Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
δεν προκειται να ξανα αγορασω ποτε ( μα ποτε ) ξανα CD ....
Λαθος σου!
Γιατι, αν επιτρεπεται?
... εφοσον το ζητας ετσι ...νομιζω πως οφειλω να απαντησω .
Διαβαζοντας ομως τις αποψεις και των αλλων μελων πολυ φοβαμαι των θα επαναληφθω αφου πανω κατω με εχουν καλυψει ...
Ισως λοιπον να ακουστουν οι αποψεις μου σαν να κανω resume
Ειμαι και εγω υποστηρικτης του -ισως πλεον κλασικου - οτι οι τιμες ειναι εξωφρενικα τρελες .
Το ολο θεμα στην τιμη αυτου του υπερκερδους ειναι τπο ποιος καρπωνεται αυτο το κερδος. Και εδω ειναι που χοντραινει το παιχνιδι ... Μα και βεβαια τα υπερκερδη τα μοιραζονται οι δισκογραφικες αλλα και δισκαδικο ...
Η εταιρια ...που εαν θυμασαι σου πασαρε καθε ειδους παπαρια και επανεκτελεση για να το εχεις και σε CD φορματ (θυμασαι ) ....και τωρα ξερουμε ολοι ποσο αερα λεφτα εβγαζαν τοτε αφου ενας advance χρηστης του πχ Cool edit μπορει να σου κανει οποιοδηποτε ηχητικο format σε digital
και το δισκαδικο ...που σου εκλεινε το ματακι και σου ελεγε να παρεις σε ποιο φτηνη τιμη εαν θελεις δηλ. αντίγραφα. Οι που κρατούσαν μαγαζιά και αγόραζαν 1 CD και έκαναν 200 αντίγραφα.
Μετά από μερικούς – αρκετούς μήνες έσκασαν στην αγορά τα αντιγραφικά Philips ( 300 χιλιαρικα παρακαλώ) και μετα η Sony και αρχισαν να μας τα παίρνουν πολλαπλώς . Μας πουλούσαν τα μηχανήματα …. Τα CD (θυμαστε τα “audio” CD ) kai kai …Εκει καπου εχασαν το παιχνίδι τα δισκάδικα αφου ο οκλλητός του κολλητου θα ειχε το CD που σε ενδιέφερε και θα κατεληγε και σε εσενα .
Μαστα …δηλ τα Cd ηταν ακριβά γιατι πουλουσαν ακριβα τα δισκαδικα …. Χμμμ Όχι ακριβως …. Το ψαρι αρχισε να βρωμαει όταν ξαφνικά κάθε ειδους περιοδικο τσονταρε και από ένα CD στην κυκλοφορια του ( μερικα εάν θυμασαι εβγαζαν και διπλα εξωφυλλα για να διαλεξεις εξωφυλλο και …CD )
Ποσο τελικα κοστιζει αυτή η περιφημη παραγωγη ενός CD που μπορει από την μια να πουλιεται 20-25 ευρω …. Από την άλλη να μπαινει δωρεαν …
**Ε λοιπον η παραγωγη ενός μουσικου CD είναι παρα μα παρα πολύ φτηνη διαδικασια σε σχεση με την τιμη στην οποια πωλειται
H προωθηση του CD είναι μια ακριβοτερη διαδικασια …η οποια όμως εμενα μου είναι αδιαφορη ** ..δεν θα πληρωσω εγω το ημιδιαφανες εξωφυλλο της Ελευθεροτυπιας πριν από 10 χρονια που ειχε αναγλυφο τον δισκο της «λαικης» Χαρουλας Αλεξιου