Γεια σας...
Νέο μέλος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου περί αγοράς καινούριου αυτοκινήτου.
Εδώ και 14 έτη έχω και οδηγώ ιδιαίτερα παλαιά αυτοκίνητα (πριν το 1980).
Και κάποιον καιρό τώρα θέλω να αγοράσω ένα νέο.
Γενικά ψάχνοντας είδα πως το Jazz είναι αυτό που θέλω (για πολλούς και διάφορους λόγους: αξιοπιστία, κυρίως πόλη αλλά και κάποια ταξίδια, κατανάλωση, χώροι, εμφάνιση).
Έτσι είχα (σχεδόν) αποφασίσει να περιμένω το νέο Jazz που αναμένεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο (απλά ήθελα να το δω και από κοντά). Το οποίο θα έχει και τους extra hp και διάφορα άλλα όμορφα (ακόμη καλύτερη κατανάλωση, πιο όμορφο εσωτερικό κ.α.).
Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορώ πριν λίγες ημέρες μας άφησε χρόνους (έκαψε φλάτζα και όχι μόνο, έξοδα που δεν αξίζουν τον κόπο και καλύτερα να πάρω το καινούργιο αντί να το φτιάξω). Και έτσι 3 μήνες πριν τον Νοέμβριο έμεινα δίχως αυτοκίνητο και χρειάζομαι αυτοκίνητο.

Έτσι πριν το πρόγραμματισμένο νέο Jazz, κοιτάω τώρα για αυτοκίνητο...
Και μέσα σε όλα κοιτάω και το τωρινό Jazz, το οποίο σαφώς και μου αρέσει. Όμως είμαι διστακτικός να αγοράσω ένα αυτοκίνητο που σε 3 μήνες αντικαθίσταται (τόσο για την αξία μεταπώλησης, όσο και για τα καλύτερα που σε 3 μήνες θα προσφέρει το νέο μοντέλο).
Σκέφτηκα μέχρι και να ξεχάσω το Jazz λόγω της χρονικής στιγμής (πριν την αλλαγή) και έτσι άλλα αυτοκίνητα που κοιτάω είναι: Swift 1.3, Colt 1.3. Με έβαλαν στην πρίζα και για το Auris 1.4 (την πιο απλή έκδοση με τιμή καταλόγου τα 15000EUR). Έκανα test drive στο swift και λέω να κάνω και στα υπόλοιπα (Jazz, Colt, Auris). Αλλά ομολογώ πως το Jazz μου έχει κάτσει και το θέλω περισσότερο...
Τι λέτε για όλα αυτά;
Και μερικά πιο πρακτικά πράγματα, για τους κατέχοντες του Jazz:
- Σε ταχύτητες 120-140km/h στην Εθνική το αυτοκίνητο το νιώθεις σταθερό και συνεπές ή γίνεται 'ελαφρύ';
- Το cd player που δίνουν παίζει mp3?
- Το cd player που δίνουν τώρα έχει είσοδο AUX (με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να συνδέω το ipod μου - το νέο Jazz θα έχει)?
Ενδιαφέρομαι για το 1.4 μηχανικό κιβώτιο με 'πλήρη'εξοπλισμό.
Ευχαριστώ...