-
OK,θα το πάρουμε και το λαδάκι μας,καλού-κακού!
Citistak,όχι μόνο κοντοσούβλι αλλά αν σου αρέσει το 'χοντρό' (προβατίνα),έχω βρει το τέλειο μέρος! Υπάρχει ένα χωριό λίγο έξω από τα Γιάννενα,λέγεται Ασφάκα (στον δρόμο για Κόνιτσα) και η συγκεκεριμένη ταβέρνα είναι άπαιχτη!ΔΕΝ έχεις ξαναφάει τέτοιο πράγμα!Πω,πω τι τα γράφω,είναι και μεσημέρι...
-
Ο χρήστης Craven Blue έγραψε:
OK,θα το πάρουμε και το λαδάκι μας,καλού-κακού!Citistak,όχι μόνο κοντοσούβλι αλλά αν σου αρέσει το 'χοντρό' (προβατίνα),έχω βρει το τέλειο μέρος! Υπάρχει ένα χωριό λίγο έξω από τα Γιάννενα,λέγεται Ασφάκα (στον δρόμο για Κόνιτσα) και η συγκεκεριμένη ταβέρνα είναι άπαιχτη!ΔΕΝ έχεις ξαναφάει τέτοιο πράγμα!Πω,πω τι τα γράφω,είναι και μεσημέρι...
Οκ ελήφθη. Ο κολλητός κάνει το μάστερ του εκεί και θα κατέβω μάλλον μέσα Μαι, και θα του το πώ...
Πολύ ωραία είχα περάσει στα Γιάννενα. Γιούπι..
-
Οκ ελήφθη. Ο κολλητός κάνει το μάστερ του εκεί και θα κατέβω μάλλον μέσα Μαι, και θα του το πώ...
Πολύ ωραία είχα περάσει στα Γιάννενα. Γιούπι..[/quote]
Είναι φοβερή πόλη.Η Ασφάκα είναι περίπου τα 15-20 χλμ έξω από την πόλη.Θέλει προσοχή γιατί η πινακίδα για το χωριό είναι πάνω στην διασταύρωση (αθάνατη Ελλάδα! ) και είναι ακριβώς πάνω σε στροφή (δεξιά).
-
Εγώ γιατί δεν είδα το όνομά μου ρε παιδιά? δεν πιάνομαι? μπαγάσηδες επειδή έχω καλύτερο αυτοκίνητο δεν με βάλατε έ? Χά! Χά!
Λοιπόν για το service το οποίο ήταν μόνο για τα απαραίτητα όπως μου είπαν επειδή το αμάξι ήταν σταματημένο 5 μήνες, δηλαδή λάδια ,φίλτρο,φρένα έλεγχος, μέτρημα σφαίρες κτλ. σε 7500 θα γίνει κανονικό των 107 000 km
Ο έλεγχος έδειξε ένα πολύ καθαρό αυτοκίνητο, ατρακάριστο ευτυχώς!!!
το κλειδί που είχε χάσει ο προηγούμενος είναι το immobilizer και κάνει 260 ευρώ δεν το παρήγγειλα, αργότερα ίσως!! Το αμπραγιάζ ήταν αρύθμηστο και πατινάριζε, τώρα διορθώθηκε λίγο και η επιτάχυνση, όμως θέλει την 1800 την 8βάλβιδη ο κ@λος του!!!
Επίσης έμαθα ότι δεν μπαίνει η 1800 16V γιατί θέλει άλλαγμα πλεξούδας κτλ.
Το άλλο τώρα, εγώ ήξερα ότι η ACTIVA έχει μία σφαίρα παραπάνω για εξισορρόπηση στις στροφές, η δικιά μου έχει μια σφαίρα παραπάνω αλλά δεν μου είπαν γιατί!! πάντως δεν είναι αυτή η ACTIVA που νομίζω εγώ!!!! Αυτή είναι η απάντηση του συνεργείου. -
1600 δεν εβγαινε με το συστημα activa. Η δικιά σου είναι ακτίβα look. Δηλαδή προφυλακτήρες βαμένους, αεροτομή και τέτοια.
