ειδικά για ό,τι αφορά στο email, αν θέλετε κάτι ρωτήστε με -- στη δουλειά είμαστε οι experts επί του θέματος.
-
Addendum για το προηγούμενο μήνυμα --
μία καλή κίνηση είναι να θέτουμε αυτό ακριβώς, το option 'default character set' ή 'assume encoding when not set' ή παρόμοιο, σε Greek (iso-8859-7). Αυτό, άσχετα αν εμείς χρησιμοποιούμε UTF-8.
Φυσικά, αν κάποιος στείλει email σε κάποια άλλη γλώσσα που θέλουμε να διαβάσουμε, κι έχει κάνει το ίδιο λάθος, πρέπει να το αλλάξουμε manually - συνήθως View -> Encoding ή παρόμοιο.
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
καλησπέρα παιδιά, ξέρει κανείς σας πως μπορώ να μεταφέρω από pick up βινύλια , σε mp3 format. Τι χρειάζεται? AD converter ποιες καρτες ηχου έχουν. S/w demandsTo προγραμμα Audiotools κάνει αυτή τη δουλειά. Έχω κάνει Mp3 από κασέτες. Χρειάζεσαι μόνο μία απλή κάρτα ήχου και καλώδια σύνδεσης.
-
πρέπει να είναι κόλλημα των προγραμμάτων πάντως.
το αφήνω έτσι...βαρέθηκα να ασχολούμαι. -
Σε οτι αφορά τα ελληνικά, ελέγξτε επίσης αν είναι τσεκαρισμένα ΟΛΑ τα ελληνικά στη λίστα: Πίνακας Ελέγχου->Τοπικές ρυθμίσεις & ρυθμισεις γλώσσας->Για προχωρημένους->Πίνακες μετατροπής κωδικοσελίδας
(ακριβώς δηλαδή κάτω από την επιλογή που υπέδειξε ο avel).
Συνήθως 1-2 επιλογές ελληνικών εκεί μέσα είναι απενεργοποιημένες (ενεργοποιήστε τες). -
τα έχω τσεκαρισμένα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Χάρη...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγκατέστησα στο PC του γιου μου μια Nvidia GEForce κάρτα (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο).Δεν μπορώ να την ορίσω όμως. Μένει σε default monitor!!!
Αν όντως μένει σε 'default monitor' τότε μάλλον κοιτάς τον 'driver' του Monitor και όχι της κάρτας γραφικών.
Το default της κάρτας γραφικών -σε μη επιτυχή αναγνώριση- είναι default VGA. Είναι αρκετά απίθανο να μην αναγνωρίζει ένα nVidia chipset, ακόμα κι αν δεν έχεις περάσει τους τελευταίου drivers.
To default monitor σημαίνει ότι δεν έχεις περάσει ένα inf με το μοντέλο του Monitor. Δεν έχει και μεγάλη σημασία γιατί τις σημαντικές παραμέτρους τις διαβάζει ούτως ή άλλως. Δεν είναι ακριβώς driver αυτό για το monitor, με την έννοια ενός driver κάρτας γραφικών ή modem, αλλά πληροφορίες χαρακτηριστικών. Αυτά μπορεί να τα λάβει και χωρίς να αναγνωρίσει ονομαστικά το μοντέλο.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
γιατί μου βγάζει αλαμπουρνέζικα;
τα regional settings είναι κανονικά τσεκαρισμένα στα ελληνικά. Το κάνει μόνο στα μενού του εκτυπωτή μου και στο Magenta λεξικό
Aκριβως το ιδιο κανει και στο pc μου,στα mail με ελληνικους χαρ/ρες,δεν εχω βρει λυση...
its ok!
τα ξαναπέρασα και τα 2 και δούλεψαν τα ελληνικά κανονικά!
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
καλησπέρα παιδιά, ξέρει κανείς σας πως μπορώ να μεταφέρω από pick up βινύλια , σε mp3 format. Τι χρειάζεται? AD converter ποιες καρτες ηχου έχουν. S/w demandsΤο δύσκολο είναι να συνδέσεις το πικάπ με τον υπολογιστή. Επειδή δε βγάζει σήμα Line, θα πρέπει να βρεις ένα προενισχυτή (RIAA λέγεται αν θυμάμαι καλά). Μια λύση είναι αν υπάρχει κανονικός ενισχυτής με ενσωματομένο τέτοιο προενισχυτή (με υποδοχή για πικάπ δηλαδή) και με έξοδο line out για κασετόφωνο. Συνδέεις το πικάπ πάνω του, και την έξοδο line out με το line in του υπολογιστή. Από εκεί και πέρα με ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα που ηχογραφεί σε Mp3 κάνεις τη δουλειά σου, αφού επιλέξεις πρώτα από το πρόγραμμα μίξης εγγραφής να γράφει από το line in.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Και για να πω το ποιο κουφο,οταν παταω reply και μου βγαζει τον κερσορα για απαντηση και απο κατω το μηνυμα στο οποιο απανταω,τοτε το μηνυμα εχει κανονικα και σωστα τους ελληνικους χαρ/ρες...Εχμμμ, αν αυτό παρουσιάζεται μόνο όταν διαβάζεις email, είναι απόλυτα φυσιολογικό -- δυστυχώς.
Υπάρχουν πολλοί που παραβιάζουν τα standards και στέλνουν email χωρίς να δηλώνουν το character encoding του μηνύματος.
Το κλασσικότατο παράδειγμα είναι το Yahoo.gr. Οποιος στέλνει από το webmail του yahoo.gr και γράφει μηνύματα στα Ελληνικά, υπάρχει περίπτωση, εφ όσον ο παραλήπτης δεν έχει δηλώσει εξ ορισμού στον mailer του 'default character set = iso-8859-7', να βλέπει αυτούς τους χαρακτήρες (δηλ. western-europe χαρακτήρες με accents).
Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις τέτοιων περίεργων. Ειδικά για ό,τι αφορά στο email, αν θέλετε κάτι ρωτήστε με -- στη δουλειά είμαστε οι experts επί του θέματος.
Καμία ιδέα για το πως να μην βγάζει κινέζικες τις επικεφαλίδες των μηνυμάτων αυτού του forum το apple mail; Όταν αλλάζω το encoding σε Greek ISO 8859-7 τα δείχνει κανονικά, αλλά δεν το θυμάται, οπότε σε κάθε επόμενο μήνυμα τα ξαναδείχνει Κινέζικα. Παρ όλες τις αναζητήσεις μου δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια global ρύθμιση και η βοήθεια λέει μόνο ότι το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα την κωδικοποίηση.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#10]