Η επιπλέον σφαίρα που έχουν όλα τα ξάντια μετά το 1995 είναι αντιβύθισης. Δηλαδή κρατάει πίεση όταν το σβήσεις και δεν κάθεται κάτω όπως τα παλιότερα σιτροέν.
Δεν αλλάζεις και έναν ιμάντα εκκεντροφόρων. Κανονικά θέλει αλλαγή στα 75.000 αλλα τον είχε αλλάξει ο προηγούμενος;
Η 1800 16V εχει νομίζω και άλλη τρόμπα υψηλής , άλλη πλεξούδα και αν θυμάμαι καλά και άλλο συμπλέκτη. Δε συμφέρει να κάνεις τέτοια μετατροπή. Έπρεπε να την πάρεις από την αρχή.
Τεσπα, θα συνηθίσεις όπως και εγώ
Ο πατέρας μου άλλαξε πρόσφατα δίσκο συμπλέκτη και μια χαλαμσμένη τσιμούχα στο κάρτερ που πέταγε λαδάκια έξω. Πλέον δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα η ξανθούλα μας...
-
Οπως τα λέει ο Ηλίας είναι. Μπράβο Ηλία, είσαι καλά διαβασμένος.
(Μόνο που τονίζεται στο ΒΑ και όχι στο ΚΤΙ. )
Εγώ πάντως θα ξαναπώ πως έχοντας οδηγήσει και την 1.8 8ν και την 1.8 16ν, η πρώτη μου άρεσε περισσότερο. Ηταν λιγότερη σβέλτη μεν, πιο ομοιογενής δε, και λόγω κλιμάκωσης πιο ευχάριστη σε δρόμο με στροφές.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οπως τα λέει ο Ηλίας είναι. Μπράβο Ηλία, είσαι καλά διαβασμένος.Ναι!! Αν στο εξαμ της δευτέρας μας κάνουν παρόμοια ερώτηση θα πάρω Α+.. το θέμα είναι ότι θα μας ρωτήσουν για environmental law και liability rules.. Και εγώ είμαι με πυρετό από την Τρίτη...
Ζήσε Μαι...
Οντως Νίκο, η 8β είναι πιο γραμμική και οταν την οδήγησα μου φάνηκε ότι είχε παραπάνω από 103 άλογα. Την 16β δεν την έχω οδηγήσει. Αλλα μάλλον, αν δεν πάμε σε ακτιβά, θα έπαιρνα μια 8βάλβιδη δίλιτρη..
-
Συγνώμη παιδιά, δεν ήξερα οτι το εργοστάσιο έβγαζε ACTIVA look!!! η δικιά μου δεν γράφει στο πλάι τίποτα μόνο ACTIVA στά πλάγια ούτε 1.6 ούτε πίσω πουθενά, πως γνωρίζουμε την γνήσια?
-
Ο χρήστης ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ έγραψε:
Συγνώμη παιδιά, δεν ήξερα οτι το εργοστάσιο έβγαζε ACTIVA look!!! η δικιά μου δεν γράφει στο πλάι τίποτα μόνο ACTIVA στά πλάγια ούτε 1.6 ούτε πίσω πουθενά, πως γνωρίζουμε την γνήσια?H Μοναδική ακτιβά γνήσια είναι αυτή που είναι 2000 κυβικά τούρμπο. Αν έχεις οτιδήποτε άλλο μοτερ, δεν είναι ακτιβά αλλά ακτιβά look ( προφυλακτήρες στο χρώμα του αυτοκινήτου, αεροτομή) και βαμμένοι καθρέπτες.
Η δίλιτρη ακτιβά έχει ζάντες αλουμινίου, μικρότερα μπράτσα αεροτομής. Δεν ξέρω κάποια άλλη εξωτερική διαφορά.
-
Η πραγματική Activa (με την ενεργητική ανάρτηση δηλαδή) έβγαινε και με ατμοσφαιρικό δίλιτρο 16ν κινητήρα (τον ίδιο που αργότερα κινούσε τη C5, με τους 138 ίππους). Αλλά δεν εισήχθη ποτέ στη χώρα μας.
Από την άλλη, ο turbo κινητήρας της Activa κυκλοφορούσε και σε έκδοση Turbo CT χωρίς όμως την ενεργητική ανάρτηση (αυτή εισήχθη ειδικά μόνο για την ΕΑ).
-
Και σε 3.0 V6 επίσης
Αυτή δεν εισήχθη ποτέ Ελλάδα για προφανείς λόγους -
Προφανώς.
-
Τότε όντως δεν είναι ACTIVA γιατί δεν είναι δίλιτρη!! Οι ζάντες που έχει είναι 15άρες με 205 λάστιχα, αλλά κι αυτό δεν λέει τίποτα, μπορεί να τα έβαλε μετά.
-
Τότε όντως δεν είναι ACTIVA γιατί δεν είναι δίλιτρη!! Οι ζάντες που έχει είναι 15άρες με 205 λάστιχα, αλλά κι αυτό δεν λέει τίποτα, μπορεί να τα έβαλε μετά.
-
Συνονόματε, οι ζάντες αλουμινίου της ακτίβα φαίνονται στην παρακάτω φωτ.
http://www.forum-auto.com/uploads/20040 ... tiva_1.jpg
EΠίσης δες και το διαφορετικό σχήμα το μπροστινού προφυλακτήρα.
Ακόμα και οι επόμενη γενιά xantia (xantia II) που αυτή μάλλον έχεις είχε ολόιδιες ζάντες και διαφορές.
Ο πωλητής σου την πάσαρε για την ακτίβα που πίστευες;; Αν ναι δεν πάς από κει να του ρίξεις ενα χεράκι;;
-
Όχι δεν μου πλάσαρε ο πωλητής τίποτα, έψαχνα γιά φθηνό και καλό αυτοκίνητο, αυτά βρήκα στην XANTIA εντω μεταξύ πάντα είχα σε εκτίμηση την CITROEN η κόρη μου έχει ένα SAXO, απλά ψάχνω τώρα ρωτώντας να μάθω όσο μπορώ πιό πολλά γιά το αμάξι, αυτές τις λίγες μέρες που το έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος!! Βέβαια ακόμη μαθαίνω, ας πούμε για το ABS νόμιζα όταν πάτησα γερό φρένο με πολύ λίγα χιλιόμετρα (για δοκιμή) οτι στο συνεργείο δεν μου ρεγουλάρισαν τα φρένα!!! πήγα λοιπόν να μου απενεργοποιήσουν το ABS γιατί στο στεγνό δεν φρενάρει, ο τεχνίτης όμως ανένδοτος, εγώ μου λέει δεν στο κάνω, βρές άλλον! βρέ καλέ μου να του λέω εγώ, ενας φίλος τρακάρισε με το ρημάδι το ABS! τίποτα αυτός, θα το αφήσω λοιπόν, και μετά απο μερικά χιλιόμετρα θα αποφασίσω!!!
Θέλω με αυτά να πώ, πώς ακόμη μαθαίνω το αυτοκίνητο, μέχρι τώρα είχα NSU TT, FIAT SUPERMIRAFIORI, και LANCIA DELTA του 89, αυτά ήταν εντελώς διαφορετικά απο την XANTIA, όμως και απο τα 3 έχω φοβερές αναμνήσεις, ιδίως απο το NSU TT με τα 2 διπλά βέμπερ!!!! -
Ο χρήστης ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ έγραψε:
Όχι δεν μου πλάσαρε ο πωλητής τίποτα, έψαχνα γιά φθηνό και καλό αυτοκίνητο, αυτά βρήκα στην XANTIA εντω μεταξύ πάντα είχα σε εκτίμηση την CITROEN η κόρη μου έχει ένα SAXO, απλά ψάχνω τώρα ρωτώντας να μάθω όσο μπορώ πιό πολλά γιά το αμάξι, αυτές τις λίγες μέρες που το έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος!! Βέβαια ακόμη μαθαίνω, ας πούμε για το ABS νόμιζα όταν πάτησα γερό φρένο με πολύ λίγα χιλιόμετρα (για δοκιμή) οτι στο συνεργείο δεν μου ρεγουλάρισαν τα φρένα!!! πήγα λοιπόν να μου απενεργοποιήσουν το ABS γιατί στο στεγνό δεν φρενάρει, ο τεχνίτης όμως ανένδοτος, εγώ μου λέει δεν στο κάνω, βρές άλλον! βρέ καλέ μου να του λέω εγώ, ενας φίλος τρακάρισε με το ρημάδι το ABS! τίποτα αυτός, θα το αφήσω λοιπόν, και μετά απο μερικά χιλιόμετρα θα αποφασίσω!!!
Θέλω με αυτά να πώ, πώς ακόμη μαθαίνω το αυτοκίνητο, μέχρι τώρα είχα NSU TT, FIAT SUPERMIRAFIORI, και LANCIA DELTA του 89, αυτά ήταν εντελώς διαφορετικά απο την XANTIA, όμως και απο τα 3 έχω φοβερές αναμνήσεις, ιδίως απο το NSU TT με τα 2 διπλά βέμπερ!!!!To xantia εχει πολυ καλα φρένα και το ABS δεν μπαίνει συχνά. Τσέκαρε τα λάστιχά σου.Επίσης οι σφαίρες σου σε τι κατάσταση είναι; Ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό να το απενεργοποιήσω.
Επίσης αν δεν τα νιώθεις καλά και έχεις υποψία αέρα στο σύστημα κάνε το εξής.
Με το χειρόφρενο λυμένο σε ευθεία, και το αμαξι ρελαντί, σηκώνεις το αυτοκίνητο στην ψηλότερη σκάλα. Μόλις ανέβει και ακούσεις το χαρακτηριστικό τικ (μπρος πισω) βαζεις το μοχλό στη χαμηλότερη θέση. Μετά, πάλι βαζεις το μοχλό στην κανονική θέση και περιμένεις. Από τη μιν σκαλα στην κανονική θα αργήσει λίγο παραπανω γιατί η τρόμπα προσπαθεί να φουσκώσει με πίεση το ξεφούσκωτο σύστημα..
Αυτή η διαδικασία λέγεται citaerobics και είναι ο τρόπος εξαέρωσης του συστήματος. Κάντο κανα 2 φορές και πες μας αν είδες διαφορές...
-
Οι σφαίρες μου είπε ο μηχανικός είναι στο 50%, και το crash test που δεν με ενθουσίασε καθόλου!!!
http://crash.citroenz.biz/Xantia/
Ευχαριστώ για την εξαέρωση ασφαλώς και θα την κάνω!! -
Ηλία, αφού είναι το πρώτο σου αμάξι με ABS, προς Θεού μην το απενεργοποιήσεις, θα συνηθίσεις με τον καιρό. Το έχουμε ξαναπεί πάμπολλες φορές, το μεγάλο πλεονέκτημα του ABS ΔΕΝ είναι η μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος (ποικίλλει ανά περίσταση) αλλά ότι μπορείς να διατηρήσεις τον έλεγχο της πορείας του αυτοκινήτου.
Οσο για το crash test, ήταν άλλες εποχές τότε, και είναι τρομερό επίτευγμα πώς σε τόσα λίγα χρόνια φτάσαμε στα 5 αστέρια από το 1,5 (γενικώς, όχι μόνο για τη Citroen).
-
Οκ θα διατηρήσω το ABS και θα κάνω μερικές δοκιμές στο βρεγμένο και στο στεγνό να δω πώς αντιδρά για να μην με πιάσει αδιάβαστο!!!
Κατα τα άλλα επέλεξα το στερεο και βρήκα και το κίτ για το τιμόνι, μένει τώρα να βρώ και τα 900 ευρώ που κοστίζει!!! μην γελάτε! μην γελάτε!
CITROËN FORUM